בעקבות הסקר

Neta558

New member
בעקבות הסקר ../images/Emo85.gif

כרגע יותר מחצי מהמשיבים הם בכלל טבעונים... אבל הצמחונים מוזמנים לפרט את התשובות כאן
הטבעונים מוזמנים לכתוב למה הם לא היו טבעונים כשהם עדיין לא היו טבעונים, שלא תגידו שזה שרשור מפלה

yaeltal

New member
תוצאה מצחיקה

לא חשבתי בכלל שהסקר רלוונטי לטבעונים ושהם אמורים גם לענות עליו כשבכותרת שלו כתוב "סקר לצמחונים". מצחיק שרוב הטבעונים נכנסו לענות על הסקר למרות הכותרת הזו.. רק עכשיו נכנסתי והוספתי את עצמי.

haleth

New member
וואלה? ואני רק לפי הכותרת ידעתי

שתהיה אופציה לטבעונים...

אני לא טבעונית, כי בארץ קשה מאוד

להיות טבעונית ולהרגיש עם זה טוב. כשגרתי באירופה הייתי כמעט טבעונית. אם יתחילו לייבא לכאן את האלפרו סויה הנייטרלי במיכל של חצי ליטר, שיושב באירופה במקררים, אשמח להחליפו בגביע היוגורט היומי שלי. כרגע, אין תחליף ראוי (ובמחיר סביר) ליוגורט לא ממותק, ואני לא מוכנה לוותר על הביו של שטראוס (סגולותיו הבריאותיות חשובות לי). בחלב פרה אינני נוגעת זה שנים. מלבד זה, חיי אינם חיים ללא אפיה. אין תחליף ראוי לביצים באפיה וגם לא לגבינות מסויימות. אני גם לא מוכנה לוותר על ביצים כאוכל- אוהבת את הטעם והן חיוניות לבריאותי. אז כן, אני בולעת צפרדע וקונה ביצי חופש/אורגניות. אלה הגבולות שאני שמה לעצמי וחיה איתם די טוב.

shahar15

New member
ובכלל לא קשה להיות טבעונית בארץ,

להפך, באירופה טוענים שזה יותר קשה כי בהכל שם יש בשר, ובשר חזיר

SMOLANIT1

New member
אוקיי...

אני לא טבעונית בגלל שאני יודעת שכשאהפוך לטבעונית, אני פשוט לא אוכל כלום... (הבעיה היא שאני, בניגוד לאנשים אחרים, מסוגלת לחיות ככה...)

בדיוק אותה הבעייה.

אני גם ככה אוכלת ממש מעט מדי, וכשאני אהפוך לטבעונית הכמות תקטן בצורה משמעותית, וזה די מסוכן.... המשקל שלי הוא גם ככה מאוד נמוך ביחס לגובה.... חוץ מזה שהבי12 שלי לא ממש בסדר, וגם הלחץ לדם לא, וגם אם זה לא יושפע מההפיכה לטבעונית, זה יושפע מהעובדה שאניאוכל הרבה פחות.

menl

New member
יש מעט מאוד B12 גם בחלב ובביצים

לכן יש השפעה על כמות B12 במעבר לטבעונות, אך המקור הטוב ביותר ל-B12 הוא דווקא כדורי מציצה. לגבי Bio - ניתן לקבל הרכה יותר חיידקים ידידותיים דרך טבליות. (רצוי ללא ג'לטין) מנשה.

greenit

New member
וגם אני חשבתי ככה

עד שניסיתי! לפני שנהייתי טבעונית מבחר האוכל שלי לא היה גדול- לא אכלתי סלט (ושלא לדבר על חסה או בצל), לא אכלתי חומוס ולא טחינה ולא כל מיני דברים אחרים אבל אז אמרתי לעצמי שאולי כצמחונית אני יכולה להרשות לעצמי לאכול לא נכון אבל כטבעונית אסור לי. אז נהייתי טבעונית ופשוט אכלתי וגיליתי שכל הדברים האלה טעימים! זה לא שעכשיו אני אוכלת כמו שצריך ומסודר אבל מה שבטוח זה שאני אוכלת יותר טוב מקודם. ובקשר ל B12 יש כדורים!

slayer1

New member
אני פשוט לא רוצה להיות טבעוני.

ואל תנסו בבקשה לגרום לי לרצות. כבר ניסו וזה רק גרם בעיות

Michelle1

New member
תשובה צמחונית

אני מצאתי את הסקר הזה מעליב קלות ודי מתנשא. מבחר התשובות ממש לא מייצג ולא ממצה את הסיבות להיות צמחוני או לא להיות טבעוני. הסקר נראה כאילו יוצא מנקודת מבט ביקורתית "אנחנו" (הטבעונים) יותר נחשבים "מכם" (הצמחונים). מבחר התשובות הוא בהתאם. בחירה בצמחונות או טבעונות הן חלק מתהליך של הכרת הנושא, מעורבות בנושא ורצף לימודי של מהלך השנים, אמפתיה וחשיפה למידע. כל אחד בוחר עד כמה רחוק הוא מוכן ללכת, ואם מדובר בתהליך- יתכן שכל אחד מאיתנו ילך רחוק יותר או פחות במהלך השנים. אם לא מספיק שאתם מסתכלים בעין עקומה על הקרניבורים (נו, גם אני חוטאת בזה), אתם מנסים/ות להבדיל גם בין דרגות שונות של חומרה בצמחונות וטבעונות. האמת? לי זה די מפריע.

yaeltal

New member
"כולנו" מסתכלים בעין עקומה

"כולנו" מנסים להבדיל בין דרגות שונות של חומרה אבל לא "כולנו" פונים אלייך כאל "אתם".

haleth

New member
מישל, יש משהו במה שאת אומרת,

אם כי אני לא בטוחה שזה מתבטא דווקא בשאלות שבסקר. אבל איך את היית מנסחת את הסקר?

Neta558

New member
ומה בסקר..

גרם לך לחשוב כך? ("מבחר התשובות הוא בהתאם"). אני אכן רואה בצמחונות וטבעונות חלק מתהליך, ובין היתר בגלל זה הסקר. אם זה אכן תהליך בו כל אחד בוחר עד לאן להגיע, עולה השאלה מה גורם לאנשים להמשיך או שלא להמשיך בו. כן, אני לא אוהבת אכילת בשר, אני גם לא אוהבת אכילת ביצים ושתית חלב, הרי בגלל זה בחרתי בטבעונות! אבל אני לא מסתכלת על חברים שלי בעין עקומה גם אם אני לא מסכימה איתם, לפעמים להיפך.

למעלה