בעקבות הסקר

BLecker

New member
אני עובד על זה...

אני מנסה להימנע מאכילת ביצים(חביתות ומיונז הפסקתי עוד עם הפיכתי לצמחוני, ועל בורקסים ושאר פשטידות וכו' אני די משתדל..) על חלב קצת יותר קשה לי לוותר (אבל אני מבטיח לעצמי שבשנה הקרובה אני יפסיק לאכול מוצרי חלב!)ואבא שלי בכלל התחיל לספר לי על זה שבבסיס שהוא שירת, שהיה 40 דק' נסיעה מארד, גם אם הייתי טבעוני לא היה לי איפה לקנות אוכל(יש לשם שינוי הגיון במה שהוא אומר...)

rastotman

New member
פשוט דחיתי את זה

עד שאני אהייה גדולה יותר/ אדע על זה יותר/ אפתח כח רצון
.

סקר מתנשא לעצבן

ולצערי, זאת כבר הופכת לגישה כמעט קבועה בקרב טבעונים. תתחילו להבין את זה, אתם לא יותר טובים לא מאיתנו וגם לא מאוכלי הבשר. העובדה שאתם עושים יותר לא עושה אתכם לאנשים יותר טובים מאנשים ש"רק" נמנעים מלבישת פרווה. מה שחשוב היא בראש ובראשונה המודעות וההכרה, והרבה אחר כך כמה אתה "משקיע". ולגבי התשובה- לא חסרות סיבות. מעבר לעובדה שבאמת לא יהיה לי מה לאכול, ושאני לא אוכל להנות מהאוכל, זאת בעיני הליכה בין הטיפות והקרבה גדולה מדי. אני לא יכול שלא לפגוע באף אחד, אז אני צריך לשים גבולות. אז אני מתנגד להרג ואני יכול לומר בגאווה שאין לי דם על הידיים בכל הקשור לאוכל, ושאני לא גורם להתעללות מיותרת בשביל שמפו. זאת התרומה שלי, וזה מה שמתאים לי. מי שמצליח להסתדר עם טבעונות קבועה (הרוב לא, כמו שרואים הרבה בפורום), שיהנה. לי זה לא מתאים משום בחינה.

Neta558

New member
אולי תסבירו מה מקפיץ אתכם???

"תתחילו להבין את זה" - הממ, מי מתנשא? רוב הטבעונים היו קודם צמחונים, וזה מעלה את השאלה מה גורם לאדם להפוך לטבעוני או לא להפוך לטבעוני (כלומר-להיות צמחוני). מה מתנשא בלשאול את זה צמחונים? בכך שאדם מחזיק בדעות מסוימות, זה כבר פתח לכך שאנשים יראו אותו כמתנשא מעליהם, הרי מבחינתו, הדעות שלו יוצרות גישה נכונה יותר, אחרת הוא לא היה מחזיק בהן... כן, טבעונים רבים מנסים לשכנע צמחונים להפוך לטבעונים. זה דיי מובן לדעתי, הרי צמחונים הם אנשים עם מודעות מאד גבוהה לנושא זב"ח, וסביר מאד שחלקם עשוים להפוך לטבעונים. האם דיון שכזה הוא התנשאות בעיניך? האם באותה מידה גם לא נדבר עם אוכלי בשר על תעשית הבשר? רוב הטבעונים, אגב, מסתדרים טוב מאד עם טבעונות קבועה, אנחנו פשוט לא טורחים לכתוב כל יום הודעה של "גם היום היה לי ממש קל ופשוט להיות טבעוני.." נראה קצת מיותר, לא? (אבל אני בטוחה שאוריארד יסכים להתחיל כאן שרשור ענק שכזה) נטע

כבר פיתחתי אלרגיה...

להתנשאות טבעונית מסוימת על הצמחונים ה"רגילים", שמוצאת את ביטוייה גם בפורום זה. צורת השאלה "למה אתם לא טבעוניים" מקפיצה באופן אוטומטי, מכיוון שיש כאן הרגשה שמתקיפים אותך, שעשית משהו לא בסדר. מה שמכניס למגננה באופן אוטומטי. למה אני בכלל צריך להתגונן על דעותי ואורח חיי? אני מניח שזאת לא היתה הכוונה, אבל אני פשוט כבר מאוד רגיש לזה (תראי את השרשור של is this love ותביני למה). אז סליחה מהמנהלות המקסימות *לק* על הזעם הקדוש.

yaeltal

New member
מה זאת המגיפה הזו?????

למה פתאום כולם התחילו לדבר פה במושגים של אתם לא מבינים, אתם לא יותר טובים, אתם מתנשאים?? (וזה היה יכול להיות גם אתם מלאכים טהורים שנפלו עליי במתנה מהשמיים ולהכעיס אותי באותה מידה). למה כלכך קשה להבין שטבעונות (או צמחונות, או כל תכונה אחרת) היא מאפיין אחד משותף לאנשים שונים עם דעות שונות ??? די כבר עם הדיבור הקבוצתי הזה. והבקשה הזו היא גם למי שתוקף "אותנו" וגם למי שעונה "בשמנו".

dylan

New member
../images/Emo45.gifרק נטע מתנשאת עם הסקר שלה../images/Emo6.gif

אני מסכים עם ההתנגדות להכללות וגם עם הטענה (או ההבהרה) שאין שום דבר מתנשא בסקר הזה, הוא לא שופט אף אחד, רק מתעניין

Michelle1

New member
../images/Emo13.gif מתנשא, מתנשאים ,מתנשאות

טוב, כוון שאני הראשונה שפתחתי באש אני אשמח גם להסביר את עצמי. קודם כל אני מקבלת את הטענה שאין להכליל. מעבר לזאת, קראתי חזור וקרוא את הסקר והשרשור המתמשך כדי שאוכל לתת תשובה מעמיקה. אני מוצאת שזה נתון לפרשנות סוביקטיבית. שאלה שנשאלת עשויה להתפרש כמתריסה, או כתמימה וזה תלוי באזני הנשאל, או בדרך שבה הוא תופס את השואל. אישית, מצאתי את השאלה "למה אתם לא טבעונים" כהתרסה, כאילו מישהו בא וטוען למולי שאני לא עושה מספיק. אני חושבת שבתחום האישי עשיתי המון, למרות שאני "רק" צמחונית. אבל הרי אף אחד לא יכול לדעת מה עשיתי או לא עשיתי. יתכן שהסיבה לתחושת ההתרסה היא מצב רוח זמני, אולי אם הייתי פותחת את הסקר ביום אחר, הייתי רואה זאת אחרת, לעומת זאת יתכן שתחושת ההתרסה באה מתוך הכרות מסוימת עם "רוח הפורום" אם יש כזה דבר. הרבה דברים שנאמרו כאן, או תגובות שונות יוצרות את הרושם (הסוביקטיבי) שהפורום הזה הוא יותר "טבעוני" מ"צמחוני" אני מוכנה לקבל את העובדה, שיתכן וטעיתי. למען האמת, אני אשמח אם טעיתי כוון שלא נח לי לחיות בעולם קטנוני ובלתי מפרגן. לחיי הצמחונים, הטבעונים ואלו שרק מתענינים

yaeltal

New member
אני לא יכולה לדעת

מה הייתה כוונת המשורר בסקר הזה. מהדברים של נטע אני יכולה להניח שלא הייתה איזושהי כוונה לרמיזה שלילית כלפי צמחונות. בכל אופן, אני באופן אישי לא שופטת אנשים אם הם "עושים מספיק" או לא. אני חושבת שכל אחד צריך לחיות לפי מה שנראה לו נכון ולהגדיר לעצמו את ה"מספיק" שלו. ולכן לדעתי ברגע שאת עושה את זה- מחליטה מה נכון בשבילך וחיה לפי זה, אף אחד לא יכול לטעון נגדך שאת "לא עושה מספיק". אני מניחה שהתחושה שלך שהפורום הוא יותר טבעוני מצמחוני היא פשוט בגלל שמשתתפים בו בדיונים (לפחות ממה שאני ראיתי) הרבה יותר טבעונים שמדברים מן הסתם יותר על דברים שרלוונטיים לגביהם.. ויש פה גם לא מעט טבעונים שמחזיקים בדעה שטבעונות צריכה להוות איזשהו יעד עבור כולם. אבל הפורום, כמו שאני רואה את זה, הוא רק במה להביע את הדעה הזו ולא מקום שהדעה הזו היא תנאי כניסה אליו. אם בתור צמחונית דעות כאלה מקוממות אותך- למה לא להביע אותן? זו בדיוק מטרת הפורום.

וואלה... לא מבין...../images/Emo4.gif

לאור ההתרגשות נכנסתי וקראתי שוב את האופציות בסקר... דוגרי - לא הבנתי מה הבעיה. הרי אין חלוקה ברורה של טבעונים וצמחונים - יש ספקטרום מאוד רחב ומגוון. החל מאנשים שלא אוכלים בשר מטעמי בריאות (ואין להם בעיה עם דגים נניח) ועד לטבעונים שגם אורז מבושל נראה להם חטא חסר תקנה. וכבר דישדשנו כאן בפורום על כך שאין בינינו אף אחד קדוש לחלוטין - וכל אחד מאיתנו בוחר לעצמו את הגבולות שלו. והנה דוגמה. אני לא חושב שמישהו כאן מתנשא, מאשים או מזלזל. צאו מזה.

האפי לי

New member
בטח תכעסו אבל אני חושבת שאני יותר

טובה בגלל שאני טבעונית הרי זו הסיבה שאני טבעונית, כי אני חושבת שאני אהיה אדם פחות טוב אם אני לא אהיה לא ראיתי את הסקר, ואני לא בקטע של התנשאות או הוכחה של כל מי שלא טבעוני ואין לי מושג למה כולם התעצבנו. הערה לצמחונים- במקום לזרוק 200 תירוצים למה אתם רק צמחונים אל תענו או שכמו אחת התשובות, תגידו שאתם צמחונים וזהו ושלא ינסו לשכנע אותכם אחרת אם מישהו רוצה להיות טבעוני ולא הולך לו הוא יתעכב קצת, יתחיל רק בצמצום של קצת חלב וביצים, יבקש עצות וטיפים ומתכונים, אבל אני לא מבינה את התירוצים שלכם. כשהייתי צמחונית ואנשים פתחו דיוני טבעונים פשוט לא הגבתי לשירשור, מה ציפיתם שיגידו לכם? "נכון אני לא אוכלת בשר ביצים וחלב כי זו התעללות אבל אתם צודקים חסה זה דוחה אז תמשיכו לרצוח"???

עוד צמחונית

טוב, קודם כל, אני חושבת שכל ההתמרמרות הזו פסולה. אולי זה היפות נפש שמדברת מתוכי אבל CANT WE JUST GET ALONG?? חח.. אני מבינה את הטינה כלפי פורום אוכלי בשר, אבל כפי שכבר נאמר, רובינו (חוץ מעוברי אורח מתריסים) הם בעלי מודעות גבוהה לזב"ח וכולנו נלחמים את אותה המלחמה- (אימרות מיליטנטיות לא עושות לי טוב) הפחתת הסבל של בעלי חיים. אני לא חושבת שמריבות קטנוניות שכאלה יועילו למטרה. נצא מנקודת הנחה שצמחונות היא רק שלב בדרך לטבעונות, ככה גם צריכה להיות הפעולה הגלובלית יותר- קודם הפסקת הרצח המבוקר ורק אחר-כך הפסקת הסבל המבוקר. ולכן גם לצחונים חלק חשוב בלחימה הזו, אם פקפקתם. בכל מקרה, לגביי. אני חושבת שכבר אמרתי את זה בשרשור אחר (תחת ניקניים אחר, החלפתי מאז, אם למישהו אכפת), יש לי בעיה אידאולוגית עם טבעונות. אם אני אטבען יהיו לי גבולות שדי קרובים לצמחונות. פשוט זה קצת בעייתי מבחינתי לבסס אידאולוגיה שלמה על צריכה פיננסית- אני לא קונה ביצים כי אני לא רוצה לממן את התעשייה הזו, מול- אני לא קונה בשר כי זה פגר. סוגייה שמטרידה אותי לאחרונה- אימא שלי אוהבת לאפות, וגולת הכותרת של האפייה שלה היא החלות שהיא עושה לשבת. בכל ארוחת ערב שבתית היא מכינה כיכר או שתיים, ואפילו מביאה את זה למארחים בתור הכרת תודה. כולנו יודעים שחלה מכילה לא מעט ביצה. האם עלי, כטבעונית להימנע מזה? למה בעצם, האם האכילה שלי תעודד צריכת יתר של ביצים בבית? לא, אימא שלי מכינה חלה במילא. האם עלי לעודד את אימא להשתמש בתחליפים? אני לא אדם שכופה את אורח החיים שלו על אנשים אחרים, במיוחד אם הם קרובי משפחה, ובמיוחד אם ההתערבות שלי תסכן את מעמדה כאופת החלות הבלעדית. אתם מבינים אתם הבעיה שלי? הבעיה עם טבעונות היא הגבול. אין לי ספק שבשלב מסויים אני אהיה טבעונית, איזה סוג של טבעונית? לא יודעת. נכון לעכשיו אני נמנעת מאכילת ביצים כפשוטן (יעני- חביתות וביצים קשות למיניהן) וכבר מזמן עברתי לחלב סויה. אבל כאשר החלב והביצים הם רק חלק מינורי מהתבשיל כולו... או אז אני בבעיה. אה פאק, יצא ארוך מאוד, ובולשיטי למדי. כפיים למי שהצליח לקרוא את השטויות שלי במלואן. וכפי שאמרה תרנגולת אחת לפני- סליחה אם ההודעה יצאה פוגעת, לא התכוונתי.

yaeltal

New member
תגובה לטובה יותר ../images/Emo47.gif

אין שום בעיה עם זה שעם עצמך את מרגישה יותר טוב כטבעונית מאשר כלא-טבעונית, אבל יש לי עם זה בעיה כשה"יותר טוב" הזה מתייחס להשוואה בינך לבין כל שאר הלא-טבעונים. מוסר הוא משהו אישי, כמו גם הבחירה ללכת עפ"י איזושהי אידאולוגיה, ומה שנכון יותר בשבילך ומבחינתך לאו דווקא נתפס ככה בעיניי מישהו אחר. זה לא עושה אחד מכם יותר טוב או פחות טוב, זה רק עושה אתכם שונים. החיים במדינה דמוקרטית אמורים לאפשר לכל אזרחיה חופש דת ומצפון. אין הבדל בין הגישה שלך לבין כפייה דתית. אדם חרדי יוצא מתוך נק' הנחה שהוא יותר טוב מאדם חילוני (שלא לדבר על יותר טוב מכל בני שאר הדתות) ולכן רוצה להחזיר את החילוניים בתשובה. אז את יכולה לטעון שהחילוניות לא מהווה פגיעה במשהו או דרך לא מוסרית, אבל מעיניו של האדם החרדי החילוניות היא חטא גדול ואחד הדברים הלא מוסריים ביותר שיש. כי זה בדיוק העניין- אין כזה דבר מוסר או מצפון גלובליים וזה יכול להשתנות מאדם לאדם. אני חושבת שהגישה הזו היא אטומה ויהירה ולא מתאימה לחברה שמעודדת פלורליזם. אני לא מבינה גם למה את מצפה שמישהו ירצה להקשיב לך ולגלות סובלנות לנושא הזה כשאת לא מוכנה ויוצאת מראש מהנחה שבן שיחך הלא-טבעוני נחות ממך. אני מניחה שזו זכותך להישאר בגישה הזו, אבל אני לא רואה מה יכול לצאת לך מזה. ואני חושבת שמי שמאמין בדרך מסויימת לא צריך לפחד מלהקשיב גם לדרכים אחרות במקום להיאטם בפניהן. ההפסד מהגישה הזו הוא הרבה יותר שלך מאשר של כל אחד אחר. ואגב היא גם לא תעזור לך במיוחד אם האינטרס שלך הוא שיגדל מספר הטבעונים בעולם, כי אף אחד לא רוצה, ובצדק, להקשיב לאדם שלא מוכן להקשיב לאחרים. ועוד דבר- אף אחד לא מחוייב להשמיע בפנייך "תירוצים" ולנסות לשכנע אותך שתמחלי לו ותקבלי אותו. למה את חושבת שלמישהו צריך להיות אכפת אם את "מבינה את התירוצים" שלו או לא?? וצר לי שאת רואה אדם שאוכל ביצה ורוצח באותו אופן, אבל כשאת מדברת על זה, כדאי שתדעי שלרצח יש משמעות אחרת בשפה העברית בלי קשר לאידאולוגיה כלשהי, כך שאת עלולה להישמע דיי מגוחכת..

Neta558

New member
לא מדויק..

בעיקרון אני מסכימה, אבל לדעתי ההצגה שלך של הדברים אינה מדויקת. החרדי לא בהכרח חושב שהוא נעלה יותר מהחילוני, הוא רואה באי קיום מצוות חטא לא רק לחילוני, אלא פגיעה בעם היהודי כולו. מאחר שגורל העם היהודי, ביאת המשיח וכו וכו חשובים לו, הוא מעונין שכל היהודים יחזרו בתשובה. בצורה דומה, סביר כי טבעונים מאמינים שהעולם יהיה טוב יותר אילו כולם יהיו טבעונים, המשקים המתועשים יפורקו ואיש לא יתעלל בבעלי חיים. האמונה הזאת שטבעונות אכן משפיעה על גורלם של בעלי החיים, גורמת לי לרצות שעוד אנשים יהיו טבעונים, ולכן אני מנסה לשכנע אנשים לעשות זאת. אני לא מנסה "לקדם אנשים אחרים" כי אני לא חושבת שטבעונות היא דרגה אחרת בשום צורה, אני מנסה להעלות באנשים את המודעות שעל ידי טבעונות הם יכולים לעשות שינוי ממשי ביחס לבעלי החיים. חלק מהאנשים אינם חולקים עימי דעות אלה, ומחליטים אחרת. בסופו של דבר, גם אם אני לא מסכימה עם ההחלטות שלהם, אני מקבלת אותם כפי שהם מקבלים אותי-וזה הבסיס לפלורליזם ולדמוקרטיה. נטע

yaeltal

New member
גם אני הופתעתי כשגיליתי לראשונה

שאנשים באמת בטוחים שהם משהו יותר טוב- אבל התופעה קיימת. ואמרתי את הדוגמה הזו בגלל שיצא לי להידבר עם לא מעט דתיים שבטוחים באמת ובתמים שהם נעלים הרבה יותר ממך (אם את חילונית) וממני. והם גם היו מודעים לכך שהדעות שלהם גזעניות, אבל טענו שזה בסדר כי הם לא רוצים להרע לחילוניים, רק לעזור להם להשתנות.. כי הם לא מבינים שהם חוטאים ושהם נחותים, אבל כיהודים (בניגוד לכל שאר הגויים חסרי הסיכוי) יש להם עוד סיכוי להשתנות ולהפוך לאנשים טובים. וזה לא שאני עושה על סמך כמה אנשים הכללות על כולם, זו הכללה בדיוק במידה שאני אומר שכל החרדים מתנגדים לחילול השבת. כי חלק מרכזי מהאמונה, כפי שהם הואילו להסביר לי, היא העמדה הזו שהם יותר טובים, היהודים הם כמובן נזר הבריאה והדתיים בראשם וכל השאר הם נחותים. אלו שאני דיברתי איתם גם לא התביישו לתאר לי את סדר סולם הטובים-נחותים הזה שמאיזושהי סיבה הזכיר לי טיפה את סולם הגזעים.. והדברים שאמרת לא מצדיקים כפייה דתית- לי לא צריך להיות משנה אם בעיניו של מישהו אחר הוא רק מנסה לעזור לכל העם, אני לא מאמינה הרי בביאת המשיח והוא עדיין מנסה לכפות עליי התנהגות בהתאם לאמונה שלו. אם מישהו מאמין שהעולם יהיה יותר טוב אם כולם בו ילבשו כובעים כתומים זה נותן לו זכות להכריח את כולם ללבוש כובעים כתומים? אין שום רע בלנסות להעלות מודעות ולגרום לאנשים להקדיש קצת מחשבה לדרכי ההתנהגות שלהם, להיפך- זה נסיון מבורך. אבל בינו לבין אי קבלה של כל דרך אחרת יש הבדל עצום (אני מבינה מהדברים שלך שא רואה את זה, אבל אני אומרת את זה לאלו שלא..)

Neta558

New member
קצת ב../images/Emo32.gif

(אבל לא לגמרי אחרת זה היה ב
) לא כל הדתים כאלה, מבטיחה
בכל מקרה, כפיה זה מונח קצת בעיתי וקשה להתיחס אליו בקשר לטבעונות. האם חוק שיאסור על יצור בשר הוא חוק של כפיה טבעונית? הרי חוק הוא סוג של כפיה על חלק מהאנשים. אנו מגבילים זה את זה בכדי לאפשר חופש זה לזה. אם נגיע ליום בו ניתן חופש שכזה גם לבעלי החיים, הרי שזה ידרוש גם הגבלות מצידנו, ויתכן שהן יבוטאו על ידי חוקים... נטע (ממשיכה לדיון קצת שונה...)

is this love

New member
הוי הצמחוניים..

אני מאד מצטער מראש אם אתם הולכים להתעצבן חבריי הצימחוניים. הרי זאת הצביעות! מגיעה עטופה במסיכה יפה של "אני עושה מספיק בשביל בע"ח ומעבר לזה זה הגזמה", אז רבותיי הצמחוניים וכרגע אני פונה אל הצימחוניים אשר הם פועלים ממניעים אידיאולוגים מה שנקרה "תורתם אמונתם" חיחיחי אתם מתנגדים לרצח של בעלי חיים נכון? אז מה עושים עם הפרה אחרי שהיא מסיימת את תנובת החלב שלה? יפה עניתם רוצחים! 12 נקודות דיוס פווה! מה עושים עם התרנגולות המטילות ברגע שהם כבר לא רווחיות? רוצחים! ופה עוד לא נכנסתי לרמת הסבל מסביב שאין להתעלם אבל את זה אתם כבר יודעים הלא כן? שימו לב מה אתם עושים??!! אתם קובעים שזה לא בסדר לאכול חלקים מהפרה (סטייק) אבל להמשיך את הניצול,ההשפלה, ההפרדה, האכזריות תמורת החלב ומוצריו זה בסדר עבור זה הרי יש אידיאולוגיה אחרת... אתם קובעים כי בחיים לא תאכלו שניצל נו נו נו חס וחלילה שמע ישראללל אבל לאכול ביצים מהתעשייה האכזרית ביותר כלפי בעלי חיים שקיימת היום זה בסדר. וכל הקישקוש הזה של אם אני לא יוכל ביצים וחלב יהיה חסר לי בי 12 וסידן ואוי ואבוי קישקוש אחד גדול אפשר להשיג את כל הויטמינים ממקור טיבעוני, הגיע הזמן צימחוניים יקרים שתלכו לתזונאי ***טיבעוני*** שיסביר לכם קצת על תזונה ואכילה נכונה. אני חושב שכולכם צבועים והגיע זמן שתעשו חשבון נפש עם עצמכם, אני מצטער שאני צריך להיות כזה בוטה, אבל אני פונה לאוכלוסייה שכבר החליטה סופית שהיא רק צימחונית.

Kettercat

New member
אני דווקא חושבת שאתה צבוע

אני צמחונית ולעולם אשאר כך. אני לא מתכננת בשום שלב של חיי להפוך לטבעונית, למה? כי אני פשוט לא חושבת שאני זקוקה לזה. אין לי "תירוצים" כמו שאתה מגדיר אותם. כן, יש לי תזונה לקויה גם ככה בגלל הצמחונות, חוסר אדיר של סידן וכו' בגוף (כבר אובחן אצלי אוסטופורוסיס). אני צבועה כי אני לא הולכת עם האמונות שלי עד הסוף? אני תומכת מאוד כנגד התעללות בבע"ח, ואני מאוד מתנגדת לתעשיית הבשר, הביצים, החלב וכד' - אבל מה לעשות שאני לא הולכת להפוך את חיי לסבל של מה אני יכולה לאכול, מה אני לא יכולה לאכול, מה יש פה, מה יש שם, מה מיוצר פה, מה מיוצר שם!! אני מאוד מעריכה טבעונים שאכן מסוגלים לסמן וי אחד גדול ליד כל מטלה, אבל אני לא מוכנה להקריב את עצמי בשביל זה. אולי אני אנוכית, אבל אני לא יודעת מה אתכם, אני חייה רק פעם אחת. אז אני לא אוכלת בשר, לא אוכלת דגים, לא אוכלת ג'לטין ומרכיבים דומים, לא נוגעת בעור או בפרווה... ואני חושבת שלי, אישית, זה מספיק. אז תפסיק עם ההטפות שלך על ה"צביעות" שלנו ותן לנו, הצמחונים, לחיות את חיינו בשקט. יש לנו סך הכל אותן אמונות כמו שלכם רק שלנו יש גבולות פה ושם. אתם לא טובים יותר מאיתנו, ואנחנו לא "צבועים" או שלא איכפת לנו מספיק. אנחנו פשוט צמחונים וחושבים שזה "מספיק" לחיות ככה.

למעלה