עוד צמחונית
טוב, קודם כל, אני חושבת שכל ההתמרמרות הזו פסולה. אולי זה היפות נפש שמדברת מתוכי אבל CANT WE JUST GET ALONG?? חח.. אני מבינה את הטינה כלפי פורום אוכלי בשר, אבל כפי שכבר נאמר, רובינו (חוץ מעוברי אורח מתריסים) הם בעלי מודעות גבוהה לזב"ח וכולנו נלחמים את אותה המלחמה- (אימרות מיליטנטיות לא עושות לי טוב) הפחתת הסבל של בעלי חיים. אני לא חושבת שמריבות קטנוניות שכאלה יועילו למטרה. נצא מנקודת הנחה שצמחונות היא רק שלב בדרך לטבעונות, ככה גם צריכה להיות הפעולה הגלובלית יותר- קודם הפסקת הרצח המבוקר ורק אחר-כך הפסקת הסבל המבוקר. ולכן גם לצחונים חלק חשוב בלחימה הזו, אם פקפקתם. בכל מקרה, לגביי. אני חושבת שכבר אמרתי את זה בשרשור אחר (תחת ניקניים אחר, החלפתי מאז, אם למישהו אכפת), יש לי בעיה אידאולוגית עם טבעונות. אם אני אטבען יהיו לי גבולות שדי קרובים לצמחונות. פשוט זה קצת בעייתי מבחינתי לבסס אידאולוגיה שלמה על צריכה פיננסית- אני לא קונה ביצים כי אני לא רוצה לממן את התעשייה הזו, מול- אני לא קונה בשר כי זה פגר. סוגייה שמטרידה אותי לאחרונה- אימא שלי אוהבת לאפות, וגולת הכותרת של האפייה שלה היא החלות שהיא עושה לשבת. בכל ארוחת ערב שבתית היא מכינה כיכר או שתיים, ואפילו מביאה את זה למארחים בתור הכרת תודה. כולנו יודעים שחלה מכילה לא מעט ביצה. האם עלי, כטבעונית להימנע מזה? למה בעצם, האם האכילה שלי תעודד צריכת יתר של ביצים בבית? לא, אימא שלי מכינה חלה במילא. האם עלי לעודד את אימא להשתמש בתחליפים? אני לא אדם שכופה את אורח החיים שלו על אנשים אחרים, במיוחד אם הם קרובי משפחה, ובמיוחד אם ההתערבות שלי תסכן את מעמדה כאופת החלות הבלעדית. אתם מבינים אתם הבעיה שלי? הבעיה עם טבעונות היא הגבול. אין לי ספק שבשלב מסויים אני אהיה טבעונית, איזה סוג של טבעונית? לא יודעת. נכון לעכשיו אני נמנעת מאכילת ביצים כפשוטן (יעני- חביתות וביצים קשות למיניהן) וכבר מזמן עברתי לחלב סויה. אבל כאשר החלב והביצים הם רק חלק מינורי מהתבשיל כולו... או אז אני בבעיה. אה פאק, יצא ארוך מאוד, ובולשיטי למדי. כפיים למי שהצליח לקרוא את השטויות שלי במלואן. וכפי שאמרה תרנגולת אחת לפני- סליחה אם ההודעה יצאה פוגעת, לא התכוונתי.