בעל צופה בפורנו

g u y 4 u

New member
במבי???????

g u y 4 u

New member
על קצה המזלג....

המלה "סלה" נזכרת בתנ"ך 74 פעמים מהן שלוש פעמים בפרק ג' של ספר חבקוק ו- 71 פעמים ב-ל"ט פרקים בספר תהלים. למרות ריבוי זה לא נתברר פירושה וכבר עסקו רבים בניסיונות לעמוד על טיבה ומשמעותה של מלה זו. מרביתם של הפירושים והתרגומים הקדומים רואים את המלה "סלה" כחלק אורגני של הטכסט המזמורי ומפרשים מלה זו כ- נצח, לנצח, לעולם. רוזנברג ב"אוצר השמות" סובר ש"סלה" הוא סימן לשומעים או למנגנים להגביה הקול, בדומה לפועל "סלו לרוכב בערבות" כלומר: סלסלו לרוכב בערבות. ויש אף מפרשים: סלסלו והרימו קולכם ביה שמו, בעת שאתם מזכירים את שמו. כנגד המפרשים "סלה" כסימן להרמת הקול בשירה או בנגינה עומדת קבוצת מפרשים הסבורים כי "סלה" מורה על הנמכת הקול או הפסקה. פירוש חדש, עושה נסיון לפרש את המילה "סלה" בצורה שונה. דומה, שאפשר לפרש את המלה כסילוק, חיסול, כעין: לכלות או להשבית. מטבע הלשון "כל מילה בסלה" נובע מהעדפת הפירוש הראשון...

במבי53

New member
שאפו!! *אייקון של מחיאות כפיים סוערות*

ברבו גיא!
עבודה יסודית! נו, שוין. פירושים מנוגדים.... נלך על הפירוש "להגביה קול".... זה הכי מסתדר לי עם המשמעות שניתנת היום לשלושת המילים המדוברות כאן.... ושלא יכאב לי הרבה המיתוס שנשבר......

chenby

New member
אז אין לזה שום קשר

לחקוק באבן? כי אני יודעת שאומרים אמן סלה.. אבל תמיד חשבתי חקוק בסלע..

נומלה

New member
סליחה אני לא מפה

מלה בסלע (ולא בסלה) שתיקה בתרי. סלע יחידת כסף עובר לסוחר "במסכת מגילה שבתלמוד נאמר (בארמית): מִלָּה בְּסֶלַע, מַשְׁתּוֹקָא בִּתְרֵין (שתיקה בתרי), ופירושו: אם מילה שווה סלע אחד, השתיקה שווה שניים. כוונת הביטוי התלמודי היא להזהיר מהפרזה בדיבור: טוב לדבר, אבל מוטב לשתוק מאשר לדבר יותר מדי." (זה מה שאומר החבר שלי גוגל)

במבי53

New member
יייישששששששששששששששש

גיא! זו הפעם האחרונה שאתה מבלבל אותי!

I C E M A N 7

New member
במבי לא למהר להתלהב ../images/Emo3.gif

ע"פ הפירוש שהביאה נומלה, המשמעות של הביטוי מהתלמוד היא בדיוק הפוכה מזו שאנחנו נותנים לו כיום. הביטוי המקורי משבח את השתיקה, בעוד הביטוי העכשווי משבח את זיון המח. נו, טוב כנראה שזהו עוד ביטוי שמצטרף לשפה למרות השיבוש שבו. כמו 'פעם שלישית גלידה' (שזה 'בפעם השלישית אני אצעק' למי שלא יודע). נמשיך עם הסלע, נשמע יותר טוב (קפוץ לי גיא
)

sivani10

New member
אז מה?

אז הוא מתגרה מצפיה בפורנו ביג דיל, 99% מהגברים נהנים מזה אז הוא נהנה להיות עם עצמו מה רע בזה? זה עדיין לא אומר שהוא לא נאמן לך או לא אוהב אותך. וזה גם לא מראה שהוא לא מסופק ממך אלא יש לו גם את הצורך להיות עם עצמו. אל תקחי את זה כל כך קשה, חשבת פעם לשתף פעולה? לצפות איתו יחד למשל? בעניין השקר, ראי זאת כשקר לבן, בסך הכל הבחור שלך מובך ויודע עד כמה זה פגע בך רק שקשה לו לוותר על זה. הוא לא רואה בזה משהו רע או פוגע אלא דבר טבעי שגורם לו עונג.

sivani10

New member
מה ההבדל?

נראה לי שהברזתי באותו זמן משיעור לשון ולא זכור לי מה פרוש המילה "מובך" ומה "נבוך" מה דעתך לרענן את זכרוני

במבי53

New member
אני אחפש במילון אבן שושן ואעדכן אותך../images/Emo9.gif

אני פשוט זוכרת שזה כך. לפחות את הבגרות בלשון עברתי בהצלחה

chenby

New member
נראה לי

שמובך - זה אחד שמישהו אחר מביך אותו - ברבים.. נבוך - זה הוא שנבוך - מעצמו, ממשהו שאמר או ראה, לא חייב להיות ברבים. אני הייתי נבוכה מהסרט ג'ילי של בן אפלק וג'יי לו.. למשל.. אבל הם לא הביכו אותי כלומר לא הייתי מובכת..

למעלה