בעל החיים החמישי

verdun

New member
משמע, אתה מאמין כי השפן והארנבת

skhool, עמיתי הנכבד, לא הייתי מייעץ לך להיתלות בגאון הדור שלנו זה. מצא כשרונות מעט פחות בולטים...

shkool

New member
אתה מכיר אותי מאתמול תגיד... ../images/Emo13.gif

יש לי פואנטה לכל דבר... shkool

שואל098

New member
דוד אחי אל תתרגש מחוות הדעת

של ידידנו "המלומדים" וה"מלאי חכמה". אין בהם שום חכמה כי "ראשית חכמה יראת ה´" בסוף גם הם יבינו.

masorti

New member
האם התורה מזכירה בויקרא י"א..

את רשימת כל השרצים הטמאים? (יש רשימה של שרצים טמאים בפרק)

שואל098

New member
אני מציע לך לקרוא

את מה שכתבו בהדברות. התורה לא טענה שהיא רשמה את כל החיות הטמאות. רבי עקיבא אמר שהתורה פירטה את כל החיות שיש בהן רק סימן טהרה אחד ושזוהי הוכחה שהתורה ניתנה משמיים. אם הארנבת היא אכן קנגרו הרי שצדק.

masorti

New member
אני מציע לך לא לדקלם מה שאמרו..

אחרים, אלא לפתוח בעצמך את התנ"ך ולראות מה כתוב. אז בוא ונפתח את ויקרא י"א (לינק מצורף), ונקרא על החיות הטמאות. בפסוק ד´ מדובר על החיות הטמאות בעלות תנאי אחד (אלה שעסקנו בהן), ונאמר כך : "אך את זה לא תאכלו ממעלי הגרה וממפריסי הפרסה". (.. ואז באה הרשימה המפורסמת) בפסוק כ"ט מדובר על השרצים הטמאים, ונאמר כך : "וזה לכם הטמא בשרץ השורץ על הארץ". (.. ואז באה רשימה) לי נראה שהנוסח בשני הפסוקים דומה מאוד. אם פסוק ד´ עוסק בכל המקרים הקיימים - אז גם פסוק כ"ט עוסק בכל| המקרים הקיימים, ואם פסוק ד´ עוסק רק בדוגמאות - אז גם פסור כ"ט עוסק רק בדוגמאות|. אז מה תשובתך לגבי רשימת השרצים הטמאים? מדובר בכל השרצים או רק בדוגמאות?

שואל098

New member
זה בדיוק מה שכתבתי

אם תקרא את ההודעה שכתבתי בתחילת השרשור תראה שגם אני כתבתי שהתורה רק תיארה דוגמאות. אלא שרבי עקיבא אמר שהיא הביאה את כל הדוגמאות. אם הארנבת היא אכן קנגרו הרי שצדק.

masorti

New member
נניח לצורך הדיון שארנבת=קנגרו.

האם אז המסקנה שלך היא שפסוק כ"ט מביא את כל רשימת השרצים הטמאים? כי אם לא, איך זה שפסוק ד´ מביא רשימה כוללת, ואילו את פסוק כ"ט הדומה לו מאוד בלשונו אתה מפרש כמביא רק רשימה חלקית?

שואל098

New member
אח שלי אתה כנראה לא מבין מה שאני

אומר. גם אני הבנתי את מה שכתוב בתורה כדוגמאות בלבד (אני מקווה שההדגשה עזרה) רבי עקיבא מסיבות השמורות אתו החליט שכאן מצויות כל הבהמות שיש בהן סימן טהרה אחד (וגם הרמב"ם כותב כך במשנה תורה). הוא גם החליט שזוהי ראיה לכך שהתורה ניתנה משמיים.

שואל098

New member
לא ולא

הוא צדק אפילו מעבר למה שחשב. הוא קיבל מסורת מרבותיו בנוגע לכך שכל החיות בעלות סימן טהרה אחד מפורטות בתורה אבל כנראה לא הכיר את הקנגרו. אם ארנבת = קנגרו הרי שהמסורת הנ"ל נכונה אפילו מבלי שהם יכלו לדעת על כך.

giingiit

New member
המילה קנגרו אינה בעברית חברה

מקורה באנגלית (או משפט האבוריג´יני שמשמעו - "לא מבין" או משהו כזה).

masorti

New member
השאלה שלי על שרצים טרפים..

בעינה עומדת גם אם המילה קנגרו היא באבוריג´ינית. או שפסוק ד´ ופסוק כ"ט עוסקים שניהם ברשימות שלמות, או ששניהם עוסקים ברשימות חלקיות.

giingiit

New member
שרצים לא מוזכרים לפרטים, אז למה

שיוזכר הנחש??? זה לא אומר כלום. מי אמר שצריכים להיות מפורטים? בברכה תמנה

masorti

New member
הסברתי כבר כמה פעמים...

שלשונו של פסוק ד´ דומה מאוד ללשונו של פסוק כ"ט. בפסוק ד´ מדובר על החיות הטמאות בעלות תנאי אחד (אלה שעסקנו בהן), ונאמר כך : "אך את זה לא תאכלו ממעלי הגרה וממפריסי הפרסה". (.. ואז באה הרשימה המפורסמת) בפסוק כ"ט מדובר על השרצים הטמאים, ונאמר כך : "וזה לכם הטמא בשרץ השורץ על הארץ". (.. ואז באה רשימה) לי נראה שהנוסח בשני הפסוקים דומה מאוד. אם פסוק ד´ עוסק בכל המקרים הקיימים - אז גם פסוק כ"ט עוסק בכולם, ואם פסוק ד´ עוסק בדוגמאות - אז גם פסוק כ"ט עוסק בדוגמאות. היות ואת מניחה שפסוק ד´ עוסק ברשימה שלמה, נובע שגם פסוק כ"ט עוסק בכל רשימת השרצים הטמאים. ואם את חושבת אחרת, אנא הסבירי מה ההגיון להשתמש באותה לשון כאשר פעם הכוונה לרשימה מלאה ופעם הכוונה לרשימה חלקית. הרי המטרה אינה לבלבל את הקורא אלא דווקא להנחותו.

giingiit

New member
גם אני הסברתי לך בעבר

שמה שנכון למשפט אחד או מילה אחת במקום אחד, לא בהכרח דומה למשפט בעל דימיון במקום אחר, ראה ערך הדיון שלנו על המילה חמושים, שבמקום אחד היתה לה משמעות אחת, ובמקום אחר קיבלה שתי משמעויות. לא כדאי להחפז סתם. לילה טוב תמנה

masorti

New member
אתה סותר את עצמך..

מצד אחד אתה טוען שרבי עקיבא לא טעה - ואז פסוק ד´ מביא רשימה שלמה, ומצד שני אתה מסכים איתי שמדובר רק ברשימה חלקית. ונניח שרבי עקיבא לא טעה. אם כך - פסוק ד´ עוסק ברשימה שלמה. (הרי זה מה שהוא אמר) אם נשווה את פסוק כ"ט לפסוק ד´ נראה שהם מדברים באותה לשון... והמסקנה -אין זאת כי אם פסוק כ"ט גם הוא מביא רשימה שלמה. נכון או לא נכון? ואם לא נכון... הסבר מה ההגיון להניח שאותה לשון משמשת פעם לרשימה שלמה ופעם לרשימה חלקית.

למעלה