בעל החיים החמישי

shkool

New member
בעל החיים החמישי

אשר מעלה גרה ולא מפריס פרסה הוא: הקנגרו! והרי ציטוט: The kangaroo has a chambered stomach like a cow. They regurgitate the vegetation they have already eaten , chew it once again as a cud, a then swallow it again for final digestion למקור ליחצו כאן ועכשיו אני שואל, התורה אשר התיימרה להביא את כל החיות בעלות סימן טהרה אחת, הכיצד לא הביאה גם את הקנגרו? *תודה רבה לverdun על גילוי זה. בברכה, shkool

עידו10

New member
משום שהאדם שכתב את התורה

ואני מדגיש אדם, לא הכיר את החיות הללו. הן לא חיו באזורו, ולכן מעולם לא שמע עליהן.

שואל098

New member
התורה כן הכירה את הקנגרו

היא פשוט קראה לו שפן (או ארנבת) ובמשך הדורות השתבשה המשמעות המקורית של החיה (מפני שהיא לא חיה באיזורנו כמו הזמר (=גירפה) שלא חי באיזורנו). זה גם מסביר את הבעייתיות של השפן מעלה הגרה (הקנגרו הוא מעלה גרה). בכל מקרה התורה לא התיימרה לרשום את כל החיות הטמאות היוצאות מהכלל. רבי עקיבא טען כך ויכול להיות שהוא טעה. הוא רק בן אדם ולא הכיר את כל החיות שבעולם למרות שאני מאמין שצדק וזוהי אכן ראיה לכך שהתורה ניתנה משמים כפי שטען.

עידו10

New member
HA HA HA HA HA קרעת אותי!!!!!!!!

כמובן!!! קנגורו = שפן!!! טוב, אני אפילו לא צריך להגיב על דבר כזה. ולא רק זה, התורה הקדושה שלדבריכם נשמרה אותו דבר אלפי שנים פתאום כן השתנתה? והפלא ופלא, באחד הנושאים היחידים שבהם נתקעתם כל כך הרבה שנים... נפלאות דרכי האל (או שמא זה דרכי הטפשים?).

שואל098

New member
לדעתי מה שכתבתי זאת הנחה סבירה

ביותר. קודם כל חשוב לציין שאפילו אם התורה לא פירטה את כל החיות הטמאות היוצאות מן הכלל הרי שאין פה הוכחה לשקריותה כביכול משום שהיא לא התיימרה לפרט את כולן. ועכשיו לקנגרו/שפן אם נניח שהתורה כן פירטה את הקנגרו הרי שסביר בהחלט שבמהלך הדורות ישכח שמו כפי שצויין בתורה בגלל שהוא לא נמצא באיזור שבו ניתנה. ממש כפי שנשתכחה הגירפה/זמר והתגלתה מחדש מאוחר. זה לא אומר שהתורה השתנתה כפי שכתבת, זה בסך הכל אומר שנאבדה מסורת מסויימת, אחת מיני רבות שנאבדו והתורה שבע"פ הכתובה לא מנסה להסתיר את העובדה שמסורות רבות נאבדו. חוץ מזה לא סביר שהתורה תפרט גם את השפן וגם את הארנבת כיוצאים מן הכלל בגלל שהם די דומים ואפילו אפשר לומר שהם אותה חיה (אם אני לא טועה ההבדל הוא באורך האזניים) בנוסף לכך הקנגרו הוא מעלה גרה כפי שנכתב על השפן. מסקנה קנגרו = שפן

עידו10

New member
כמובן!

"הקנגורו מעלה גרה כפי שנכתב על השפן, מסקנה קנגורו = שפן". ההגיון עובד שעות נוספות אה? טוב, מתחת לכבודי לענות לשטויות כאלו. תודה רבה.

verdun

New member
מסקנה קנגרו = שפן. חה חה חה

"חוץ מזה לא סביר שהתורה תפרט גם את השפן וגם את הארנבת כיוצאים מן הכלל בגלל שהם די דומים ואפילו אפשר לומר שהם אותה חיה (אם אני לא טועה ההבדל הוא באורך האזניים)" הם בכלל לא דומים. אינך יודע זואולוגיה. הקנגורו הוא יונק-כיס (Marsupial) בעוד השפן והארנבת הם יונקי שליה. ההבדל הוא עצום. האם קראת את הסברו של מומחה לענין? שפן - Procavia capensis, הנה תמונתו: ארנבת - Lepus europaeus, הנה תמונתו: והנה עוד אחת...

שואל098

New member
לא כתבתי שהשפן והקנגרו הם

אותם חיות אלא שהשפן והארנבת הן חיות כמעט זהות. ואני אכן לא מומחה גדול לזאולוגיה (לצערי).

giingiit

New member
אבל השפן=קנגרו

לפחות זה שמו העברי המקראי של הקנגרו.

verdun

New member
איני מאמין שאמר זאת

דווקא בקשר לשפן אין ספקות (לא שיש בקשר לארנבת)...

giingiit

New member
תופעה מוזרה במילון של וורד

שאין בכלל פירוש למילה שפן מלבד פחדן או חזירון ים. אז אני כבר ממש לא יודעת אם הכוונה לארנבת או לשפן, מה שבטוח זה שזה אחד מהם ומבחינת התורה, אין פה חסרון. בברכה תמנה

verdun

New member
לא . המקרא לא ידע דבר על קנגרו

ודווקא השפן אינו בספק.

verdun

New member
התורה _לא_ הכירה קנגרו...

אני סבור שאתה טועה. השפן היה מוכר בתורה כבעל חיים שוכן הרים וסלעים. הקנגרו אינו כזה. הארנבת גם היא אינה הקנגרו. הנה הסברו של פרופ´ יהודה פליקס, זואולוג עם _התמחות_ בחיות של ארץ-ישראל, באוניב´ בר-אילן, על שפן ועל ארנבת.

שואל098

New member
לגבי השפן השתכנעתי בגלל

שהוא מתואר גם בתהילים. על הארנבת אין מקורות נוספים.

למעלה