בעיונת קטנה

דן צ

New member
לא נורא אושר ../images/Emo9.gif

בסופו של דבר הכל לטובה

אושר מ

New member
לטובה??

אתה לא ידוע מה זה יום כיפור עם המשפחה שלי. אוף. אני רוצה להסתלק מפה. למישו יש מקום בבית ליום כיפור הקרוב?

inbale

New member
נו בטח

הוא רוצה ביביבסיטר שתעסיק את הילדים שהוא והאישה רואים סרטים....

אושר, ההצעה שלי היא

שתבדקי מיד את המזוזות אצלכם בבית, כי כל הזמן משתבשים לך דברים, מה שמחזק אצלי את התחושה שהן פגומות. <אפי נכנסת לרוח הקודש ורוח החג>

דן צ

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תבדקי לא רק את המזוזות אלה גם את המוזות

leeloo

New member
את יודעת שהייתי מזמינה אותך אליי...

אבל נזכרתי לראות את הודעתך מאוחר מידי.. ומלבד זאת, כבר שאלתי בשביל ידיד האם הוא יכול לבוא לישון אצלי ביום כיפור, כי אצלו בבית גם לא רואים סרטים! הלפ! מסכן הבחור.. בכל מקרה, ההחלטה של אבי הייתה שהוא לא רוצה אף אחד שלא מהמשפחה בבית... אז עם כל הרצון הטוב שלי, לא היה מצב בכל מקרה... אבל דרלינג אל ייאוש! כמו שאומרים באמת, הכל בא לטובה.. תמיד תוכלי להשתמש בזה כשתרצי משהו, אם את מבינה למה אני מתכוונת..

taz512

New member
יהיה בסדר.

ומה שטוב כאן, זה שעכשיו אני אקבל תשובה, כי היום אני אכתוב ואז יהיה לך זמן לענות ולכתוב. כי יש לך את כל הזמן שבעולם. וד"א חבל מה שקרה אבל תהיהי אופטימית בסופו של דבר הכחל יבוא על מקומו בשלום. טאז, השד והמייל

אושר מ

New member
אף אחד לא אמר שתקבל תשובה היום../images/Emo3.gif

אםא ני מחכה כבר כמעט 24 שעות, אתה תוכל לחכות גם
.

inbale

New member
יום כיפור ראשון שלי בבית

זה נשמע נורא מוזר אבל 13 שנים שלא הייתי ביום כיפור בבית אלא עבדתי (כח עזר, חובשת בצבא וכאחות). השנה בפעם הראשונה אני אהיה יום כיפור שלם בבית וזה נראה לי זמן נהדר לספוג קצת שלווה (בין הצרחות של הבת שלי שחולה ). באופן אישי אני לא מאמינה בצום - אמונה היא משהו הרבה יותר עמוק ופנימי מסממנים חיצונים. האמונה שלי היא ביני ובין היושב במרומים. אבל אני בהחלט מכבדת את מי שצם. דנדוש הסימליות של הצום כסמל של האמונה שלכם היא מספקת. אין צורך דווקא ביום הזה להיות קיצוניים - אני בטוחה שליושב במרומים לא יפריע שבת זוגתך ואתה צופים בסרטי וידאו (ולא משנה מאיזה סוג הם...) שיעבור לכולם צום קל. גמו חתימה טובה.

Dor K

New member
תראה

מי שלא דתי, לא חייב לכפות על עצמו את כל הגזירות, ולצום ולא להדליק אור וכו... ההזדהות הקטנה שלנו בתור יהודים, אפילו שאנחנו לא דתיים, זה הצום. כמו שבפסח אנחנו לא תמיד קוראים את כל ההגדה, אבל קוראים חלק ממנה. לא כי זה מעניין (כמה אפשר להתעניין במשהו שכבר 20 שנה אתה שומע??), ולא כי זה חובה, (אף אחד לא יבוא ויעשה לך נו נו נו אם לא תקרא), אלא כי אנחנו יהודים למרות חילוניותינו, ובדברים הקטנים אנחנו יכולים להתאמץ ולשמור על המורשת שלנו. אז אני לא חושב שצריך להפסיק לדבר בטלפון, ולראות וידאו ולהיות במחשב, כי זה לא מגיע ממקום של "רצון לכפר על החטאים", אלא לכפות על עצמך ולסבול בשביל דבר שאתה אפילו לא מאמין בו (במקרה שלך והרבה חילוניים בעצם). לכן, דנץ יקירי, בזה הרגע קיבלת אסמכתה מהראש הגדול (שתפקידו תם היום???
), לראות כל אשר חפץ בך, לגלוש לכל אשר חפץ בך (חוץ מאתרי פורנו, כי בכל זאת יום כיפור), ולקשקש בטלפון עם כל העולם, אישתו והכלב.

דן צ

New member
מנסיון שנה שעברה../images/Emo3.gif

אתרי הפורנו הישראלים רובם סגורים בגלל יום הכיפורים

shellyland

New member
על מנת לפתור את הסתירה

אחדים מאיתנו שצמים אבל גולשים, התארגנו להפגש בצ´ט פרטי ולעשות יחד קבוצת תמיכה לבקשת סליחות וחשבון נפש משותפים. ככה אנחנו מביאים ליושב בהפוך על הפוך.

ברק א.

New member
אני חייב להוסיף משהו..

במסגרת פינתנו " הידעתם ? " , הרשו לי להזכיר לכם שיום כיפור אמנם קדוש הוא , ושמירתו אף היא קדושתה לא תסולא בפז , אבל , שמירת יום השבת לקודשו קדושה פי כמה וכמה . לכן , שמירת שבת אחת , תעשה עבודה של הרבה ימי כיפור... ולעצם העניין.. לדעתי , צביעות היא לא המילה הנכונה . התפיסה של אמונה היא אינדבדואלית , ולכן , כל אחד מאמין בדרכו שלו . אני , לדוגמה , מאמין שאם בכל ימות השנה אני אחיה כחוטא גמור , הרי יום כיפור אחד לא בדיוק יגאל אותי . אני מאמין בדרכי שלי . אני לא צריך בתי כנסת שיגידו לי מתי להתפלל וכמה , מה הניסוח של התפילה הנאמרת ואיך בדיוק אני צריך להגות את המילים על מנת להתפלל נכון . תפילה היא משהו שבא מהלב , ולא מהספר . אם אני חושב לנכון שעשיתי משהו לא בסדר , ואני אמור לכפר עליו , אני אעשה את החושבים שלי , ואכפר בדרכי שלי . אלוהים אוהב את כולנו , יהודים , ו"יהודים פחות "... יום כיפורים מועיל לכולכם..

דן צ

New member
כמו שנאמר......

" חייה ותן לחיות" "איש איש באמונתו יחיה".

א.מ. כרגיל מסכם

הערה מקדימונית: יש משהו שחצני בלבוא בסוף ולהגיד את הדברים שלך כאילו זה סיכום מאלהים. אבל מצד שני: א. זה אומר גם שקראתי בעיון כמעט את כל התגובות שלכם. ב. יש לי תירוץ: אינטרנט איטי ויקר (לקילובייטים יש דרך ארוכה דרומה...), אז אני לא מחובר ברציפות. וכעת: כמה הערות: א. כפי שכתב דןצ, ובניגוד למה שכתבה ליאן: אנחנו לא אמורים לא לראות טלוויזיה בכל הצומות (גם הדתיים שבינינו, כלומר אלו שרואים טלוויזיה ביומיום). תשעה באב ויום הכיפורים הם הצומות העיקריים בשנה. עם עדיפות ליוה"כ. ארבעת הצומות האחרים (צום גדליה, י´ בטבת, י"ז בתמוז ותענית אסתר) וכן צומות מקומיים (לזכר הקהילה של סבא של סבא וכו´) הם מוקפדים פחות, ולא נוהגים בהם שבתון. סתם, כדאי לדעת. יש דתיים רבים וכשרים שלא מקיימים אותם. ב. אין סיכוי שדבריו של ברק א על קדושת השבת שהיא מעבר לקדושתו של יוה"כ יהיו נכונים. נכון אולי העיקרון של קיום מצוות כל השנה (למי שפתאום החליט להיות דתי ביוה"כ), אבל יום הכיפורים הוא היום המקודש ביותר ליהדות. נקודה. ג. אדידס - לא הבנתי הרבה מדברייך, למרות שניסיתי. למשל: "ואם כן, האם האנשים שמחליטים בשבילנו לא קיבלו מעט מהחיים שלנו אנו?" - באיזה מובן הם קיבלו מהחיים שלנו? לא הבינותי. ד. הערה על התזכורת של ג´ב בקשר לזה שהתנ"ך נכתב לפני 3000 שנה: הרעיון הוא לא שאתה באמת תכפר על מעשיך ע"י צום. הכיוון הוא הפוך: לאפשר לך להמשיך את חייך. מצד אחד להכריח אותך (אם אתה נוטל על עצמך עול תורה ומצוות) לבקש סליחה ולחזור בך, ומצד שני לאפשר לך להמשיך הלאה ולא להיות תקוע עם חטאיך. האם זכור לך הסיפור על שני נזירי הזן, מאסטר ותלמידו, שהלכו והגיעו לגדת נהר, שם מצאו בחורה יפהפיה שביקשה מהם לשאת אותה אל הגדה השניה? הנזיר הצעיר לא ידע מה יעשה, אבל המבוגר נשא אותה על כפיו, והעביר אותה לצד השני. הם המשיכו ללכת באווירה מתוחה. אחרי שתיקה של שעות, לא יכול יותר הצעיר להתאפק, ושאל את מורו ברוח נסערת: איך יכולת לעשות את זה?! - לעשות את מה? שאל המורה. - להעביר את הבחורה הזו על ידיך? זה אסור לפי הדת שלנו! - אה, ההיא... ענה המורה, אתה עוד תקוע איתה? אני כבר מזמן הנחתי אותה על גדת הנהר והמשכתי ללכת. כך, גם ליום הכיפורים יש איזשהו אפקט כזה: כל העם צם צום מאוחד בבת אחת. ואז אומרים: די. נענשת, כיפרת, ביקשת סליחה בקול רם (תפילת "וידוי" בבית הכנסת), נפלת על פניך לריצפה (שוב, בבית הכנסת. הפעם היחידה בשנה שבה זה מותר ליהודי) והתרת את כל נדריך (נכון, בתפילת "כל נדרי"). עכשיו אתה יכול להמשיך קדימה את חייך, מבלי שהעול של הרגשת האשם מעיק עליך ומקשה עליך לחשוב בצורה נקיה. זה מה שהיה לי להגיב. יצאה לי תגובה ארוכה, אז אני אמשיך ואומר מה תשובתי לשאלתך בתגובה הבאה:

adidas^

New member
מה שהתכוונתי היה...

שאם נותנים לאנשים אחרים להחליט החלטות בשבילנו, אנחנו נותנים להם סמכות על חלק גדול מאד מהחיים שלנו. הבנת?

למעלה