בעיונת קטנה

דן צ

New member
בעיונת קטנה

בעייה שהועלתה גם בצ´אט. אישתי שתחיה כבר שבוע שלם, בעצם מיום הכיפורים שנה שעברה מתלוננת בפני כמה קשה יהיה לה הצום הזה השנה , כמה יהיה חם והשעות הארוכות של הצום בגלל שעון הקיץ המתמשך ללא קץ. הצעתי לה לשכור סירטי וידאו על מנת להעביר את שעות הצום אבל היא נורא חוששת ודואגת מה תהיה תגובתו של היושב במרומים שהרי בכל זאת אנחנו כאן ביום הכיפורים אותו מרמים. אז שאלתי לכם הגולשים שצמים, האם אתם תהיו מחוברים לאינטרנט ותראו סרטים ביום הכיפורים? זה לא סותר אחד את השני? אני צם אבל גם מחובר לאינטרנט וגם אלך לבית הכנסת.

קודם כל, אני לא צמה, אבל

בכל הנוגע ליושב במרומים, כבר דיברנו על כך שאנוכי יכולה לאפשר לך את הגישה למספר האי סי קיו שלו. הכינוי שלו ברשת הוא "סחבק", ואת המספר אעביר לך במסרים. אין לך מה לדאוג, הוא בעצמו יוצא ביום כיפור הזה ליומיים של מנגל אינטנסיבי בסיני (ראס א-שטן, אם אתם יורדים לפרטים. החוף פשוט בבעלות חבר טוב שלו). ולשאלתך, למרות שאיני שייכת למדגם הסקר: אנוכי אהיה מחוברת. אנוכי אצפה בסרטי הוידאו ששאלתי, אלה שנותרו בספריה בעת בואי המאוחר לשם. אנוכי אעשן כהרגלי. אנוכי מבינה את הצמים אך לא מזדהה איתם. ואיני רואה סתירה כלל בין היותי חילונית ולא-צמה לבין כל הפעילויות האלה. *ואנוכי גם אלך לבית הכנסת, כדי לראות מתי נגמרת התפילה ואפשר לנסוע שוב באוטו.

leeloo

New member
אחותי תני כיף!

כמובן שאני מעצם חוסר אמונתי בקיום אישיות עליונה במרומים, רואה סרטים, מתחברת לאינטרנט, אבל מהטלפון אנסה להתנזר, כי לא יודעת, זה מעין טאבו בשביל אבא שלי.. אבל אני כן צמה, אבל לא מתוך אמונה חלילה, אלא מסיבה אחת פשוטה: לצום זה בריא! תיאוריות שונות אומרות כי לחסוך מהקיבה אוכל לפחות פעם אחת בשנה מאפשר ניקוי קיבה, ובגלל שיום כיפור הוא היום היחידי בשנה שהוא יום צום רשמי, אני מתכננת לצום על מנת לאפשר את אותו ניקוי גופני... לכן אם אהיה צמאה מאוד אשתה מים.. מלבד העניין הבריאותי, אני חושבת שזה מעין נסיון, לראות האם אני מצליחה לעמוד בכך.. למרות שכבר עמדתי בזה לפני שנתיים, ושנה שעברה הייתי בארה"ב, ולא יכולתי לצום, אז השנה אני שוב בוחנת את עצמי, ועושה נקיון יסודי... שיהיה לבריאות! וצום קל לכולם!

taz512

New member
גם אני עם אפי

לא צם, את יום הכיפור הזה אני הולך לבלות כמיטב המסורת עם עוד ארבע אנשים שהולכים להגיע אלי הביתה. בין הפעילויות אכילה מוגברת, ראית סרטים, זיוני שכל רבים ומשחק אסטרטגיה אחד מטורף. בקיצור יום כיפור מהסרטים. כבר ציינתי שאנחנו הולכים לאכול והרבה?! טאז, השד והצום

nutmeg

New member
בתור אחת שרק צמה

כשהיתה ילדה - וגם זה היה בשביל הספורט, אני לא ממש מבינה את הלחץ. מי שרוצה לצום בכוונה רבה (עם חשבון הנפש הכאה על חטא סליחות וכו´) עניין העברת הזמן לא צריכה להיות בעיה: אפשר ללכת לבית כנסת, לישון, לקרוא, לעשות מדיטציה... לי אישית זה נראה out of context כשמישהו שהוא חילוני כל השנה - פתאום מתעקש דווקא על הקטע של הצום ביום כיפור. מה קרה? דווקא עכשיו הוא נהייה דתי? משהו פה לא מסתדר לי. בתור חילונית מוצהרת, יום כיפור עבורי הוא הזדמנות לערוך חשבון נפש, התבוננות פנימה, בלי הפרעות. אני נהנית מהשקט בחוץ, קוראת, כותבת, מטפלת בעצמי, ויורדת 3 פעמים עם הכלב, כי יש לו צרכים שאינם תלויי חג ומועד. ואולי חלק גדול מהחג הזה קשור לא רק לצום הקשור לאוכל, אלא לצום משלל גירויים אחרים שיש לנו ביום יום? גירויים שבאופן כל כך "טבעי" תופסים מקום וזמן כך שאין לנו זמן והזדמנות להתבוננות פנימה? כל כך התרגלנו (התמכרנו?) שכשעתה עלינו להעביר יום אחד (יום אחד!!) בלעדיהם, קשה נורא. כולה יום אחד... שבודק כמה אנחנו ג´נקי´ס של גירויים.

maayan15

New member
אני עושה מה שנקרא (לפחות בפי)

צום בין ביס לביס.... אבל, היות ואני יכולה להבין למה אנשים צמים אני יגיד זאת...או שאתה צם לגמריי או שאתה לא צם בכלל...דהיינו, או שצמים עד הסוף...בלי אוכל, שתייה, חשמל וכו´... או שלא צמים וכמו במשפחתי היקרה מכינים לך מראש מעדנים ליום הכיפורים... מקווה שעזרתי (למרות שכנראה שלא..) מעיין

ליאן.

New member
זה מזכיר לי את הדיאטה שאני עושה..

אני אוכלת פעם ביום... כל היום.

jeb

New member
לי יש דיאטת אשכוליות...

אני אוכל הכל חוץ מאשכוליות |גלידה||גזוז||אבטיח|

דן צ

New member
זה לא קטע של צביעות

כי בכל זאת , צום יום הכיפורים הוא צום מהתורה. בכל אחד מאיתנו עדין חבוי הניצוץ היהודי וביום הנורא הזה אנחנו מתרפקים על יהדותנו ועושים ת מה שנאמר. ויי , התחלתי להשמע כמו מטיף

shellyland

New member
זה לא קטע של צביעות

כי קו הרצף שבין לעשות הכל ולא לעשות בכלל הוא מאוד ארוך, וכל אחד יכול למצוא עליו את המקום המתאים לו.

ליאן.

New member
צום = תענית

הכוונה היא כמובן לעינוי הגוף והנפש. להתלונן מותר.. זה הרי חלק מהסבל. לא מקובל לראות טלויזיה, גם לא להדליק אור או מחשב. להסתובב ברחובות ולהעביר צחוקים ודחקות, זה גם לא לעניין, כי כל אלה הינם הנאות. אסור לרמות, כי אז באמת אין טעם לכל התענית הזאת. וצום גם לא אמור להיות קל. כמובן שהכל מבחירה.. ואין שום חובה אמיתית לצום.. תענית מענה שתהיה לכולכם..

דן צ

New member
כל צום הוא תענית

גם צום גדליה, תענית אסתר, יז´ בתמוז ותשעה באב ושאר הצומות נועדו לתענית ליסוריי גוף , אבל בצומות הנ"ל אנו רואים טלויזייה רדיו . מי אמר שאין אפשרות לעשות חשבון נפש גם אם רואים טלויזיה ואינטרנט?? אני צם מכל הלב ןעןשה חשבון נפש אבל מרשה לעצמי להדליק טלויזיה ואינטרנט. אז מהו הגבול של יסורי הגוף? מי מחליט על היסורים? אנחנו או שמקבלים מרות מאחרים? אני חושב שהצום והחשבון נפש שלי עם עצמי ועם הסביבה מספיקים ואין צורך מעבר לכך.

adidas^

New member
דן צ, השאלות ששאלת מתרחבות להמון

תחומים בחיים. מי אמר שאי אפשר להיות יהודי בלי לשמור מצוות? מי אמר שחייבים בחתונה מסורתית-קונסרבטיבית? והאם על תחומים אישיים ופרטיים בחיינו עלינו לקבל מרות מאנשים אחרים? ואם כן, האם האנשים שמחליטים בשבילנו לא קיבלו מעט מהחיים שלנו אנו? לפעמים בשביל שנוכל להחליט בדברים קטנים כאלו אנחנו צריכים לחשוב עמוק יותר, למשמעויות רחבות יותר של המעשים שאנו עושים ומה אנו משדרים לסביבה כשאנחנו עושים אותם.

דן צ

New member
עדי, אני מסכים איתך

הרי צום יום הכיפורים הוא תירוץ שלי "למיהו יהודי?" לפעמים אני נתקל באנשים חלוניים שבתוך ליבם הם יותר יהודים משאר חרדים ואני אספר לכם משהו קטן: להורים שלי ישנה שכנה זקנה שהזמינה את בנה וכלתה לגור לידה, יש לה דירה יפה הכלה היא אישה חרדית שאוהבת להטיף את הדת לכל אחד , עד היום זה לא הפריע לנו השכנים וראינו זאת בחיוך וזהו, אולם בימים האחרונים הכלה מתנהגת ממש בגועל נפש כלפי חמותה ולא נותנת לה להכנס לביתה, גם לכבס את ביגדיה במכונה שלה היא לא נותנת לה, בימים האחרונים שלחה הכלה את הנכדים להציק לסבתא שלהם ואף להכות אותה. מאז אנחנו סימנו אותה אצלנו בלוח, באותו היום שהיא שוב תצוץ אלינו בבת הורי בשעות מוזרות [12 וחצי בלילה] אנחנו נוכיח אותה על התנהגותה ועל חוצפתה הרבה , כי הרי איך את יכולה להטיף לנו בראש השנה שצריך ללמוד תורה כי השטן מקטרג כשאת ממרמרת לחמותך את החיים באכזריות שכזאת???

דן צ, אני ארשה לעצמי לומר שאתה לא

הראשון המתלבט בשאלה קיומית זו. כל מי שמגדיר עצמו מסורתי עד דתי, בעצם מקיים רק חלק, זה או אחר, מחוקי התורה. לדעתי אין בזה שום פסול. אם מישהו מרגיש צורך לא לסוע בשבת, אבל לא מפריע לו לאכול בשר וחלב, אז הוא צבוע? ובכן, הסבר לאישתך שמלבד העובדה שיש לך פרוטקציות אצל היושב במרומים, אתה תכבד כל החלטה שהיא תעשה. תאמין לי, אפשר יום אחד בלי אינטרנט. ואני, שאנוכי חילונית שאין שנית לה וחוקי הדת באשר הם עושים לי פריחה, כמובן לא צמה.

jeb

New member
תזכורת קטנה....

התנ"ך (עם החוקים שכתובים בו) נכתב לפני 3000 שנה! כמובן שיש חוקים אוניברסליים, שתמיד יהיו רלוונטים כמו "לא תרצח" וכו´, אבל רב מה שנכתב שם נקבע לפי התנאים שהתקיימו באותו זמן - אורח החיים, הטכנולוגיות הקיימות וכו´. אותו דבר גם עם החוקים הנחקקים היום - הם רלוונטיים למציאות כיום, למה שאנו מכירים. אנו לא יודעים מה יהיה בעתיד. בהתאם לכך, ההלכה הנהוגה כיום, היא בעצם פירושים של הכתוב בתנ"ך, המיועדים ל"התאים" את החוקים למציאות בהווה. אם נתקלים במשהו לא ברור, הדתיים פונים לרבי או ל"גדולי התורה" שיפרשו בשבילם. החילוניים פשוט מפרשים לעצמם. לדעתי האישית, יום כיפור הוא מאין צביעות, בדומה לתא הווידואים הנוצרי - רצחתי, שדדתי, אנסתי, אני הולך לשפוך הכל לכומר (כמובן שאסור לו להעביר את זה הלאה), והופ - 5 דקות בחצר ו-5 אווה מריה, והכל נסלח. אותו דבר יום כיפור - פגעת במישהו, בקש ממנו סליחה, ורצוי כמה שיותר קרוב לזמן הפגיעה. אני לא חושב שזה שאני צם ביום ספציפי זה, יעזור במשהו לנפגע. ואם תגידו שזה לא כלפי האדם אלא כלפי א´, זה עוד יותר גרוע. כי אז על ה-ז´ שלי כל האנשים וכל העולם - יום אחד צום, והחשבון למעלה סגור? זה בעצם נותן לגיטימציה לעשות דברים רעים, בידיעה שאפשר בקלות לקבל סליחה. לדעתי יהיה יותר יעיל ללכת לתרום דם, צדקה, או משהו בסגנון.

ליאן.

New member
בכל צום לא אמורים לראות טלויזיה..

הרי כל צום הוא תענית.. אבל רק המסורתיים, הדתיים, והחרדים יודעים לצום באמת. החילונים צמים ´בכאילו´.. אתה שואל אותי מי אמר שאין אפשרות לעשות חשבון נפש גם אם רואים טלויזיה ? משעשע. אני לא הבנאדם לשאול את השאלה הזאת. לדעתי, לא צריך צום בשביל לעשות חשבון נפש בכלללל. למה באמת לא אוכל לראות סרט מובחר ב DVD מהכבדים האלה עם משמעות מעמיקה, כשהרגלים מונחות על השולחן בסלון ושבחיקי קערת פופקורן ענקית.. ואז להסיק את המסקנות הנדרשות מהסרט המרגש, להזדהות ולעשות חשבון נפש עם עצמי ??? למה ?? צום כשר לכולם..
אני כופרת. תודה.

דן צ

New member
תרשי לי רק לתקן אותך ליאן

גם החרדים ביותר נוסעים בצומות אחרים למעט יום הכיפורים. אין איסור מרבנים לא לראות טלויזיה או לנסוע בשאר הצומות.

אושר מ

New member
אני...

נוסעת לחדרה. לבלות עם חברה שלי שמתגייסת ביום שלישי. נהיה כמה בנות בבית שלה ובמוצאי יום כיפור תהיה מסיבונת לגיוס... אז אני לא אהיה פה עד יום שלישי לפנות בוקר
.

אושר מ

New member
../images/Emo7.gif

איךא ני שונאת כשתוכניות משתבשותב רגע האחרון... אמא של חברה שלי הטילה וטו, כי היא צמה והיא לא רוצה מלא בחורות רעשניות אצלה בבית
. אז אני תקועה בעוד יום כיפור עם המשפחה שלי, שזה הדבר האחרוןש רציתי לעשות והמקום האחרוןש רציתי להיות בו, הבית. ועכשיו אני צריכה ללכת לפרק את התיק... גמר חתימה טובה

למעלה