בעיונת קטנה

אדידס, חשבת שאני אוותר לך בקלות?

אוקיי, דבר אחד הבנתי. עוד כתבת שם שצריך לחשוב על המשמעויות של הדברים הקטנים (מסכים, לרוב) וגם על מה שהם משדרים לחברה. למה ואיך? האם אנחנו לא אמורים לזרום עם הרגשות והרצונות שלנו וכו´ וכו´, לעשות מה שטוב לנו, מתאים לנו וכל זה? ממתי החברה קובעת? וגם עד כמה (וזאת, לעניות דעתי, השאלה המרכזית כאן) - עד כמה החברה צריכה להיות הגורם הקובע בעיצוב חיינו, ה"מה יגידו" ו"איך זה יראה בעיני...". תשובתך?

adidas^

New member
לא חשבתי כך ולו לרגע ../images/Emo13.gif

אם תשים לב, לא רשמתי "מה שהם משדרים לחברה" אלא "לסביבה" כשיותר התכוונתי בעצם לעצמנו. זאת אומרת, להיות צבוע בעיני עצמנו. אם הוא במקרה זה מדבר על שמירת מצוות האם בשבילו לנסוע בשבת אבל לא לאכול בשר וחלב נחשב לגיטימי, שיבורך. האם הוא יתן לאנשים אחרים להחליט בשבילו בנושא אחד אך בנושא אחר הוא ידרוש לעצמאות שלמה בהחלטותיו? האם זה לא קצת צבוע? בעניין השאלה השנייה שלך, ברור שלחברה יש חלק גדול ואף גדול מאד בעיצוב החיים שלנו ובהחלטותינו. איפה אנחנו שמים את הגבול, זה כבר עניין אחר. בנושא הזה אני חושבת שאין מה להתחשב במה שהחברה חושבת. אולם בנושאים אחרים, דעתי שונה. סליחה מראש על התשובה המבולגנת.

מה חושבת החברה

האמת - לא הייתי בטוח שיש צורך לפתוח ויכוח אך עדידס על כך התעקשה ולכן אסחף עם הרוח: קל להגיד שבענין האמונות (=מה שבלב) והמנהגים (=מה שרואים בחוץ) אתה צריך להחליט לבדך. בפועל, הרי גם ההחלטה הנורא-חילונית שלנו מושפעת כמעט תמיד מהעמדה של ההורים שלנו, ממה שחונכנו עליו כמו טעטעלעך, אז במה אנחנו מתגאים? ולמה הדתיים חוזרים כמו תוכים, אבל אנחנו - לא? רק אם אכן הושקעה בענין המחשבה שהזכרת, והדברים לא נעשו באופן אוטומטי (והכוונה גם לפאסיביות, גם לאי עשיית, לאי קיום מצוות) - אז באמת היינו איכשהו, אינדיווידואלים בדרך שלנו. היא באמת שלנו. ומעבר לכל זה, אתה תמיד מתחשב במקום שבו אתה נמצא ובמה שנהוג. אלא אם אתה רוצה לשאת באופן קבוע בתוצאות שהן לא כל כך נעימות. כאלה אנחנו, יצורים חברתיים, וזו לא בושה. טוב, זה בתור התחלה מה שחשבתי בענין מילה במילה.

adidas^

New member
האמת היא

שאני מסכימה. ואגב מצוות וכל הנ"ל, היום בצעידה השנתית שלי ושל חברות שלי ברחבי הכבישים הפתוחים והשקטים, התנהל לו וויכוח די סוער ביני לבין חברה אחרת על "מי הוא יהודי" ואני יודעת שבעקרון זה וויכוח שיכול להמשך עד אינסוף, והוא לא יכול להיות ממש פורה, אבל הדבר הזה הטריד אותי במשך זמן מה אחרי זה. החברה הנ"ל טענה שבזה שהיא בסדר פסח קוראת את ההגדה מהתחלה ועד הסוף הופך אותה ליהודייה יותר ממני, שכן אני קוראת רק את החלק עד האוכל. ועוד דברים כאלו וכאלו (למשל הצום ביום כיפור שכן אני צמה רק הפעם ורק בשביל הספורט, והיא, לעומת זאת, צמה בשביל המסורת). האם לדעתכם יהודי שלא שומר על שום מצווה כהוא זה (חוץ מלא לרצוח, לא לגנוב וכו´) הוא עדיין יהודי? ואם כן מה מבדיל אותו משאר הדתות? האם הדת לא יכולה להתפרש לדרכים שונות?

... ועכשיו בקשר למה ששאלת:

אני חושב שאתם צריכים לברר מה המטרה של היום הזה בשביל כל אחד מכם, ולראות איך אתם חיים ביחד זה עם המטרה של זו. אני מניח שכבר שמת לב שזה חלק מהדינמיקה הקבועה של חיי הנישואים
. האם אשתך רוצה להתענות ומרגישה שזה חשוב לה? תן לה את הכיף פעם בשנה. אתה רוצה לנוח ולהתפנן וליהנות מזה שאין רעש של מכוניות ואפשר לראות וידאו בכיף - גם טוב. עכשיו צריך לראות איך שני אלה חיים ביחד. אגב: תן לאלהים לנוח. בויכוח אולי האדיר ביותר בין שני חכמים בתלמוד, שזעזע את כל העולם (ממש! לפחות לפי האגדה) אפילו כשאלהים בעצמו התערב לא קיבלו את דעתו, וזה כי בעיות על פני האדמה צריכות להיפתר על ידינו. לא מאמינים? נסו בעצמכם: בבא מציעא, דף נ"ט, עמוד ב´ (זה בעברית). כך או כך, שיהיה לך מוצלח.

דן צ

New member
ברק צודק

אומנם על יום כיפור נאמר "שבת שבתון" אבל המקורות מלמדים אותנו שיום השבת יותר קדוש לעם היהודי מיום כיפור

דן צ

New member
תשמע , התקלת אותי

זה דברים ששמורים לי בתת מודע כבר הרבה שנים כך שאין סיכוי שאוכל להוכיח לך את טענתי

איי קסט מיי רייס ../images/Emo13.gif

למרות שאני אברר אצל קרוביי, ואם יתברר שאתה הוא הצודק, אני מבטיח לפרסם את הדברים במלואם + התנצלות נרגשת
.

d@r121

New member
לי לא מרשים....

הורי בקטע של סליחות ואני בקטע של דיאטות כמובן שניקוי הקיבה+ הליכה ושריפת קלוריות הן מתחביבי העיקריים הכי כיף זה שיש הזדהות איתך מכל בית ישראל כולם צמים....

דן צ

New member
"תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם"

אני אסביר, אם יש דבר שאנו רגילים לעשותו כל יום או באופן תדיר ומגיע דבר שאינו רגילים לעשותו כל יום, אזי עושים קודם כל מה שרגילים לעשותו כל יום. דוגמא, יום השבת אנו רגילים לעשותו פעם בשבוע וראש השנה אנו רגילים לפעם בשנה ולכם אם יוצא ראש השנה ביום השבת כמו השנה אזי לא תוקעים בשופר ביום השבת היות והוא מוקצא וזה קודם. אבל יום הכיפורים אף על פי שאנו עושים אותו פעם בשנה , בכל זאת אנו צמים את יום הכיפורים גם אם יוצא בשבת, היות ויום הכיפורים מקודש יותר מיום השבת. צומות אחרים אם יוצאים בשבת מקדימים אותם ליום חמישי. והבילבול שלי נבע מראש השנה שיום השבת קדוש ממנו. מקווה שהבנתם

מיטללל

New member
אז עוד שאלה

במידה והחלטנו שזה בסדר להתחבר לאינטרנט... אם אני משאירה את הפלאפון פתוח, האם זה מוריד את כל ערך הצום? מה ההבדל?

דן צ

New member
מוריד את ערך הצום??

ומי בכלל יתקשר ביום הכיפור???? את מחכה לשיחה חשובה??? ג´ורג´ בוש? אוסמא בל לאדן?

jeb

New member
סוף סוף יש הזדמנות לסגור את הטלפון.

לא ננצל אותה? חוץ מזה, האינטרנט אצלך הוא דרך הפלאפון?

דן צ

New member
../images/Emo26.gifנפלה ההחלטה../images/Emo88.gif../images/Emo36.gif

החלטנו אני ואישתי שלא נפתח את הטלויזייה והאינטרנט אבל אם יבוא לחץ מהילדים לראות טלויזיה וזה יהיה לחץ מסיבי , אנחנו נכנע

inbale

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo5.gif../images/Emo3.gif../images/Emo67.gif../images/Emo46.gif

למעלה