אני חושבת שזה נכון
אל תשכחו, שלמרות שאתם רוצים להרעיף המון אהבה על ילדיכם,ולהיות הכי קרובים אליהם, זה באיזשהו מקום מקשה עלינו.... גורם לנו לשאלות מציקות ומיותרות בראש.. לדוגמא יש טיול בבצפר, או מזמינים אותנו לכמה ימים לחופשה בלי ההורים, אפילו שאנחנו מסיכימים, צצות לנו מחשבות "מה עם ההורים", "האם הם יסתדרו בלעדינו זמן רב כל כך" ואפילו נהיה מוטרדים בזמן הטיול, "מעניין מה אמא"... יש זמן להורים ויש זמן לילדים...הילדים לא תמיד מדברים הרבה, חוץ מהמקרה שלי, בגלל שנהיינו קרובות, אני משתדלת ומצליחה לספר לה הכל כמעט... אימי אומרת לי "אני חיה בשבילכם, מתפללת בשבילכם כל יום [היא דתייה], הכל בשבילכם" איך היא מתכוונת למצוא אהבה כשאנחנו כל עולמה?שהיא מקדישה לנו את כל זמנה וכוחה? וכן, למרות שהיא מנסה להתקרב אליי ולהרעיף עליי אהבה, היא רק מרחיקה. אני רוצה ללמד אותה לחיות גם לבד, כי זה יקרה מתישהו.. מתישהו נעזוב את הבית, ומתישהו כבר יהיה לנו בן זוג ונתחתן, הזמן עובר, דברים קורים.. אנחנו, הילדים כבר בונים עולם משלנו..בזמן שהאם מחפשת בן זוג, אז כן, גם אני מנסה וזה לא קל..כל תקופת הנעורים ממש לא קלה..ואמא, שמנסה להתקרב ולחקור מה קורה [והכל מתוך אהבה ורצון להראות לי כמה היא אוהבת ואכפתית] רק מציקה. יש לי הרבה מכשולים בחיים, במיוחד בחיי חברה.. אני לא חושבת שאני יכולה לטפל בשני אנשים, שני עולמות והמון בעיות של שנינו.. לכן המסר הוא: צריך לתת ספייס, מרחק, וללמוד להסתדר גם לבד, כשהילדים ירצו אותכם תאמינו לי שהם יגידו או לפחות ינסו לתת לכם רמזים [למופנמים שביניהם]... בהמון אהבה ותודה, טל