בעיה

טל יקרה ../images/Emo141.gif

עוד משהו שאני ממליץ לך לנסות הוא להכין רשימה של כל הדברים שאת אוהבת ומעריכה אצל אמא שלך, וכשהיא מטלפנת ומפילה עלייך את העצב והבדידות שלה, להתחיל להקריא לה מתוך הרשימה בטון לבבי ומלא ביטחון עצמי (ובלי ציניות, כמובן). קורה לפעמים, שאנשים זקוקים לעזרה מבחוץ כדי להרגיש טובים ובעלי ערך. נראה לי, שיש לך הכישורים הדרושים כדי להציע לאמא שלך את העזרה הזו. נכון, שכמו שכתבו פה לפניי, זה לא תפקידך. אבל נראה שאין אף אחד מלבדך שיעשה את זה. מחזק את ידייך, ש. פרא

טל קארי

New member
אמרתי לה

בעבר אמרתי לה דברים שעיצבנו אותי בה, שפגעו בי... אבל נראה לי שמבלי לשים לב, היא ממשיכה לעשות אותם..אתן דוגמא: אמרתי לה שמפריע לי שהיא מערבת אותי בענייני הכלכלה של הבית....שהיא אומרת שכל דבר עולה הרבה כסף, ובסוף נהיה בחובות.. אני משחקת אותה קשוחה עם זה, אבל זה פוגע בי.... אני הבת, היא האם, לצערי היא לא יודעת איך לחנך...אתם חושבים שהאם צריכה לשתף את ילדיה בהוצאות הבית? כמה שבועות אחרי שאמרתי לה את זה [והיא הבטיחה שלא תעשה זאת שוב] היא אמרה: "הנה הגיע חשבון החשמל, בואי נפתח אותו יחד, נראה כמה יצא". הרגשתי כבר כמו בן זוגה לחיים.. זה היה מוגזם!!!!! נראה שהיא פשוט לא שמה לב.. זה פגע בי... היא פתחה את המכתב ואמרה "וואו...XXXX כסף, זה המון".. אני פשוט שונאאאאת שהיא עושה את זה.. מה אתם אומרים!? נכון שזה לא בסדר מצידה?!?

טל יקרה ../images/Emo141.gif

אני רוצה להשוות בין להגיד למישהו מה אוהבים ומעריכים אצלו (מה שאני הצעתי) לבין להגיד למישהו מה מעצבן אצלו (מה שאת עשית). יש משהו משותף: גם זה וגם זה הם דוגמאות לתקשורת פתוחה וזורמת. ויש הבדל: דברי הערכה יוצרות בין אנשים ביטחון וקרבה, ומעמדה של קרבה אפשר לחולל שינויים במערכת יחסים. דברי ביקורת, לעומת זאת, תוקעים אנשים במקום שבו הם נמצאים, מקום של "גם רע לי וגם יורדים עלי". חומר למחשבה.

טל קארי

New member
אז..

איך הייתי אמורה להבהיר לה שהעניין הכלכלי מעצבן אותי, בכך שאני אגיד לה דברים טובים על עצמה....? ובכלל בעניין הנוכחי?

מה יותר חשוב לך ../images/Emo141.gif

להבהיר לכל אחד מה את חושבת בכל מיני נושאים, או לשים סוף להתנהגויות מעיקות ? כי זה לא ילך ביחד. ובאותה הזדמנות, תחליטי גם במה את רוצה לטפל קודם, בטלפונים המעיקים שתיארת בפתיחת השרשור, או בנסיונות של הורייך לערב אותך בכלכלת המשפחה.

טל קארי

New member
קודם כל בנושא של אמא

זה שאנחנו חסרים לה... זה הכי מעיק, כי בנושא הכלכלה אני איכשהו יכולה "לברוח " מזה.... תודה!

פברואר68

New member
אני ממליצה

שתגידי לאמא ואבא שזה קשה לך מאוד ושאת מבקשת לשוחח בפרטיות עם איש מקצוע שמייעץ איך להתמודד עם מצבים כאלה שאת רוצה אדם שלא מעורב ריגשית שהוא נטראלי יש פסיכולוגים נחמדים מקצועים שעובדים באופן פרטי באוירה ביתית אפילו קרוב לאזור מגורייך ומגיעים אליהם לפגישות יוצרים קשר דרך כל קופת חולים ומבקשים שיחות זה מאוד פשוט ומקובל....... בהצלחה לך חמודה

פברואר68

New member
טל אם תחליטי שההצעה שלי טובה לך

אם תזדקקי לעזרה אירגונית איך להגיע לאיש מקצוע אשמח ליעץ לך בכל מקרה חשוב שתדעי שבשלב מסוים תתבקשי לספר להורים ופסיכולוג יועץ יצתרך לקבל אישור של ההורים לשוחח איתך כי את קטינה ויכולות לצוץ עוד בעיות אישיות ותמיד טוב שתדעי שיהיה לך אדם בוגר אחראי מיקצועי שלא מעורב ריגשית נאטראלי שייעץ לטובתך

טל קארי

New member
אבל אני הולכת כבר לפסיכולוג

עקב הבעיות שנוצרו מהגירושים.... היו לי כאבים בקיבה, עברתי בדיקות כואבות ובלתי נסבלות, ובסוף מצאנו שזה מלחץ, ומחוסר השיתוף שלי , לא שיתפתי אנשים בבעיות שלי וברגשות שלי [למעט חברות]. קראו לזה "מעי עצבני"... שתבינו, הלכתי לבדיקות הכי מכאיבות ומבטיחות, וכלום לא יצא... [בדיקות כמו גסטרוסקופיה, רנטגן בטן, אולטראסאונד]

פברואר68

New member
אני מבינה שכן יצא מזה משהו....

הלכת לבדיקות אמרו לך שהכל נובע ממתח את יודעת שחשוב שתלמדי לשחרר מתח את מחפשת דרכים לשחרר מתח אפשר בכתיבת יומן אישי בו את מספרת לעצמך ומבינה את עצמך והמחשבות הופכות למילים ואינן נשארות כאנרגיה תקועה בגוף אפשר בספורט ללכת עם חברות ברגל וגם לשוחח לשחרר את הגוף והנפש אפשר ביוגה להרגע אפשר לצייר את הרגשות אולי להקשיב למוסיקה להתחבר למילים של שירים שאת מזדהה איתם תחשבי עם עצמך אולי משהו שהרעיונות הללו יתאים לך בהצלחה חמודה

טל קארי

New member
אני עושה כמעט את כל מה שכתוב פה

כותבת יומן אישי כבר 3 שנים עושה הרבה ספורט שומעת המון מוזיקה, במיוחד מוזיקת רוק עם הרבה אנרגיה, ובלדות מרגשות שנוגעות לי בלב תודה.:)....

פברואר68

New member
יופי תמשיכי לדאוג לעצמך כך

ותעשי הכי טוב עבור עצמך אמא שלך אולי תלמד ממך לדאוג לעצמה ואולי לא ואת תלמדי להתמודד שלא הכל בשליטתך ולא הכל את יכולה לכוון אפילו אם כוונותיך טובות

טל ילדה יקרה, אף אני ממליצה

לך, אם את קרובה לאימך, ושינכם משוחחות על הכול בחופשיות, וטוב שכך, אלו הם יחסים בריאים בין אם לבת/לבן, לתת לאימך לקרוא את התגובות שנכתבו לך כאן, אף אם תכעס עלייך, קצת בהתחלה, תקבל כלים מה לא נכון לעשות, ומה שאימך טל היקרה עושה, הוא לא נכון ולא בריא לך, להפיל עלייך נטל מכביד ולא ידידותי,זה לא פחות מטומטם מאשר להעמיס עלייך אחריות על כלכלת מדינת- ישראל, אימך היא זו הבוגרת שצריכה לתת לך עכשיט טל יקרה את הזמן שלך להתפתח, להתבגר במקום מוגן שקט שלו, וכמה שפחות טלטלות וסערות, ממש לא פי'ר מה שהיא לך עושה,מעמיסה את עצמה עלייך, לכן טל היקרה, אל תחששי ובקשי מאימך לקרוא כאן, ושאימך תבין שעשית זאת אך ורק מתוך דאגה ואהבה גדולה לה, אני הייתי גאה בילדה כמותך.

d a n i e l s 5

New member
אני תוהה.....

לפני שבחרת להמליץ לה כמו שהמלצת....... קראת אתכל השרשור, את כל התגובות של האנשים אליה והיא להם?

d a n i e l s 5

New member
מקווה שמכל השרשור הזה....

הורים יפנימו שהילדים הם לא "כל עולמי" ושכל הורה (לרוב האמהות לצערי) ילמדו ליצור לעצמן את העולם שלהם . ורגע לפני שמישהו כאן חושב להתנפל עלי....... אני מתכוונת לאלה שאומרים/כותבים את המשפט הזה "הילדים הם חיי והם כל עולמי" וכך הם חיים. לדוגמא האמא של טל. ולך אין לי מה להוסיף...כתבו לך כבר את הכל, וכולם צדקו.

למעלה