בעיה דמוגרפית

1winnie

New member
צורחת? זה רגשי נחיתות מצידך

זה ממש מצחיק עכשיו. מצחיק ועצוב התגובות האלה. אגב - קודם טענת הרמבם פסק משהו, עכשיו פתאום צריך להשאיר את זה לפוסקי הדור? זה מה שנקרא - דילוגים. והלכה קיימת, אין צורך לפסוק כי מה לעשות? פסקו כבר. ואף אחד לא פטור ממלחמת מצווה. מי שפוטר את עצמו - עובר על הלכה. מאד פשוט

אופירA

New member
מנהל
הוא לא הביא רמב"ם בנוגע להגדרת מלחמת מצווה

אל תתחמקי. הגדרת מלחמת מצווה צריכה להיות מוגדרת ע"י גדולי התורה ופוסקי הדור, ולא ע"י אחרים. אז את לא יכולה להחליט שיש כרגע הגדרה של מלחמת מצווה (שצריכה להתבצע ע"י השתתפות בצה"ל), ולהסיק מכך שהחרדים לא רוצים ללכת לצבא ולכן מתחמקים. מסקנות כאלו מלמדות רק על אישיותך. אני מקווה שהן לא מעידות על הסתת שנאה מטעם הרבנים שמלמדים אותך... אין הגדרה של מלחמת מצווה, והשתתפות במלחמת מצווה לא הוגדרה ע"י החיוב להצטרף לשירות הסדיר בצה"ל במסגרת הסדר מאוד מסוים. יש עוד הרבה הסדרים חוקיים שנקבעו ע"י קברניטי המדינה, בהוראת גדולי התורה, שאין להם חילוקי דעות לאורך שנים רבות מאוד, ותסמכי עליהם שהם די יודעים מה הם קובעים. ואפילו במצבים שהוגדרו מלחמת מצווה, הסבירו לך כמה נתבעו עם ישראל על שביטלו תורה. כך שאפילו אם היה כרגע מלחמת מצווה, אם אנו סופרים את כמות לומדי הישיבות וכמות המשרתים באופן שגם לומדים וכמות המשרתים באופן שלא לומדים - עדיין יש לחשוש שיש ביטול תורה ענק בעם ישראל (וברמה קשה הרבה יותר מאשר בתקופת יהושע), גם בהגדרה של מלחמת מצווה.

1winnie

New member
לא מתחמקת - אבל מוחקים הודעות באופן שיטתי

כך שגם ההודעה הזאת בוודאי תימחק במהרה. לצערי כאשר מביאים הוכחות הסותרות את דעתו של מנהל הפורום, ומביאים ציטוטים מתאימים - הדרך היחידה שלו להתמודד עם זה היא להעלים את הדברים והוא פשוט מוחק את ההודעות. אז בצורה כזאת אי אפשר לנהל שום דיון. אין לי בעיה לענות לך, אבל את כנראה לא תראי את התשובה. בכל מקרה - בקום המדינה גדולי הדור קבעו שאנו במלחמת מצווה לא אני קבעתי את זה, גדולי הדור קבעו את זה. אין פה שום הסתה, ובוודאי לא שנאה. ולאור הלכות הרמב"ם (הלכות מלכים ה, א) "ואי זוהי מלחמת מצווה? זו מלחמת......ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם" - רבני התקופה (כולל היום) לא יכלו אלא לקבוע זאת. והמצב לא השתנה, לכן אנו עדיין מוגדרים במלחמת מצווה. אז אחזור שוב - מי שמתעלם מחלק ממצוות הם מגזרים שונים של הציבור! ביניהם החרדים אבל לא רק. ברוך ה' יש המון שינוי וגם חלק ממגזרי החרדים מתחילים להתגייס.

אופירA

New member
מנהל
אז עדכון

גדולי הדור מדריכים מאוד את שומרי המצוות בדרך, ואף אחד לא מתחמק מקיום חלק מהמצוות - לא גדולי הדור ולא שומרי המצוות המודרכים על ידם. יש לרבנים שלך שיטה אחרת מאשר שיטתם של הרב אלישיב, הרב שטיינמן, הרב עובדיה יוסף, גדולי האדמו"רים ועוד ועוד? אוקי, שתהיה להם שיטה אחרת. אבל מכאן ועד לדקלם פה במנטרה קבועה "החרדים מתעלמים מחלק מהמצוות" "החרדים מתחמקים מקיום המצוות" - פה מדובר בהסתה כלפי ציבור שלם, בהפצת שנאת חינם טהורה ללא שום סיבה הגיונית (הבית חרב, ועוד לא נבנה, את זוכרת?), בלכלוך מכוער על גדולי הדור הגדולים ביותר. מדובר באמירה מאוד מאוד מסויימת שלך על האישיות הפרטית שלך. אני מאוד מקווה שלא מדובר פה באמירה על הרבנים שלך.

1winnie

New member
אין פה שום שנאה!

למרות שאת מתעקשת להביא אותה. יש פה עניין של מצווה שקיימת, וחלק מציבור שמתעקש לא לקיים אותה. זה הכל. מפה ועד שנאה המרחק הוא עצום אז לא צריך לגרור לדברים שלא קיימים ולא צריך לגרור את לפסים אישיים כפי שאת שוב מתעקשת. לא אני. זה לא קשור אלי, זה קשור להלכות ומצוות. התעקשתם להביא את דברי הרמבם, לא אני. כידוע לא כל הלכות הרמבם התקבלו. אבל דווקא הלכות המלחמה שלו - נקבעו להלכה. אז טענת שאני קבעתי בעצמי שאנו מוגדרים כמלחמה מצווה - וזה בפרוש לא נכון! גדולי הדור קבעו כך, משום שלא היתה ברירה - המצב הוא כפי שהגדיר הרמבם ובהחלט הרבנים שלנו רואים באלה שמשתמטים משירות צבאי כעוברי עבירה. כי זאת מצווה. זאת לא דעה פרטית שלי אז בבקשה - תפסיקו להפוך את זה לעניין פרטי

I S A A K

New member
את שוב פעם חוזרת על אותה מנטרה

טוב תגידי לי מי כתב את המאמר הזה? "תלמידי חכמים בעסקם בתדירות בתורה ועבודת ה' בשעת מלחמה, משרתים בזה את העם יותר מהשתתפותם בקרב. וכך מצינו במדבר רבה פרשה כ"ב שבמלחמת מדיין ייחדו שני עשר אלף לתפילה, כי התורה והתפילה הם כלי המלחמה של העם ההולכים לפניהם בקרב, ומפיל שונאיהם כדברי התרגום אונקלוס. וכל אלה אשר תורתם אומנתם, חלילה להוציאם ולנתקם מאהלי התורה, ולשעבדם לצבא המלחמה ואימונים ושאר עבודות. וידעו נאמנה שכל מי שמסר נפשו וחייו לשקידת התורה, הינו איש צבא מלגיונו של מלכו של עולם להגנת עמנו וארצנו, וכל אלה העומדים במערכת הקרב עם האויב מוגנים בזכות לומדי התורה. וכל בעל נפש שהוא מסור ללימוד התורה, איננו ח"ו בכלל משתמט, אלא נהפוך הוא, עבודה גדולה הוא עושה לנצחוננו המלא שאנו מקווים לו... וכדאי הוא קול התורה להגן גנון והצל לכל היורדים לשדה המלחמה שיחזרו בחיים ושלום לביתם". וגם אולי תזכירי לי מי כתב את זה? אם בתקופה מסויימת נוצר מצב, בו האידיאליסטים בני הישיבות יושבים בנאות מבטחים, ואילו בחורים אחרים וביניהם הרבה אידיאליסטים יושבים על הגבולות, אין זה משנה את העיקר. גם במסגרת הצבא מרובים החיילים הבלתי קרביים ואין אנו מטילים דופי במי שתפקידו מציב אותו לא על הגבולות. כזה הוא מבנה הצבא וכזה הוא מבנה האומה. לא ידוע לנו באיזה מידה של הבנה קיבלו אבותינו בימי קדם את ההלכה שנפסקה כי שבט לוי אינו יוצא למלחמה כשאר ישראל. אפשר שגם אז היו כאלה שהתרעמו והתלוננו על כך, אולם כנראה שרובם הבינו, כי אין כאן חס ושלום הבחנה בין דם לדם, דמו של מי סמוק יותר - אלא זוהי הערכות פנימית של מבנה העם, אשר לא רק צבא המלחמה שומר על קיומו, ולא רק שדה הקרב היא החזית היחידה, בה נדרש האדם למסור כל כולו למען קיומו ולמען קיום ערכיו, אלא יותר מכולם הבין זאת שבט לוי בעצמו. שבט לוי לא ראה זאת כזכות אלא כחובה אליה מגוייס הוא כל הימים"... ומובא בזוהר שלא רק שבט לוי לא לחם, אלא גם שבט יששכר. שבט לוי ושבט יששכר ביחד מנו כ- 20% מעם ישראל. כלומר: עשרות אלפים למדו תורה ולא יצאו למלחמה. גם כיום - אם היתה לנו מדינת הלכה ברור שרק כשליש ילמדו רק תורה, ושאר העם ישרתו בצבא וישלבו תורה ודרך ארץ. היום רק הציבור החרדי תורם לחיל לימוד התורה, וממילא תרומתו פחותה בשאר החילות. בבקשה עני לי לענין ועל תנסי לתחמק

1winnie

New member
אני לא מתחמקת - אתה מתחמק!!!

ולכן גם מוחק תשובות מעניין - שלזה אתה כמובן לא מתייחס! אתה זה שחוזר על אותו דבר! אולי אני צריכה לעדכן אותך, אבל לצערנו הרב קוק לא זכה לראות בהקמת המדינה, ולכן דבריו מתייחסים באופן כללי. ולא למצב בו אנו נתונים במלחמת מצווה על א"י אתה שוב מתיימר להבין טוב יותר את דבריו מבנו - הרב צבי יהודה קוק?? כל הרבנים ממשיכי דרכו, לא מבינים כלום ורק אתה מבין?? בשיא הרצינות, אתה באמת לא חושב שזאת שיא היהירות מצידך, לחשוב שאתה מבין אותו והם לא? אתם אלה שמתעקשים על המנטרה שלכם, ומתעלמים מעובדות. תקרא את דבריו ב"שבת הארץ" ובעוד מאמרים רבים נוספים, ותראה על מה הוא מדבר. מלחמת ה' בפועל היא עבודה ה' - לדבריו אז אתה תפסיק להתחמק ולהתעלם מעובדות. ותיתן קצת יותר כבוד לגדולים שממשיכים את דרכו, ויודעים טוב ממך למה הרב קוק התכוון ומה הוא דיבר

I S A A K

New member
fכתבתי לך במסרים שאין להשמיץ משתתף

חוצפה שאין כדוגמתא להשמיץ את הציבור החרדי או כל ציבור אחר המנוגדות את דעותייך האישיות ,נח לי יותר להתכתב ולהדיין עם כל רב מהמגזר שלך ,מאשר ללמד אותך פרק בחיים,אין לי שום כוונה לפגוע בעמתדך ,כי אני למדתי היטב גם את עמדת המזרחי וגם את של החרדים,אני יודע בדיוק במה הם חולקים וחלק גדול הרבני המזרחי אכן מודים ומתודים ומכים על חטא ולמה את מתעלמת מהעובדה של הרמב''ם שפסק רמב"ם הלכות שמיטה ויובל פרק יג ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני יי לשרתו ולעובדו לדעה את יי והלך ישר כמו שעשהו האלהים ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה י"י חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים, הרי דוד ע"ה =עליו השלום= אומר י"י מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי. בריך רחמנא דסייען. מה קרה ,לפתע אוטמים את האוזניים וממשיכים לחפש הלכות שדווקה עומדים באנתרסים האשיים שלך?

1winnie

New member
ומה עם להשמיץ את ממשיכי הרב קוק?

זה כן בסדר? משום שזה נעשה פה כל הזמן. אנשים חושבים שהם יודעים טוב יותר מבנו של הרב קוק וכל ממשיכיו. אז להגיד ולהשמיץ שכולם מסלפים את דברי הרב קוק - זה בסדר אבל הפוך זה מפריע לך. זאת חוצפה שאין דוגמתא! אני גם עניתי לך על מה שכתבת - על ההלכה שהבאת שוב, אבל אתה מחקת את התשובה!! זאת הלכה שאם תשים לב לא מובאת בהלכות מלחמה של הרמבם! היא בהלכות שמיטה ויובל (ממש לא קשור למלחמה)- ולכן גדולי רבנים כבר כתבו, וגם (הרב קוק ב"שבת הארץ") - שהרמבם לא מדבר בהלכה מעשית אלא בדברים פילוסופיים מוסריים, כדרכו של הרמב"ם אני אזכיר לך שוב שגם המכבים, שהיו כוהנים נלחמו, ולא רק נלחמו אלא הנהיגו את המלחמה. אז מדוע מזה אתה מתעלם?? והם בוודאי לא היו היחידים, ואפשר לקרוא (אם רק פותחים תנ"כ) לאורך תקופה המלכים. בני אלי הכהן - איך נהרגו אם לא במלחמה? לגבי תלמידי חכמים - בבקשה ציטוט של הרב בריסק, שלא תגידו שאלו ההמצאות הפרטיות שלי |ר´ שבתאי כהן אחד מגדולי האחרונים של מאה ה-17 (ונו"כ של שולחן ערוך) כותב שבימינו אין חכמים (תלמידי חכמים) אפילו הוא לא מתקרב לדרגה זו. הרי מדברי חז"ל משמע שתלמיד חכם זה אדם שיכול להשיב מיד על כל שאלה בכל התורה כולה אפילו במסכת כלה (מסכת נידחת שמעטים לומדים אותה). היום גם גדולי ישראל לא תמיד יכולים לענות מיד על כל שאלה בכל התורה כולה. לכן לומר שאתה תלמיד חכם זו יוהרה, אלא אם כן אדם אומר שהוא תלמידי חכם ע"פ כלי מידה של הזמנים שלנו. לגבי פטור כשבט לוי. מי שמדקדק ברמב"ם יבין מיד שכדי להידמות בדין לשבט לוי צריך להיות פרוש בכל הבלי עולם, מרדיפה ולו קטנה אחרי הפרנסה, בלי מחשבות אפילו מועטות על דברי חולין, אדם העוסק בתורה ללא הפסקות, ללא בין הזמנים, ללא חגים ושבתות, ללא מנוחה וכו´. אין היום אנשים כאלה מלבד מעטים מגדולי הרבנים . בנוסף לכך היום אין פטורים אפילו לשבט לוי מכיוון שאין בית המקדש והם כבר לא עוסקים בקודש ללא הפסקה. מכאן בימינו אין פטורים לתלמידי חכמים.

I S A A K

New member
למה את לא כותבת שזו דעתך האישת

את כנראה לא מכירה תלמידי חכמים כמו הרב עבדיה יוסף שליט''א,הרב מאיר מזוז שליט''א,הרב אלישיב שליט''א,הרב קרליץ שליט''א ועוד עשרות או מאות ת''ח שיכולים להשיב מיד על כל שאלה בכל התורה כולה אפילו במסכת כלה (מסכת נידחת שמעטים לומדים אותה). היום גם גדולי ישראל אני מדבר ממגזר החרדי תמיד יכולים לענות מיד על כל שאלה בכל התורה כולה. את פשוט לא נישאת אותם ,אני מציעה לך לקחת מעט זמן וללכת ולנסות את הרבנים שציינתי את כנראה ניזונת מהתקשורת ,אבל דעי לך כל ת''ח שיושבים באוהלה של תורה ,מקבלים תקציב מהדתות היינו 840ש''ח לחודש שמעת טוב 840ש''ח מזה הוא צריך לשלם מיסים והלך כל הכסף,אלה תלמידי חכמים אמיתיים של עיסוקם היא רק בתורה ותו לא עכשין הבהרת את עיני כיצד הצליחו לטשתש את דברי הרמב''ם ברגע שקבעתי את דברי הרמב''ם כפילוסופיים מוסריים אין לי יותר מה להגיד אלה לרחם על כל אלה שאכן חושבים שדברי הרמב''ם הם פילוסופיים מוסריים

1winnie

New member
כי זאת דעתו של גדול הרבנים מהמאה ה17

ולא דעתי האישית! הרבנים של היום שאני מכירה הם ענקיים בתורה, אבל יש להם מספיק מידה של ענווה כדי לקבל את דבריו של אותו גדול דור שהיה אף אחד מנושאי כליו של השולחן ערוך, ולא לחשוב טוב ממנו. והוא כאמור קבע שאין היום כאלה שמתקרבים לדרגה של תלמיד חכם כמו זה שהתכוון הרמבם. אני מקווה שאתה הוא היהיר שחושב שיודע טוב מכולם, ולא הרבנים אותם הזכרת

I S A A K

New member
שוב פעם השמצת אישית???????

אנו רואים לאורך כל התנ''ך שכאשר עם ישראל התרחק מתורה, מיד היו נמסרים למלכויות, וכאשר זעקו לה' וחזרו בתשובה, היה הקב''ה שולח להם מושיע הגואל אותם מיד אויביהם: "ויעשו בני ישראל הרע בעיני ה', ויתנם ביד... ויזעקו בני ישראל אל ה' לאמור: חטאנו לך וכי עזבנו את אלקינו ונעבוד את הבעלים... הצילנו נא היום הזה... ויסירו את אלוהי הניכר מקרבם ויעבדו את ה'... ויקֵם ה' להם מושיע לבני ישראל ויושיעם... ותשקוט הארץ... בתורה נאמר: בספר ויקרא בפרשת בחוקותי: "ואם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמרו... והקימותי את בריתי אתכם... ורדפו מכם חמישה - מאה, ומאה מכם רבבה (10,000) ירדופו. ונפלו אויביכם לפניכם בחרב"... "ואם בחוקותי תמאסו... לבלתי עשות את כל מצוותי, להפרכם את בריתי... והפקדתי עליכם בהלה... וניגפתם לפני אויביכם... והבאתי עליכם חרב נוקמת... העידותי בכם היום את השמים ואת הארץ כי אבוד תאבדון מהר מעל הארץ, אשר אתם עוברים את הירדן שמה לרישתה... לא תאריכון ימים עליה, הישמד תישמדון... והפיץ ה' אתכם בעמים ונשארתם מתי מספר בגויים... ואתכם אזרה בגויים"... - וכך קרה, עם ישראל עשה הרע בעיני ה', 2 בתי המקדש חרבו והמוני בני ישראל הושמדו וחלקם יצאו לגלות. ..."ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא... (בשואה? באינקויזיציה? בפרעות?...), "וידעת עם לבביך כי כאשר ייסר איש את בנו, ה' אלקיך מייסרך..." והשימותי את הארץ ושממו עליה אוייביכם היושבים בה, והיתה ארצכם שממה ועריכם יהיו חורבה..." - וכך היה, כל השנים אחרי חורבן בית שני, הארץ עברה מיד ליד, משלטון לשלטון ונשארה תמיד שוממה, עד קום המדינה ב –1948. "בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה באחרית הימים, ושבת עד ה' אלקיך ושמעת בקולו... ושב ה' אלקיך את שבותך וריחמך ושב וקיבצך מכל העמים אשר הפיצך ה' אלקיך שמה"... אנו רואים שדברי התורה אשר ניתנה לעם ישראל לפני יותר מ-3,000 שנה, התקיימו, והקב''ה קיבץ (וממשיך לקבץ) אותנו מכל העמים והשיבנו לארץ ישראל, לאחר 2000 שנות גלות. בתלמוד, במסכת סוטה כ''א, א' נאמר: "מה אור מאיר לעולם - אף תורה מגינה על העולם

senhadrin

New member
אני לא רואה בתגובות השמצה כנגד רבנים

ממשיכי הרב קוק...הבאנו לך מקורות על גבי שחור לבן את מה שכותבים הרב קוק וממשיכו\שמוכך מכל ספק שעמדתו בענין גיוס בחורי ישיבות עומדים בכנה אחד ואת פשוט מתעלמת ויורדת לפסים אישיים

זאת היתה הביקורת החריפה ביותר של ליבוביץ

כלפי היהדות הדתית, שבקום המדינה לא טרחו להציב אלטרנטיבה הלכתית לשלטון החילוני. לא ברור מדוע את הדגשת *חרדית*, החרדים הסטורית הראו לפחות רשמית יחס אמביוולנטי למדינה ולכן לא היה להם ענין לבדוק את ההלכה ביחס לניהול מדינה מודרנית, הביקורת היא דוקא נגד הסרוגים שרואים את מדינת היהודים כהתפתחות חיובית ואפילו כתחילת תהליך הגאולה, דוקא הם היו אמורים לנסות להתמודד עם הפן ההלכתי בניהול מדינה מודרנית. אגב, אם תקראי את דרשות הר"ן (רבנו נסים מגירונדי), בדרוש הי"א הוא מדבר על כך שחוקי התורה הם הצדק האולטימטיבי אלא שכדי לנהל מדינה צריכים מערכת משפט פרקטית יותר ולכן יש צורך במשפט המלך לצד משפט ההלכה. http://www.daat.ac.il/daat/vl/tohen.asp?id=362

עזוב פוליטיקה

הקרע בין החצרות, מפלגות דתיות, חרדיות וכו' משפיע על המפלגות, זה לא רלוונטי, נכון שלא בטוח שמה שהיה הוא שיהיה, אבל ע"פ קצב הגידול, שלהם גדול יותר, עובדתית, לא ?

אני לא יודע, תגיד לי אתה

כמה אחוזים מהאוכלוסיה היו החרדים לפני 20 שנה וכמה הם היום? אתה לא מצפה שאחרים יעשו עבורך את שיעורי הבית.

7575

New member
לדעתי קצב הריבוי

של הערבים הוא היום נמוך בהרבה מאשר אצל החרדים,במגזר הערבי היום ובעיקר אצל המשכילים יותר יש התייחסות לתכנון המשפחה,לא תמצא היום כמעט משפחות ערביות עם 10 ילדים.

למעלה