בנושא חינוך חינם

ריאליסט

New member
נו-אז זה חדש...

רק למה היא לא עודדה זאת בפועל כשהיתה חלק מממשלת שרון??

אשרת

New member
מתוך מצע של שינוי

"המדינה חייבת לחתור למתן חינוך חינם מהגן ועד לאוניברסיטה. חינוך צריך לפתח ערכים הומניים, דמוקרטיים, ליברלים ופלורליסטים. יש להטמיע בכל זרמי החינוך תוכנית ליבה כבסיס דעת וחינוך, שמטרותיה שילוב היחיד האוטונומי בחברה עתירת ידע, חינוך למחויבות אישית, חברתית ולאומית - ציונית. שינוי תעשה לשיפור הזדמנויות בחינוך, לצימצום הפערים ולקידום כל תלמיד לפי כישוריו. יש להפנות משאבים עדיפים בכוח אדם ובתקצוב לפריפריה ולשכבות החלשות. משרד החינוך לא יסבסד מוסדות חינוך שאינם מלמדים ציונות, אזרחות, מתמטיקה, מדעים ואנגלית. שינוי רואה בחינוך הגבוה בסיס לקידומה המדעי והטכנולוגי של המדינה". ולגבי כלכלה: כלכלה חופשית אנו מייצגים את שכבת הביניים, המהווה את עמוד השידרה של החברה הישראלית. אנו מאמינים ששכבת הביניים משלמת יותר מדי מסים ומקבלת פחות מידי תמורה. הפחתת מסים תשחרר כספים להשקעה, שתניע מחדש את גלגלי המשק ותספק תעסוקה למובטלים. אנו רואים את עצמנו כנציגים של בעלי המקצועות החופשיים, עצמאים, בעלי העסקים, מנהלים ופקידים, אנשי היי-טק, אנשי צבא הקבע, חקלאים, פרופסורים ומורים, גימלאים וסטודנטים - השכבה היצירתית, היצרנית, התרבותית של החברה הישראלית. אנו מייצגים את משלמי המיסים שגם משרתים במילואים, שמאמינים בחוק ובסדר, שבזים לשחיתות, שסובלים מהבירוקרטיה ומאמינים, ללא כחל וסרק - בציונות. אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבותה הגדולה בתחום העיסקי. אנחנו בדעה שישראל צריכה להשתלב, במסגרת הגלובליזציה, בכלכלה המערבית. אנחנו תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית, בפיתוח המדעי והטכנולוגי ובתעשיות המתוחכמות. תפקידם של האיגודים המקצועיים הוא לדאוג לרווחת העובדים , אבל ההסתדרות הפכה לארגון פוליטי המשרת אינטרס מפלגתי ופועל נגד טובת המשק. תפקידה של המדינה בחיי המשק הוא להשקיע בתשתיות .. אולי לפני שאתה תוקף שוב פעם את שינוי.. תקרא את המצע. אתה עוד להיות מופתע לטובה, חס וחלילה.

אז איזה פתרון את מציעה להם??

לדעתי הפתרון היחידי הוא לנער אותם ולעורר אותם!! כי כול עוד הם ימשיכו לקבל קצבאות בגלל נכותם השכלית הם בחיים לא ישקיעו לא בעצמם ולא בילדהם. כשלא תהיה להם ברירה ואחרי שלב הבכי שלהם הם יגיעו לשלב המעשים שבו סוף סוף הם יעשו משהו למען עצמם.

אשרת

New member
בבקשה.

אז תנער אותם ותעיר אותם. אגב, הבאתי פה ציטוט מהמצע של המפלגה, ואף המפלגה תומכת בחיזוק מערכת החינוך בפריפריה. אתה טוען שאנשים אשר סובלים מנכות שכלית - קרי: מפגרים, אוטיסטים- לא צריכים לקבל קצבה, אתה באמת חושב שהם יכולים לפרנס את עצמם?!
המדינה!!!! צריכה להשקיע יותר בחינוך בפריפריה, משום ששם!!! יש בעיקר את האוכלוסייה החלשה, ולא במרכז הארץ. שהמדינה והאוצר יחליטו על שורה של צעדים על מנת למשוך את המורים הטובים לאותם אזורים , שילמדו שם, שיגורו שם, ושיפתחו שם את המקום.

והמדינה לא משקיעה בפריפריה?

שכתבתי "נכות שכלית" לא התכוונתי למפגרים או אוטסטים , אלא לאנשים שאין להם שום בעיה שכלית אבל הם בקושי יודעים לכתוב בעברית תקינה. שלא לדבר בשאר הדברים כמו מתמטיקה ולוגיקה שכלית. ולנושא שלנו- לדעתי המדינה משקיעה יותר בפריפריה בנושאי החינוך, ועובדה שלא יוצא מזה שום דבר. וכבר דנו בזה כי לדעתי זו שאלה של תרבות מהבית כי אין חינוך בבית להשכלה ולמידה.

ודבר נוסף

אני חי במדינה חופשית אני לא חייב לשלם לאף אחד אחר ולחנך את ילדו של האחר , כמו שאני דואג לתא השטח שלי ולחינוך ילדי באיזור בו אני גר , ולטיפוח האיזור שלי , כך גם הם יכולים לדאוג לתא השטח שלהם ולדאוג לחינוך ילדיהם. כמו שלי אף אחד לא עזר ושילם עבור חינוך ילדי , אין שום סיבה שאני ישלם עבור חינוך ילדיהם. רות סוף

אשרת

New member
תגובה

עברית תקינה גם אנשים עם תואר ראשון לא תמיד מדברים, כך שהקריטריון הזה לא רלוונטי לכלום, אלא בסך הכל יכול לתת לך אולי קצת כיוון לגבי היותו איש ספר. ואני לא מסכימה איתך. המדינה לא משקיעה מספיק, וכבר הסרברתי לך את זה, וגם אחרים מנסים להסביר לך את זה. אבל אתה מתעקש לא להבין זאת. ואגב, גם במצע המפלגה כתוב בצורה מפורשת לגבי השקעות בחינוך בפריפריה. וגם המצב שם עדין עגום, זה אומר שצריך להשקיע שם יותר ממה שאתה טוען שמושקע שם.

מה שונה מערכת החינוך בפ"ת למשל

ממערכת החינוך בבאר שבע? למה בפ"ת אחוז הבגרות גבוה יותר מבאר שבע? לדעתי גם אם תשקיעי מליארד דולר בחינוך לפריפריה הרמה תשאר אותו דבר! כי לדעתי חינוך ללמידה מתחיל מהבית מההורים. ושאין את זה שום סכום בעולם לא יעזור.

אשרת

New member
תגובה.

כי בר"ג האוכלוסייה חזקה יותר. קרובה יותר למשאבים יש יכולת טובה יותר למשוך מורים טובים. אתה מנסה בכל הכוח להסיר את האחריות של המדינה בנקודה הממש לא נכונה. המדינה אחראית על מצב החינוך במדינה. וכבר הסבירו לך לא פעם ולא פעמים למה בפריפריה המצב חמור מאוד. אבל אתה פשוט מעדיף להתעלם, אז התעלמות נעימה. מה עוד נותר לי לומר?

gershon17

New member
עם פעמיים שכר מינימום?

כל אחד מההורים? 4 נפשות יכולות לחיות מ-6,600 שקל לחודש. זה לא תענוג גדול, אבל זה בהחלט אפשרי.

אשרת

New member
הנקודה היא לא אם אפשר להתסתדר

כי להסתדר אני מאמינה שאפשר, אם סדר העדיפויות נכון. הנקודה שעלתה היא, עד כמה משפחה ששני המפרנסים שלה מרווחים מינימום יכולים באמת להשקיע בחינוך של הילדים - כלומר, חומרי לימוד, ספרים, מורים פרטים.

ברשימת סעיפי השקעה שלך שכחת

דבר אחד אך החשוב ביותר אם כי לא מחייב שום השקעה כספית: זה חינוך הילד. משפחה יכולה להיות דלת אמצעים אך כאשר הורים כל הזמן חוזרים ואומרים לילד שהוא פשוט חייב ללמוד, חייב להשקיע, מתעניינים האם הוא עושה שיעורי בית או לא, עם מי הוא מתיידד ומה עושה בזמנו הפנוי, הילד כמעט תמיד יצליח.

אשרת

New member
אבל אבל אבל...

אם ההורים נמצאים מרבית היום מחוץ לבית , כי הרי צריך לעבוד ולהפרנס, אז כיצד הם יכולים לחנך אותו שלימודים זה חשוב? דבר אחר, נגיד וההורים משננים את המנטרה שחינוך זה חשוב, ומנסים לעודד אותו, אבל אוי, הילד למשל יכול להיות לקוי למידה (ומניסיון של אחי הקטן, מערכת החינוך לא ממש דואגת לאתר ביוזמתה מקרים כאלו, וזה בזיון בפני עצמו), אז מה עוזרים כל המנטרות, הרי זה כבר מעבר לרצון של האדם ללמוד, יש פה כבר אלמנט שהוא כמעט פיזי טהור? ומה קורה, כאשר הילד כן רוצה ללמוד, אבל לא מצליח להבין דבר , ולהורים אין יכולת לממן מורים פרטים לילד? ואספר לך משהו- שיעורי בית - יכולים לחרבש
ידידים- אני לא יודעת אם אתה הורה, אבל אני יכולה לספר לך, שההורים לא תמיד יכולים לפקח על הילדים שלהם 24/7 והם לא תמיד יכולים לדעת עם הם מסתובבים, כמובן שהם צריכים לכוון את הילדים להתסובב בחברה טובה, אבל מה קורה כאשר אתה גר בשכונת עוני, שהסביבה שם לא משהו? אחנו לא גרים בסביבה סטריאלית והלטיל את כל האשמה בכישלון החינוך על ההורים- תסלח לי, זאת טמינת ראש בחול.

קודם כל, אני כן הורה ואני אזרתי את

כל כוחי כדי לגור בשכונה טובה אם כי בדירה קטנה, צפופה וישנה כי זה למען הבן שלי. לגבי החינוך: לא צריכים לשבת לילדים על הראש אך חייבים מדי פעם אך באופן סדיר פשוט להתעניין במה שהם לומדים ולפעמים אפילו לעזור בשיעורי בית. מה יכול להיות פשוט מזה? אם ילד יודע שלאבא ו/או לאימא איכפת מההישגים שלו הוא יתחיל להבין שלימודים זה העבודה שלו וזה חשוב. לגבי ליקויי למידה: כמורה אני רואה כי כמות לקויי הלמידה מכל סוגים כאן בארץ היא בלתי נסבלת. אינני מאמין שלקות למידה זה משהו מולד. כנראה זה פרי הטמטום של מערכת החינוך עם כל שיטת האוריינות והבדידים שלה. כמו כן לקות למידה בכלל לא מונעת מילד להצטיין במקצועות הומניטאריים כמו היסטוריה, ספרות אזרחות וכו'. אינני מנער את האחראיות על כישלון החינוך מהמערכת אך בו בזמן אין לזלזל בהשפעת המשפחה.

gershon17

New member
נראה לי שהם יכולים

יש לא מעט משפחות כאלה, והילדים של הרבה מאד מהן לומדים נהיגה. המחיר של שיעור נהיגה לא שונה מהותית ממחיר של שיעור פרטי במתמטיקה.

gershon17

New member
אבל ההורים שלו הם אותם ההורים

וההכנסה שלהם אותה ההכנסה. לרוב המכריע של המשפחות יש יותר מאשר ילד אחד, ואז כשאחד בן 17 ולומד נהיגה השני בן 15 או 12 או מה. חוץ מזה, גם נערים בני 17 זקוקים לשיעורים פרטיים לעיתים - כן כן, בדיוק אותם אלה שלומדים נהיגה.

ריאליסט

New member
מה אתה אומר...

ברור שאתה לא מבין מה זה עוני במדינה מפותחת... סיגריות וקשר טלפוני - זה מותרות??? נכון-אם אתה לוקח קנה מידה של מדינה מתפתחת,אז אילו הם באמת מותרות,אבל אוי ואבוי אם אנחנו צריכים לשפוט לפי קנה מידה של מדינה מתפתחת. אגב-אנשים שמעשנים הרבה (מכל השכבות) מתמכרים לעישון בצורה זו או אחרת,והם לא יכולים להפסיק לעשן רגע אחד אחרי שעישנו כמויות. האם תהיה מוכן שהמדינה תשקיע בגמילת מעשנים? מה פתאום! זו הרי הבעיה שלהם (לפי השקפת עולמך).

sheketz

New member
לפני 28 שנה

למדתי בכיתה ה' חשבון. בכיתה ו' עברתי לבית ספר אחר וראה איזה פלא, מש שלמדתי בכיתה ה' כאן נלמד בכיתה ו' שם. מסתבר שיש הבדלים של ממש בין בתי הספר השונים ברמת המורים וברמת הלימודים הבדלים של שמיים וארץ.

למעלה