בנושא חינוך חינם

בנושא חינוך חינם

היום ניהלתי דיון עם מורה. הוא טוען שאין שוויון הזדמנויות לכלל התלמידים במדינה. מה שהוא טוען שלטעמי מופרח לחלוטין הוא , שבתלמיד בפיריפריה משקיעים פחות מתלמיד שגר ברמת השרון,צפון ת"א. אני ממש לא מבין. האם חומר הלימוד הוא שונה?? האם אין להם בתי ספר בפריפריה ? האם אין להם מורים? לדעתי זה תרוץ מופרח לכך שאין להם חינוך בבית ללמוד ולהצליח !! בעוד שאני יעודד את הבן שלי להצליח ולהשקיע בעצמו ,הם אחרי הלימודים הולכים לסנוקר או לשבת אצל...... בפיצוציה למלא טוטו ולוטו ושאר הימורים. בסוף בגלל החינוך הזה הם מקבלים תוספת שעות ,ואני צריך לשלם על זה , ולשלוח את ילדי למורה פרטי כדאי שיקבלו העשרה לימודית. ובסוף הם עוד מאשימים שהחינוך שלהם לא טוב. למה אני מנעתי ממהם ללמוד?? לפתוח ספר?? להתעניין?? להשכיל?? אז מה הם בוכים קיבינימט מה? החינוך של ילדי הוא אותו חינוך בפריפריה

אשרת

New member
תגובה.

המורה הזה צודק. אמנם חומר הלימוד הוא אותו חומר הלימוד, אבל איכות המורים שם ירודה ביחס למרכז ולצפון בת"א, גם להורים יש פחות כסף להשקיע בחינוך ילדיהם. כך שאין זה מופרח בכלל. אני זוכרת שהיו ניסיונות של משרד החינוך למשוך לאזורי הפריפריה השונים מורים איכותיים על ידי הטבות כספיות כאלו ואחרות, אין לי מושג מה קורה או קרה עם זה.

איכות מורים נמוכה??

מי למד הוראה למד הוראה בסטנדרטים מקובלים וקיבל תעודה ממשרד החינוך שהוא רשאי ללמד. אם כך האם יש מסלול של מורים שילמדו בפריפריה ?? זאת שטות לטעון שהרמה של המורים נמוכה ,זה כמו שהרקדן יטען שהרצפה עקומה

אשרת

New member
תגובה.

קודם כל, בצורה כללית ביותר, איכות המורים ירודה בשנים האחרונות, והיו על זה לא מעט כתבות. שנית, תחשוב לבד, איזה סוג של אוכלוסייה גרה בפריפריות השונות. אוכלוסיית המורים לא שונה.

חברתי המלומדת אינני מסכים איתך

מיהו אותו מורה עם איכות ירודה? אולי הוא לימד 20 שנה במרכז וירד לפריפריה. אני מסכים איתך שהאוכלוסיה בפריפריה לא משכילה. ולדעתי בגלל סוג התרבות שרווח שם אין שם חינוך למצויינות והשגים. אבל מורה הוא אדם משכיל (פחות או יותר) שירד לפריפריה לעיתים בגלל עידוד של משרד החינוך אם כך רמתו נהפכה באחת לנמוכה רק בגלל שהוא גר שם? לדעתי זה לא באשמת המורים אלא באשמת...............

אשרת

New member
תגובה.

אתה טועה. בתי ספר אשר יכולים להרשות לעצמם לשלם משכורות גבוהות, בדרך כלל ימשכו אליהם את המורים הטובים יותר, ובוא נסכים שיש מורים טובים יותר ויש כאלו שפחות. ובתי ספר שלא יכולים להרשות לעצמם לתת משכורות גבוהות, ימשכו את המורים הפחות טובים. דבר שני, הכלים שעומדים לרשות בתי הספר על מנת לעזור לתלמידים מתקשים , הם שונים, והם תלויי פונקציה של כמה כסף שיש לבי"ס, שחלק מזה מגיע מתשלומי ההורים שונים. הורים שהם חסרי יכולת כלכלית, לא משלמים את הסכומים הנגבים. דבר שלישי, אני לא יודעת אם זה פועל בכל מקום בארץ, אבל ברשות המקומית שאני גרתי, היה מרכז לימוד שרובו סובסד על ידי העירייה, והיינו צריכים לשלם סכום ממש סמלי עבור קבוצות לימוד קטנות אשר עוברות על החומר. עירייה אשר מצבה הכלכלי לא משהו, לא תוכל להפעיל תוכנית כזאת. בשורה התחתונה: הפעם הרצפה באמת אשמה
זה קצת נאיבי להאשים בזה את האנשים, לא רק הם אשמים, הפעם גם המדינה באשמה, ולדעתי, היא גם האשמה העיקרית.

ושוב את טועה../images/Emo13.gif

את שכר המורים קובע משרד החינוך ע"פ דרגתו והוותק של המורה. לבית הספר אין שום סמכות לקבוע את שכרו של המורה ולא את תנאי העסקתו.את זאת קובע רק משרד החינוך ללא שום קשר למקום בו מלמד המורה שנית דוקא הפריפריה מקבלת העדפה ביותר שעות לימוד ,ביום לימודים ארוך ,ארוחות לתלמידים, ותגמולים למורים אשר מלמדים בפריפריה. לדעתי רק האוכלוסיה אשמה יש סוג של אוכלוסיה שתשים אותו במדבר צחיח הוא יפריח את השממה וישגשג ,ויש סוג של אוכלוסיה שגם אם תתן לה את כול הכלים היא תמשיך לדשדש (ושוב לדעתי בגלל סוג התרבות והחינוך)

אשרת

New member
tאני לא חושבת שאתה צודק.

אני לא חושבת שמורים אשר מלמדים ברשת כלשהי, מקבלים את המשכורת שלהם ממשרד החינוך, לפחות זה מה שנאמר לי בתור תלמידה ברשת אורט. נתחיל עם זה. המדינה אחראית על החינוך, לא האנשים הפרטים. האנשים הפרטים לא עומדים מול כיתה שלמה ומעבירים חומר. וזה שיש שם מפעל ההזנה, זה מאוד נחמד, אבל שוב, זה לא קשור לאיכות למורים. ואני לא יודעת אם באמת יש להם העדפות בשעות לימוד, משום שזה נושא של בי"ס בלבד כיצד הוא מחלק את שעות הלימוד שמוקצבים לו, ומה שוות כל שעות הלימוד, אם המורה לא יודעת מהי בירת ארה"ב , למשל? או שהיא לא יודעת מי זה בן גוריון? או שהיא לא יודעת מתמטיקה? או אנגלית? (והיו על זה אין ספור תחקירים על הרמה הירודה של המורים כיום). אז אם היא לא יודעת, כיצד היא יכולה להעביר את החומר לתלמידים בצורה ראויה, אה? המורים כבר לא מקבלים תגמולים, משרד האוצר ביטל את ההטבות. כל המוחות הטובים , בורחים מאותם ערים למקומות לימוד טובים יותר.

אני באמת לא יודע מה שכרו של מורה

ברשת אורט , אבל כן אני יודע שרשת אורט פרושה בכול רחבי הארץ, אם כך את טוענת שמנהלי הרשת נותנים יותר שכר למורים במרכז הארץ מאשר למורים בפריפריה ,ובעצם שולחים את המורים הלא טובים לפריפריה. אם זה באמת כך אז לדעתי צריך להעיף את מנהלי אורט מכס הניהול ולדעתי אם מורה הוא חסר ידיעות בנושאים חשובים אז שלא יתנו לו רשיון הוראה.

אשרת

New member
תגובה

רשת אורט אכן פרוסה על חלק לא מובטל מהארץ, אבל זאת רשת פרטית אשר כפופה , בניגוד לרשות פרטיות אחרות של החרדים, למשרד החינוך, ואתה לא יכול לכפות עליה לפתוח בי"ס במקום אחר. הייתי ממליצה לך מדי פעם לקרוא ידיעות בעיתון על מבחנים שנעשים למורים, אתה עוד עלול להזדעזע ממה שעינך רואות. אני נראתי כך--
מעניין כיצד אתה תראה.

ערב רב

New member
רשת אורט היא רשת ממלכתית בעצם

היא אינה מוסד מוכר שאינו רשמי, ולכן היא מתוקצבת באופן מלא ע"י משרד החינוך. פורמלית, מדובר בעמותה ללא כוונות רווח.

אשרת

New member
אורט כמו עמל היא רשת פרטית מוכרת.

אבל זה באמת לא רלוונטי לעצם הדיון, משום שהמורים מקבלים את השכר שלהם מאורט ולא ממשרד החינוך.

ריאליסט

New member
זו עובדה!

אף אחד לא שולח מורה לשום מקום. אבל מורים,כמו בעלי מקצוע אחרים,מעדיפים לבחור את המקום שיחיו בו-לפי המשנה שלך,שדורשת חירות מקסימלית לאדם. אז מורים טובים ,ששכרם גבוה יותר,או שעובדים במקומות פרטיים -ומשתכרים שם פי כמה ממורים העובדים דרך משרד החינוך,יעדיפו לחיות במרכז הארץ-בטח לא בפריפריה. מנגד-מורים שאינם טובים,ומשתכרים רק שכר של מורה איש משרד החינוך,יהיו חייבים לחיות בפריפריה-כי שם עלות החיים נמוכה מאד. ומכאן הפערים. ממשלות הימין ידעו לעודד מורים לעבור ולחיות באזורים "מועדפים" בשטחים-ע"י העלאה ניכרת במשכורתם (מה שקרוי "מענקים").מדוע אין הממשלות עושות זאת לגבי הפריפריה??? אז התיזה שלך לגבי העצלנות של תלמידי הפריפריה לעומת חריצות תלמידי מרכז-היא שטות ממדרגה ראשונה.

sheketz

New member
מורים טובים - שכרם טוב יותר?

אתה מדבר על מערכת החינוך שלנו?

ריאליסט

New member
לא דיברתי על מערכת החינוך,

דיברתי על כך שלמורים טובים יש אפשרויות רבות יותר לעבוד גם מחוץ למערכת החינוך הממלכתית.הרי בארץ יש מערכת "חינוך" שכל מטרתה-להעביר את הלומדים בה את מבחני הבגרות באופן הטוב ביותר.שם לומדים גם אנשים אחרי צבא,ובגילים מאוחרים יותר-שלא הצליחו להשיג בגרות,או בגרות נורמלית בתוך מערכת החינוך הממלכתית. ובאותם בתי-ספר (אנקורי,מישלב,לחמן וכד.),מגיע השכר של מורים לערכים של פי 5 משכרם בתוך מערכת החינוך הממלכתית. באותם בתי ספר לומדים בעיקר כאלו שיש להם התקציב לשלם עבור לימודים שם,תקציב המגיע לעתים לעשרת אלפים שקלים (ויותר) בשנה. ברור שמרכזים כאלו יש יותר במרכז ומעט מאד בפריפריה.לכן מורים יעדיפו את המרכז ולא את הפריפריה. לו היו דואגים שיהיו מורים טובים -אבל שאותם מורים יקבלו שכר גבוה בהרבה מהשכר העלוב שהם מקבלים בתוך מערכת החינוך,אז מורים טובים היו מגיעים גם לפריפריה. אבל בשביל זה מחוייב שהמדינה תתערב בנושא החינוך.מדינה חפיצת חיים חייבת להתערב למען חינוך אופטימלי,למען מתן שירותי בריאות אופטימליים ולמען מתן שירותי רווחה אופטימליים. לא אמרתי שמדינה צריכה לסייע לאף אחד לרכוש רכב.אבל ניהול נכון של המיסוי מעשירונים גבוהים יכול לתרום למטרה זאת,בנוסף לצעדים אחרים שמדינת ישראל פשוט לא מתייחסת אליהם. אם אדם שמרוויח הרבה כסף מתרגש מכך שהמס שהוא משלם הולך על חינוך טוב יותר ליותר אנשים,או על מתן שירותי בריאות ורווחה טובים יותר לאוכלוסיות נזקקות-אז יש לי איתו ויכוח יסודי על מהותה ומטרתה של מדינה בכלל,ומדינת ישראל בפרט. ואני כאקדמאי שכיר אמנם,משתכר ממש לא רע,ולא משתולל בגלל המס שאני צריך לשלם.עדיף לי שהמדינה תשקיע בתשתיות,בכבישים,בחינוך ובבריאות-מאשר שתמכור את נכסיה לבעלי הון.למעשה היום השליטה על שטחים נרחבים במדינת ישראל (אם זה נדל"ן על חוף הים,אם זה כביש 6 וכד.) הפכה להיות בידי ידיים פרטיות. אין לך בעיה עם הפרטת שטחי ונכסי הציבור הכולל-לטובת כמה בעלי הון? ממך וממני הם נוטלים את שטחי המדינה!

אשרת

New member
ונוהגים גם לשלוח חיילות-מורות

למקומות כאלו, במקום לשלוח מורים שיתנגו תגבור כראוי.

gidi2005

New member
מופרח ?מה יש לכם עם המופרח ?

גם את וגם הקפיטליסט מופרכים .

למעלה