בנושא חינוך חינם

אם זה באמת אותו חינוך קפיטליסט

למה אתה לא שולח את הילדים שלך ללמוד בפריפריה? הרי על פי דבריך זה בדיוק אותו חינוך בכל הארץ, אז בוא ונראה אותך קפיטליסט שולח את ילדיך ללמוד בפריפריה.

האם הישוב עומר הוא לא פריפריה??

אומנם אני לא מתגורר שם, אבל יש לי עשרות חברים ומכרים משם ולאן אתה חושב שהם שולחים את ילדיהם ללמוד.

אשרת

New member
בוא ספר לנו. לאן?

דבר שני, כאשר מדברים על פריפריה לא מדברים על עומר, שזהו ישוב עמיד, ואני משערת שההורים שם יכולים ללשלם למורים פרטיים. כאשר משוחחים על פריפריה מדברים על : אשקלון, על דימונה, על ירוחם, על שלומי, על כל היישובים החלשים מבחינת האוכלוסייה ואשר מרוחקים ממרכז הארץ.

קחי כדוגמא טובה את קרית גת

את מסכימה איתי שקרית גת נחשבת לפריפריה , אם את מסכימה איתי ודאי תתפלאי לשמוע שהגיעו לקרית גת משפחות עמידות ומשכילות בעקבות מפעל מצליח מאוד שמתפת כמטאור בעיר. אותה אוכלוסיה, הקימה בעיר קרית גת שכונת וילות שלא הייתה מביישת את שכונת צאלה בת"א או את רמת אביב. עכשיו תאמרי לי בבקשה האם ילדיהם לא לומדים אם שאר ילדי העיר אצל אותו "מורה ברמה נמוכה" כהגדרתך. ובקשר לישוב עומר הרבה מתלמידי הישוב לומדים בבאר שבע בחטיבות ובתיכון

אשרת

New member
תגובה.

קודם כל , זה נהדר שהקימו שם את המפעל הזה ולו משום שהם מושכים את האוכלוסיות החזקות.
דבר שני, להורים של אותם תלמידים אשר באים מעומר או שבאים מאותם משפחות מהנדסי אינטל, יש להם כסף לשלם למורים פרטיים, וכך הם מחזקים את הילדים שהם בלימודים.
ואוף טופיק מהנושא- אתה שוכח, שבין כל הבטלנים שאנחנו מאוד כועסים עליהם, יש שם אוכלוסייה חלשה אשר ההורים באמת עובדים ומנסים לתת את הכל לילדים שלהם, והדה-לגיטמציה שאתה עושה להם, זה עוול בעיני.

אני מנעתי מהם לא לשלוח את ילדיהם

למורה פרטי?? מי שאין לו שלא יבזבז על סגריות סלולרי ומותרות וישקיע את הכסף בילדים שלו. וכמו שאמרתי הכול מתחיל ומסתכם בחינוך. תשאלי את סבי שהוא דר' למשפטים הוא למד בתקופתו בצריף מתפרק בתנאים גרועים בהרבה. והנה הוא משכיל ויש כאלה בני דורו שילינו על מצבם ועל גורלם בגלל אותו צריף מתפרק והתנאים . אני ממש לא מסכים ילד שרוצה ללמוד ולהצליח יצליח !! והתנאים בבתי ספר בפריפריה הם טובים כך שאין שום סיבה שבעולם להלין ולהתלונן

אשרת

New member
תגובה.

כאשר אין לך לחם בבית, הדבר האחרום שאתה תחשוב עליו זה חינוך. על מדרג הצרכים של מאסלו שמעת?
אתה יודע כמה עולה שיעור פרטי היום? אם אין להם כסף לאוכל, אז למה את החושב שהם ישלמו לשיעור פרטי? האם כווווולםםםםםםם שם מעשנים סיגריות? האם כוווווווללללללללללם שם יושבים על הברזלים ומגרבצים? ההכללה שאתה עושה , אני מאוד מקווה שנובעת יותר מבורות ופחות משנאה.
אתה שוב פעם מתעלם מעובדה קטנה, לא כולם חרדים, לא כולם ערבים, לא לכולם יש משפחה של 5 ילדים, יש גם כאלו של 3 ילדים שלא יכולה לממן את השיעורים הפרטים. המדינה לא צריכה להתנער מאחריותה לחינוך אזרחיה.

ונחזור לנקודת ההתחלה!!

מה שאמרת הוא קצת ציני וכתומכת שינוי את בטח לא מאמינה לזה! האם גם לך עמיר עשה שטיפת מוח
, הראי לי נא אדם אחד שעובד שאין לו מה לאכול?? מי שלא עובד ובוכה כול היום שאין לו זה גם החינוך שהוא מעביר לבנו. בכול מקרה גם אדם שעובד כמנקה בשכר מינימום יש לו יותר מלחם בבית. אני רואה את המנקים במשרדי אחרי יום עבודה פושטים את בגדי העבודה ,לבושים נאה ונוסעים במאזדה חדישה. ואני בהחלט מתגאה בזה שגם אדם שלא למד והשקיע בעצמו חי חיים נוחים וטובים. ואשרת הנחמדה אני חש שאני באיזה שהוא מתח איתך בנושא ובודאי שאיני רוצה להסתכסך איתך כי כול אדם בדעתו הוא
אז אני מפסיק את הדיון בנושא וגם יש לי ישיבה חשובה עוד מעט אז ערב שיהיה לכולם.

אשרת

New member
לא צריך להגזים.

לא התכוונתי לכך שיש לו מקרר ריק
הכוונה היתה לחדד נקודה מסויימת, שלא כולם נמצאים במצב שבו הם יכולים לתת מורים פרטיים לילדים שלהם. זה הכל. דבר אחרון, זה קל למתוח ביקורת על האחרים, אבל האם חשבת שלעיתים אנשים מגיעים מתרבויות אחרות , עם הדגשים אחרים, או שמא הוא לא בנוי ללימודים גבוהים? האם זאת סיבה מספיק טובה לדון אותו לבתי תמחוי?

אשרת

New member
אוי.. לא התכוונתי למובן המילולי של

זה. בסך הכל התכוותי שיש אנשים שבטחונם הפיזי קודם לכל מה שקשור לחינוך, ואם הם מרווחים פחות מהמינימום, אין ביכולתם לממן מורים פרטיים.

אז אולי בכלל עמיר פרץ צודק??

אם לטענתך אנשים שמשתכרים שכר מינימום לא יכולים להבטיח את עתידם של ילדיהם ולספק להם חינוך ברמה טובה ,כי הם צרכים להתקיים קודם ברמה הפיזית. אז אולי עמיר פרץ צודק ,וצריך להעלות את שכר המינימום כי הוא לא מספיק בשביל כול הצרכים ויוצר פערים. אם כי חשוב לציין, שאני לא מסכים לכך נגמרה ההפסקה אני טס לישיבה בחזרה

אני לא יודע איך אינך מתבייש לכתוב

כזו שורה תחתונה בתור החתימה שלך, זה בעצם אומר עליך הכל. מילא היית כותב שאין רעבים, וגם זה לא נכון, אבל מילא זה, אבל לכתוב שאין עניים?

אשרת

New member
הנה לך משימה.

כאשר אתה יוצא מהמשיבה (מקווה שאתה לא נרדם לנו שם
) בוא תפרט כיצד משפחה עם ילד אחד או עם שניים, מסתדרת משכר מינימום. זה יכול להיות מעניין.

את בטוחה שאת במפלגה הנכונה?../images/Emo12.gif

עד כמה שזכרוני אינו בוגד בי,אנו בשינוי מתנגדים להעלאת שכר המינימום. אמרת משפחה אם שתי ילדים שמשתכרת שכר מינימום ?אפשר גם אפשר זוג שמשתכר שכר מינימום מרוויח לערך 7000 ש"ח בחודש. קודם כול כול סטודנט מתחיל במנהל עסקים יודעים שהעסקה הכי גרועה היום היא רכישת דירה. אז קודם הייתי ממליץ להם לשכור דירה ואם הם מתעקשים לשכור באיזור המרכז ,אזי שישכרו באיזור רמלה, לוד או יפו לא יעלה להם יותר מ 300 דולר לחודש , והארנונה באיזורים אלו נמוכה מאוד ,ואילו החינוך מקבל עדיפות באיזורים אלו. לא חייבים לרכוש רכב ,יש תחבורה ציבורית זמינה וטובה,לא חייבים להשתמש בסלולר או להתחבר לכול הערוצים בכבלים לא חיביים לסעוד במסעדות וללון בבתי מלון שלא לדבר על חופשות בחו"ל יש לבצע את הרכישות למוצרי המזון לבית בחוכמה ולא להתפתות לכול דבר,סל מוצרים בסיסי לא יעלה יותר מ900 ש"ח והוא מכיל כול מה שצריך ,לרעוב מזה הם בטח לא ירעבו. אז כמה יצא לנו עד עתה שכ"ד 300 דולר +900 ש"ח כלכלה +בערך 300 ש"ח מים וארנונה +300 חשמל בערך +250 בזק בערך ועוד ישאר להם 3500 ש"ח לערך פנויים לשאר הדברים שלא הזכרתי.

sheketz

New member
נידמה לי שדובר כאן בעניין החינוך

ולא בעניין שכר המינימום. שינוי במצעה בהחלט בעד מערכות חינוך ובריאות ציבוריות חזקות, כך לפחות נדמה לי.

אשרת

New member
איפה אני כתבתי שיש להעלות את

שכר המינימום???
אשמח אם תביא לי ציטוט שבו אני כותבת שצריך להעלות את שכר המינימום. אני כתבתי לא פעם ולא פעמים שאני נגד העלאת שכר המינימום כי הרעה שתבוא מזה, עולה על היתרונות, לדעתי. התייחסות ישירה להודעה שלך: להזכיר לך שלוד , ורמאלה הם אזורים קצת מפוקפקים ביחס לערים אחרות במרכז הארץ? כלומר, רק ממקום המגורים שלהם, אתה כבר מפחית להם קצת את סיכויי ההצלחה. את ה-300$ (שזה נאמר ממוצע) תמיר זאת לש"ח, ותוריד את זה כל חודש מהשכר המשותף של שני האנשים. מה הארנונה שהם משלמים? חשמל, צריך לשלם? מים צריך לשלם? אמר טלווזיה עם שלושת הערוצים בלבד - צריך לשלם? (להזכירך - אגרה!) תחבורה ציבורית - אתה חושב שזה בחינם? ושלא נדבר על הזמניות שלהם בשבת - אז תוסיף תקציב של מוניות ספשייל. סל מוצרים בסיסי לא יעלה מ על 900 ש"ח- מאיפה אתה יודע? מה מכיל אותו צר מוצרים? האם אתה יודע כמה עולים מוצרים של תינוקות למשל? ומשחקים אגב, אתה לא חושב שצריך? אין לך מושג עד כמה משחקים בגיל הרך מפחתחים את היכולות השונות שלנו. ותגיד --> איפה המעון? איפה גן הילדים? איפה התשלומים לבי"ס? וקופ"ח של ילדים? ופה צינור מפוצץ, ופה הילד יש לו חורים בפה? ופה מישהו שובר רגל? וכמובן, שלא נשכח, שלעיתים המחירים עולים, אבל המשכורת נשארת אותה דבר. בשורה התחתונה : אתה אלי כול לדאוג לחינוך טוב של הילדים שלך, כאשר אתה מרוויח מינימום. ועצם זה שאתה 'זורק' אותם למקומות לא ממש מוצלחים במיוחד, אתה כבר חוסם בפניהם כמה וכמה דרכים. אתה יודע - יש סטיגמות למקומות מיוחדים. ואגב, חינוך זאת נקודה מאוד מרכזית במצע של שינוי, כך שתחשוב טוב טוב אם אתה במקרה במפלגה הנכונה.

ריאליסט

New member
רק ש...

יש סתירה בין ההשקפות היסודיות של "שינוי" לפיהם המדינה לא צריכה להתערב בחיי אזרחיה מלבד בעניני בטחון (זוהיי כלכלה קפיטליסטית שמרנית),לבין טענתך ששינוי כן מתייחסת לחינוך. בשביל לספק חינוך טוב,רק השקעות מסיביות של המדינה יכולות לעשות זאת.חינוך פרטי מגיע לאילו שיש להם האמצעים,ורמת החינוך הממלכתי יורדת. אז שינוי היא בעד השקעת אמצעים ע"י המדינה במערכת החינוך,או לא?

אשרת

New member
שינוי בעד מערכת חינוך טובה.

אולי הגיע הזמן שתוציא את מהראש את התפיסה ששינוי הינה קפיטליסטית טהורה? יש הבדל מלדרוש להשקיע כספים ומשאבים בחינוך לבין התערבות ממשלתית בניהול שוק העבודה, למשל.

למעלה