../images/Emo153.gif
1. כן נעזוב . כבר עניתי מספיק פעמים ומתחיל להימאס לי XD 2.עיין ויקיפדיה , זה מספק לעת עתה. זה לא מדוייק . נכון שיש חוקים למצבי חירום , אך לוקחי ההחלטות (לתקוף לא לתקוף, לקנות לא לקנות, לקחת תקציב כן או לא וכו') מצטמצמים למספר קטן ביותר של אנשים (המטבחון אאל"ט) . יכול להיות ש"מצב חירום" הוא דבר שמוגד בחוק וישנם הליכים שמאצילים את הסמכויות לקומץ זה של אנשים . בעצם - הדמוקרטיה נהפכת גמישה יותר כדי שהמדינה תוכל להמשיך ולהתקיים ולחזור להיות דמוקרטיה מלאה . 3. מצב חירום הוא דוגמה המתאימה לדוגמה שאתה נתת. 4.באמת ? אני חושב שזה יותר מ.ש.ל.א.ל.י.ל (מה שרציתי להוכיח אבל לא יצא לי) נתחיל מזה שבדיוק הפוך - מערך הסובלנות נובע ערך הפלורליזם (ראה ויקיפדיה) אף אחד לא יתלה בשכונה חרדתית פרסומת כזו . אף אחד לא יכריח אותם לצפות בערוץ זה או אחר . לעומת זאת , כן סוגרים כבישים (ציבוריים!!!) העוברים בשכונות חרדיות בשבת . כן נותנים לחרדים לנהל בתי ספר עם מתכונת מיוחדת (וחושוב לציין תוך פגיעה חמורה באותם ילדים כאשר לא נלמדים שם כל מקצועות הליבה באופן השווה לבתי ספר ממלכתיים רגילים) . ואחרי כל זה , באים הדתיים שלא משנה כמה נבוא לקראתם - הם ירצו לכפות עלינו את מרותם - לא לפעול בשבת , לא לפרסם, לא למכור חמץ , לא למכור חזיר וכו' וכו' . לחלק מהכפיות האלו נענתה המדינה מתוך סובלנות . היום ישנה התקדמות עם הענין ולאט לאט המדינה מנסה כמה שפחות לפגוע בכלל הציבור כדי שציבור כלשהו (שלא חייב לאכול\לקנות חמץ , או להסתכל בטלויזיה , או לאכול חזיר ) יכול לנהוג בכזו חוסר סובלנות ובכפיה כלפי כל הסובבים.