בממלכת דמוק

אייני

New member
.........................

אתה מודע לכך שמה שעשית הרגע זה לקיחת ציטוט והוצאתו מהקשר עד כדי עיוותו? נא צטט באופן מלא בבקשה להבא מדבריי: " ‫עם - ש100% ממנו רוצים לבטל את הדמוקרטיה‬ רק ראוי לו שיחייה בלי דמוקרטיה. וברגע שזה כבר לא 100% מהעם - הרי שזו החלטה לא דמוקרטית ולכן פסולה במשטר דמוקרטי - אחד אמיתי, לפחות. " הציטוט דיבר ספציפית על ביטול המשטר הדמוקרטי. אני באמת מתפלא שזה לא היה מובן לך.

yaakii

New member
אל לך להתפלא.

מה ההגדרה ל"החלטה לא דמוקרטית"? האם תוכל לתת דוגמא נוספת שנכללת בהגדרה זו?

אייני

New member
עלה למעלה להודעות הקודמות שלי

וקרא לבד. אם יש שאלות -שלא עניתי עליהן כבר- שאל. אני לא אחזור על עצמי.

yaakii

New member
יש.

דיברת על מצב מסויים אשר מוגדר כ"החלטה לא דמוקרטית". לכן אני חוזר ושואל את השאלות ששאלתי בהודעתי האחרונה בשירשור.

אייני

New member
דיי חבל שאני צריך לצטט את זה שוב

"ככה שאם מדינה כלשהי לדוגמא משתמשת בעקרונות הדמוקרטיים - היא לא בהכרח דמוקרטית באמת. ואם החלטה כלשהי התקבלה לדוגמא באמצעות עקרון הכרעת הרוב זה לא אומר שום כלום בגרוש על הדמוקרטיות שלה. הדבר היחידי שאומר משהו על דמוקרטיות של החלטה זה האם ערכי הדמוקרטיה (ערכי - לא עקרונות) מופיעים בה. אם ערכי החירות והשוויון מופיעים בה ואין פגיעה בזכויות האדם והאזרח - אז היא דמוקרטית. ואז בלבד. (כמובן - גם כל הנושא של ערכי חירות ושוויון ופגיעה בזכויות הוא תחום אפור ועליו אפשר להתווכח הרבה, כמו לדוגמא ההתנתקות)."

yaakii

New member
לאחד ההחלטה תראה כדמוקרטית ולאחר

לא. אז אתה מכריז באופן החלטי ש"הרי שזו החלטה לא דמוקרטית"?

אייני

New member
אכן כן

אבל יש נושאים שאין לגביהם שום "אפור". ביטול הדמוקרטיה למשל ברוב של 99% הוא הליך לא דמוקרטי, נקודה. כדי להתווכח אם הביטול הוא דמוקרטי או לא - יש להשתמש אך ורק בטענות שכוללות את -ערכי- הדמוקרטיה ולא בטענות שכוללות את -עקרונות- הדמוקרטיה. לדוגמא - אם אני משמיע מוזיקה רועשת ומפריע לאחרים לישון - או אז יש כאן אפור. אני משתמש בזכותי הדמוקרטית לחירות - ומשמיע מוזיקה רועשת, אך בו בזמן פוגע בזכותם הדמוקרטית של אחרים לחירות - הם אינם רוצים לשמוע את המוזיקה הזאת. ומצד שני - אם הממשלה תחליט שמהיום כל כושי צריך ללכת עירום ברחוב - הרי שזהו הליך לא דמוקרטי ללא שום עוררין בכלל. ההחלטה פוגעת בזכויותיהם של הכושים - ואינה מנסה להגשים שום ערך דמוקרטי כלשהו.

yaakii

New member
"ביטול הדמוקרטיה למשל...הוא הליך לא דמוקרטי,

נקודה." ואם אני סובר שלא כך? שלא נקודה?

ראוי להוסיף

עד כמה שאני זוכר מאותו שיעור אזרחות, ניתן לקבל החלטת רוב שתפגע במיעוט, כאשר החירות של אותו מיעוט מאפשרת לו לעשות מה שמוגדר על ידי החברה בה חלה הדמוקרטיה כ'חולה רעה'. כך לדוגמה- כאשר אדם רוצח, מה שמוגדר בחברה כ'חולה רעה' (אני לא בטוח אם זה הביטוי הנכון), ניתן לשלול את חירותו, גם על פי חוקי הדמוקרטיה. והנה החלק המגוחך בדמוקרטיה- לרוב אסור לקבל החלטה שתפגע בחירויות של המיעוט, אלא אם ההחלטה מונעת מהמיעוט לבצע מעשים שנחשבים כפסולים. ומי קובע מה הם הדברים הפסולים? הרוב כמובן.

למעלה