במה אתם משחקים כיום?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Shadowmage

New member
ספרי הרחבה

למהדורה השלישית: Psionics,Firearms, Ultra Tech 1+2, Biotech, Mecha, Compendium I+II. עכשיו אני בתהליכי מעבר לגרסה הרביעית ובה חלק מהדברים מופיעים כבר בספרי הבסיס ככה שלא יהיה צורך ברוב הספרים ההלו. פרט ל Firearms,Ultra Tech, ו Mecha.

major mouse

New member
משחק מבוסס X-COM. נשמע מעניין

הייתי רוצה לשמוע עוד על משחק מעניין שכזה.

Shadowmage

New member
Yes Sir, Major

כמו שכתבתי, המשחק מבוסס בחופשיות על משחקי המחשב. הרעיון שאני מריץ הוא שהדמויות מתחילות כחלק מארגון ביון שחוקר פשיעה בינלאומית, מעיין צוות מיוחד, רב לאומי, כמו שתואר בספר Rainbow Six. הדגש הוא פחות על לחימה ויותר על חקירה (למרות שיש מספיק לחימה, זה לרוב מגיע לזה) והשגת ראיות. התנהלות המערכה (עד כה, אני לא אגלה את ההמשך) היא כזו שהחקירות מגלות ארגון פשיעה צומח שמשתלט על ארגונים אחרים. לארגון הזה יש "חיילים" די ייחודיים שמזכירים מאוד את ה Muton מ X-Com 1. החקירה כעת מתמקדת בנסיון להבין מי אלו ה"חיילים" הללו, מאיפה הם הגיעו ואיך עשו אותם (כרגע הדעה הרווחת שהם תוצר של הנדסה ביולוגית וסייברנטיקה - המשחק מתנהל בעתיד הקרוב ככה שזה די הגיוני).

ננסק

New member
קראתי לפני כמה שנים

תקצירי מערכה שמישהו כתב באתר שלו על משחק שהריץ בסגנון X-com. היו לו כמה רעיונות מאוד חדשניים (בזמנו, לעומת מה שהכרתי), כמו למשל לחשוב על המערכה כסדרה, המחולקת לעונות ופרקים, וגם חלוקת דמויות בעלות רמות שונות של חשיבות. כל שחקן שיחק למשל גם חבר במועצה העליונה של X-com (שקובעת את הכיוון אליו ילך הארגון), גם מדען וטייס, וגם כיתת חיילים. החשיבות שלהם היתה שונה בהתאם למקום אותו הם תופסים במהלך המשחק - חבר המועצה היה כמובן הדמות החשובה ביותר, אותה משחקים ממש כדמות רגילה, והמדען והטייס היו בקושי יותר מאוסף סטטיסטיקות. שמרתי את כל האתר הזה איפשהו במחשב, ואני מקווה מתישהו לשחק בסגנון הזה. נראה לי מגניב.

Shadowmage

New member
לא בטוח אם זה יעבוד

בנוגע לחלק הראשון, גם אני מתייחס למערכה כסדרה ויש לי חלוקה ל"עונות" ו"פרקים". בשאיפה כל פגישה היא בדיוק פרק ובכל פרק ישנה זרימה של "סצינות". אני מנסה לעבור מסצנת דיבור לסצנת עימות (לא בהכרח קרב, גם התגנבות, פריצה לבית או למאגר מידע, חקירת עד פנים אל פנים וכו') ולא ליצור פגישה של "רק דיבור" ואחריה פגישה "רק קרב" - לפעמים זה אפילו מצליח. בנוגע לחלק השני...לדעתי, החלק המעניין קורה בנקודות העימות של הצוותים עם היריבים שלהם ולא בדרגים הגבוהים או הדרג המדעי. הדרג הגבוה יכול להתוות מסלול פעולה שלא בהכרח ייגע בצוות שבשטח. לדוגמה, עקב מחסור בצקציב יכול להיות שתהיה פחות תגבורת. זה נשמע די נורא, אבל בהתחשב בקטלניות של האויב זה לא ממש משנה. לדעתי, הפוליטיקה התוך ארגונית של XCOM או היחסים שלו עם ה CIA ו MI5 הרבה פחות מעניינים מלחקור העלמות של משפחות באזורי הספר מכסיקו, לדוגמה. את מי מעניינת העבודה המדעתי המדויקת? מנסיון אני יכול לומר שזה לרוב משעמם (לאדם מבחוץ), חוזר על עצמו, ארוך טווח ויכול לקחת שנים לפני שאתה רואה תוצאות אמיתיות ויכול "לשכפל" את הטכנולוגיה או להבין משהו חדש. אני מעדיף גישה יותר "הוליוודית": המחקר מהיר ומהר מאוד מביא להבנה של הטכנולוגיה (כמו במשחק עצמו). אם כבר, ההפך יכול להיות נחמד. הדמויות המרכזיות הם סוכני השטח, ולכל שחקן יש גם קול במועצה העליונה של הארגון.

ננסק

New member
לחלוטין עניין של טעם

כל ענייני הניהול הגבוהים שלא מוצאים חן בעיניך, מאוד מוצאים חן בעיני - ועם שחקנים שאוהבים את זה, המשחק ילך יופי. כמו תמיד, זה עניין של טעם ודגש במערכה.

shadowfax

New member
עובד על לפתוח קבוצת WHFRP

משחק בשיטה ובעולם של WARHAMMER, לצערי חוסר זמן משוועה מנע ממני להתחיל קבוצה עד עכשיו... מה אני עושה? סביר להניח שאני ינחה, כרגע בחיפוש אחר שחקנים.

אני משחק במו"ד

אני משתתף בחוג מו"ד בתור שחקן,אני משחק בתור חצי אלף דרואיד, אני והחברה עכשיו משחקים משלחת שנשלחה ליישב את העולם החדש, אולם כרגע אנחנו תקועים באמצע הים, לאחר מתקפת קראקנים, ללא יכולת לשוט או לתקן את הספינה, מה יקרה לנו? בקרוב נדע...

Soul Cake Duck

New member
רגע, כמה?

קראקנים? ברבים? הקראקן המיתי היה מסוגל לפי האגדות לטבע צי של ספינות עמוסות באנשים חמושים ומסוכנים. הספינה ממש לא מצאה את דרכה אל המצולות אחרי תקיפה של כמה כאלה? באיזו רמה של דמויות אתם משחקים?

כמה דברים

1. הקראקן המיתי היה חזק, אבל הקראקן של מו"ד הוא דירוג אתגר 8, אנחנו נלחמנו בשלושה, כלומר דירוג אתגר 24, אנחנו 7 דמויות בדרגה 3 (עוד 36 נק"נ דרגה 4) אבל יש לנו איזה 47 קשתים דבש"ים ועוד איזה 20 מלחים, והיה לנו הרבה מזל בקוביות, כך שניצחנו אותם די בקלות יחסית, אחרי הכל- כל אחד תקף בנפרד והם התמקדו בספינה, חיסלנו כל אחד בסיבוב אחד פרט לאחרון שאותוחיסלנו ב2 סיבובים, אולם לרוע המזל- הקראקן האחרון הספיק לגרום נזק כבד, ואנחנו תקועים באמצע הים... אבל כבר יש לי רעיון איך לצאת מזה...

זה שיעור בחשבון?

או משחק תפקידים? > הקראקן המיתי היה חזק, אבל הקראקן של מו"ד הוא דירוג אתגר 8, וזה היה כתוב לו על המצח? אולי גם היבהב מעליו שעון דיגיטלי קטן שהראה איך הנק"פ שלו יורד? > אנחנו נלחמנו בשלושה, כלומר דירוג אתגר 24, אנחנו 7 דמויות בדרגה 3 > (עוד 36 נק"נ דרגה 4) אבל יש לנו איזה 47 קשתים דבש"ים ועוד איזה 20 > מלחים, קראקן בדירוג אתגר 8 שוחה מחיפה לתל אביב במהירות של 2.4 קילומטרים בשעה. בדרך חולפת על פניו ספינה בדרגה 5 במהירות 4.7 קילומטרים בשעה. תוך כמה שעות תתמלא האמבטיה ב14.333 היתקלויות בדרגת אתגר אחידה של יסודני מים חוצנים נייטרליים וה"מדריך" יזכה להתרחץ? > והיה לנו הרבה מזל בקוביות בוא אני אגלה לך סוד - לא שלכם היה מזל כל כך טוב, אלא לקרקנים היה "מזל רע" בקוביות, כי ה"מדריך" דאג לזה. אם הדמויות ימותו, הילדים שהוא עושה להם בייביסיטר יתעצבנו וימצאו חוג אחר והוא לא יקבל כסף. ולכן יש לו תמריץ לשלוף מפלצות ממש חזקות ולתת להן להתפגר. > , כך שניצחנו אותם די בקלות יחסית, אחרי הכל- כל אחד תקף בנפרד והם > התמקדו בספינה הם לא שמו לב שיורים עליהם? אפילו דיונון רגיל-אך-רעב היה נבהל ובורח, שלא לדבר על קרקן, יצור נבון במיוחד, שבוודאי היה מפנה את תשומת ליבו לטרדנים. אם הם כבר פעלו במשותף, למה הם לא גררו בצוותא את הספינה למעמקים בעודם נחבאים מתחת למים? אה, נכון, הם מפלצות עם דירוג אתגר שמטרתן להפוך לנק"נ. לא שהם באמת ינסו לנצח או משהו מפחיד כזה. חוץ מזה, אם הם ינצחו, הילדים יבכו וילכו. > חיסלנו כל אחד בסיבוב אחד פרט לאחרון שאותוחיסלנו ב2 סיבובים, אולם > לרוע המזל- הקראקן האחרון הספיק לגרום נזק כבד, ואנחנו תקועים באמצע > הים... אבל כבר יש לי רעיון איך לצאת מזה... אני בטוח שה"מדריך" כבר חשב על איזה רעיון. בטח תבוא איזו מפלצת ממש חזקה ותיתן לכולם טרמפ, ואחר כך תתקיף כדי שיהיה קרב. בטח יגיע איזה טיטאן עם בגד ים של ספידו. למה אנשים ממשיכים ללכת לחוגי הזוועות האלה? היה ניתן להניח שאחרי מפגש אחד שיבהיר את הקשקשת הטכנית ילדים יקלטו שהם יכולים לשחק לבד עם החברים שלהם. מצד שני, אלו ההורים שזקוקים לבייביסטר שיעיף את הילד מהבית לכמה שעות כדי שיוכלו לנוח בשקט.

הסבר

1.השה"ם אמר לאחר הקרב מה דירוג האתר של הקראקן. 2. השה"ם לא רימה בקוביות- באמת הקראקנים סבלו מהרבה פגיעות 3. בגלל מטאור מוזר שנפל לתוך הים כמה ק"מ מאיתנו, הקראקנים עלו מעל פני המים והחליטו שאנחנו אשמים בהפרעה ותקפו אותנו, נראה לי שבגלל שההפרעה זעזעה את הים (ועוד לפני כן גרמה לכולם לחוש פחד) וכנראה שבגלל שהקראקנים בדיוק התעוררו (ונרא לי שאלה קראקנים צעירים) הם לא חשבו בצלילות ולכן עשו טעויות. הם לא פעלו בצוותא- קראקן אחד תקף בזמן שהשניים האחרים נלחמו זה בזה, ברגע שהראשון חוסל החליט השני שזה תורו, וברגע שהשני חוסל החליט השלישי שזה תורו, וכל קראקן חשב כשהוא נכנס לקרב שהקראקן הקודם החליש את הספינה ולכן הוא ינצח אותה בקלות, כל קראקן ניסה לשחות אל מתחת הספינה ולהטביע אותה (הקראקן השלישי הצליח חלקית) אבל בזמן שהוא ניסה לעשות את זה ירו עליו ולכן הוא לא שם לב עד שהיה מאוחר מדי, מה לעשות, יותר מדי קשתים עם יותר מדי מזל בקוביות (לקראקן הראשון ירדו 48 נק"פ רק מחמש פגיעות חמורות!). ככה ניצחנו קראקנים מופתעים ולא מחושבים

אבוי

1) למה באמת לדווח על נתונים מספריים כאלה? זה לא שהדמויות יודעות את זה. 2) אכן קל ופשוט לפגוע בנשק קל כמו קשתות וכו' ביצור גדול שנמצא מתחת למים. חבל שאף אחד לא סיפר את זה לקפטן אחאב - במקום את קוויקווג, טאשטאגו, דאגו והאיראני המוזר ההוא ששכחתי את שמו הוא יכל לשכור צוות קשתים. 3) סתם לידע כלל, מטאור שנפל למים כל כך קרוב היה יוצר תופעה חביבה שנקראת "נד מים", שהיה הופך ומטביע את הספינה עוד לפני בוא הקרקנים. זה התירוץ חסר האמינות ביותר להיתקלות קרב חסרת משמעות ששמעתי. בנוגע למהלכי הקרב - אם לא שמת לב, המנחה עשה הכל, אבל באמת הכל, כדי שתנצחו.

לא, המנחה היה הוגן לגמרי

והמטאור נפל הרבה ק"מ מאיתנו, באמת היה נד מים, אבל הוא היה חלש, רק גרם נזק קל לספינה והפיל כמה מלחים למים, היצלנו אותם, חזרנו לספינה ואז הקראקנים התקיפו

שיחקת פעם עם מנחה אמיתי?

כזה שלא משלמים לו? החוויה מומלצת - אין שום סיבה ללכת לחוג מהרגע שהבנת איך לשחק, ובשביל להבין איך לשחק לא צריך ממילא ללכת לחוגים. מנחה שיוצר היתקלויות-קרב בדיונוני ענק סתם-כך (אה, נכון, יש תירוצים, ויופי ל רציונליזציה שלאחר מעשה) לא באמת שווה את הכסף שמשלמים לו. עדיף לשחק בחינם עם חברים. נד מים, אגב, די דומה לצונאמי - פלא שהספינה נשארה בכלל בסביבה.

כמה דברים

1. המנחה שלנו דווקא ממש משקיע בנו- הוא נפגש איתנו גם בשבת למרות שהוא לא צריך, ונותן לנו כל מיני עצות, וכולם נהנים ביחד, הוא אפילו משאיל לכולם משחקים (מילא כולם מוקלטים אצלו במחשב) וממש נחמד, חוץ מזה, על מנת לשחק עם חברים צריך את כל 3 ספרי הבסיס שהם מחאוד יקרים ואין לי ממי להשאיל, והחוג לעומת זאת עולה רק 120 ש"ל לשנה, כך שזה יוצא הרבה יותר זול. 2. נד המים היה חלש, כי המטאור הזה לא היה בדיוק מטאור, היה בו משהו מוזר- כל שהוא ירד הוא נהיה איטי יותר והשובל שלו התקצר, לרוע המזל לאף אחד בחבורה אין ידע (אסטרונומיה) ולכן לא ידענו מה זה בדיוק המטאור הזה

למעלה