במה אתם משחקים כיום?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
שאלה עדינה, ביישנית, קטנטונת

אני רוצה לתת לרורלינג ניסיון אחרון ודי בעולם שלך עם הזאבים רורלינג הוא איש זאב צעיר אבל מהטיזר קיבלתי את הרושם שאנשי הזאב הם ה"חבר'ה הרעים" התורנים... אין לי בעיה לשחק את הרעים בסיפור אבל זה משהו בעייתי למדי במשחק TIC טורי, לא?

Sabre Runner

New member
מצוין.

דבר ראשון, אין שום בעיה לשחק את הרעים רק אני רוצה תיאום איתי. (הרי עשיתי את זה במשחק מרוצללים שדני הריץ פה). דבר שני, לא בהכרח כל הזאבים רעים. כבר קרה שהיו 'משני-צורה' (ככה קוראים לאלה שיכולים לשנות בין זאב לאדם לפי רצון) שלא היו All bad.

JuffoWup

New member
צודק, היה נסיון ליצור עלילה זורמת

עם איזושהיא מטרה שהדמויות הן חלק ממנה, אבל לרוע המזל זה התפתח כך שמירב האינטראקציה של הדמויות הוא עם עצמן (דהיינו לא עם הסביבה), וקצת קשה לפתח את העלילה כך- ועל כן החלטתי לחזל"ש את המשחק (דהיינו Kill It). נ.ב הייתי ממש שמח לשחק אצלך במשחק השני אפילו היה לי רעיון לדמות של חוטב עצים. מצד שני יש לי בעיה לשחק בחבורה דמות שהיא נחותה בצורה משמעותית מדמויות אחרות (איש זאב לדוגמא).

Sabre Runner

New member
זה למה המשחק הוא ברמת כוח נמוכה.

חוטב עציב זה מצויין. בפעם הקודמת היה סמל משמר בלי כוח, אשליין סחוט בלי יד, חוטב עצים אילם ומפגר, 'משנה-צורה' שהדבר האחרון שהוא רוצה זה שידעו שהוא איש-זאב ונסיכה מפונקת. נראה לי שהדמות המרכזית הכי חזקה שם הייתה 'מכשפת געש' שלא הצליחה להשתלט על הכוח שלה רוב הזמן. דמות ברמה נמוכה זה מה שאני מחפש. כל עוד יש שחקן טוב ועמוק מאחוריה, זה כל מה שאני רוצה

Nihau

New member
טוב בסדר גמאני אשפוך ת'לב

1. מנחה בטיאן- עולם פנטזיה פרי מוחי הקודח, עולם בנוי נכון מבחינה הנדסית ואקולוגית. הדמויות של השחקנים מנצלים זאת היטב בהיותם בין היתרdruid, ranger and sorcerer - שמטיבעם נוטים לעבוד ביחד עם העולם שסביבם ולא נגדו או מיחוצה לו. (לא להתווכח, תודה). משחק שולחני. TIC: 2. משחק רצחני במיוחד הסובב אלימות נטו- בארינה בנוסגות'.נט 3. משחק ערפדים דרמה\פעולה\אסטרטגיה בתקופה בין BO1 וSR1 בנוסגות' 4. משחק ערפדים בWOD - הגנגרלית הוטרינרית הישראלית ציונית עתיד עם סיכויים גדולים יותר ופחות: א. יתכן ואצתרף למשחק באורק על ערן ב. יתכן ואצתרף למשחק של דרגורן

NacroMittler

New member
יש סיכוי לראות את העולם שלך?

פשוט אני כרגע בשלבים הדיי התחלתיים של בניית עולם, ואני מאוד רוצה שהוא יהייה "נכון מבחינה אקולוגית" כפי שאת מגדירה את זה. למעשה, למדתי אקולוגייה ברמה של הגברה בתיכון, אבל אני אישית מרגיש שהרמה הזו נמוכה מדי מכדי להיעזר בה יותר מדי בבניית העולם. לכן, אם זה לא אישי/חסוי/מסווג הייתי רוצה להיעזר בו בבניית העולם שלי. יש סיכוי שזה ייקרה?
תודה מראש, אמיר. נ.ב-העולם בכלל כתוב או שהוא כולו בראש שלך?

Nihau

New member
בוקר טוב על כוס תה + תשובות

דבר ראשון שיש להבין באקולוגיה של עולם קסום זה את המרכיב החדש- קסם- ואת האינטראקציה בינו לבין העולם והדמויות המאכלסות אותו. קסם בטיאן הקסם בטיאן הוא כמו אנרגיה פוטנציאלית- לכל חפץ וכל גוף יש קסם. יצורים חיים יכולים לצבור קסם בגופם ולהשתמש בו. יצורים תבוניים יכולים ללמוד איך לנצל את האנרגיה הזו בצורה יותר מודעת ומכוונת וכך ללמוד דרכי שימוש שאינם אינסטינקטיביים. כאשר יצור כלשהו מקבל חומר מהסביבה- אוכל, שותה, שואף אוויר- הוא מכניס עם החומר גם קסם לתוך גופו וכאשר הוא מוציא חומר ואנרגיה- מפעיל שרירים, מפריש חומרים, נושף אוויר- הוא מוציא גם אנרגית קסם. עשיית קסם מנצלת חלק מהקסם האגור בגוף ולכן הטלת לחש מעייפת ומתישה את המטיל. מזונות ושיקויים מיוחדים שפותחו ונרקחו במהלך הזמן על ידי בתי הספר לקסם עשויים מחומרים שהוכחו כבעלי אנרגית קסם קלה להטמעה בגוף, משקה אנרגיה המחדש את המאגרים הטבעיים בגוף. התגלה כי עם הניסיון, המיומנות והוותק בשימוש בקסם ניתן להגביר את קיבולת המאגרים הקסומים בגוף אך רמת השיפור היא אינדיבידואלית וכל אחד משתפר בהתאם לרמה הטבעית בה חונן מלידתו*. קוסמים (sorcerer) הם יצורים בעלי קיבולת קסם טבעית גדולה משל אחרים בני גזעם והם בעלי יכולת לחוש בזרמי האנרגיה ולהשתמש בהם בצורה אינסטינקטיבית אך כזו שניתן לשפר עם למידה וניסיון. מכשפים (wizards) גם הם יצורים בעלי קיבולת קסם טבעית גדולה משל אחרים בני גזעם אך אינם יכולים לחוש בזרמי הקסם ולכן לומדים לבצע סדרה של פעולות מחשבתיות מבוססות מדיטאציה כדי למקד את הלחש ולהכינו בשני חלקים- הראשון ארוך ומכין את הלחש והשני קצר מאוד והוא הטריגר להפעלת הלחש הנלמד ושחרורו בזמן הרצוי. דרואידים וסיירים משתמשים באנרגית הקסם הפנמית שלהם כדי לתקשר עם הסביבה טוב יותר, הם מתחברים למארג הקסם הסובב אותם ומסוגלים באמצעותו לתקשר עם חיות וצמחים ואפילו עם האלמנטים השונים כגון מים ואדמה. הקסמים אותם הם מבצעים מוסברים על ידם כ"טובות" שהם מבקשים מהסביבה לבצע עבורם והם מחזירים לסביבה את האנרגיה המושקעת הזו באלפי דברים קטנים שהם עושים עבור הסביבה בצורה כמעט אוטומטית- מגיזום וטיפול בטפילים ועד ריפוי מחלות והגנה על הסביבה משאר בני התבונה שפחות מודעים לנזקים אותם הם עלולים ליצור בבורותם. בממלכות נאורות הדרואידים מוערכים מאוד כשומרים של הסביבה ולכל בית מלוכה יש לפחות דרואיד אחד כיועץ לעינייני חקלאות ואוצרות טבע. בריות מוזיקליות במיוחד (כמו bard) מכניסות למוזיקה שהן מייצרות באמצעות כלי הנגינה או דרך ההבעה המוזיקלית שלהן בשיר את הקסם האישי שאגור בגופן כדי שיוכלו להתחבר אל הקסם העולמי הסובב אותן. מוזיקה היא סוג של אנרגית קול בתנועה ויש לה חוקיות ייחודית משלה אליה אלו המוכשרות ביכולתן המוזיקלית מתחברות בקלות ודרך ההבנה שלהן את המוזיקה הן גם מפעילות את הקסם. *חשיפה לאנרגית קסם בשלבי החיים המוקדמים- טרום לידה עד תום הינקות- יכולה להגביר עד מאוד את היכולת הטבעית לקסם אך היא גם מסוכנת לעובר ועלולה להביא לשלל תופעות לוואי לא רצויות ולכן לא מקובל או רצוי לבצע כזו חשיפה. בהיסטוריה נלמדות שלל גישות כלפי האירוע מהתעלמות מהולה ברחמים והיטמעות נורמלית בחברה ועד ראית הנפגעים כקדושים וקיום טקסים לחשיפה מבוקרת של תינוקות שנבחרו לכהונה. כאשר כיום הגישה הרווחת היא גישה מתונה כאשר בממלכות מסוימות חל על כך איסור על פי חוק והמקרים המתועדים היחידים הם תוצאות של תאונות ובממלכות אחרות קיים טאבו חברתי והתייחסות לנפגעי הקסם כבעלי נכות- מה שאכן נכון עבור רובם.

Nihau

New member
עוד תשובות, מסובך יותר...

אקולוגיה מוגדרת בצורה הבסיסית ביותר כמערכת היחסים בין החי, הצומח והדומם. ובעולם שלי יש פשוט גורם נוסף- קסם. הקסם מתנהג בצורה דואלית, כמו אור שמתנהג גם כגל וגם כחלקיק הקסם בטיאן יכול להראות כאלמנט חי בעל כיווניות בפעולתו וגם כאלמנט סביל עליו מתבצעות פעולות. מצד אחד כל אחד מהצדדים במשולש האקולוגי (חי, דומם, צומח) עושים אינטראקציה עם הקסם ומצד שני הקסם מבצע עליהם אינטאקציה חזרה. התשובה לדואליות הזו היא פשוטה אך בעלת השלכות מרחיקות לכת. כאשר גורם חי בעל כיווניות מנצל את הקסם בגופו הקסם משתנה וסופג אליו מאפיינים של אותו הכיוון, מאפיינים שנשמרים גל לאחר שהיצור מת. המאפיינים הללו פועלים על העולם עד שהפוטנציאל שנוצר מקיום אותה הכיווניות של אותו הקסם מתפוגג לחלוטין לסביבה. כאשר מדובר ביצור גדול מאוד וקסום מאוד התוצאה היא סוג של זיהום קסום. דוגמא מהשטח אולי תבהיר את זה טוב יותר: דרקון הוא יצור בעל רמת קסם פנימית גבוהה מאוד מלידה. לאורך חייו הארוכים הדרקון צובר עוד הרבה קסם, גם במודע כיצור המנצל קסם לחיי היומיום וגם לא במודע פשוט לקיום פעולות החיים. כאשר דרקון מת הקסם הזה לא נעלם סתם. הוא מתגבש סביב השיירים של הדרקון בעוד גופו מתפורר. העצמות הן האחרונות להתפורר וכבר היו מקרים בהם ההתפוררות הייתה איטית מספיק כך שהקסם התגבש לגבישים ברורים בצורת עצמות הדרקון- קסם טהור. טקס האשכבה של גזע הדרקונים כלל ביצוע פעולת קסם שמשחררת את הקסם הצבור בגוף הדרקון לסביבה בתוך מספר שעות, טקס שנועד כדי למנוע זיהום קסום של הסביבה. המלחמה של נבחרי האלה נגד הדרקונים הסתיימה בנצחון נבחרי האלה והכחדות הדרקונים- ללא ביצוע טקסי השכבה כמובן- זהום קסום הפך לנחלתם של האיזורים בהם התרחשו הקרבות. הקסם סופג את הרגש או האלמנט החזק ביותר שהיה ביצור ברגע מותו- בבני אדם זה קטן מכדי לעשות הרבה נזק לסביבה למרות שידוע שאדם שמת בנסיבות שליליות קברו מקולל עד שנה לאחר מותו ויש להזהר בקרבה אליו. כאשר דרקון מת ביאוש רב כמו הדרקונית שנרצחה- הקסם סופג את היאוש ומתפוגג לסביבה, מפזר יאוש איום ונורא לכל עבר, מתפשט עם המים - אלמנט סופג השפעות ומפזר אותם- ומסכן כל יצור תבוני בעל יכולת לחוש את הרגש הזה. כאשר דרקון מת בשיבה טובה בשנתו עצמותיו התגבשו לקסם שינה עז שמשך אליו חיות קטנות ועייפות (ודמויות) שלעולם לא התעוררו עוד... כדי לקבוע אקולוגיה בעולם כזה קודם מיקמתי את מוקדי וסוגי הזיהומים הקסומים ואחר כך את השפעתם על הסביבה. חיות (ותבוניים חלשי שליטה קסומה) יכולות לעבור שינוי קסום דרסטי אבל זה לרוב לא ייצר את המפלצת העוצמתית אלא את היצור החולה המוטרף והדי מסכן בסה"כ צמחים מושפעים קצת אחרת, בצורה פאסיבית יותר. כך צמח קטן מטיבעו ניזון ממים קסומים (גדל על שפת נהר שמעיינו קסום) הופך לצמח ענק שהקסם מקיים את ההפרש בהוצאות האנרגיה שלו. כך אתה מקבל עולם פנטזיה בו אין לך כמעט "מפלצות" אבל יש לך המון השפעות קסומות לפי הזמנה שמשפיעות על כל המערך הסביבתי. בנית חיות קסומות בטיבען או חיות ייחודיות למקומות מסויימים איננה ממש בעיה אקולוגית שדורשת תצומת לב רבה, רק לשמור על האיזון הסביר על הסביבה. לא יהיו לך 70 אריות באותו הר פשוט בגלל שטריטורית האריה הממוצע היא משהו כמו 30 קמ"ר. חיות עם אלמנט ייחודי למקום מקבלות בנייה יותר מהותית למשל זאבי הרוח של ווינדיה: תבנית של זאב רגיל עם מהירות גבוהה יותר, יכולת זינוק למרחקים ארוכים וגבוהים, שינוי קטן של הגובה (גובה הכתף שלהם הוא כמו זה של חמור ממוצע) שבה על חשבון המאסיביות - הם דקי גזרה ועדינים יחסית לזאבי היער. וכך הלאה, זה כבר תלוי בנכונות שלך לבנות חיות באמת ייחודיות לעולם משחק. לי יש כמה וכמה חיות שיודעות לבצע קסמים פשוטים כמו הגברת הגנה או התקפה בעת צרה, תקשורת עדר טלפתית וכך הלאה. זה כבר עיניין של נכונות ההשקעה שלך ליצור עולם ייחודי ולא כזה שבו בכל מקום יש מרק עגבניות עם גריסים ואפונה, לצד אורז לבן. (רמז- כל צמח בא מיבשת אחרת בעולמנו)

NacroMittler

New member
תודה רבה!

עזרת לי מאוד! כפי שציינתי למעלה, בעולם שלי כמעט כל רבדי החיים מושפעים ע"י קסם שכן העולם הוצף לא מזמן (במונחים אקולוגיים) באנרגייה קסומה עצומה שממש עיוותה חלק גדול מבעלי החיים והצמחים. כך שההסבר שלך על שילוב של קסם באוקולוגייה ממש ממש עוזר. אולי תוכלי לפרט יותר על איך משפיע הקסם על בעלי החיים, ומה התוצאה בנוגע ליחסי גומלין בניהם ולמארג המזון של העולם? נ.ב-המערכה שלי תרוץ באיזור בעל אקלים טרופי, אם תוכלי להתמקד בזה...

Nihau

New member
טרופי זה קל יחסית כי אין עונות

באיזור הטרופי אין עונות שנה, רק קיץ גשום חם ולח מסביב לשנה. אם תכרות עץ באיזור הטרופי לא תמצא טבעות בחתך הגזע כיוון שאין הבדל בגידול בין חצאי השנה. הכל אחיד. איזור טרופי הוא איזור בו הפרודקטיביות גבוהה מאוד. התחרות על כל משאב היא עצומה ובגלל כמויות הגשם האדירות המשאב היחיד שלא חסר הוא מים. אור שמש הוא משאב עליו מתחרים העצים והצמחים השונים בתחרות עזה ביותר. צמחים מטפסים "מוותרים" אבולוציונית על ההגנה של העיצה בעבור כיכולת גמישות וטיפוס על גבי העצים הקשיחים והגבוהים. המטפס "נהנה" מהמשען של העץ הזקוף שצמרתו מסתירה את עין השמש לכל מי שקטן ממנו וחוסה תחתיו. צמחים מסויימים מכים שורש בכיסי אדמה קטנים שנוצרו בן ענפי עצי הענק ואחרים מכים שורש ישירות לתוך הגזע עצמו של העץ, טפילות מכל הבחינות. צמחים אחרים מסתדרים ללא שורשים- אפיפיטים- חיים מהלחות הגבוהה והגאזים שבאוויר והמינרלים שספוחים על גבי חלקיקי אבק שנדבקים על השערות העדינות שעליהם. בחלקים היותר תחתיים של היער באיזוריים הביצתיים יש גם צמחים טורפים שפתחו שיטות שונות לצוד את היצורים הקטנים בסביבתם- חרקים זעירים בעיקר. הסיבה לצורך בציד שכזה היא התחרות העזה על המשאבים בקרקע. כל כך הרבה עצים ביער אחד יוצר מצב בו הקרקע ענייה מאוד. כל החומר נצמא בתוך העצים הענקיים וכדי שמשהו חדש יוכל לגדול מישהו גדול וזקן צריך למות. כאשר עץ ענק נופל ביער טרופי זה נותן זרז עצום לאלפי חרקים לפרק אותו וכך חוזרים משאבים לקרקע וגדילה חדשה מתאפשרת, והפרצה בכיפת הצמרות מעל היער מאפשר לאור שמש לחדור עד הקרקע- מאורע נדיר שצמחים רבים ממהרים להתחרות עליו, מי מהם יצליח לגדול מהר מספיק כדי לנצל את הפרצה ולהעפיל על האחרים...? לא הכל תחרות ביער, בין רוב שורשי הצמחים מחברות פיטריות בסימביוזה. רשת הפטריות קשורות גם למקבעי חנקן מהאוויר וכך מווסתות ומאחדות את מאגר המשאבים ביער בצורה בלתי נראית לעין אך בהחלט בעלת השפעה מרחיקת לכת. בעלי החיים ביער טרופי חיים במספר רמות גובה, לפעמים 5 רמות גובה ויותר. 1. מתחת לפני הקרקע- הרוב חיות זעירות כמו תולעי קרקע, נמטודות, שלשולים, חרקים חופרים. יש גם סוגים של חיות חופרות כמו חפרפרות... 2. גובה פני הקרקע- טורפים כמו יאגואר, מכרסמים כמו קאפיברה, ציפורי קרקע כמו פסיונים, טרמיטים ונמלים נודדות, דובי נמלים... 3. גובה שיחים- מטר מעל הקרקע- ציפורים קטנות מקננות, חרקים כמו פרפרים... 4. גובה קומה ראשונה עד קומה שלישית- רוב הציפורים, קופים, עצלנים, מיני נמלים שחיים על עצים, מכרסמים כמו אופוסומים וסוגי סנאים מעופפים... 5. גובה צמרות- נחשי עצים, ציפורים אוכלות פירות, קופים, דורסים... כמובן שאין בלעדיות לאף רמה, ציפור יכולה לעוף אל הקרקע וחזרה לצמרות. בל אילו האיזורים שהחיות הללו "רואות". קופים לא מתרגשות מיגואר שעובר מתחתיהם עד שהוא לא מרים את העיניים למעלה ומביט בהם ואז הם זורקים עליו מכל הבא ליד באימה. על גבי זה תוסיף את הקסם- תעצים כל אלמנט. צמחים ישתמשו בקסם כדי להעצים את יכולת התחרות שלהם על משאבים (אור, נוטריינטים, מקום) בכל דרך אפשרית- מטפילים ועד טורפים דרך גדילת ענק וגידול מהיר במיוחד, הפקת אור בצורה מלאכותית, מיקוד האור כנשק לשרוף צמחים, הרעלת הסביבה. חיות בהתאם. אם יש עוד שאלות שאל :)

NacroMittler

New member
לא כרגע, תודה.

עזרת לי להבין את הבסיס של אקלים טרופי ואיך קסם משפיע עליו. אני אתחיל עם זה, ואם יעלו עוד שאלות אני אשאל. שוב, תודה רבה. אני אעלה את העולם שלי (סאר) כשאסיים...

Nihau

New member
הכל הומצא במוחי הקודח- sharware

אני מתירה בזאת לכל מי שרוצה להשתמש במידע שנכתב על גבי דפי הפורום הזה בנוגע לטיאן שימוש חופשי בכל או בחלק, מתן עיצות אקולוגיות ומשחקיות חינם לכל דורש. אין מידע כתוב על טיאן שאיננו מופיע כבר כאן בפורום, למעט כמה דברים נקודתיים כמו גילדות ומקומות על המפה שאינם הכרחיים לצוך הבנת העולם. אם יש לכם שאלות ספציפיות - תשאלו ואני אהנה לענות. טיאן הוא עולם משחק למטרת הנאה. תהנו.

Serpent Axis

New member
אני

מנחה משחקי Vampire: The Masquerade, עובד על דמות למשחק בשיטת מו"ד (כן, כן) ושוקל לנסות לחפש מתישהו כרוניקה של Werewolf (לא משנה איזה, אפילו בשיטה ה"חדשה" של White-Wolf), בתור שחקן. חוץ מזה, תמיד רצים לי כל מני רעיונות פנטסטיים למשחקים בראש (עיר המאוכלסת באל-מתים בלבד, מתקפת ננסים ברבריים, כנופיות של פיות אכזריות המשתוללות בטוקיו, המסע בעקבות חמותו של קת'ולהו, משחק בעולם של הסימפסונים, פוליטיקה בגיהינום, מדינה ליהודים ועוד)...

Serpent Axis

New member
שכחתי לציין

שאני גם לפעמים חושב על משחקים בהם הדמויות הן ליצנים מטורפים, כוכבי רוק בדימוס ופוליטיקאים ישרים.

Soul Cake Duck

New member
נו, אז נמשיך

כיום מנחה מערכת מו"ד מהדורה 3, קצת גנרית מבחינת המיקוד (הרפתקאות) והעולם, אבל עם דגש על דת (פנתיאון ו- domains מקוריות), ועם הרבה יצורים שלא תמצאו בשום מגדיר מפלצות. הרבה דגש עלריאליזם (עד כמה שזה אפשרי במו"ד) ועל עולם מורכב שלא סובב סביב הדמויות אלא מהווה להן רקע. פה ושם עוד משחק קצת גורפס או מנסה דברים כמו Exalted, אבל בעיקרון די תקוע על המערכה שלי.

Shadowmage

New member
אני ממשיך בפעם ה n+1

1. שחקן במערכת ה D&D של Soul Cake Duck. 2. בזמני הפנוי אני מריץ משחק GURPS עתידני (עתיד קרוב) המבוסס בחופשיות על סדרת משחקי X-COM.

ננסק

New member
באיזה ספרי הרחבה אתה משתמש

עם ה-GURPS? אם בכלל? כי חשבתי לעשות משהו דומה, ולהשתמש ב-Black Ops.

למעלה