בירה ונשירה

מילי33

New member
ואני שוב אנג'ס לך

גם אני רוצה! דרך אגב, אני מחבבת את סמואל אדאמס (הבירה, לא האיש).
 

גנגי

New member
טוב.

אז הגיע הזמן שאראה לך את האור שבקצה בפאב (זה איפה שהשירותים).
 

גנגי

New member
ואגב פאבים

(כולכם, חוץ מאנשי הצד הזה של כדור הארץ, כמו מילי וכמוני, כבר ישנים ולא יכולים להתעצבן שאני תופסת את כל השרשור, אז אני מנצלת את זה...) שמתי לי למטרה, כשבאתי הנה, להכיר כל פאב באזור מבפנים, בהתחלה איך שהוא נראה לאנשים שלא שותים, ואז איך שהוא נראה אחרי שלוש-ארבע כוסות של חצי ליטר. בינתיים אני עומדת במשימה די יפה, והספקתי לבדוק די הרבה פאבים בבוסטון ובסביבתה, ועוד ידי נטויה. ככה גיליתי שלכל פאב יש השתן המומלץ שלו (אסור, אסור לסמוך על המלצות של בארמנים פה! הם אמריקנים מבוסטון ולא מבינים כלום בבירה), ולכל פאב יש הבירות שעולות לפחות כפליים מאחרות, ומשם צריך להתחיל. ועוד דבר, שידוע לכל מי שאוהב לשתות: כהה יותר = טוב יותר. מר יותר = משובח כפל-כפליים. כמו כן גיליתי שיש אנשים שאוהבים לשתות, אבל לא יודעים כלום על בירות, ושאסור, פשוט אסור, להסתמך על המלצות שלהם (חוץ ממקרה בודד באמת של עניין הבירה אוסטרלית שסיפרתי עליו - אני רואה בזה תאונה חיובית, זה הכול). עוד גיליתי שמחוץ לבוסטון יש סיכוי הרבה יותר טוב להשיג בירה מצוינת, וככל שהמקום קטן יותר - כן גדל הסיכוי למצוא בירה טובה. וחשוב מכל- ויבורכו האמריקנים מאה פעמים ביום על כך - גיליתי שלכל פאב יש שירותים נקיים ומצוחצחים ונוחים, והרי בסופו של דבר זה הכי חשוב, כי הבירה נכנסת מצד אחד של הבנאדם, אבל יוצאת מייד, מוכפלת בכמותה, מהצד השני שלו. צ'ירס! (אגב, הפאב הזה, מהתוכנית שתרגום שמה לעברית היה "חופשי על הבאר", נמצא כאן בבוסטון וזוכה לכמות מבקרים-חמושים-במצלמות שלא היתה מביישת את האמפייר-סטייט-בילדינג.)
 

מילי33

New member
לונג איילנד אייס טי

ועד שגנגי במתוטא ממנה תיקח אותי לפאב (אם כי יש לי את ההרגשה שהיא תעדיף לעבור לניו יורק קודם שתעשה דבר כזה) אני נאלצת להתמחות בקוקטיילים. החביב עלי הוא לונג איילנד אייס טי שלמרות שמו ומראהו הדודתי מכילים כמות אלכוהול שיכולה להפיל סוס. דרך אגב, ברים בבוסטון הם ממש לא סליזים אלא מקום לשתות עם החברה וקצת חסרה לי ההרגשה התלא ביבית הזאת...
 

גנגי

New member
מותק, הכיני רכבך לחורף!

בקור של מינוס שתי מעלות פרנהייט "על הנייר", או מינוס שמונה עשרה פרנהייט עם מדד הרוח (שאתרגם? מינוס עשרים ושמונה צלזיוס!) - אני מוציאה אותך מחר לשתות. יש לך אומץ?
 

גנגי

New member
אופס. טעות קטנה שגיליתי זה עתה

מבשרת שמחר יהיו דווקא מינוס עשרים ושתיים פרנהייט בלילה ("ריל-פיל"), שזה רק מינוס שלושים צלזיוס. באמת סליחה, נו, אז קצת קריר, מה, בגלל זה לא נלך לשתות?
 

מילי33

New member
בטח נלך

אני אפילו (עדיין?) רוכבת על אופניים במזג האויר הזה ולא, עדיין לא נשרו לי האוזניים... גנגי, הפכתי לבדיחה מהלכת כששאלתי בעקבות שיחה איתך האם יש אפשרות שינשור לי התנוך מהקור...
 

גנגי

New member
פחחח.. אבל לי שלשום

האוזניים כמעט נפלו באמת. קפאה לי אוזן ימין (לא בצחוק) והכאב היה עז מאוד, עד שעבר, ואז הבנתי שפשוט הפסקתי להרגיש אותה לגמרי. ועכשיו שבתי הביתה מיום של טיול, שבמהלכו אוורר הבית, והטמפרטורה צנחה בו לקיפאון כזה שכל האוכל שהיה מחוץ למקרר היה קפוא לחלוטין (טעמתם פעם פיסטוקים קפואים? לא מהפריזר, הרבה יותר קרים מזה? מוזר. ובמקום הקפה ששכחתי בכוס על השיש מצאתי גוש קרח נוקשה), והמגבת שהיתה קצת רטובה כשיצאתי נחה לה קפואה וקשה על המתלה, והכי מצחיק שהכריות שלנו קפאו! דבר מצחיק מזה לא ראיתי! יאללה, בואי עכשיו לשתות. שלפחות נצחק קצת.
 

erana75

New member
בירה מפירות

ההגדרה מהי בירה אכן חסרה פה. בביקורי האחרון באנגליה הלכתי עם חבר מקומי לפאב עתיק וחשוך עם תאים פרטיים לשותים. המיוחד בפאב זה הוא שכל הבירות הן ממבשלות מקומיות וקטנות שמייצרות בירה מפירות שונים ומשונים. אם לקצר אז הטעם לא מצא חן בעיני - אך ללא ספק הטקסטורה והמראה היו של בירה רגילה לכל דבר.
 
חידת הגיון.

אני עקרונית לא אוהבת בירות. אני ת-מיד טועמת, ותמיד הכוס נשארת חצי מלאה (אופטימית?). בירה מסויימת (מקרונלד?) טעימה לי עד כדי שסיימתי ג'רה וביקשתי עוד. האם זה אומר, שזו בירה מצטיינת או שזה אומר שאין לי מושג על מה אני מדברת, יש לבירה הזאת טעם של מיץ ולכן אני כ"כ אוהבת אותה.
 

גנגי

New member
הפתרון פשוט:

את אוהבת בירה שטעמה כטעם של מיץ? תשתי מיץ, לא בירה.
 
אז זהו, שאני חושדת שמקרונלד

היא בירה אירית טובה דווקא. או - האם קיימות אינטואיציות של בורים?
 

Tonjin

New member
אישית אני מאמין שאיכות מדברת....

כלומר בד"כ כלל עם ל'הדיוט' בתחום המזון או המשקה יש בכל זאת 'פיווריט' סימן שהפיווריט הזה (בתשעה מקרים מתוך עשר) הוא לא כל-כך רע... אבל בקשר למקרונלד, לא מכיר כך שאין לי דיעה...
 

Tonjin

New member
איכות אולי מדברת אבל כנראה שאני לא

עושה את זה כ"כ טוב.... עם צ"ל כמובן אם....
 
יצאתי לתור אחר הבירה שלי

ולא מצאתיה. מצאתי את זה. והיה טעים לקרוא. נרים מחר איזה טלפון, נברר מה זה היה.
 

גרי רשף

New member
ג'ארה של בירה: הידעתם?

שנות הכיבוש המוסלמי השפיעו על הספרדית, וכך נכנסה ללקסיקון גם המילה ג'ארה שדוברי הספרדית הוגים אותה חארה מכיוון שהאות J נהגית בספרדית כְּ-ח'. פעם זה היה משעשע אותי. במקרה קראתי שלשום שהמילה בירה מקורה בפועל לשתות בלטינית (=שתיה) כי כך קראו לה הנזירים שהפיקו אותה בימים ההם. אם כבר בירה וספרדית: בספרדית היא נקראת Cerveza (מקווה שלא טעיתי באיות). מישהו יודע מה מקור השם? ובכלל- כיצד היא נראת בשפות אחרות? עגנון, למשל, קורא לה שכר.
 
בצרפתית מדיאוולית

קוראים לזה Cervoise (מבוטא: סרבואז) ובתקופה ההיא זה היה משקה כבד על גבול המרק האלכוהולי שנעשה מריכוז גבוה של לתת והיווה חלק מסל המזון של האיכרים של אותה תקופה. גם בצרפתית אני לא מכיר שורש לשם הזה. דרך אגב, השרידים העתיקים ביותר של ייצור בירה נתגלו ב... אירן יש מחלוקת אם המשקה הזה הומצא בפרס או במצרים.
 
למעלה