בירה ונשירה

בירה ונשירה ../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif

אילו היינו עורכים כאן סקר בשאלה מי האומה בעלת צריכת הבירה הגבוהה ביותר בעולם לנפש מן הסתם שהיינו מקבלים תשובות שנעות אי שם במרחב שבין ברלין ללונדון, כולל אמסטרדם ובריסל, אבל המהדורה האחרונה של "גינס" שמה במקום הראשון דוקא את... גרינלנד לא רק זה, אלא שמסתבר שהם שותים בממוצע יותר מפי שתיים בירה לנפש מאשר אנשי המקום השני (מחוז בווריה) לגבי איכות הבירה קצת קשה לערוך כדיקה כמותית, גנגי כתבה פעם משהו על זה שהפיפי הפושר של האנגלים זה הבירה הכי טובה, אמא שרון מלמלה משהו על הבירה האירית, סקאלי מחפשת עם מי לבדוק את הבירה הקובנית, ובמזרח מתעוררת בשנים האחרונות תחרות חזקה מצד הבירות של סין ויפאן, אבל לטעמי אין, פשוט אין על המבחר והאיכות של הבירות בבלגיה. ידעתם שבמדינה הקטנה הזאת יש 600 (!!!) מבשלות בירה שונות? ידעתם שיש שם בירות שמיוצרות על פי מסורת שלא השתנתה כבר מאות בשנים? (למשל Chimay) ידעתם שבבלגיה הטענה שבירה מכינים משעורה לא תופסת? אחת התוצאות של זה זו בירה Krik שעשויה מדובדבנים.
 

Mנטה

New member
אני עם גנגי ../images/Emo9.gif

השאלה שעומדת בבסיס הדיון המהותי הזה, היא "מה זה בעצם בירה ?". וגם שאלה משנית לגמרי: מה יותר טעים
. הבירה היחידה שאני מסוגלת לשתות היא הביטר של האנגלים. בגלל שהיא אוורירית ומלאת טעם ובגלל שהיא קצפית ולא קרה. זאת יצירת מופת בעיני. אבל כמובן מי שרוצה לנסות צריך לעבור סבב פאבים רציני במרדף אחרי הבירה שתקסום לו, כי בתוך ההגדרה "בירה אנגלית" מסתובבות כל כך הרבה מבשלות שונות וכל אחת בעלת טעם קצת אחר בפאבים השונים, ופשוט אין מנוס מכיתות רגליים מאסיבי
רצוי בחבלי ארץ נידחים. (וזה, אגב, נכון לכל ענין האוכל האנגלי).
 

גנגי

New member
אני מבקשת שכמצטטים אותי

זה לפחות יהיה מדויק. אני משוגעת על שני סוגי בירות: בלגיות (אין, אין עליהן!) ואיריות. באנגליה זכיתי לטעום כמה עשרות סוגים חביבים ביותר ולא קרים (נפלא לחורף - גם עכשיו אני שותה בעיקר גינס, כי זה הכי מתאים למזגאוויר כאן), לא שאני ממש זוכרת, כי הסתובבתי שם חמישה ימים כמו מטוטלת, וברוב הזמן בדקתי את השירותים שלהם, אבל זו היתה חוויה מרנינה בהחלט. בבוסטון אני מקפידה לטעום כל מה שיש בתחום הזה (כולל השירותים), וחוץ מבירה אחת נפלאה שקראו לה, למרבה הזוועה, PIG'S EAR, ושמיוצרת במבשלה קטנה כפרית בניו-האמפשייר על גבול מיין - לא מצאתי שום דבר שיקסום לי מהתוצרת המקומית. אי לכך אני הולכת לפאבים ומבקשת לטעום כל מה שטרם עלה על שולחני וירד אלֵי חדרי בטן, וכך אני מגבשת לי דעה באשר למצאי שבפאב האמור. בינתיים אני נשארת נאמנה לטעמי - מקום ראשון לף ברון, מקום שני הוגרדן, מקום שלישי גינס. וכל המרבה הרי זה משובח. אה, ויש כאן איזו בירה אוסטרלית(!) שטעמתי הודות ללחץ פיזי מתון שהפעיל עליי האב של הבן ורוח הקודש, ושאני חייבת לומר שהיא מצוינת. אלא ששתיתי כמות כזאת שאין לי שום סיכוי לזכור את השם, רק את הטעם...
 
בירה בלגית-לף ומי שותה הכי הרבה

אני מסכים עם המחבבים בירה בלגית. אני רגיל לשתות לף- חומה ( מספר 6) ונוהג לקנות אתה ב"טיב טעם" ("הסופר של הרוסים"). לגבי המדינה בה שותים הכי הרבה- חשבתי שארץ מכורתי צ'כיה היא בראש הרשימה. יש לפחות שני סוגי בירה הקרויים ע"ש ערים צ'כיות (פילזר ובדוויזר).
 

Tonjin

New member
יסלח יסלח, בטח שיסלח!

הרי סה"כ חסכת לי עבודה... (רק מה, זה לא ה'שרשור לדוגמא' שהייתי שולח אליו שלא מכירים את פורום א"ל...) מה שכן, אם את בחוף המזרחי ואוהבת בירה כהה, נסי גם לחפש את Young's Double Chocolate Stout או את הRedhook Double Black Stout (שעשויה עם קפה של סטארבקס ובכל זאת טעימה... המינוס - קצת נדירה....) שתיהן מומלצות. ה-Sierra nevada שמופיעה בלינק של דלית היא חובה! ואותה ניתן להשיג יחסית בקלות... (ספרי איך היה) אחרי ששתיתי אולי כמה מאות סוגי בירה שונים במקומות שונים בעולם, אני עדיין (בניגוד לקונספצייה המקובלת) אוהד נלהב של הבירות האמריקאיות! אגב, דווקא האוסטרליות (הבירות, לא הבחורות), בניגוד (או אולי בגלל) למיתוס המקובל אכזבו בגדול... די, זה הכל להבוקר..
 
בירה אמריקאית?

כל מה שהיכרתי ממנה זה את הדברים הנפוצים כמו מילר, קור ובאדוייזר שהזכירו לי את המשפט האלמותי של מונטי פייטון:
What is in common between American beer and making love in a cannoo? They are both so fucking close to water​
זה אותו עניין כמו גבינה טובה או שוקולד טוב, הבעיה עם היאנקים האלה זה לא שאין להם מוצרים טובים, אלא שאתה צריף לחפש הרבה ולדעת איפה לחפש בשביל למצוא. בחיפושים שלי אחרי קפה טוב במנהטן קיבלתי את הרושם שהם פשוט נהנים לשתות קפה גרוע. בסוף מצאתי סטארבאקס
אני מתאר לעצמי שתמורת שוחד נאה לאיש CIA הייתי מצליח למצוא גם פאב עם בירות של בני אדם (קור, מיילר ובאדווייזר לא נופלות בקטגוריה הזאת). וזה מזכיר לי עוד אחת: נציגי מכירות הולכים בסוף יום העבודה לבר לשתות, הנציג של באדוייזר מזמין באדוייזר, הנציג של מילר מזמין מילר וכך הלאה, ובסוף הנציג של גינס מזמין ספרייט. כולם מופתעים שואלים אותו למה? והוא עונה: ראיתי שאף אחד לא שותה בירה ולא רציתי להיות שונה.
 

Tonjin

New member
כמה דברים...

מה שיפה בארצות הברית זה שדווקא קל למצוא בירה טובה, אבל כמו כל דבר צריך לפקוח עיניים ולדעת מה אתה מחפש.. Sierra Nevada למשל ניתן למצוא כמעט בכל סופר, והיא לא היחידה.. במנהטן עצמה יש הרי הכל וההכל הזה כולל גם כמה Brewery Pubs לא רעים בכלל (והאמת, גם כמה רעים). האמריקאים אכן רעים בקפה וזה שסטארבקס גדל דווקא משם זו לא הפתעה, מצד שני עדיין יש שם קפה טוב ואפילו בעיירות קטנות יש מקומות שקולים ומערבבים בעצמם את הפולים (מה שבארץ ישראל כולה עושים רק ג'ו ושיח קפה, אולי גם עלית). דרך אגב אני די אוהב את הקפה של סטארבאקס, גם אם זה לא כ"כ IN להגיד את זה היום, מצד שני - אולי זו רק נוסטלגייה, הרי ישנם אנשים שמתגעגעים לגולדסטאר (אפילו אני, לעיתים נדירות) לגבי מונטי-פייטון, המשפט במקור מתייחס לבירה אוסטרלית - לפחות הבריטים איתי בעניין הזה... ואה כן, הבדיחה גאונית...
 
ומה עם יוסטון?

להזכירכם, אני מגיע לשם בעוד יומיים שמות של בירות בתי קפה פאבים דברים שווים דברים שעוזרים לבנאדם להתמודד עם האין המוחלט לנוכח הכוליות של האטמן הגדול וביחס לחוסר המשמעות של עצם הקיום הבהרתי את עצמי?
 

גנגי

New member
מי אלה שם שמתמצאים בבירות

ולמה אני עוד לא מכירה אותם אישית? חמור ביותר.
 
טונג'ין , נאגה...

הכי פשוט, תשאירי הודעה בסייברקוון או באיבודו. אנשים כבר יחזרו אלייך.
 

גנגי

New member
אמרה אלי: עברי, דבר עברית!

מה זה הקללות האלה שזרקת לי עכשיו? הסבר פניך לתייר ומיליך לתושב הזמני.
 

Tonjin

New member
ואם תקראי את השרשור של דלית עד

הסוף - אפילו תמצאי התיחסות אוהדת לdouble chocolate stout... להמלצות על ה-Brooklyn Brewery לא בטוח שאני שותף..
 

גנגי

New member
רגע, שאני אבין:

double chocolate stout זה משהו שבאמת מכיל שוקולד, או שרק הצבע שלו מזכיר?
 

Tonjin

New member
מכיל שוקולד, הצבע הרבה הרבה יותר

כהה והטעם....? בואי נגיד שהטעם לא מזכיר שוקולד בכלל, לא בצורה שהיית מצפה לפחות... אבל למען הסר ספק, זה Stout אמיתי, לא סתם 'תרגיל במקוריות'....
 

גנגי

New member
לא שאלתי בגלל ציפיות,

אלא בגלל אלרגיה חמורה לשוקולד. עניין של שמירה על החיים, אתם מבינים.
 
למעלה