ביקור מולדת

שום שפה לא מיותרת

כל שפה היא עולם ומלואו שמעשירה את עולמו של הילד ומחדדת את מוחו. ידיעת מספר רב של שפות עוזרת בלימוד שפה נוספת. הרבה יותר קל ללמוד שפה שישית או שביעית מאשר שניה.

Helio

New member
אתה כבר למדת סינית?

ivgy1980

New member
Разговор Шарона с Бовиным

"Ваш президент (Б.Н.Ельцин) ведь на за что не отдаст японцам эти малюсенькие Курильские острова. И у вас хватает наглости требовать, чтобы мы отдали территории?” - спросил Шарон. Но что Бовин с улыбкой ответил: “Вот поэтому у нас такая большая страна, а у вас такая маленькая”.

מסכים ב100%, בלי אנגלית בעולם המודרני

לא תתקדם לשום מקום, והיא צריכה להיות ברמה של הבנה, דיבור, קריאה וכתיבה שוטפת, ולא "קורא ומתרגם עם מילון".

dori78

New member
הלוואי

ומרבית האנשים היו ברמת "קורא ומתרגם עם מילון".
רוב האנשים היום מרגישים לגמרי בסדר עם האנגלית שלהם, שמורכבת בעיקר מפניה נואשת לגוגל טרנסלייט.
אפילו השימוש במילון של דפים ודיו הוא מיומנות הולכת ונעלמת.

גם אני מעדיף מילון אלקטרוני,

לא גוגל טרנסלייט כמובן, מילון תוכנה איכותי מושקע. מילון נייר מעצם טבעו לא יכול להכיל מספיק ערכים, וככל שהוא גדול יותר, קשה יותר לחפש בו. במילון עב כרס כמו אוקספורד עד שתמצאי את המילה הנדרשל כבר תשכחי על מה מדובר בטקסט שלך, מילוני כיס קטנים לא מספיקים אפילו לכיתה א'. למילון תוכנה את יכולה לפנות גם 20 וגם 120 פעמים לעמוד, כמעט בלי להפסיד במהירות הקריאה, ומילה שתראי אותה 50 פעמים במילון בסוף תיכנס לך למוח, וגם אם תשכחי לרענן אותה זה עניין של שניות בודדות.

אני דווקא חושב שטוב היה לו הייתה מדבר איתו

ברוסית בשל כמה סיבות. ראשית, זה טוב שהילד ידע עוד שפה. שנית, אני מתאר לעצמי שהרוסית שלך יותר רהוטה ותקנית מאשר עבריתך, ועל כן רצוי להנחיל לילד שפה תקינה ונטולת שגיאות. שלישית, אני מניח שיש לך מבטא בעברית. קח בחשבון שאם תדבר איתו בה הרבה, ישנו סיכוי שמבטאך יעבור אליו. לא שזה בהכרח רע, זה פשוט ציון עובדה. גם השגיאות שלעתים מתפלקות לך בעברית, עלולות לעבור אליו. אני מודה להוריי שלא דיברו איתי בעברית בכלל, אחרת עוד הייתי עלול להגיד "תכבה מחשב", "תסגור דלת", "תפסיק לבלבל מוח" וכדומה. הם דיברו איתי ברוסית תקנית, והמורים/ות בבית הספר דיברו איתי בעברית תקנית. ככה הרווחתי משני הצדדים במקום לצאת קירח מכאן ומכאן וליפול בסופו של דבר בית שתי כיסאות.

אוליי אתה צודק אחי,

אבל נוצר לי מחסום לדיבור בשפה זו. הילד ממילא קולט רוסית מאשתי. מבטא יש לי כמובן, אבל יש אותו גם לגננות רוסיות בגן העברי שהוא הולך אליו. לא כל הגננות בגן רוסיות, אבל לא מעט. ואיפה יכולנו למצא גן נטול רוסים לגמרי?
זה שרמת העברית שלי לא מספיקה כדי להנחיל אותה לדור הבא הבנת מההודעות שלי כאן?

איזה מחסום?

גם עם אישתך אתה לא מדבר ברוסית? למה אי אפשר למצוא גן נטול גננות רוסיות?

"זה שרמת העברית שלי לא מספיקה כדי להנחיל אותה לדור הבא הבנת מההודעות שלי כאן?"

לא אמרתי שהיא לא מספיקה, אלא שקרוב לוודאי רמת הרוסית שלך יותר גבוהה ויותר תקינה, או שאני טועה? לדבר עם ילד בשפה לא תקינה ועם מבטא, זו החלטה לא טובה שרצוי להמנע ממנה באם ישנה אפשרות לדבר בשפת האם שבה שולטים הכי טוב.

כן, גם עם אשתי, וגם עם כל אחד אחר

זה עובר כמו חוט השני דרך כל ההודעות שלי. אני מתעב דיגלוסיה ומשתדל כמה שאפשר להמנע ממנה. כעיקרון כבר כמה שנים טובות אני מדבר ברוסית מעט מאוד. עוד לפני 5 שנים הייתי בטוח שאני שולט ברוסית יותר טוב מבעברית, הרי היא שפת האם שלי. עכשיו? אין מעיד נחתום על איסתו, אבל אני לגמרי לא בטוח איזו שפה חזקה יותר אצלי. מה גם שבשנים אחרונות גמאתי מידע כמו מטורף, בחיים לא קראתי קודם בכמויות כאלה בשום שפה. רק כשהילד נולד נאלצתי להפחית בכמויות הקריאה שלי.

גנים נטולי רוסים הם הרבה פחות טובים במקום מגורינו, עם שעות עבודה לא נוחות, מתאימים לאישה דתיה שלא עובדת או לכל היותר עובדת חצי יום.

לדעתי, דו לשוניות היא דבר חיובי

כל המחקרים שאני מכיר, וגם כל האנשים שפגשתי, מלמדים שילד שהוריו מדברים אליו בשתי שפות לא "מתבלבל" מזה, אלא לומד את שתי השפות ברמה טובה לפחות כמו הרמה של הוריו (והרבה פעמים יותר טובה). זאת ועוד, מי שמכיר שתי שפות, יותר קל לו ללמוד את השלישית והרביעית.

כהורה "ותיק" אני אומר, שמה שחשוב זה לדבר עם ילדים בגובה העיניים, וגם להקשיב להם. בשפה אחת, בשפה אחרת, בדילוגים בין השפות, הכל הולך. שפה היא כלי לתקשורת, וככל שמשתמשים בה יותר, כך היא משתכללת.

אנילא נגד דו-לשוניות, אני נגד דיגלוסיה.

דיגלוסיה מחייבת דו-לשוניות, אבל לא הפוך. הדוגמה הבולטת ביותר למצב של דיגלוסיה היא ערביי ישראל.

ברור שצריך לדבר עם ילדים בגובה עיניים ולהקשיב להם, איך הסקת שאנחנו לא עושים את זה?

הייתה=היית, בין שני כיסאות*

יבגני, צריך לאפשר עריכת הודעות כמו בפייסבוק... דבר עם הנהלת הפורומים.

beatman

Member
באיזה גיל עלית ?

חשבת פעם איפה היית כיום ומה היית היום אם היית נשאר שם ?

אותי המחשבה הזאת מפחידה, כאשר אני רואה תיירים או עולים טריים משם ותמונות וסרטונים משם.
מין הלם תרבותי והיסטורי.

עליתי ארצה בגיל 16.

איפה יכולתי להיות אילו הייתי נשאר שם? סביר להניח שלא הייתי מתקדם בחיים יותר משהתקדמתי בארץ, סביר להניח שהייתי אובד באיזה בית-חרושת. כמובן שמבחינה תרבותית ולשונית הייתי איש רוסי/מזרח-אוקראיני פוסט-סובייטי טיפוסי, אבל לא נראה לי שהייתי אדם טוב יותר או מפותח יותר ממה שאני עכשיו. גם מבחינה חברתית לא נראה לי שמצבי היה טוב יותר מכיום, אבל כמובן שכל זה רק ספקולציות המבוססות על ניתוח אישיותי כפי שהייתי בשנת 1995, עכשיו אני שונה באופן ניכר מאותו אדם שהייתי אז, ומי יודע לאילו כיוונים הייתי יכול להתפתח אילו הייתי חי שם עד עכשיו.
לפני כשנה מישהו מהכיתה שלי מצא את אשתי ב"אודנוקלסניקי", ככה נודע לי שבחור אחד מהכיתה שלי מת ממנת יתר של סמים.

ivgy1980

New member
ולא נודע לך שום דבר טוב, חוץ מאחד שמת?

כולם בזבל? באמת??

אני לא יודע אם האחרים בזבל או לא,

פשוט מוות זה ידיעה מרעישה, בגלל זה אותו בחור מיהר לספר על המקרה, הוא גם נקב בעוד 2-3 שמות מוכרים ואמר שהם בסדר, בלי לפרט הרבה, כולם עובדים איפשהו, אף אחד לא התעשר.

למעלה