ביקור מולדת

beatman

Member
ביקור מולדת

מה אתם חושבים על הרעיון לבקר במדינת המוצא-ארץ לידה ?

האם מישהו היה בביקור במולדתו ?
אם כן, איך ההרגשה לבקר שם ? באיזה גיל עליתם ארצה ובאיזה גיל ביקרתם ?

אני אישית לא ממש מתלהב מביקור בבלארוס, מתמונות ורשמים הסקתי שאין הרבה אטרקציות בשבילי שם.
כמו-כן, יש את ההרגשה המוזרה הזו שזאת המדינה בה נולדתי (בריה"מ ליתר דיוק) אבל אני לא מכיר אותה והכל שם זר לי וגם הלם מסויים שאם לא הייתי עולה ארצה הייתי גר שם וגורלי היה שונה.

ivgy1980

New member
ביקור מולדת זה חובה!

אמרו לי מראש לדבר רק אנגלית עם הרשויות.
לא יצא לי לבקר בקייב, אך הייתי במוסקבה ובוורונז'.
ברחובות מוסקבה האנשים מאוד רציניים וממעטים לחייך, בניגוד אלינו.
מיד הרגשתי את הטעם השונה והטעים יותר של הפירות והירקות, הלחם והתפו"א.
לא הרגשתי זר (כי אני לא?), אך הדרכון הישראלי בכיס בהחלט נותן תחושת בטחון.
אני מאוד רוצה לבקר בקייב לתקופה ארוכה של כחודש, בשביל לטייל בנחת בכל המקומות.
מאנשים שנוסעים, הבנתי שקצת בעייתי שם ללא חברים מקומיים ו/או בני משפחה. אין לי כאלו, לכן אצטרך למצוא פתרון.

באחת מהרצאותיו ב-МГИМО במוסקבה, אמר אביגדור אסקין כך:
"למרות שבחרתי לחיות בארץ אחרת, תמיד תהיה לי פינה חמה בלב למקום שבו נולדתי ושם שורשיי".
אני אישית מאוד מתחבר לדבריו. אגב, אסקין - כמו גם קדמי - נולד וגדל בלב מוסקבה.

ראיתי הרבה פעמים את עיר הולדתי

בתמונות של גוגל (אין שם עדיין street view). יש לי המון זכרונות, זוכר הרבה מקומות שביקרתי בהם, חצרות בהן גדלתי, בתי ספר בהם למדתי, רחובות בהם הלכתי בכל יום, חנויות בהן עשיתי קניות.אבל התמונות של כל המקומות המוכרים האלה בהם חייתי תקופה לא מבוטלת מחיי מעוררות בי לא יותר רגש מתמונות של ניו-יורק או פריז. הידיעה היבשה שחייתי שם ישנה, אבל היא לא מעוררת רגשות. כל הזכרונות השמורים בראש הם לא יותר ממידע, כמובן שיש זכרונות על מקרים מרגשים שקרו לי באותה תקופה, על חברים בילדות, אבל אין שום התרגשות מעצם זה שחייתי שם, ממראה המוכר של אותם הרחובות. ההורים שלי היו שם כבר פעמיים, אני עוד לא, תמיד קרה משהו שהחזיק אותי בארץ, אילו היה אפשרי בחינם אז הייתי מבקר שם, אבל בשביל לבזבז על זה כסף יש בעולם מקומות הרבה יותר אטרקטיביים.

ivgy1980

New member
בוא נגיד שאילו ילדיך יחיו במקום אחר,

היית רוצה שיבקרו בארץ.
לא יפה לזלזל ככה.

beatman

Member
לא מסכים איתך

הילדים הם אנשים אחרים ואין להם את הזכרונות והרגשות שיש להורה.
אני מכיר מקרוב זוג עולים ששתי בנותיהן נולדו בארץ.
הזוג מתגעגע ונוסע לטייל בעיר מולדתם, באחד הפעמים הם לקחו איתם את הבנות, הבנות היו די משועממות ולא הבינו את התלהבות ההורים.
באמת היה עדיף שהיו נוסעים בסכום הזה למקום שיש בו מה לראות ויכול להיות מהנה בשביל הבנות.
את התופעה הזאת גם רואים בהורים שמנסים לדחוס לילדיהם הצברים את השפה הרוסית, להם זה חשוב, להם יש רגש לשפה ומשמעות.
אבל מה לילדים שלא ישתמשו בה ? מדוע חשוב לפמפם לילד בגיל הגן את השפה הרוסית בלבד (ללא עברית) ?? באיזשהו יום כאשר הילד יגדל הוא לא יבין מדוע בכלל ניסו ללמדו רוסית ומדוע עשו אותו שונה מיתר ילדי ישראל.

בשורה התחתונה, ההורים צריכים להשאיר את הנוסטלגיות והרגשות שלהם לעצמם ולתת לילדים לגדול בטבעיות.

beatman

Member
לא

גם אותו בן 25 יכול ממש לא להתעניין במולדת הוריו, במיוחד כאשר זה לא מדבר אליו אישית.

ivgy1980

New member
אז אין צורך. באמת מיותר.

עדיף לנסוע לתאילנד.
או צ'ילי.

אפשר להנחיל את השפה הרוסית

אבל בנוסף לעברית, לא במקום. במילא 95% מהם ישכחו כמעט הכל עד בגרותם. עם אחותי הקטנה, הצברית, דיברו רק ברוסית והיא שלטה בה יחסית טוב בילדותה. כשהיא הלכה לגן, ובעיקר לבית הספר, הרוסית נדחקה הצידה לטובת העברית, והיום היא בקושי מסוגלת לחבר משפט אחד ברוסית. היא אמנם מבינה את השפה (כמשדברים בה בפשטות, לא במשלב גבוה), אבל בקושי מצליחה להתנסח בה.

יש גם מקרים הפוכים. אני יכול להעיד על עצמי שרמת הרוסית שלי היום גבוהה בהרבה מזו שהייתה לפני 10 שנים.

Helio

New member
"לגדול בטבעיות"?

אם אני אעשה את זה הם יהפכו לערסים חסרי תרבות, חינוך, ערכים מערביים ויפסיקו להיות רוסים. ילד מלונדיני דובר עברית בגרסתה מגעילה עם כל מיני מילים בערבית, צעקני שלא יודע מעצרים, עם ז' חתוך שלא מכיר לא את הסטוריה המשפחתית שלו זאת תהיה תוצאה של מה שאתה מציע.
אולי אפשר לגדול בטבעיות איפשהו באירופה או קנדה.ז.א. זה אפשרי גם פה, אבל במדינה שיש לה אידיאולוגיה שנכפת מלמעלה ובפחדים של החברה המקומית זה קצת בעייתי. אני מציע שילוב של "טבעיות" עם ערכים מערביים, תרבות רוסית ואירופאית, טכנולוגיה, שפות זרות, בלי יותר מדיי קישקוש דתי וכד' - זה כמובן מיועד לרוסים וחצי רוסים.

beatman

Member
הכוונה ב"טבעיות" היתה

להבין שהילד שונה מהוריו וגר במקום מסויים וזה יהיה לא נכון לכפות עליו את הנוסטלגיות של הוריו שהוא ממש לא קשור אליהם.

Helio

New member
צחקתי
האמת שלא תריך לזבל להם את השכל

יותר מדיי. אני הייתי מסביר על המולדת ההיסטורית, הסטוריה של המדינה, ארועים חשובים, אבל בלי יותר מדיי קישקוש ואידיאולוגיה.

למעלה