ביולוגיה

orthemagniv

New member
תגובה

במדבר החברה פחות מפותחת, היא נמצאת בשלב שיותר קרוב לחברת חלוץ. לכן האוכלוסייה שבה מתחלפת לעתים קרובות יותר. יש פחות יציבות, קרא בספר על סוקצסיה וחברות חלוץ. חברת שיא יציבה יותר והפרטים שבה מתחלפים לאחר שנים ארוכות, ובדרך כלל נמצא בה יותר עצים, צמחייה גבוהה וכו'.

שמקססן

New member
אם אני ביב' ואני עושה...

ניתוח מאמר מדעי + המבחן העיוני של הנושאי בחירה מתי כל בגרות מתחילה ומסתיימת? וכמה זמן הפסקה יש ביניהן?

מס' שאלות לביוטופ - "חי מתחת לאבן"

1. מה משק המים מתחת לאבן בקית ובחורף? 2. אילו חושים יכולים לפעול מתחת לאבן? 3. כיצד משפיעות תכונות האבן על החיים שהתפתחו מתחתיה? 4.מה החסרון של החיים מתחת לאבן? 5.אחרי הגשם הראשון , איפה לח יותר? תודה רבה!

MissNushi

New member
מממממ..ממש לא הצלחתי להבין..

מה לעזאזללל החומררררר של השאלון הראשון?:| במתכונת לא היה לנו על רבייה ומערכות העיכול הנשימה הרבייה וכל אלה.. זה לא בחומר?:| מהה בחומר בכלל? המיקוד מבולגן וכולל בתוכו מלא דברים שלא ראיתי מימיי..[של משרד החינוך..] הלפפפפפפפפפפפפפפ
תודהה

SuFiPuFi

New member
למישהו יש את הספר??

של ד"ר אורי יואל.. "שאלות נבחרות מתוך בחינות הבגרות בביולוגיה" ויודע איזה שאלות הן עפ"י המיקוד?

SuFiPuFi

New member
וד"א...

הנה אתרים שיכולים לעזור.. http://www.planetnana.co.il/bagrutest/biology.htm או זה: http://www.bagrut.org/bagruyot/subjects/bagrut-biology.asp

Elvi89

New member
מיקרוביולוגיה

היי אני אשמח מאוד אם מישהו יעלה סיכומים או הסבר לנושאים הבאים במיקרוביולוגיה: * תהליכים מטבוליים ייחודיים לחיידקים. * התאמה לחיים בסביבות קיצוניות: בטמפ' גבוהה מאוד או נמוכה מאוד, במעמקי האוקינוס, במליחות, בנוכחות מתכות ורעלים, בסביבה יבשה מאוד. *מחזור חיים בסנדלית (מה זה בכלל מחזור חיים?) * מחזור חיים בפטריות: שמרים ופטריית העובש השחור. וזהו לעת עתה... תודה רבה לכל העוזרים!!

orthemagniv

New member
***** סיכום מתוקן על מיקרוביולוגיה *****

התיקונים: עריכת הקטע על 3 הדרכים לשונות גנטית בחיידקים: טרנסדוקציה, טרנסקריפציה, וקונוגציה. הוספת קטע מורחב על טפיל המלריה - פלסמודיון.

jesus fuck me

New member
רגעעע משהו פה לא מובן....!

אולי שכל אחד שמפרסם תשובות\שאלות\סיכומים\אתרים יגיד גם איזה שאלון הוא עושה (נושאי חובה או לא)? כי אני קצת התבלבלתי פה... :\

orthemagniv

New member
עד עכשיו..

כל ההודעות חוץ מהאלה שנגעו לרבייה ומיקרוביולוגיה עסקו בנושאי חובה. אבל אוקיי, אין בעיה. יאללה חברים, תשאלו שאלות P:

snier1991

New member
דיפוזיה ואוסמוזה?

איך אני יודע מה מתרחש כשנותנים לי באמריקאי את שתי האפשרויות?

orthemagniv

New member
אוסמוזה זה מקרה פרטי של דיפוזיה

המדבר על מים בלבד. דיפוזיה זה פעפוע של כל שאר החלקיקים.

snier1991

New member
ואיך אני אדע אם מתרחש אוסמוזה

או דיפוזיה של חומר מסוג אחר

snier1991

New member
לאחר אכילת כמות גדולה של גרעינים מלוחים

עשויה להיות תחושת חיספוס בצד הפנימי של השפתיים מה יכול להיות הסיבה לכך? א)המלח חדר לשפתיים והתאים התנפחו ב)מלחים יצאו מתאי השפה והתאים התכווצו ג)מים חדרו לתאי השפה והתאים התנפחו ד)מים יצאו מתאי השפה והתאים התכווצו את ב וג' פסלתי מהסיבות המובנות מראש אבל איך אני אמור לדעת אם עשו פה דיפוזיה רגילה או אוסמוזה? אני מאמין שזה א אבל מסזיבה מטוממת שאם היו יוצאים מים אז אחרי שאוכלים משהו מלוח לא היה בא לך לשתות

orthemagniv

New member
תשובה 4.

אין הפרשת מים כל כך גדולה. תחושת הצמא נובעת מהלחץ האוסמוטי הגדול של הדם לאחר אכילה. במיוחד גרעינים מלוחים, יש יותר מלח \ סוכר בדם, הלחץ האוסמוטי עולה. ויש הפרשת ADH.

למעלה