ביולוגיה

svai

New member
עוד כמה אמריקאיות../images/Emo13.gif

1. במערות שאין בהם אור, מתקיימים יצורים זעירים,דגים ודוחיים .כיצד מתקיימת שרשרת המזון: א. המינים השונים ניזונים אלה מאלה ואינם זקוקים למזון צמחי. ב. הם ניזונים מצמחים שהסתגלו לחיים ללא אור. ג. הם ניזונים משיירי צמחים ומבעלי חיים הנסחפים לבית גידול זה מבתי גידול אחרים. ד. הם פתחו אברי תאורה באמצעותם מתאפשרת פוטוסינטזה באצות שבמים. 2. במערכת אקולוגית מסוימת כמות 2CO הנפלטת ביממה גדולה מכמות ה CO2-הנקלטת ביממה. אם ימשך מצב זה לאורך זמן: א. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תפחת ואחר כך תגדל. ב. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תפחת . ג. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תגדל. ד. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת לא תשתנה. (לפי המורה שלי זו תשובה 1, אני לא מיבינה למה..) 3. במערכת אקולוגית מסוימת שבה כמות האנרגיה המשתחררת בנשימה גדולה מכמות האנרגיה הנלכדת בפוטוסיטזה, אפשר לומר ש: א. המערכת מתאוששת אחרי שריפה. ב. הביומסה של המערכת תפחת . ג. הביומסה של המערכת תגדל. ד. הביומסה של הצרכנים גדולה מזו של היצרנים. (ב'?) 4 . אוכלוסיית פרפרים נמצאת בשיווי משקל עם סביבתה, כלומר מספר הפרטים נשאר פחות או יותר קבוע. מכאן ניתן להסיק כי מספר הפרטים המגיעים לבגרות מכלל הביצים המוטלות הוא: א. גבוה מאד. ב. נמוך מאד. ג. כמחצית מהביצים המוטלות. ד. אינו קשור למצב שיווי המשקל. (או א' או ב' לפי דעתי..) 5. כאשר משווים את מיני הצמחים בישראל למיני הצמחים באזורים גשומים,אך לא מושלגים באירופה, סביר למצוא: א.בארץ פחות עצים ויותר גאופיטים( צמחי בצל ופקעת). ב.בארץ יותר עצים ופחות גאופיטים. ג.בארץ פחות עצים ופחות גאופיטים. ד.אין הבדל מובהק בין מיני הצתמחים בשני האזורים. 6. תהליך של סוקצסיה : א. מסתיים תמיד בהווצרות חברת שיא. ב. עשוי להתחיל בעקבות שריפה. ג. מתרחש לרוב באזור צחיח. ד. מתחיל בחיות קטנות. (א'? ד'?) 7.כאשר רוצים לבדוק את עוצמת הפוטוסינטזה באגמים , לוקחים שתי דגימות דומות בבקבוקים סגורים. דגימה אחת שמורה בחושך ודגימה שנייה באור.בכל אחת משתי הדגימות בודקים את כמות ה- CO2 לאורך זמן.לשם מה בודקים את ה- CO2 בדגימת החושך. א.כדי לקבל אומדן על שלב החושך בפוטוסינטזה על פי כמות הCO2- הנפלטת בחושך. ב. כדי לדעת אם ה- CO2 בחושך אינו גורם מגביל. ג.כדי לקבל אומדן לשיעור הנשימה על פי כמות הCO2- הנפלטת בחושך. ד. CO2 מתפרק באור, והחושך משמש בקרה לכמות ההתחלתית של CO2 . 8.צמחי מים , שהעלים שלהם שקועים בתוך המים מאופיינים: א. עלים חסרי פיוניות ושורשים בלתי מפותחים. ב. עלים חסרי פיוניות ושורשים מפותחים. ג. עלים בעלי פיוניות ושורשים בלתי מפותחים. ד. עלים בעלי פיוניות ושורשים מפותחים. 9.האוויר המצוי בקרקע חשוב כיוון שהצמחים קולטים ישירות ממנו את : א.הפחמן הדו חמצני ( CO2) הדרוש לפוטוסינטזה. ב. החמצן הדרוש לנשימת השורשים. ג. החנקן הדרוש לגידו הצמחים. ד. המימן הדרוש לויסות חומציות התאים. 10. איזה משפט מתאר נכון התאמה לתנאים אביוטים: א. צבאים מסוגלים לרוץ במהירות ולברוח מטורפים ב. לרוב העופות השוחים במים, יש קרום המחבר את אצבעותהרגליים. ג.לצמחים הגדלים בתנאים של מיעוט מים יש בדרך כלל עלים רחבים. ד. לצמחים המואבקים על-ידי חרקים יש בדרך כלל פרחים צבעוניים. (זה נראה לי גם ב' וגם ג'..) ואחת פתוחה: חדירות של מי ביוב לנחל גורמת לעלייה במספר החיידקים במים ולעלייה בעכירות המים. הסבר מדוע בעקבות זאת יורד ריכוז החמצן במים. (ריכוז החמצן יורד מכיוון שהחיידקים מפרקים את האצות ולכן יש פחות פוטו' ויותר נשימה תאית..? ולא הבנתי בכלל מה הכוונה במים עכורים.) תודה רבה רבה למי שיענה, אני יודעת שזה לא מעט.P:

orthemagniv

New member
תשובות =]

.1 במערות שאין בהם אור, מתקיימים יצורים זעירים,דגים ודוחיים .כיצד מתקיימת שרשרת המזון: א. המינים השונים ניזונים אלה מאלה ואינם זקוקים למזון צמחי. ב. הם ניזונים מצמחים שהסתגלו לחיים ללא אור. ג. הם ניזונים משיירי צמחים ומבעלי חיים הנסחפים לבית גידול זה מבתי גידול אחרים. ד. הם פתחו אברי תאורה באמצעותם מתאפשרת פוטוסינטזה באצות שבמים. תשובה ג'. 2. במערכת אקולוגית מסוימת כמות 2CO הנפלטת ביממה גדולה מכמות ה CO2-הנקלטת ביממה. אם ימשך מצב זה לאורך זמן: א. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תפחת ואחר כך תגדל. ב. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תפחת . ג. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת תגדל. ד. הביומסה של כלל האורגניזמים במערכת לא תשתנה. תשובה א'. אם כאשר האנרגיה המשתחררת בנשימה קטנה מהאנרגיה המיוצרת הביומסה גדלה, כייון שהאנרגיה שלא נפלטת הולכת לגידול בע"ח, כאן המצב הפוך. האנרגיה המופקת קטנה יותר מהאנרגיה שבע"ח פולטים, כלומר הביומסה קטנה, הם אפילו מפרקים אנרגיה מתאיהם. אולם ביומסה משמעותה כושר הנשיאה של בית הגידול. ולכן במהלך הזמן הביומסה שוב תגדל כדי להגיע לכושר הנשיאה המקסימלי. 3. במערכת אקולוגית מסוימת שבה כמות האנרגיה המשתחררת בנשימה גדולה מכמות האנרגיה הנלכדת בפוטוסיטזה, אפשר לומר ש: א. המערכת מתאוששת אחרי שריפה. ב. הביומסה של המערכת תפחת . ג. הביומסה של המערכת תגדל. ד. הביומסה של הצרכנים גדולה מזו של היצרנים. תשובה א'. לאחר שריפה המערכת היא חברת חלוץ, הייתה סוקצסיה משנית. בחברת חלוץ הביומסה קטנה ולאט לאט גודלת בהגיעה לחברת שיא. 4 . אוכלוסיית פרפרים נמצאת בשיווי משקל עם סביבתה, כלומר מספר הפרטים נשאר פחות או יותר קבוע. מכאן ניתן להסיק כי מספר הפרטים המגיעים לבגרות מכלל הביצים המוטלות הוא: א. גבוה מאד. ב. נמוך מאד. ג. כמחצית מהביצים המוטלות. ד. אינו קשור למצב שיווי המשקל. תשובה ד'. מספר הפרטים המתים שווה לפרטים המתוופים, ולכן אין קשר לאחוז הביצים המוטלות. 5. כאשר משווים את מיני הצמחים בישראל למיני הצמחים באזורים גשומים,אך לא מושלגים באירופה, סביר למצוא: א.בארץ פחות עצים ויותר גאופיטים ב.בארץ יותר עצים ופחות גאופיטים. ג.בארץ פחות עצים ופחות גאופיטים. ד.אין הבדל מובהק בין מיני הצמחים בשני האזורים. תשובה א'. גאופיטים אלו צמחים שעוברים את העונה היבשה כפקעת או בצל, ולכן יהיו יותר בישראל. במקומות גשומים יהיו יותר עצים שכן מים זה לא גורם מגביל. 6. תהליך של סוקצסיה : א. מסתיים תמיד בהווצרות חברת שיא. ב. עשוי להתחיל בעקבות שריפה. ג. מתרחש לרוב באזור צחיח. ד. מתחיל בחיות קטנות. תשובה ב'. בפירוש סוקצסיה אינה חייבת להסתיים בחברת שיא, אם תחול שריפה או שיטפון וכו'. 7.כאשר רוצים לבדוק את עוצמת הפוטוסינטזה באגמים , לוקחים שתי דגימות דומות בבקבוקים סגורים. דגימה אחת שמורה בחושך ודגימה שנייה באור.בכל אחת משתי הדגימות בודקים את כמות ה- CO2 לאורך זמן.לשם מה בודקים את ה- CO2 בדגימת החושך. א.כדי לקבל אומדן על שלב החושך בפוטוסינטזה על פי כמות הCO2- הנפלטת בחושך. ב. כדי לדעת אם ה- CO2 בחושך אינו גורם מגביל. ג.כדי לקבל אומדן לשיעור הנשימה על פי כמות הCO2- הנפלטת בחושך. ד. CO2 מתפרק באור, והחושך משמש בקרה לכמות ההתחלתית של CO2 . תשובה ג'. 8.צמחי מים , שהעלים שלהם שקועים בתוך המים מאופיינים: א. עלים חסרי פיוניות ושורשים בלתי מפותחים. ב. עלים חסרי פיוניות ושורשים מפותחים. ג. עלים בעלי פיוניות ושורשים בלתי מפותחים. ד. עלים בעלי פיוניות ושורשים מפותחים. תשובה ג'. 9.האוויר המצוי בקרקע חשוב כיוון שהצמחים קולטים ישירות ממנו את : א.הפחמן הדו חמצני ( CO2) הדרוש לפוטוסינטזה. ב. החמצן הדרוש לנשימת השורשים. ג. החנקן הדרוש לגידול הצמחים. ד. המימן הדרוש לויסות חומציות התאים. תשובה ב'. בגלל זה חשוב להפוך קרקעות, כדי לאפשר תחלופת גזים של תאי היונקת. 10. איזה משפט מתאר נכון התאמה לתנאים אביוטים: א. צבאים מסוגלים לרוץ במהירות ולברוח מטורפים ב. לרוב העופות השוחים במים, יש קרום המחבר את אצבעות הרגליים. ג.לצמחים הגדלים בתנאים של מיעוט מים יש בדרך כלל עלים רחבים. ד. לצמחים המואבקים על-ידי חרקים יש בדרך כלל פרחים צבעוניים. תשובה ב'. התאמה למים, כל השאר לתנאים ביוטיים. ואחת פתוחה: חדירות של מי ביוב לנחל גורמת לעלייה במספר החיידקים במים ולעלייה בעכירות המים. הסבר מדוע בעקבות זאת יורד ריכוז החמצן במים. מי הביוב מביאים איתם ליכלוך רב. המים עכורים, ולכן יש פחות אור לצמחים בנחל לבצע פוטוסינטזה – פחות פליטת חמצן. בנוסף החיידקים מבצעים נשימה וצורכים חמצן לנשימת תאית, כמו שאמרת.

svai

New member
תודה[: אתה יכולה בבקשה להסביר לי

את שאלה 8 יותר בפירוט?P: ובשאלה 10 גם ג' זה התאמה לתנאים אביוטיים, לא? חוסר במים.. ובשאלה הפתוחה,מדוע יש עלייה במס' החיידקים? בגלל ריבוי אצות?

orthemagniv

New member
תשובה

צמחי מים נמצאים בחלקם בתוך המים ולכן לא צריכים מערתכ שורשים מפותחת. תפקיד השורשים לקלוט הרבה מים לצמח, אולם צמחי מים אין להם את הבעיה הזאת. אך למרות זאת הם צריכים פיוניות כדי לבצע פוטוסינטזה אפילו בתוך המים. בשאלה 10, את צודקת אבל ג' זה משפט לא נכון בכלל. בחום יש הקטנת שטח הפנים. ובשאלה הפתוחה, את לא צריכה להסביר למה יש עלייה במס' החיידקים.. אין פוטוסינטזה ובנוסף החיידקים שנכנסו מבצעים נשימה תאית.

orthemagniv

New member
הכוונה בשאלה הייתה

שמספר החיידקים גדל פשוט בגלל חדירת מי הביוב.

«Pink Girl»

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo53.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מדוע כל אחד מהתנאים הבאים: -טמפ' נמוכה -ריכוז נמוך של חמצן - ריכוז גבוה של פד"ח מעכב את הבשלת הפירות הקלימקטריים

«Pink Girl»

New member
ועוד שאלה../images/Emo26.gifרבייה בעופות!!!!!!!!!!!!!1

האם ההפריה היא פנימית או חיצונית ואיפה היא מתרחשת?? תסיברו ליייי! לא הבנתי את זה בכלל.. תודה לעונים :]

מקווה שאני צודקת

טמפ' נמוכה- גורמת לקצב חילוף החומרים בצמח להאיט ולכן הפרי מבשיל לאט יותר, וזאת מכיוון והפרי בעת הבשלתו צריך חומרים רבים יותר. ריכוז נמוך של חמצן- בריכוז נמוך של חמצן יש פוטוסינתזה מואטת ולכן פחות ייצור גלוקוז הדרוש לתהליך הפקת האנרגיה בעזרת נשימה תאית. כאשר אין אנרגיה לא מתבצעים תהילים כמו הבשלה. ריכוז גבוה של פד"ח- אין לי מושג... מקווה שעזרתי

Lili Liat

New member
שאלה בקשר לביולוגיה

השנה אני נבחנת על 3 השאלונים וזה המוןןןן חומר. אם בשאלון 3 בוחרים 2 נושאי בחירה מתוך 3, אז אני יכולה ללמוד או רבייה או נשימה והפרשה? איזה נושא יותר קל? באיזה נושא השאלות היו בד"כ יותר קלות? אני למדתי למתכונת נשימה והפרשה ומיקרואורגניזמים ללא רבייה כי לא היה לי זמן..היום נבחנתי בספרות וגם לא יהיה לי זמן ללמוד על הרבייה כי הבגרות מחרתיים, ובנוסף לזה המורה לא הספיקה ללמד רבייה בכתה..

SOOMSOOMi

New member
פוטוסינטזה ירד במיקוד?

כי אני לא מוצאת איפה זה כתוב... גם עשיתי חיפוש והמילה לא מופיעה....

kangaroos

New member
בקשה

למישהו יש בבקשה סיכום טוב על תורשה שהוא יכול לעלות לפורום? תודה מראש

Woman In White

New member
מספר שאלות :)

מה הקשר בין פעילות אורגניזם X לטמפרטורה. המשתנה הבלתי תלוי זה הטמפרטורה? התלוי זה פעילות האורגנזים? ועוד שאלה :) מה הם המאפינים של היונקים והחרקים? היונקים - הם יונקים מאימם..ומתרבים בהפריה פנימית? חרקים - אין לי משג.. תודה רבה לעוזרים

למעלה