ביולוגיה

Mr Fender17

New member
די דחוף../images/Emo201.gif

אין לי מושג לאן הנושא הזה קשור... הנושאי בחירה שלי הם הפרשה הובלה והגנה ותורשה.

sho299

New member
שאלה בביולוגיה בקשר למערכת ההפרשה הפנימית שלום לכם, אני חושב שהצלחתי לפתור את השאלה,אבל בגלל ניסוח השאלה וחוסר ההסברים אני לא בטוח שפתרתי את השאלה בצורה הנכונה. האם מישהו יכול לבדוק לי את התשובה (בקובץ המצורף) בבקשה? השאלה:"3."שבצו בתרשים שלהלן מושגים מתוך הרשימה הבאה: תא מטרה, תא בלוטה, הורמון, מחזור הדם" תודה :)

tttttttttt1

New member
שאלה קטנה -

נתון גרף [אני אסביר אותו במילים או - למי שיש את הספר "פרקים באקולוגיה של רות אמיר - אז עמוד 115] גרף של קשר בין צריכת החמצן לבין טמפרטורת הסביבה בבעלי חיים.. ציר X - טמפרטורת הסביבה ציר Y - צריכת החמצן [ביחידות שרירותיות] הגרף אומר - שבבעלי חיים פויקילוטרמים -ככל השטמפרטורה עולה כך עולה צריכת החמצן [ מטמפרטורה 5 עד 35 צריכת החמצן עולה מבערך 2 ל-10] במקביל - ככל שעולה הטמפרטורה אצל ההומיאותרמיים - צריכת החמצן יורדת משמעותית - באותו טווח טמפרטורות - מ-בערך 40 עד בערך 15 א. מה ניתן להסיק מכך על הקשר בין יכולת ויסות הטמפרטורה לבין צריכת החמצן? ב. הסבר את הקשר בין ויסות טמפרטורה לבין צריכת חמצן בהומיאותרמיים. תודה

orthemagniv

New member
תשובה

א. מה ניתן להסיק מכך על הקשר בין יכולת ויסות הטמפרטורה לבין צריכת החמצן? ניתן להסיק שצריכת החמצן מוגברת מטרתה לעזור לווסת את טמפרטורת גוף הפרט. ב. הסבר את הקשר בין ויסות טמפרטורה לבין צריכת חמצן בהומיאותרמיים. כאשר טמפרטורת הסביבה יורדת, בע"ח הומאותרמי מגיב לירידה בטמפרטורה באמצעות חיישנים תרמו-רצפטורים המצויים בגופו ובתגובה לכך קצב הנשימה תאית מוגבר. צריכת החמצן הינה מדד לקצב הנשימה התאית - תהליך הדורש חמצן לקיומו. עליה בצריכת החמצן משמעותה קצב מטבוליזם - חילוף חומרים מהיר יותר, וכל זאת במטרה להפיק חום, תוצר לוואי של נשימה תאית. חום זה מעלה בחזרה את טמפרטורת גופו של בע"ח.

tttttttttt1

New member
אבל זה נראה לי בדיוק הפוך -

הפויקילוטרמיים - אלה שתלויים בטמפרטורת הסביבה - מגדילים את צריכת החמצן, וההומיאותרמים - אלה שיש להם מנגנונים לשמירה על טמפרטורה קבועה - לפי הגרך מורידים את צריכת החמצן...

orthemagniv

New member
אויש, תראה

אני כרגע מסתכל בגרף =] הומאותרמיים - שים לב שככל שהטמפ' יותר נמוכה יש יותר צריתכ חמצן כדי לייצר חום. בסביבות ה-30 זה מגיע לטמפ' המיטבית וצריכת החמצן נשארת אחירה ולא יורדת יותר. שים לב שבע"ח הפויקילותרמי - טמפ' נמוכה גם הצריכת חמצן שלו נמוכה ויחד עם הטמפ' הוא גם מגביר את צריכת החמצן שלו בגלל שאצל בע"ח כזה טמפ' הגוף משתנה בהתאם לסביבה. הטמפ' עולה? גם חילוף החומרים (צריכת חמצן) אתה פשוט מתבלבל. בגרך הצריכת חמצן יורדת כי פשוט הטמפ' עולה יחד ואין יותר צורך בייצור חום.

tttttttttt1

New member
אוי נכון..וואי איזה טמבל יצאתי.

וואי אני ממש מקווה שהבגרות מחר תעבור כבר [!!], ותעבור טוב! אני חייב להיות כבר אחרי זה..זה מציק!!
תודה על התשובה

למעלה