ביב נתניהו המלך

יכול להיות שהייתי צריכה להתרגל

אבל זה כל כך מעוות, זה לא קשור אפילו לתפיסת עולם. זה לייחס משהו לבנאדם שלא נכון. קשה לי לקבל את זה, אני באמת מנסה להבין מה קיצוני בו ואני לא מוצאת. וביבי? הוא עוד פולטיקאי.

lithium1914

New member
וכל פשרה מדינית היא "שמאל קיצוני".

או לפחות עד ההתנתקות, כלומר כשהמתנחלים האידאולוגיים קלטו שאין למפעל שלהם תמיכה עממית רחבה.

Vrock

New member
ממש, ממש לא מדוייק.

שמאל קיצוני הוא כל מי שמכנה את הצבא "צבא כיבוש" או שתומך, אפילו מעט, בטרור. כל מי שחושב שקיומו של הטרור מותנה אך ורק במצב הכלכלי- גם הוא שמאל קיצוני. אבל פשרות מדיניות הן נחלתם של כל האירגונים פרט לימין הקיצוני והשמאל הקיצוני, משום שגם השמאל הקיצוני אינו תומך בהן אלא במדינה דו-לאומית.

אז אמור לי בבקשה.

אני חושב שהצבא הוא צבא כיבוש, אך לא תומך בטרור (מאף צד), חושב שיש קשר ברור בין המצב הכלכלי לפיגועים, אבל זה לא הקשר היחדי (כלומר זה לא מותנה אך ורק במצב הכלכלי כמו שאמרת), ותומך בהקמת מדינה דו לאומית, אך חושב שהקמת 2 מדינות ל2 עמים זה פיתרון קצת יותר ריאלי(ואולי אף צעד בדרך למדינה דו לאומית). האם אני שמאלני קיצוני?

אני בעד שגם לפלסטינים תהיה מדינה

אבל אני גם יודע שכאשר תוקם מדינה פלסטינית, ערביים אשר רואים את ישראל כבית שלהם לא יתקבלו כאן בברכה (וזה לא שעכשיו הם כן-אבל כאשר זה יקרה גם יהיה למתנגדים להם בסיס מוצק..) ולא, אני לא רצה שישראל תאבד סממנים יהודים שלה (מבחינת מסורת בעיקר, לא בהכרח דת), אבל אני חושב שיהיה אפשר לשמור עליהם גם במדינה דו לאומית, זה פשוט יצריך חוקה...

Vrock

New member
אני לא חושב שאני ימני קיצוני,

בסה"כ אני מעוניין בפתרון של שתי מדינות לשני עמים.

וגם אני לא חושב שאני שמאלני קיצוני.

ודרך אגב, רשום שם ששמאלנים קיצוניים תומכים בטרור.... ממש לא...

lithium1914

New member
לא הבנתי.

מי שמכנה את צה"ל "צבא כיבוש" הוא שמאל קיצוני? אתה אולי מתכוון לכך שכל מי שקורא לכיבוש בשמו הוא שֹ"ק? לי, אישית, קשה להפריד בין התחזוקה של צה"ל את הכיבוש לכיבוש עצמו. "כל מי שחושב שקיומו של הטרור מותנה אך ורק במצב הכלכלי- גם הוא שמאל קיצוני" זה עניין של ניתוח נתונים, שניתן לכימות ברמת אובייקטיביות די גבוהה, ולא תלוי במידה רבה בהשקפת העולם של החוקר, האידאולוג או הפטפטן בתפוז, גם אם ברור שיש לה השפעה (כל זאת בלי לתת את הדעת אם הטענה נכונה או לא). כמו שאני נוהג להזכיר לעתים תכופות, "ימין" ו"שמאל" אלו הן הגדרות טיפשיות מכיוון שהן כורחות ביחד אנשים כמו ביבי ואפי איתם, או לנדאו ופייגלין, פחות-או-יותר באותו מקום בסקאלה בימין, ואמנון רוביינשטיין או עומרי פדן ותמר גוז'נסקי בשמאל, כולם אנשים שהמכנה המשותף שלהם הוא אולי רק ברמת הנציות\יוניות במישור הבטחוני (אפילו לא ברמה הפוליטית-מדינית).

E טי

New member
ניסיון נחמד.

אבל כדי להוכיח את זה, תצטרך לעשות מה שאני עשיתי: מערך עקבי ביחס לכל ההודעות בפורום או הכתבות שמובאות.

lithium1914

New member
לקולגות הליברליים\שמאלנים...

סטריאוטיפים וסטיגמות הם טיפשיים ובד"כ לא נכונים, גם כשהם מחמיאים. לכן לא כדאי להתרברב בנוכחות "שמאלנית" גבוהה יותר באליטות בחברה, כי זה יכול להתהפך ביום, וגם לא תואם את המציאות מחוץ לישראל. לתשומת לבכם.

אני מסכים איתך לחלוטין

אני אחד המתנגדים הגדולים לתפיסה האליטיסטית-שמאלנית, אבל לא מזמן הגעתי למסקנה שלא משנה כמה נאורים נהיה, יהיה קשה מאוד להתחמק מהאמיתות שהיא טומנת בחובה. אפשר בהחלט להגיע לכל מיני מסקנות ביטחוניסטיות ואפילו מיליטריסטיות, שעשויות להצדיק אי-אילו צעדים שהימין, לפחות על-פי החלוקה המסורתית, עשוי לתמוך בהם, גם אם יוצאים מנקודות ההנחה הרציונליות והשקולות ביותר. הבעיה היא, שרוב רובם של הימנים (וגם חלק לא מבוטל מהשמאלנים. הנקודה היא שמדובר בחלק קטן יותר) מגבשים את תפיסת עולמם בסיוע של לאומנות, שמרנות, פונדמנטליזם, או סתם אימפולסיביות ילדותית ונקמנית. כמובן שיש גם לא מעט שמאלנים שכל תפיסת עולמם מבוססת על ראייה נאיבית וילדותית לא פחות, אבל שוב - התופעה שכיחה פחות.

Vrock

New member
למה אתה חושב שאתה צודק?

מאיפה הגעת למסקנה ששמאלנים שהשקפת עולמם נאיבית וילדותית הם פחות מימנים שהשקפתם נאיבית וילדותית?

למעלה