בחירת סמרטפון

ianiri

New member

אל תתבלבל, אני מרוצה בסך הכל. זה מכשיר ברמה גבוהה שעלה מעט כסף יחסית וניתן לקינפוג.

אז נגן המדיה שלו דרעק, בשביל זה יש לי אייפוד טאץ' שעושה את כל מה שאני צריך מעל ומעבר.

אז יש לו באגים, שום דבר שאני לא מסוגל לפתור בכמה שעות. נכון, זה מרגיז ואני מצפה לרמת גימור גבוהה יותר, אבל זה כי באמת התרגלתי לאייפוד טאץ'. השקעתי מספיק זמן על הטלפון הזה ופתרתי את מה שהיה חיוני.

כן, ידעתי על אפשרות ביטול ברירת המחדל.

אגב, בסופו של יום, לטעמי, זו אפליקציית סוויפטקי שהיא הקילר אפ של המכשיר הזה. אני כל פעם מתמוגג מחדש. ביום שאפל יוציאו מכשיר ברמת הנקסוס 4 ב - 350$ שניתן להתקין עליו את המקלדת הזו, אני כנראה מחליף צד.

noa_f

New member
באמת תתחדש. מה עשית עם הנוקיה העתיק?

לגבי הפלאש: התקנת ואתה מדבר מנסיון? ואיך הוא עובד?
ולגבי הסיכה: האם אטב נייר (זה הספירלי) לא נכנס? כי למשל באייפון הוא כן. ואם לא, בטוח אפשר להזמין מאיזה אתר סיני בכמה סנטים, זה משהו שכדאי שיהיה במגירה של השולחן ליום צרה

(אני קיבלתי אחד יחד עם מתאמי סים שקניתי בדולר וחצי כי האייפון שלי הגיע ללא הסיכה הזו. קראתי ברשת שהמכשירים של verizon נמכרים בלעדיו, אולי כי ממילא הלקוחות שלהם לא רגילים להחליף סים. אגב, איילת: הם הגיעו וזה עובד. )

BravoMan

Active member
תודה!

ה-Nokia נח לו במגירה בינתיים. הוא לא הולך לשום מקום.
למען האמת, יש לו כמה יתרונות על ה-Nexus, כמו הסוללה המתחלפת, אבל מסך ה-resistive באמת התחיל לעייף אותי.

ייתכן שאמשיך להשתמש בו בתור שעון מעורר - יש לו רמקול חזק להפליא, ומנהג לצלצל גם כאשר המכשיר כבוי לחלוטין והסוללה על סף גסיסה.
זה אחד הדברים שמייחדים נוקיות ממכשירים אחרים - בכל הנוגע להתראות הם "מוכנים לקרב".

כן, אני מדבר מניסיון על ה-Flash. הוא לא עובד ב-Chrome המובנה אלא ב-Firefox (אולי עוד דפדפנים שתומכים בתוספים כאלה, לא בדקתי), והוא קורס לפעמים, אבל בסה"כ סביר לאותם אתרים שמתעקשים לשרד ווידאו ב-Flash בלבד, ורוב הזמן אפשר לצפות בסרט על מסך מלא ללא קרטוע.

עוד קטע הוא ש-Adobe מחביא את ה-APK בפינה נידחת של האתר שלהם, כך שלא הכי קל למצוא אותו.

לגבי מגירת ה-SIM: לא ניסיתי אטב נייר, אבל לפי המראה של החור והחוד של כלי השליפה נראה שהוא יהיה עבה מידי.
מחט תפירה כנראה תיכנס.

למען האמת, אני לא מאלה שנוהג לשלוף SIM חדשות לבקרים, אבל היה נחמד אם מישהו היה כבר מתכנן מגירה שעובדת עם ציפורן - השליפה תתבצע בלחיצה פנימה של המגירה עצמה, בדומה לכל מיני פתחים על טלוויזיות או מחשבים.

ובמיוחד בשבילך אני רוצה להבהיר: לא הגדרתי VPN ולא עברתי שום תסבוכת. פשוט הלכתי ברגל לחנות ורכשתי.
אולי שילמתי כמה מאות יותר ממי שמייבא באופן אישי מארה"ב, ומעצבן ש-Google עדיין סוגרים את החנות שלהם לארץ, אבל מי שרוצה בהחלט יכול להשיג Nexus בלי שום מאמץ מיותר, ועדיין במחיר סביר.

כן - גם לי לא היה שום חשק להתחיל להסתבך עם VPN, חברות שליחויות ושאר ירקות

noa_f

New member
אני מאוד מבינה את חוסר הרצון להסתבכות

אני זוכרת שרשורים בפורום אנדרואיד בנושא: "גוגל שוב מוכרים! אני יושב כבר 3 דקות עם יד על הריפרש! בסוף אצליח!!! שיט, המלאי נגמר אחרי 3 דקות ועשרים שניות. מתי יהיה שוב?"
(והעיקר שהם צחקו על מי שעמד שעות בתור בארה"ב כדי לקנות אייפון...)

תהנה מהמכשיר. הוא מאוד יפה והמסך נראה מצוין (יש לגיס שלי). עבורי הוא גדול מדי, אבל אני חושבת שהוא תמורה טובה למחיר, אפילו במחירי חנויות בישראל (2000-2200 ש"ח)
לגבי מגירת הסים: הרעיון שלך יפה, אבל אני חושבת שהקפיץ שהוא יצריך, יתפוס מקום יקר
הצורך המתמיד לדקק את המכשירים, לא משאיר הרבה ספיירים. (מתחילים להיות דקים מדי, לא?)

ואני מקווה שבניגוד לאחרים, אתה פתחת את האריזה והתחלת להשתמש בו מיד ולא חיכית חודש לקבלת קייס מחו"ל...

BravoMan

Active member
לא רק שהתחלתי להשתמש מיד, אלא אף

העברתי את החומר מה-Nokia בדרך.
מדהים מה אפשר לעשות כשה-BT במכשירים לא מסורס

אומנם הזמנתי כיסוי TPU מ-ebay, אבל אני לא בטוח אם אצטרך אותו.
יש לי הרגשה שהוא יותר יפריע מאשר יעזור.
(בכל מקרה עלה איזה 7 שקל, אז לא נורא)

ואין סיכוי שמישהו ישכנע אותי לשים מגן מסך. סבלתי די מהדברים האלה עם מסכי resistive, והיום כשרוב האינטראקציה היא בעזרת כרית האצבע ולא עט קשיח או ציפורן, וגם הזכוכית הרבה יותר קשיחה אני אישית חושב שהם מיותרים לחלוטין ורק מקלקלים את חווית השימוש, אבל זו דעה אישית.

noa_f

New member
אני ממש לא מבינה את הבעיה.

מכשירי הטלפון שלי מסונכרנים למק שלי מאז שיש לי מק (2006).
זה אומר שלא משנה איזה מכשיר יש לי, הוא תמיד מסנכרן אנשי קשר לאותה התוכנה (אדרס-בוק). גם הפשוטים.
גם את האנדרואיד טרחתי לסנכרן אליה (זה דרש קצת חיפושים ברשת, קניית אפליקציות ועבודה. אבל בסוף עבד). כנ"ל יומנים.

אימייל בענן מאז שקיבלתי הזמנה לג'ימייל (פעם, כשהיה צריך הזמנה
)

מחברים את האייפון, מגדירים את המיילים ואייקלאוד (שקיים אצלי במק גם כן) והופ'לה -הכל באייפון. כולל תמונות. כולל מוסיקה (רובה קנויה והשאר מגיע בסנכרון לאייטיונז בווייפיי, המהיר יותר מבלוטות').

ואצלי התמונות מסודרות גם לפי events, faces וכו' וגם אלו מסתנכרנים ומתעדכנים.

כשעובדים מול שירותי ענן, לא צריך בלוטות'. בלוטות' הוא איטי וזולל סוללה.

BravoMan

Active member
הבעיה שאני פרנואיד

ולא שם בענן שום דבר שאני לא חייב.

בכל מקרה, נראה אותך מעבירה את הצלצול החביב עליך ממכשיר ישן לחדש באוטובוס, עוד לפני שאת מגיע הבית ל-Mac המאוד ספציפי איתו הכל מסונכרן

אני יודע שזה ממש לא "killer feature" ולרוב האנשים לא אכפת מזה, אבל אני לא מפספס הזדמנות להצביע על הסירוס הטכנולוגי המיותר במוצרי Apple

noa_f

New member
שמע, כשזה מגיע לצלצולים אני עוד בטלפון חוגה.

למרות שהשבוע דוקא הורדתי צלצול מהאינטרנט בתור נסיון להבין מה הגליק.

הם כתבו שם באתר: אם אתה בעל אייפון, תוריד את הצלצול למחשב השולחני ותסנכרן דרך אייטיונז. ישר חשבתי עליך!

ועשיתי את זה וזה לקח 30 שניות. מזל שאני לא נוסעת באוטובוסים...

אגב, זה לא עזר. עדיין כשאני שומעת צלצול "אייפוני" בקניון אני חושבת שזה המכשיר שלי ולעומת זאת לוקח לי המון זמן להבין שהנעימה הנחמדה ששמתי היא לא סימן שמתחילה תוכנית הטלויזיה האהובה עלי, אלא שיחה.

BravoMan

Active member
אהה, הרגלים...

הצלצול הזה הולך איתי כבר כמה שנים טובות, עוד לפני שעברתי ל-N900.
כך שאני בהחלט רגיל עליו והוא מספיק ייחודי שעוד לא נתקלתי במצב שטלפון של מישהו אחר צלצל וחשבתי שזה שלי.
מצד שני, פעם לקחתי פושטיפון מוקשח למילואים כדי לא לסכן את הצעצוע היקר שהיה הטלפון הראשי שלי באותו זמן, והגעתי למצב שאני מתעלם ממנו למרות שהוא מצלצל בקול רם עצלי בכיס כי היית בטוח שזה של מישהו אחר.

תגובות "פבלוביות" זה לא רק לכלבים

אגב, בעניין מגירת SIM:
ב-Galaxy S3 השליפה עובדת כפי שכתבתי (לוחצים פנימה וה-SIM יוצא החוצה) רק בלי מגירה. וזה אחד המכשירים הדקים בשוק.
אז אני מאמין שמהנדס טוב יכול למצוא פתרון.

AYELET1

New member
הזכירי לי בבקשה מה הזמנת (זכור לי שדיברנו על

משהו...)

אני לעומת זאטת הזמנתיי בעקבות מה שכתבת 2 מתאמים לתקע האנגלי של האייפד .
חיברתי בזהירות (בעקבות אזהרתך) וזה התברר כרלוונטי- אחד מה ם גילה קושי ניכר להתחבר והושם בצד.
השני התחבר מצויין ועתה יש לי תקע נורמלי

noa_f

New member
אני גם ממליצה לך על בחירה בנקסוס או בכל מכשיר

שאין עליו "רום יצרנית", שכובל אותך לעדכונים המבוששים לבוא.
(האם הסיניים כאלו? אינני יודעת)

אם היה לך כבר אייפון ו/או שאר מוצרי ios ויש לך מק, את תגלי שההתממשקות ביניהם לבין אנדרואיד פחות נוחה ומהירה ממה שאת מכירה. אבל היא אפשרית (המחיר הרי יהיה איפשהו).
אפשרות אחת היא לעבור לשירותים של גוגל, אבל אם יש לך כבר כמה מוצרי mac os+ ios זה אולי לא יהיה כ"כ רצוי.

אפשרות אחרת היא לחבר את האנדרואיד לאייקלאוד, אם את כבר משתמשת בו, ע"י פרוטוקולים של cardDav ו-calDav, כדי לסנכרן אנשי קשר ויומנים. לגבי תמונות - צריך לבדוק.
בכל מקרה יש היום אפשרויות אחרות לסנכרון תמונות - דרופבוקס, אמזון קלאוד דרייב, גוגל דרייב (ואם את עובדת עם אייפוטו, תצטרכי סנכרון דו שלבי: מהענן למחשב ואז יבוא לאייפוטו).

בקיצור, הדבר אפשרי, אם את מוכנה לטרוח קצת בעבודת ההתממשקות, כדי לחסוך בכסף.

אביPC

New member
יש לי אייפון 4 כבר שנתיים

ואני נורא ממליץ לך עליו, במיוחד לפי הדרישות שלך - שיחות, ניווט, אינטרנט, משחקים ועוד כל מיני אפליקציות שימושיות שיעזרו לך ביום יום... אז אולי הוא קצת פחות מהיר, אבל באמת מה שהוא מציע זה מעל ומעבר...

ואם תקני אייפון 4 אני אשמח לעזור לך איך לשים בו צלצולים ושירים, זה לא באמת כזה מסובך כמו שחושבים (לא צריך פריצה או אייטונס בשביל זה)

לדעתי את יכולה להשיג אייפון 4 חדש מהקופסה אפילו פחות מ-2000 שקל.

מיכלקיי

New member
בחירת סמרטפון

היי, תודה על כל התגובות. שירשור מעניין מאוד
כפי שציינתי הנייד שלי הפסיק לתפקד וקבלתי בהשאלה אייפון 3 משומש למשך שבועיים.
מי שמורגל במערכות os נכנס לאווירת האייפון דיי מהר, לכן ההחלטה לרכוש אייפון דיי מתבקשת.
אבל....המחיר....
ראיתי שרמי לוי מוכר אייפונים במחיר שווה כל קילו תפוחים...
היות ואני רוצה להשאר במסגרת התקציב שלי , עד 2000 ש״ח, מדובר באייפון 4.
והנה השאלה: אייפון 4 ב2000 ש״ח אוווו גלקסי 3 ב2000 ש״ח?

noa_f

New member
אם את שוקלת את האייפון 4 - תקני כבר

אקספריה סולה בכמעט חצי ממחירו או את אקספריה S בכ-1600 ש"ח.
היתרון של הסוני לבעלי מק הוא שיש להם תוכנה למק שמסתנכרנת עם תוכנות iLife.

אם את מעמידה רק את אייפון 4 (לא S) מול הגלאקסי 3 - כנראה שהגלאקסי עדיף כי הוא יותר חדש. אם כי, אני לא בטוחה שהוא יקבל באופן רשמי יותר עדכוני תוכנה מאייפון 4 הישן ממנו...
אבל אני לא סובלת את המכשיר הזה באופן עקרוני ולכן קשה לי להמליץ עליו

BravoMan

Active member
התלבטות מעניינת...

מדובר בשני מכשירים שונים מאוד.
שקלתי בעצמי את S3 בכובד ראש, ובסופו של דבר הסיבות שהלכתי דווקא על Nexus 4 היו די יחודיות לי בתור חובב מושבע של קוד פתוח ומפתח.

אחת השאלות הראשונות שאת צריכה לענות עליהן היא: מה גודל המסך הרצוי?
בהשוואה ל-Galaxy ה-iPhone פצפון ובהשוואה ל-iPhone ה-Galaxy הוא מפלצת. אז תחשבי טוב טוב מה יותר נוח לך.

אישית, כבר יש לי גם Nexus 7 שנמצא איתי רוב הזמן, כך שלא היית לי שום בעיה ללכת על המסך הקטן יותר של ה-Nexus 4 (שהסתבר בדיעבד יותר גדול ממה שציפיתי, במיוחד לרוחב, אבל מבחינתי זה טוב)

למעשה, אני חושב שה-Galaxy 3 ו-4 עוברים קצת את גבול הטעם הטוב מבחינת הגודל, אבל יש לא מעט אנשים שזה מתאים להם.

Lepton

New member
אם מותר להישמע קצת סקסיסטי...

הגלקסי שציינת, ועל אחת כמה וכמה ה-Galaxy Note (התואם) שלי, לא מתאימים לגברים הנוהגים להסתובב עם המכשיר בכיס. לעומת זאת, לנשים עם תיקיהן האינסופיים... טוב, אעצור כאן.

למעלה