בחירת סמרטפון

noa_f

New member
אני חושבת שבכל מקרה אם מכשיר מתקלקל אתה

נתקע. השירות בארץ, גם כשהוא "רשמי", הוא על הפנים.

Y. Welis

New member
הוא אגב היחידי שמקבל עידכונים מיד מגוגל

ולא מחכה X שנים כמו סאמסונג, אם בכלל.

כמו כן חוויית המגע שלו *כמעט* כמו אפל, יותר מכל האחרים.

BravoMan

Active member
בחיים לא אבין את "חויית המגע" של Apple.

המסך של iPhone מגיב כמו כל מסך capacitive אחר בו נתקלתי, אםואפילו התקשיתי איתו יותר בגלל שהוא כ"כ קטן, והקלדה במיוחד מעצבנת.

עד היום כשאני רואה מישהו שואל על "טאצ' טוב" אני לא מבין על מה מדובר.
מסך capacitive הוא מסך capacitive, ו-Apple כונה אותם בדיוק מאותם ספקים ששאר החברות רוכשות אותם/

ורק להבהיר: כן, במכשירים יותר חלשים מערכת ההפעלה והתוכנות הכבדות לפעמים מגיבות באיחור, אבל אין לזה שום קשר לחוויית מגע... (ואם כבר, ה-Nexus 4 אינו המכשיר הכי חזק בשוק).

BravoMan

Active member
כתבה מגוחכת מלאה בקשקושים וחוסר דיוק

אני לא יודע בכמה מכשירים אתה השתמשת, אבל עצלי עברו הרבה, ואני יכול לומר בוודאות שהקלדה זה המקום האחרון שדבר כזה מורגש אלא אם מתקינים מקלדת שכתובה בצורה מאוד רעה, אבל גם ב-iOS רעיתי מספיק יישומים שמקרטעים.

בלי להיכנס לוויכוח עמוק בנושאי פיתוח שלא ממש קשור לשרשור, אציין רק שהטענה בסוף הכתבה היא הטעות הגדולה ביותר: היות והקוד שאחראי על חישת המגע ורינדור הממשק אינו חלק מהיישומים אלא חלק ממערכת הפעלה, Google בהחלט יכלה לשנות אותו לגמרי בלי להשמיד את סביבת האפליקציות שלה.

למעשה, היא גם עשתה כמה שיפוים משמעותיים החל מ-ICS, וזאת בלי לשבור תאימות לאחור ולמנוע מאפליקציות שנכתבו אפילו לגרסה 1.0 לרוץ.

Y. Welis

New member
כמובן שלא תבין, עד שלא תנסה...

וזה לא עניין של חומרה אלא של תוכנה. אפל השקיעה מאמצים ניכרים בנקודה הזו, מידיעה ש*זה* מה שמוכר את המוצר, זו החוויה האינסטינקטיבית שנטמעת מיד במי שנוגע. כל השאר בא אחרי (ומי שראו את האייפון לראשונה, ציינו שזה מה שקנה אותם מיד).

כך שכל עוד יש פער (ולמרות שהנקסוס צימצם, הוא עוד קיים), החוויה תהיה קצת שונה.

BravoMan

Active member
אז זהו - נסיתי את האייפון מספיק פעמים,

ולמי שרגיל ל-Android התוכנה של ה-iPhone היא פשוט זוועה.

המקלדת מבלבלת ומציגה כל הזמן אותיות גדולות, כפתורי הניווט בין מסכים יושבים למעלה בעוד שכפתורים אחרים והמקלדת דווקא למטה ולא נעים להגיע עליהם עם אגודל, אין כפתור אחורה נורמלי, קשה להגיע להגדרות, אין אפשרות שפויה לסדר יישומים כדי שהמיותרים לא יפריעו, אי אפשר להציג את הססמה של ה-WiFi כדי לוודא שלא טועים בהקלדה, חלק מהכפתורים קטן מידי אפילו על ה-iPad ועוד...

ככל שאני משתמש יותר במכשירי iOS כך אני מבין פחות למה אנשים מפארים את העיצוב והבנת הממשק של Apple.
כמובן שאפשר להתרגל לכל דבר, וכשה-iPhone הראשון יצא לא היה שום דבר בשוק עם ממשק מתאים לאצבעות, אבל מאז עברו הרבה שנים, ובעוד ש-Android התפתחה בקצב מהיר והתגברה כמעת על כל מחלות הלידות שלה (עדיין חסרים שם כמה דברים כמו גיבוי נורמלי מתוך המכשיר), iOS כמעת ונשארה תקוע במקום.

הממשק המעצבן שלה בתוספת המסכים הקטנים הוא בין הלא נוחים ביותר בהם נתקלתי, וזה כולל את Windows Mobile הזוועתית.
לפחות שם, הממשק, גם עם לא מוצלח, תוכנן לסטיילוס (עט חרט), ולא היית בעיה לפגוע ברכיב הנכון...

se7en7

New member
קצת דוגמא מאיפה הגענו ולאן שואפים

באייפון הראשון שיצא , היה מולטיטאצ .. בזמנו לא היה את זה באף מכשיר .
במשחק כמו fruit ninja המכשיר קלט 3 אצבעות במקביל ויותר לפעמים ) , במכשירים של אז גם שיצאו עם תמיכה במולטיטאצ ( סמסונג גאלאקסי 1 , מכשיר עם windows 7.5 ) המכשיר זיהה מקסימום 2 אצבעות בעוד אייפון 3 ו-3gs כבר זיהו 5 אצבעות , היום מכשירים מזהים 5 אצבעות כסטנדרט ולכן אין באמת יתרון לאייפון מבחינת איכות המגע של המסך , הרכיבים זולים ואין בעיה לשים אותם במכשירים זולים.

זאת הבדיקה שאני היום עושה כדי לראות כמה המולטיטאצ מדוייק.

Y. Welis

New member
המימשק יעבור שידרוג בהמשך השנה

אבל העיקרון נשאר ללא שינוי והוא עובד, ונראה טוב יותר מהאנדרואידים.

אני למשל עדיין לא פיענחתי איך לחבר גלקסי 2 לחיבור USB. לא מצאתי את ההגדרות. הן all over the place.

באפל יש הגדרות וזהו. מקום אחד לכולם. יש מה לשפר שם בחלוקה (למשל להוסיף סקציית uninstall עצמאית, ולא בתוך 'כללי' -> שימוש), אבל הבסיס ברור ומובן ואלגנטי.

אלגנטיות היא כנראה מונח שלא חביב על אנשי האנדרואיד. תמיד אתה חש בפער הזה בין עיצוב החומרה המוצלח, לבין התוכנה הכעורה עדיין.

BravoMan

Active member
תוכל בבקשה להסביר:

מה הכוונה "לחבר גלאקסי 2 ל-USB"?
האם כוונתך שיזדהה בתור כונן?

ה-Galaxy האחרונים נפתחים כ-"כונן" (למעשה, פרוטוקול MTP) אוטומטית עם חיבור למחשב, בלי צורך לגעת בהגדרות.
כנ"ל ה-Nexus למיניהם ומכשירים אחרים.

במכשירים ישנים יותר, בעת החיבור, הגדרת החיבור הופיע בהתראות, כך שבפתיחת ה-"ווילון" או איך שלא תקרא לזה היית לך גישה ישירה להגדרות USB.

ממש לא "all aover the place".

למעשה, דווקא ב-Android הגדרות מסודרות טוב יותר מב-iOS:
הגדרות של כל יישום נמצאות ביישום עצמו, והגדרות מערכת נמצאות ב-"הגדרות".

למרות שב-iOS כבר התחילו במעבר לשיטה דומה, בינתיים זה יוצר ערבוביה עוד יותר גדולה, ולא חסרים יישומים שחלק מההגדרות שלהם בישום וחלק במסך ההגדרות של המערכת.

ובעוד שמראה הממשק הוא עניין של טעם וריח (מעניין איך יגיבו חובבי Apple עם השמועות על מעבר לממשק שטוח יתבררו כנכונות), מבחינת שימושיות אי אפשר לקרוא לממשק של iOS אלגנטי, ואפילו לא "טוב".

כמובן, שמי שמשתמש במכשיר iOS שנים ורגיל עליו, זה לא ממש משנה לו: הוא רגיל למכשיר שלו ויודע היכן כל דבר בעניים עצומות.

בעיה דומה אפשר לראות במחשבים שולחניים: למרות שהממשק של לינוקס ושל Mac OS X נוחים משמעותית מהממשק של Windows שלא עבר שינוי משמעותי מאז Windows 95, דווקא חוסר השוני הזה יצר הרגל עמוק עצל משתמשי המערכת, וכל דבר שונה נראה להם לא נוח, לפחות בהתחלה.

Lepton

New member
מאמר מעניין בנושא

http://www.fastcodesign.com/1670760/will-apples-tacky-software-design-philosophy-cause-a-revolt

ואחזור על מה שכבר כתבתי פעם - כששאלו את אחד מאנשי אפל כמה שטוח יהיה הממשק ב-iOS7, התשובה שלו היתה Very, very flat

ואחזור על עוד משהו שכבר כתבתי פעם - אני לא מכיר את הממשק של לינוקס אבל אני מוכן לדון עם כל אדם עד כמה הממשק של חלונות עדיף על זה של OS X. ההבדל, כמו שכבר אמרו לפניי, הוא בפרטים הקטנים (אך המאוד חשובים).

Y. Welis

New member
כן, לחבר כך ש-KIES תוכל לגבות אותו

לא מצאתי. דווקא בהגדרות ה-USB לא היה. אפילו לא גיבוי לכרטיס הזיכרון המובנה, פיצ'ר שיש אפילו בנוקיה ישנים (כמו C2).

באפל, הגדרות ספציפיות של כל יישום נמצאות בו. הגדרות גלובאליות של היישום, שהן כמעט תמיד ריסט כללי, יהיו ב'הגדרות' של המכשיר.

כתומך טכני, יכולתי לסייע תוך דקות למשתמשי אפל, מבלי לבדוק דבר ברשת. באנדרואיד הייתי חייב להתחיל לחפש הסברים.

כך שמבחינה שימושית, וגם עיצובית (רקע שחור? לא יכול להיות משהו כעור יותר).

בדסקטופים נעשו שינויים מקיפים, עם הוספת 'התחל' וב-OSX ה'מדף'. אבל ה'קו' של השולחני הועבר יפה לניידים.

BravoMan

Active member
פעם אחרונה שבדקי, ה-Galaxy מתחברים

ל-Kies ברירת מחדל, הם אפילו יודעים לזהות אם הוא לא מותקן במחשב ולהתריע למשתמש שיתקין.

לא צריך שום הגדרות.

הייתכן שבמחשב בו ניסית לא הותקנו דרייברים? (כשמתקינים Kies נשאלים אם להתקין אותם).
זו אחת הצרות של Windows: כל דבר דורש דרייבר...

se7en7

New member
כמה שטויות בהודעה אחת ,איזה ממשק יעבור שינוי?

אף אחד לא יודע מזה ורק אתה , לא הבנתי גם מה זה לחבר s2 לusb , על איזה הגדרות אתה מדבר , מחברים והמחשב מכיר אותו ( גם mac , לינוקס ) , הם לא יכולים לשנות את הממשק יותר מדי כי אחרת אנשים לא "יאהבו את אפל " , הכיף באמדרואיד זה שאתה מכין לעצמך את הממשק וגורם לו לעבוד כמו שאתה רוצה .
אני לא מדבר על ילדים בני 15 שקנו מכשיר כי קוראים לו גאלקסי 4 או אייפון 5 ( גם ככה ההורים משלמים אז מה איכפת )

Lepton

New member
זה הרבה יותר משמועות

המידע מבוסס על רמזים של טים קוק, על דברים די מפורשים שאמר ג'ונתן אייב אליו הועברה האחריות לפיתוח הממשק של iOS7, ולהערכתי הם מבוססים בעיקר על רמזים שנשתלו בכוונה ע"י "גורמים אנונימיים" באפל כדי לא לגרום לשוק גדול מדי ואולי גם כדי לבדוק את התגובות.

אפשר כבר לראות דוגמה לזה באפליקציית התיזכורות של iOS6, למרות שזו דוגמה חלקית כי היא עדיין משתמשת ב-Controls של המערכת.

AYELET1

New member
גם מנסה להבין, באיזו בעיה נתקלת בחיבור

גלקסי 2 ל-USB? (חיברתי גם בגרסה 2.3.5, גם כקסטה וגם כמרמלדה ללא שום בעיה והתחבטויות מיותרות).

למעלה