בחירת סמרטפון

Y. Welis

New member
לא מזוהה ע"י התוכנה. בגירסה אולי משודרגת

של האנדרואיד שעליו - מצאתי את ההגדרות במקום גלוי יותר.

AYELET1

New member
איזו תוכנה לא זיהתה אותו?

אתה מודע לכך שזה גם תלוי בתוכנה...
אתה מודע לכך שאנשים רבים מגיעים לפורום כשהאייטיונס לא מצליח לזהות את האייפון שלהם...

Y. Welis

New member
לא קרה לי שהאייטיונז לא זיהה.

וגם אם לא, יש דרכים אחרות (אייטולז, פאנבוקס).

ה'קיז' הותקנה בגירסתה העדכנית עם כל מה שרצתה. במכשיר עצמו לא היתה אינדיקציה שהוא מזוהה.
היתה לי בעיה דומה בעבר עם הדגם הזה, ואז חיפשתי ברשת ומצאתי משהו. נראה שזה תוקן אחרי.

AYELET1

New member
הקיס ידועה כאחת התוכנות הגרועות

לא קשור למכשיר עצמו
וגם אם לך אישית לא היתה בעיה עם האייטיונס, לרבים אחרים יש.
גם לקיס ישנם תחליפים. מה הקשר לאנדרואיד באופן כללי???

ronengeles

New member
ה KIES באמת גרועה למדי

באופן כללי (לדעתי לפחות) סמסונג גרועה למדי בכתיבת תוכנה, בין אם זה למחשב או לטלפון, למרות שיש להם כמה פיצ'רים נחמדים, כמו המסך הכפול (שבגרסה שלהם הוא חסר תועלת, אבל בגרסאות אחרות הוא אחלה), או לא לכבות את המסך אם אתה מסתכל עליו.
עם כל הפאשלות שלהם, תמיד הפתיע אותי איך הם הפכו לחברה מס' 1 בשוק האנדרואיד...

AYELET1

New member
דווקא מרוצה מאד מהגלקסי 2 שלי

יש לו את החסרונות שלו
מצד שני, עדיין מחפשת את הטלפון המושלם.... אין כזה.

ronengeles

New member
אני לא מדבר על חסרונות, אלא על פאקים מעצבנים

למשל שהגלקסי הראשון הגיע עם מערכת קבצים מחורבנת ו GPS בעייתי בחלק מהמקרים.
ה S3 מעצבן במיוחד עם אפליקציות חייגן ואנשי קשר שלוקח להם שעה להפתח, ומסכי הבית כל פעם צריכים להטען מחדש אחרי שיצאת מאפליקציה כלשהי.
ה S2 דווקא היה הפתעה לטובה מבחינת התוכנה (לפחות בגרסה הנוכחית). זכורה לי בעיית חומרה איתו עם הגומייה שיצרה הד בדיבור (לא בכל המכשירים) וגם היתה בעיית GPS באיזורים מסויימים בארץ (איזור הבקעה). ב S2 של חברה שלי התקנתי גרסה מודלפת של סמסונג כבר לפני חצי שנה, והאמת שהטלפון עובד מצויין. הוא אפילו עבד יותר טוב מה S3 שלי כשהיתה לו גרסת סטוק של סמסונג.

Y. Welis

New member
מה יש במקומו?

גם נוקיה לא היו משהו עד שלפני שנה שידרגו את תוכנת הסינכרון שלהם ועכשיו היא סוף-סוף עובדת,

ronengeles

New member
דווקא קרה לי שהאייטיונז לא זיהה את המכשיר

גם קרה לי שהוא לא נתן לי להתחבר לחנות אפליקציות.
גם באופן כללי האייטיונז דפק לי את המחשב, אבל זה כבר משהו אחר...

בכל מקרה, נראה לי שאני יודע על מה אתה מדבר, וזה בגלל סמסונג המטומטמים. פעם היה במכשירים שלהם מצב KIES ומצב חיבור למחשב. שני מצבים שונים לחלוטין. משום מה הם החליטו להחביא את ההגדרה לסוג החיבור דווקא בהגדרות WIFI.
ב HTC הישן שלי איך שהיית מחבר את הכבל היה קופץ תפריט ושואל אותך איך לחבר (רק טעינה, העתקת קבצים, סנכרון...).

AYELET1

New member
סחטיין על המאמץ

(והתחדש...)

ianiri

New member
תתחדש על הנקסוס 4

רק לוודא, זה הסמארטפון הזה שאי אפשר להחליף לו סוללה, אי אפשר להרחיב לו זיכרון, לא מגיע עם סים בגודל מלא אלא קטן יותר, עשוי זכוכית שבירה משני צדדיו, אין לו רדיו וגם לא נגן פלאש ?

תתחדש, גם לי יש כזה.

BravoMan

Active member
תפסת אותי

כן, יש לדבר הזה כמה מאפיינים לא כ"כ טובים.
שכחת לציין - צריך סיכה דקה במיוחד כדי להחליף את ה-SIM.

מה שכן, Flash יש - אומנם לא מהקופסה, צריך להתקין מהאתר של Adobe, אבל יש.
למזלנו, בניגוד למשתמשי iOS אנחנו לא תקועים עם מנוע דפדפן בודד.

האמת היא, שאחת הסיבות העיקריות שבחרתי במכשיר הזה למרות חסרונותיו האיפוניים הוא התאמה של Ubuntu touch שאמורה לצאת בגרסה סופית לקראת סוף השנה.

לדעתי, זו תהיה חלופה נחמדה מאוד וחשובה ל-Android, והיות ולמכשיר יש OTG (חיבור USB שמשמש גם כ-host), האחסון המצומצם פחות בעייתי.

אגב, מיקרו SIM היום כבר לא כאב ראש גדול כמו שהיה בהתחלה.
למעשה, כל מכשיר חדש שאני נתקל בו, למעט הזולים יותר, משתמש דווקא בגודל הזה (זו הסיבה ש-Apple עברו ל-nano SIM - המיקרו הפך נפוץ מידי והרס להם את הבידוד).

בכל מקרה, כל חנות טלפונים מחזיקה היום חותך SIM, וכל ספקית יכולה להחליף את ה-SIM ללא בעיה.
גם מתאמים חזרה לגודל רגיל לא חסר בגרושים.

ianiri

New member

מכל המאפיינים שכתבתי לעיל, האמת היא שאף אחד לא באמת מפריע לי.

מה שכן בעייתי בו, זה שכשהוא מונח על השולחן, הרמקול מוסתר ולכן קשה לשמוע אותו מצלצל.

מפריע שהם עברו ל - MTP/PTP, במכשירים קודמים היה לי אופציית mass storage והיא היתה הרבה יותר נוחה לי.

באשר לפלאש, זה נכון, אבל אז צריך להתקין עוד דפדפן ואז בכל פעם שתלחץ על לינק הוא ייפתח חלון בחירת דפדפן, ואם תקבע אחד מהם כברירת מחדל, אתה מגביל את עצמך מחדש (לפחות בברירת המחדל). אני לא צריך הרבה דפדפנים שכל אחד מהם עושה משהו בצורה טובה, אני מעדיף דפדפן אחד שעושה עבודה טובה וזהו.

חוץ מזה, המכשיר הזה, כמו כל אנדרואיד, גרוע מאוד בעיני כנגן מדיה, מהרבה סיבות, יכולות סטרימינג למכשירים אחרים, אקווליזציה של עוצמת שירים, השיטה המטומטמת שלהם לתיוג אלבומים (באג greatest hits 17848), השיטה המטומטמת שלהם לשמירת תמונות אלבומים, ג'יבריש במקום עברית, אני יכול להמשיך עוד הרבה.

אה, כן, והבאג המופלא של חוסר קישור מספרים לאנשי קשר אם יש או אין להם את הקידומת הבינלאומית במספר. מופלא שמה שנוקיה 5110 עשה לפני יותר מעשור, מכשיר הדגל של גוגל מתקשה לעשות.

כן, אני יודע, יש תיקונים וורק ארונדס לכל דבר, כבר עברתי אותם, סתם מוציא קיטור.

shoosh2607

Member
מנהל
למה אתה מתכוון

״חוסר קישור מספרים לאנשי קשר אם יש או אין להם את הקידומת הבינלאומית במספר. ״?
כשמישהו מתקשר אלי זה בכלל לא משנה אם באנשי קשר הוא רשום כ - 054xxx או כ - 97254xxx. תמיד יופיע לי השם שלו על הצג. או שלא לזה התכוונת?

ianiri

New member
התכוונתי בדיוק למה שכתבת

ואני לא לבד:
http://www.nexus4forum.com/forum/nexus-4-help/714-annoying-message-app-bug-regarding-contacts.html

http://www.nexus4forum.com/forum/nexus-4-help/1032-incoming-calls-contacts-not-being-recognized.html

יש עוד הרבה שהתלוננו על זה. נדמה לי שהפתרון שנתנו לזה בפורום אנדרואיד בתפוז הוא להסיר את חשבון גוגל ולהחזיר אותו.

נו ואם אני כבר מקטר, מה הקטע של ללכת לגלריה באפליקציית המצלמה עם סוויפ ? ברוב המקרים הוא מזהה את הסוויפ כלחיצה ואז שמאלה מה שמחליף בין המצלמות במקום ללכת לגלריה.

אבל זה לא פורום אנדרואיד ולא פורום קיטורי אנדרואיד. אז את שאר הקיטורים אשאיר למקום אחר.

shoosh2607

Member
מנהל
תודה

1. מוזר - אצלי זה לא קורה
2. חידשת לי עם המצלמה - דווקא מגניב!

BravoMan

Active member
וזו בדיוק הבעיה - הלך הכלי, לך חפש חלופה!

ואגב MTP, בעיה ללא ספק, גם זה באשמת \ השראת Apple - כדי לשמור על מחיצה אחידה (טוב שאתה לא מתלונן שבמצב mass storage התוכן לא היה זמין למכשיר כשהוא היה מחובר למחשב).

באשר לשאר הטענות שלך - נראה שאתה פשוט לא מרוצה בשום צורה.
אין פתרון - לא טוב כי אין פתרון, יש פתרון, לא טוב כי צריך להתעסק עם יישומים חלופיים.

בתחלס, אני לא מכיר שום מכשיר שהוא מושלם מהקופסה, ובטח שלא לצרכים ורצונות של כל אחד.
אבל, ההבדל הגדול בין Android ל-iOS, הוא שב-Android ניתן להתאים את המכשיר ולגרום לו לעשות מה שרוצים, וב-iOS כמעת תמיד תקועים עם מה שיש.

ולמקרה שלא ידעת: גם אם בחרת דפדפן (או כל יישום אחר) ברירת מחדל, תוכל לבטל את הבחירה מאוחר יותר דרך הגדרות->יישומים.

למעלה