בחירת סמרטפון

מיכלקיי

New member
בחירת סמרטפון

הנייד הותיק שלי עושה סימני גסיסה אחרונים ואני רוצה להחליף לסמרטפון
אין לי רצון/חשק וכסף לרכוש את החידוש האחרון בנושא הסמרטפון
הסכום הוא עד 2000 ש"ח
הדרישות הן: שיחות, ניווט, גלישה וקצת משחקים
יש חיה כזאת? או שהמחיר מגוחך
אני לא רוצה לרכוש יד 2 ואם צריך לערוק לאנדרואיד זה בסדר...
אני מאנשיי המקינטוש ויש בבית אייפד, אבל בכל מה שקשור לנייד אני לא מוכנה להשתגע במחיר
אשמח לתגובות
חג שמח

Lepton

New member
אם את רוצה לערוק לאנדרואיד...

יש אנדרואידים סיניים מעולים במחיר של 150-200 דולר (אל תתפתי למכשירים של עד 100 דולר, הם בעייתיים). המדובר במכשירים חדשים ומודרניים. הבעייה היחידה - האחריות היא בחו"ל ולוקח זמן לממש אותה. אבל אם מכשיר כזה עולה שליש ממה שעולה מכשיר מותג בארץ, את יכולה להרשות לעצמך לזרוק מכשיר שהתקלקל (אפילו שניים) ועדיין להרוויח.

noa_f

New member
הצג, נמק וקשר

Lepton

New member
אגב...

המכשיר מגיע עם B/G/N, לא B/G ככתוב (ככתוב ככתוב !!!)

BravoMan

Active member
יש את Nexus 4 - מכשיר מותג (LG) ועם אחריות

יבואן בסביבות המחיר הזה.

אם את מוכנה להתפשר על אחריות של חנות פרטית, אפשר למצוא אפילו בקת פחות מ-2000.
מכשיר חזק ומעולה. (גילוי נאות: בדיוק אתמול התחדשתי בו)

מה שכן, מי שרוצה לחיות בסביבה עם תפוח, שיהיה מוכן לשלם. אין מוצרי Apple זולים.

ולכבוד החג, אני אפילו אמנע מהעקיצה המתבקשת בעניין

Lepton

New member
זה ממש לא "בסביבות המחיר הזה"

הנקסוס הכי זול שמצאתי בזאפ הוא בסביבות 1700 שקל. אני מדבר על מכשיר במחיר של 750 שקל כולל מיסים (או 550 שקל ללא מיסים, הסוחרים הסיניים נוהגים לציין מחיר נמוך על החבילה ולפעמים זה מצליח "לעבור" במכס, למרות שזה לא חוקי).

BravoMan

Active member
"בסביבת המחיר הזה" הכוונה לגבול שהציבה

השואלת.

(שים לב שהודעתי היית משורשרת להודעה המקורית שלה, ולא כתגובה להודעה שלך)

לדעתי, עבור מי שלא מחפש הרפתקה יותר מידי ומוכן לשלם עד 2000 ש"ח, עדיף לקבל מכשיר איכותי ממותג ידוע מאשר לנסות את המזל עם דגם סיני עלום ב-ebay.

אגב, בעוד שאין לי ניסיון איתו, Xtrememr מתחילים לשווק בארץ ב-1600 ש"ח מכשיר שדי קרוב במפרט ל-Galaxy S3.
הם לא כ"כ מותג, לפחות לא בתחום הטלפונים, אבל בהחלט נראה מעניין.

נכון, זה עדיין לא זול כמו ebay, אבל לפחות אם יש תקלה יהיה על מי לצעוק באופן אישי...

Lepton

New member
העניין הוא שגם אם אין על מי לצעוק באופן אישי

... עדיין יכול להיות משתלם לקנות בחו"ל.

קניתי (לצורך פיתוח) מכשיר תואם Galaxy Note 1, מעבד כפול (אמנם איטי קצת יותר מהמקור), זיכרון מובנה 8GB, מסך 5.3" ברזולוציה 1280x720, מצלמה 12מ"פ, מצלמה 2מ"פ, שני סימים, שתי סוללות של 3100 (שמחזיקות מעמד), GPS, Wi-fi N, עט מובנית, רמקול מוצלח, איכות בנייה טובה מאוד - ב-180 דולר. מבחינת הצורה הוא זהה 1:1 לגלקסי נוט המקורי. לא שהייתי ממליץ על המכשיר הזה כטלפון קבוע (הוא גדול מדי לטעמי), אבל אני לא רואה שום סיבה לשלם למוטבים.

יתקלקל? יש לי אחריות לשנה, אמנם בחו"ל, וגם אם לא - הוא עולה שליש מהמותג, אז לא נורא.

se7en7

New member
מכשיר פיתוח כשמו כן הוא , אנשים קונים טלפון

להשתמש בו ולא לנסות אותו , בא לך לצאת להרפתקאה עם סלולארי , שיהיה לך בכיף .
מה שאתה מדבר עליו זה כמו לקנות מכנס שכתוב עליו דיזל , אתה יודע שהוא לא מקורי אבל זה לא מפריע , לבשת זרקת , פה מדובר על מכשיר שמשמש אותנו ביום יום ואם הוא מתקלקל אז נתקעת בלי מכשיר.

דרך אגב אין דבר כזה תואם , יש חיקוי . ( גם במחשבים כבר לא משתמשים במושג שנקרא בזמנו תואם ibm )

Lepton

New member
מפחד שהמכשיר יתקלקל? קנה שניים

קודם כל, אני לא מקבל את הטענה ש"כל המכשירים הסיניים זבל". גם האייפון מיוצר בסין. המכשיר שקניתי מופעל אינטנסיבית ועובד מצויין.

שנית, גם אם תקנה שני מכשירים מראש - תחסוך מאות שקלים יחסית לקנייה של מותג.

אני לא רואה שום סיבה לקנות ג'ינס של דיזל וגם לא רואה שום סיבה לקנות אנדרואיד של סמסונג, אבל זה אני.

BravoMan

Active member
לא בדיוק:

נתחיל מזה שיש המון המון המון מכשירים סיניים "No name", ובעוד שחלקם טובים וישרתו אותך נעמנה לא פחות ממכשיר של חברה מוכרת, לא תמיד פשוט לבחור דווקא כזה מבין כל המגוון.

דבר שני, לפעמים יש סיבה למחיר:
חבר אחד שלי הביא חיקוי של Galaxy S3 מסין.
המכשיר עלה פרוטות בהשוואה למקור, ואם תחזיק אותו ביד בחיים לא תבחין שמדובר בזיוף.
אפילו התוכנות בפנים כולל אנימציות פתיחה וסגירה נראות אחת לאחת.

בקיצור - חיקוי מושלם, כמעת.

כשמתחילים להשתמש בו, אז מבחינים בהבדל:
המכשיר לא עובד חלק. המעבד שלו חלש משמעותית מהמקור, וזה בה לידי ביטוי בצורה רצינית במשחקי תלת-ממד וניגון ווידאו, אבל אפילו עם מעמיסים וויג'טים על המסך הראשי רואים את ההבדל.

והרזולוציה שלו נמוכה משמעותית מהמקור, פאנל המסך פחות איכותי.

חיסכון במחיר בהחלט מגיע על חשבון איכות הרכיבים.

כמובן, שזה שיקול אישי לחלוטין אם הפרש המחיר מצדיק את הפרש האיכות, כל אחד ומה שהוא מוכן לשלם ולהסתפק בו.

אבל אני אישית לא הייתי פוסל מכשירי מותג באופן גורף.

בנוסף, סדרת ה-Nexus היא מיוחדת, ולדעתי נותנת תמורה למחיר בין הטובים בשוק.

Lepton

New member
נכון, יש מכשירים לא מוצלחים

הבחירה דורשת קצת שיטוט באינטרנט, קריאת המפרט, ביקורות, תגובות של משתמשים.

מכשירים סיניים שעולים עשרות דולרים תומכים רק בדור 2 (אמנם לרוב עם 2 סימים), ומי שלא שם לב - יכול ליפול בפח.

את רזולוציית המסך אפשר לבדוק, זה לא סוד.

יש מכשירים סיניים עם מעבד בודד, כפול ומרובע, במהירויות שונות. שני המכשירים שהיו אצלי (אחד תואם גלקסי S3 שמסרתי הלאה ואחד תואם גלקסי Note) הם אכן עם מעבדים חלשים קצת יותר מן המכשיר המקורי, אבל אני לא מרגיש שום תגובה איטית, לא במשחקים ולא בזמני התגובה של המסך (כמובן שהוא מגיב פחות טוב מאייפון, אבל זה נכון גם לגלקסי, זו בעייה מובנית של אנדרואיד).

אחת הבעיות שיש במכשירים הזולים יותר היא מעט זיכרון. גם זה משהו שאפשר לבדוק. הבעייה העיקרית יכולה להיות בכמות היישומים שאפשר להתקין במכשיר, משום שהגירסאות האחרונות של אנדרואיד לא מאפשרות להעביר יישומים לכרטיס אם אין Root (המכשיר הראשון שלי הגיע בלי Root, השני עם, למרות ששניהם מאותה חברה).

בכל מקרה, רוב הרכיבים במכשירים הסיניים הם רכיבים סטנדרטיים שנמכרים גם לחברות הגדולות. להערכתי לא מייצרים מעבדים מיוחדים או מצלמות מיוחדות או רכיבי GPS מיוחדים עבור המכשירים הזולים, כך שלא צריך לחשוש יותר מדי.

בשורה התחתונה, האם שווה לשלם פי 3 כדי לקבל קצת יותר? האם שווה לקנות ג'ינס של דיזל? האם שווה לקנות תיק של לואי ויטון? אם קוראים לך שרה נתניהו ואת מוציאה 100,000 שקל לחודש על ספונג'ה בבית, מן הסתם כן. לפשוטי העם כמוני יש מה לעשות עם ההפרש בכסף.

האם קראת את המפרט של המכשיר שציינתי לנועה (למעלה)? מה דעתך?

BravoMan

Active member
דעתי שלא הייתי קונה כזה לעצמי, ולא הייתי

ממליץ עליו לאחרים אלא אם הם מחפשים מכשיר זול לילד שלא חבל אם ישבר או מכשיר לניסויים טכנולוגיים.

ואגב ניסויים טכנולוגים - זו אחת הבעיות עם המכשירים הפחות מוכרים: לא ידוע יותר מידי על הקרביים שלהם, ולא תמיד אפשר למצוא ROM חלופי או מידע מספיק כדי לבנות כזה.

בכל מקרה, המעבד שלו די חלש, הוא ברמה של מכשירים איכותיים מלפני שנתיים שלוש.
לא ברור מה מצב האצה גרפית (לא טרחתי לגגל את דגם המעבד הספציפי).
הרזולוציה טובה יחסית, אם כי עבור גודל מסך זה צפיפות פיקסלים לא מתקרבת אפילו למכשירי הדגל (כולל אלו של Apple).
והרזולוציה זה לא הכל - השאלה היא מה איכות הפאנל עצמו!

ZTE למשל, נחשב רמה אחת מעל מכשירי no name, אבל יצא לי לראות מסך שלהם ליד מסך של Glalxy 2 ו-3 והוא פשוט נראה דהוי ומסכן.

הדור 3 שלו קצת מצומצם, במצב בארץ לא הייתי הולך על משהו שלא תומך בכל התדרים, מצד שני מי שמחפש דווקא מכשיר לפלאפון או מי שרוכב על הרשת שלהם, יש לו את תדר ה-850 הבעייתי.

הסוללה שלו יצאת מן הכלל (אם הנתון אמין - לא פעם ראיתי ב-ebay סוללות סיניות שמתיימרות ל-mAh גבוהה, אבל בתגובות משתמשים רואים שזה זיוף מוחלט).

וכמובן, שבלי להחזיק מכשיר כזה ביד, אי אפשר לדעת מה באמת האיכות שלו.

לא פעם אמרו לי, כשטענתי שיש מכשירי Android עם מפרט מעולה, שמפרט על הנייר (או המסך) לא באמת אומר הרבה.
הפעם תורי לומר זאת.

ואני לא חושב שהשוואה שלך למותגי אופנה לא נכונה: המכשיר הזה הרבה יותר מורכב מזוג מכנסיים, וחוץ מהרכיבים עצמם (חומרה ותוכנה) יש גם את עניין האינטראקציה בין הרכיבים. (זה לא מה שתמיד מפארים במוצרים של Apple?)

ונקודה קטנה לגבי טענות ה-"תואם" שאתה כל הזמן כותב:
אם מדובר במכשיר לפיתוח, לא הייתי סומך על ה-"תואם" במיוחד במקרה של Samsung.

הם מכניסים הרבה דברים ייחודיים ברמת Low level.
מצד אחד, לרוב סוגי היישומים זה לא ישנה, אבל אם אתה עושה משהו מיוחד או מנסה להתחכם, ובטח שבטח אם אתה מנסה לפתח משהו ספציפית לקו של Samsung אין תחליף לדבר המקורי.

אגב, נמנעתי משאלו אישיות עד עכשיו, אבל אתה חוזר ומדבר על כך שרכשת מכשיר פיתוח Android.
האם הפכת לפילנטרופ לכבוד החגים?

Lepton

New member
עוד קצת פרטים

המעבד הגרפי הוא PowerVR SGX 531. הוא קצת יותר איטי מהמעבד הגרפי של הגלקסי 3 (12 לעומת 15 מיליון משולשים לשנייה). לא יודע אם זה (וההבדלים האחרים) שווה הפרש של פי 3 במחיר. מבחינתי זה לא שווה.

הרזולוציה גבוהה מזו של אפל (לאייפון 5 יש רזולוציה של 1130 על 640, למכשיר הזה יש 1280 על 720, מה שאומר שסרטי 720P חייבים לעבור קידוד באייפון אבל לא במכשיר הזה). המסך מעולה, הוא AMOLED TFT.

אני לא מאמין שהסוללה היא באמת 3100 אבל השתמשתי בו כמה ימים כטלפון לכל דבר, כולל שימוש אינטנסיבי במשחקים, והסוללה החזיקה מעמד היטב. הוא בא עם 2 סוללות אבל זה קצת בעייתי כי אין מטען נפרד, כך שהסוללה הנוספת טובה רק למקרה חרום (למשל לקחת איתך אם אתה יודע מראש שתשתמש הרבה).

לא הפכתי לפילנטרופ, אבל אני מפתח כמה יישומים שמשתמשים בתשתית שקיימת גם באפל וגם באנדרואיד ויש תרגום אוטומטי, כך שההשקעה בהסבה לאנדרואיד היא מזערית. אני לא מתכוון להיכנס לפיתוח ייחודי לאנדרואיד או להסבה של יישומים שנכתבו ללא שימוש בתשתית משותפת. ולא, אני לא משתמש בשום דבר שהוא ייחודי לסמסונג. אייפון הוא עדיין חד-משמעית פלטפורמה מועדפת למפתחים מבחינת הכנסות. ראה כאן, דפדף קצת למטה:

http://techland.time.com/2013/04/16/ios-vs-android/

למעלה