בחיי שאני לא מבין..

בנוגע ליריות

ישנה גם העדות הזו, גם את הודעת המשטרה, גם סיקור חדשותי, מהכתוב הבנתי שגם בעל הנשק מודה בכך אז אני לא מוצא סיבה למה להטיל ספק בעובדה הזו, אפילו התקשרתי לחבר בעכו שאישר לי שאכן היה ירי. מנגד הפרטים הנוספים לגבי יתר האירוע הם מעורפלים ולוקים בחוסר ראיות חומריות כמו תמונות או תיעוד אחר, והעדויות מתנגשות בין הצדדים. ועל כן אני לא יכול לתפוס צד כאן.

ערב רב

New member
הוא אמר כמה יריות היו?

הוא שמע אותן בכלל או שהוא מסתמך בעצמו על כלי התקשורת או שמועות? כמו שאמרתי, אי אפשר לבחור מה שנראה לך מדיווחים ולהתעלם ממה שלא - עדות, כמו דיווח של כתב, יש לראות כאמינים כלל - או לא אמינים בכלל.

goidelg

New member
היו 3. אחת כשתפסו לו את הנשק,

ושתיים נוספות כשהראשונה לא הרתיעה אותם מספיק.

לא, סיפר לו אחיו

ואח שלו מג"בניק ככה שהיה לי יסוד סביר להניח שהוא יודע את ההבדל בין בק-פייר לירייה. מעבר לזה ,כמו שהוספתי ,יש הודעה מטעם כל הצדדים שמאשרת שאכן היתה יריה ,ואין הכחשה או עדות סותרת לכך, אחרת מדוע החרימה המשטרה את הנשק? והאם ממה שאתה מספר אני אמור לקחת כל עדות פלסטינית ולהאמין לה לפני ללא עובדות מוחשיות? בדמוקרטיה זה 'אדם לא אשם עד שהוכחה אשמתו', ובבית משפט עדות אחת לא תספיק והאשמה נפסלת מטעם 'חוסר בראיות'.

אשם במה?

איש לא נפגע מהירי, לא דווח על כוונה שלו לפגוע במישהו, ואם דווח אז אין לכך ראיות מפלילות בשטח. לכל היותר ניתן להאשים אותו על ירי לא מוצדק שזה דבר שנתון לשיקול דעתו של שופט בית-משפט. ורק הוא יחרוץ את הדין.

goidelg

New member
אתה יודע מה, בקשה מוצדקת.

למרות שהאירוע חל בשבת (ואסור לצלם בפלאפונים בשבת), ולמרות שהיינו כלואים בישיבה, ולמרות שחובשים כבר טיפלו בפצועים, אני אתקשר לחברים, ואנסה לאתר תמונות.

israel

New member
לא חשוב מי התחיל

על פי מעריב, הסיפור קצת שונה בכל מקרה, מה מחפשים בחורי ישיבה בלב שכונה מוסלמית? למה שלא תלכו לשמח ישובים יהודיים הזקוקים לכם? מה החשיבות בהקמת ישיבה דווקא שם?

goidelg

New member
כמו שציינתי בהודעה המקורית-

השכונה הייתה יהודית מלכתחילה. אייזיק וולפסון תיכנן אותה כך, ואף בנה בית כנסת במרכזה. לאט לאט טיפטפו פנימה ערבים, והיהודים ברחו משם. רגע לפני שנכבתה המדורה, הדלקנו גפרור, לשמור על הגחלת. אתה צריך לשמוע את התושבים היהודים בעכו, באיזו שמחה, באיזה אושר הם מדברים על מה שהישיבה גרמה. אנחנו שומרים על הגחלת היהודית. אז מה אנחנו עושים בלב שכונה מוסלמית? חבל שלא שאלת את זה לפני 15-20 שנה כלפי המוסלמים. דווקא שם צריכים אותנו. דווקא שם כבר כמעט הרימו ידיים. דווקא שם רצו להפוך בית כנסת למסגד.

להפוך בית כנסת למסגד

הרבה מסגדים בארץ הפכו לבתי כנסת או למרכזי מסחר או בכלל מכוני ליווי, ואם תלך לבקר במדינות ערב תגלה שיש שם בתי כנסת בני מאות שנים ואם אני טועה תקן אותי שלא הפכו אותם למסגדים, אפילו בפולין בתי הכנסת עדיין קיימים ולא נהרסו, וכאן עשו את ההפך, הפכו את מסגדי המוסלמים לבתי כנסת או הרסו אותם או הפכו אותם למקומות בילוי וכו'.

כהניסט

New member
ראוי לציין את שריפת בתי-הכנסת בגוש.

המסגדים בארץ לא נהרסו בגלל שנאה לאסלאם, אלא בגלל נדל"ניסטים תאבי ממון. אגב, אני לא מכיר שום מסגד שמשמש כבית כנסת. זו בטח המצאה שלך על מנת להבהיר את הנקודה.

אם כן, אסור להציג סממנים יהודיים

בשכונות בהן "טוהר הדת" הוא מוסלמי? ולהיפך? מסגד בת"א מותר?

israel

New member
אמרתי שאסור?

עדיף להיות חכם מאשר צודק. שילכו תלמדי הישיבה ויקימו ישיבות הסדר בנגב, בעיירות פיתוח ובמקומות בהם זקוקים להם. לא בלב שכונה ערבית שאינה ממש זקוקה לבית כנסת.

ערב רב

New member
זה בדיוק מה שאמרת

"אסור להציג סממנים יהודיים בשכונות בהן "טוהר הדת" הוא מוסלמי" כי "עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק". זכותך לחשוב כך, אבל אל תנסה להסתיר זאת.

למעלה