בחיי שאני לא מבין..

goidelg

New member
בחיי שאני לא מבין..

שלום, קוראים לי גבריאל, וחייתי בשנה האחרונה בעכו. מקום שאמור להיות דוגמא לשיא הדו קיום. רציתי לתת לכם קישור לבלוג שלי, שמתאר את החוויות הלא נעימות שחוויתי בשמחת תורה האחרון. ערב טוב, גבריאל.

ערב רב

New member
../images/Emo18.gif הנה גירסת היהודים!

לסיכום, יש לנו תיאור של קטטה המונית שלפי גירסת היהודים החלה בידוי אבנים מסיבי של הערבים, מסכן חיים, אולי אפילו נסיון לרצח, והירי באוויר נעשה ע"י חייל שהוקף בערבים אלימים בזמן הקטטה. ולבסוף, מה שמעניין הוא שהמשטרה ביצעה טיהור מאורגן של בחורי הישיבה מהשכונה, מהישיבה שלהם! זה תיאור שממש מזכיר לי תיאורי גירוש מפורסמים מן העבר: "איך שהשיירה עברה, מטר אבנים כמו שבחיים לא ראיתי. אבן אחת אפילו פגעה בעגלה של תינוק של אחד התלמידים. הנשים רצו קדימה, עם עוד שני תלמידים שחייגו למשטרה שתבוא מהר. בינתיים עוד חטפנו אבנים בראש, ושרנו "עם ישראל חי". הבנו שאסור לנו להבליג יותר. החזרנו אבנים. אבן אחת פגעה באחד מהם, ולא יודע למה, אבל כנראה שזה היה מישהו מיוחד, כי הם התעצבנו מאוד, לקחו פיגום של בניין (מוט ברזל כזה ארוך) והעיפו אותו על הראש של אחד התלמידים, שנפצע קל, וכל החולצה שלו התמלאה בדם. ראש הישיבה ניגש למנהיגי ההסלמה (בינתיים הגיעו ערבים מכל האזור), ואמר לו שירגיע. הערבי דחף את הרב לרצפה, העיף לו את המשקפיים, והתחיל להרביץ לו. אוטומטית כמה תלמידים התנפלו על הערבי שדחף ועל חבריו, וגם הם קיבלו מכות (וגם נתנו). הרב השתחל החוצה איכשהו, וצעק "כולם עליהם!!". סוף סוף הוא הבין מה שהבנו מזמן. הם לא מעוניינים בשלום, ולא מעוניינים בדו קיום, ואפילו לא אכפת להם מרבנים. רצנו עליהם, וכבר הרחתי את הרצח באוויר. והמשטרה עדיין לא הגיעה! תלמידים חטפו כיסאות בראש, אבנים, מה לא. החייל שלנו לא ידע מה לעשות. הוא היה עם מחסנית בהכנס, אבל לא ידע מה הוא יכול לעשות. ניגשו אליו קבוצת ערבים, אחד מהם תפס לו את הקנה וצעק "תירה בי! תירה בי אם יש לך אומץ יא מניאק!" נראה לי שהוא רצה שיפלט כדור, כדי שיאשימו אותנו שהרגנו בהם. החייל הרים את הנשק לשמים, ירה יריה, וצעק "תלך!!". זה לא עזר, והערבים רצו לחטוף לו את האמ16 שלו! הוא ירה עוד שתי יריות באוויר על מנת שיתרחקו, ואז בדיוק המשטרה הגיעה, ואמרה לנו לרוץ לישיבה. מזל שהוא ירה, כמו שאמרתי, כבר הרחתי את הרצח באוויר. לדעתי, אם הוא לא היה יורה, הייתה כותרת בעיתון "רב ותלמידים נהרגו בקטטה עם ערבים". וכבר נשלפו סכינים. זה היה 30 מטר מהישיבה. בשכונה. אפילו יש דירה של תלמידים באותו הבלוק. נכנסנו לישיבה, נעלנו את הדלתות. הייתה שיחה קצרה, התפללנו ערבית, הייתה שיחת תדרוך (שמענו את הערבים צועקים בחוץ) עם הרבנים והמשטרה שהגיעה, ועוד יהודי תושב השכונה שכמעט בכה לנו, ואמר לנו שסופסוף הרגשנו באמת את הגיהנום שהם חווים כבר עשרות שנים, ואמר לנו להיזהר, כי יש להם מצבורי נשק ועכשיו הם גם יתחילו להשתמש בו. השוטרים אישרו את זה. חיכינו שעתיים בערך, וכשהצצנו החוצה ראינו שהרב הראשי של עכו והמחוז הספיק להגיע, כמו גם ראש העיר, ואנשי קהילה. וזה לא הכל- כ500 ערבים (כנראה הם קראו לחברים שלהם מהעיר העתיקה) זועמים בחוץ, מקיפים את הישיבה. פלאשים של מצלמות גם היו. כשהיס"מ הגיע, אמרו לנו להסתדר לפי דירות, והם יפנו אותנו. אני הייתי בדירה בבבלוק הבעייתי, איפה שהכל קרה, אז אותנו פינו אחרונים. כמובן שצילמו אותנו ללא הרף. נכנסנו לדירה, 20 שניות, ויצאנו לרכב (באנו במיוחד לשמחת תורה. בסוכות לא לומדים בישיבות). זה מה שהיה, אחת לאחת."

goidelg

New member
ימין קיצוני?חביבי, אתה חי

בבועה! אתה לא רואה מה קורה סביבך? אתם לא נורמלים, אתם פשוט לא נורמלים... שיפול עליי פסנתר אם הכל שקר! בושה!

ערב רב

New member
אפילו עם אנשי מרצ

היא לא מוצאת שפה משותפת כך שהסיכוי שלך לקיים איתה שיח ברמה כלשהו הוא בדיוק 0.

goidelg

New member
כמה עצוב לראות שבנסיון להצדיק צד

היא מכפישה את הצד האחר ממנו היא הגיעה.

למעשה זה הפוך...

דווקא מפני שאין סיכוי למצוא איתה שפה משותפת - אפשר לנהל איתה דו שיח שאין לו סוף.....

ערב רב

New member
זה בכלל לא דו-שיח

לכל תגובה אליה היא פשוט מגיבה אוטומטית במונולוג של נאצות ידועות מראש, לכן הפסקתי.

goidelg

New member
את יודעת, אני עצוב בשבילך.

אני יוצא מנקודת הנחה שאת יהודיה בהגדרה. אפשר לדמיין את סיפור חייך? בערך בגיל 15 שמעת ברדיו על יום הנכבה, וישר רצת לספריה העירונית לבדוק במה מדובר. קראת כמה פרשנויות של ערבים, והזדעזעת. החלטת להשמיע לעולם מה שהיהודים עשו (ואני בספק אם זה נכון) לערבים. כל כך היית נחושה בדעתך לדאוג לצד אחד, מבלי משים שאת פוגעת בצד השני בצורה החמורה ביותר. בצד ממנו הגעת. כוכב צפוני, תסתכלי על עצמך רגע מהצד- את שכחת את עצמך. שכחת מי את. אני לא בא לשפוט אותך, אני בא לנסות להאיר את עינייך.

NorthernStar

New member
כן, מאוד מאיר

והתיאור ממש מדויק.
כאילו מה, הפורום הזה הפך להיות מגנט לתמהונים מהימין?

goidelg

New member
מותק, חוששני שאת התמהונית ביננו.

אני מקווה שהפיקחון לא יכאב.

NorthernStar

New member
בגלל תמהונים כמוך

אני מזדהה באופן טוטלי עם הפלסטינים - בין אם מדובר במיעוט הפלסטיני בתוך המדינה הציונית או הפלסטינים בפלסטין. מעבר לזה, אני לא מגדירה את עצמי כיהודיה. אני מקווה שזה פוטר אותי מהמשך דברי הלהג שלך. עכשיו, קצת הכוונה: לפורום ליברמן אנא פנה ימינה, סע עד שתגיע לגשר ואז תקפוץ ממנו. תודה ולא להתראות.

goidelg

New member
בגלל תמהונים כמוך המדינה שלנו תיהרס

אני מתאר לעצמי שאת מדמיינת אותי כבור ועם הארץ, פיאות עד הברכיים, זקן עבות, מעשן חשיש על גבעה בהרי השומרון, חסר מעש ו/או תעודת בגרות, במקור מאיזו היאחזות בדרום הר חברון. רק כדי לתת לך תמונה קצת יותר ברורה, מחשש לסטיגמות, אני אספר לך קצת על עצמי. קוראים לי גבריאל. אני מגבעת שמואל. לומד באוניברסיטה העברית מדעי המחשב ומנהל עסקים. אני עתודאי, אחרי שנה אחת ישיבה (בעכו). תעודת בגרות מרהיבת עין. פסיכומטרי מעל 700. אני קורא, כותב, מבלה וחי בארץ. אני מתנדב בלי סוף, וגאה לתרום למדינה שלי. אני הולך להיות 6 שנים בצבא. לפחות. ובבחירות? בבחירות הצבעתי למרזל, אחרי שחצי יום עבדתי במג'ד אל כרום, כיו"ר קלפי, ושוחחתי עם סגניתי רבות. ואגב, אין לי זקן/פיאות.

היא לא תמהונית אלא אנטישמית מוצהרת

סליחה, במילים מכובסות זה "אנטי ישראלית ופרו פלסטינית", כפי שאמרה היא עצמה כאן.

NorthernStar

New member
הזדהות עם נדכאים

בדיוק כמו ההזדהות שלי עם מיעוטים לאומים ודתיים נדכאים אחרים, כמו טיבט, מחד, הקתולים בצפון אירלנד והבסקים בספרד.

ערב רב

New member
אבל זאת עדיין לאומנות עפ"י ההגדרה

גם אם יש לך נימוקים להצדקתה. ברגע שאת מעדיפה את בעל-ההון, הרוצח הסדרתי, האנס או הפדופיל הפלסטיני קטיגורית על פני הפועל היהודי קשה היום - את לאומנית.

NorthernStar

New member
לא נראה לי שאתה יודע

מהי הגדרתה של לאומנות, בעיקר לא vis a vis לאומיות. לא נורא, תעבוד על זה.

ערב רב

New member
"האבחנה בין לאומיות ללאומנות אינה

פשוטה כלל ועיקר ובמקרים רבים היא תלויה בהשקפת עולמו של המתבונן. בחלק מן השפות כלל לא מצויה הבחנה מקבילה בין ביטויים אלו." ובכל זאת, נראה שכשאת מעדיפה קטיגורית את בעל ההון הפלסטיני על פני הפועל היהודי קשה היום - את לאומנית פלסטינית.

למעלה