../images/Emo18.gif הנה גירסת היהודים!
לסיכום, יש לנו תיאור של קטטה המונית שלפי גירסת היהודים החלה בידוי אבנים מסיבי של הערבים, מסכן חיים, אולי אפילו נסיון לרצח, והירי באוויר נעשה ע"י חייל שהוקף בערבים אלימים בזמן הקטטה. ולבסוף, מה שמעניין הוא שהמשטרה ביצעה טיהור מאורגן של בחורי הישיבה מהשכונה, מהישיבה שלהם! זה תיאור שממש מזכיר לי תיאורי גירוש מפורסמים מן העבר: "איך שהשיירה עברה, מטר אבנים כמו שבחיים לא ראיתי. אבן אחת אפילו פגעה בעגלה של תינוק של אחד התלמידים. הנשים רצו קדימה, עם עוד שני תלמידים שחייגו למשטרה שתבוא מהר. בינתיים עוד חטפנו אבנים בראש, ושרנו "עם ישראל חי". הבנו שאסור לנו להבליג יותר. החזרנו אבנים. אבן אחת פגעה באחד מהם, ולא יודע למה, אבל כנראה שזה היה מישהו מיוחד, כי הם התעצבנו מאוד, לקחו פיגום של בניין (מוט ברזל כזה ארוך) והעיפו אותו על הראש של אחד התלמידים, שנפצע קל, וכל החולצה שלו התמלאה בדם. ראש הישיבה ניגש למנהיגי ההסלמה (בינתיים הגיעו ערבים מכל האזור), ואמר לו שירגיע. הערבי דחף את הרב לרצפה, העיף לו את המשקפיים, והתחיל להרביץ לו. אוטומטית כמה תלמידים התנפלו על הערבי שדחף ועל חבריו, וגם הם קיבלו מכות (וגם נתנו). הרב השתחל החוצה איכשהו, וצעק "כולם עליהם!!". סוף סוף הוא הבין מה שהבנו מזמן. הם לא מעוניינים בשלום, ולא מעוניינים בדו קיום, ואפילו לא אכפת להם מרבנים. רצנו עליהם, וכבר הרחתי את הרצח באוויר. והמשטרה עדיין לא הגיעה! תלמידים חטפו כיסאות בראש, אבנים, מה לא. החייל שלנו לא ידע מה לעשות. הוא היה עם מחסנית בהכנס, אבל לא ידע מה הוא יכול לעשות. ניגשו אליו קבוצת ערבים, אחד מהם תפס לו את הקנה וצעק "תירה בי! תירה בי אם יש לך אומץ יא מניאק!" נראה לי שהוא רצה שיפלט כדור, כדי שיאשימו אותנו שהרגנו בהם. החייל הרים את הנשק לשמים, ירה יריה, וצעק "תלך!!". זה לא עזר, והערבים רצו לחטוף לו את האמ16 שלו! הוא ירה עוד שתי יריות באוויר על מנת שיתרחקו, ואז בדיוק המשטרה הגיעה, ואמרה לנו לרוץ לישיבה. מזל שהוא ירה, כמו שאמרתי, כבר הרחתי את הרצח באוויר. לדעתי, אם הוא לא היה יורה, הייתה כותרת בעיתון "רב ותלמידים נהרגו בקטטה עם ערבים". וכבר נשלפו סכינים. זה היה 30 מטר מהישיבה. בשכונה. אפילו יש דירה של תלמידים באותו הבלוק. נכנסנו לישיבה, נעלנו את הדלתות. הייתה שיחה קצרה, התפללנו ערבית, הייתה שיחת תדרוך (שמענו את הערבים צועקים בחוץ) עם הרבנים והמשטרה שהגיעה, ועוד יהודי תושב השכונה שכמעט בכה לנו, ואמר לנו שסופסוף הרגשנו באמת את הגיהנום שהם חווים כבר עשרות שנים, ואמר לנו להיזהר, כי יש להם מצבורי נשק ועכשיו הם גם יתחילו להשתמש בו. השוטרים אישרו את זה. חיכינו שעתיים בערך, וכשהצצנו החוצה ראינו שהרב הראשי של עכו והמחוז הספיק להגיע, כמו גם ראש העיר, ואנשי קהילה. וזה לא הכל- כ500 ערבים (כנראה הם קראו לחברים שלהם מהעיר העתיקה) זועמים בחוץ, מקיפים את הישיבה. פלאשים של מצלמות גם היו. כשהיס"מ הגיע, אמרו לנו להסתדר לפי דירות, והם יפנו אותנו. אני הייתי בדירה בבבלוק הבעייתי, איפה שהכל קרה, אז אותנו פינו אחרונים. כמובן שצילמו אותנו ללא הרף. נכנסנו לדירה, 20 שניות, ויצאנו לרכב (באנו במיוחד לשמחת תורה. בסוכות לא לומדים בישיבות). זה מה שהיה, אחת לאחת."