בחיי שאני לא מבין..

כהניסט

New member
פחחחחחחחחחח

זה הדבר השנון ביותר שפיך מלא הקינואה הצליח להוציא? תפרשי, אחותי, תפרשי.

AdonAsda

New member
אז מסתבר ש...

Denial isn't just a river in Egypt זאת גם תגובה פסיכולגית למשמע האמת הכואבת...

שטויות. לא הייתי שם ומניעי לגבי

אותה תגובה ברורים מאליהם (רמז: זו היתה תגובה על האשמה אנטישמית אוטומטית).

טוב גבריאל

מעבר לעדותך כאן, איפה ההוכחות? אתה מספר כאן על פצועים, זריקות אבנים, מכות, התגרויות... למה אין לזה אפילו תיעוד מינימאלי כאן? הרי אמרת שכתבי החדשות היו במקום, שההתגרויות, המכות, היריקות והקללות הם עניין יום-יומי, אז למה אתה לא דואג להביא את התיעוד המינימאלי ביותר(במיוחד כיום כשלכל פלאפון שני יש מצלמה)? איך אתה רוצה שאני אתייחס לזה? לפי העדות שלך? לפי העדות של הצעירים הערבים שמספרים שכל מה שהם עשו זה עישנו נרגילה כשהרוקדים עברו מולם ואז הקניטו אותם? אני ספקן, ותרשה לי להיות כזה כל עוד אתה לא מביא לי שום עדות מוחשית, כי ככה אני, גם כלפי המון עדויות נגדיות מהצד הערבי אני ספקן וצריך דברים יותר מוחשיים, כרגע הדבר המוחשי היחידי שיש לי זה הירי שהיה, והוא אם כבר מחזק בינתיים את הגרסה הערבית שמדובר בתוקפנות. יש לך ראיות נגדיות?

ערב רב

New member
לא ברור לי מה אתה רוצה ממנו

הוא נתן עדות מאוד מפורטת, וכזכור האירוע היה בזמן השבת, כך שהציפייה שלך לצילומי פלאפון (מלבד הצלצול מציל החיים לשיטתו למשטרה) מופרכת מן היסוד. אני, אגב, לא קראתי שום עדות נוספת בנושא מלבד זו, אם אתה כן אז אולי תציג אותה בפנינו? כי כרגע הגירסא שלו היא הגירסא היחידה.

ערב רב

New member
בכל אופן, בגוגל ניוז יש כמה כתבות

ממקורות שונים (גל"צ, מעריב, הארץ, NFC, ערוץ 7), כאשר ב-'הארץ' ישנה טענה לגבי 'עימות' שלאחריו נורתה ירייה, לא ברור טיבו של ה-'עימות' ואין פירוט לגביו. ב-MSN ישנו דיווח מופרך שמדבר על תקרית שקשורה בנרגילה, בלי אף מילה על התקהלויות ועימותים נרחבים בין התהלוכה לערבים. ב-NRG יש דיווח על "תגרה המונית" ובנוסף מובאת גירסת היהודים בקצרה. ב-NFC יש דיווח נרחב עם תמונות שמאשר את גירסת היהודים וכך גם בערוץ 7, שם יש 3 תגובות שנראות אותנטיות של אנשים שמספרים שהיו שם ומאשרים את הסיפור.

מה אני רוצה? עובדות

אני לא יכול להסתמך על עדות יחידה כשאין לי עובדות שמאמתות אותה. זה נכון גם לצד השני- האם כל טענה ערבית על אפליה/גזענות/התעללות/ג'נוסייד/שואה/רצח/טבח/קיפוח אני צריך לקחת כשרירית וקיימת על סמך עדויות בלבד? והוא מספר כאן שכן היו כתבים של ערוץ 10 בשטח, ושההתנכלויות הערביות נמשכו הרבה מעבר לשבת ההיא, אז למה אין לו שום תעוד לזה? והנה גירסה סותרת בכתבה של MSN- http://news.msn.co.il/news/Internal/Internal/200610/20061014191903.htm?inter=1

ערב רב

New member
לא אמרתי שעדות היא ראיה ניצחת

אבל הציפייה שלך ליותר מזה מעד - מופרכת. הוא נתן לנו עדות אישית מפורטת ולהתרשמותי - אמינה, ובזה נגמר חלקו בסיפור. מעבר לכך, ראה את סקירת העיתונות שלי בנושא.

על פי מה אתה קובע זאת?

אתה מכיר את הבן-אדם? גם בג'נין-ג'נין נתנו ראיות 'אמינות' לכעורה של דוקטור פלסטיני שהתבררו זמן מה אחר כך כמפוברקות לצרכי הסרט. ולמה אני רוצה הוכחות? כי הוא מביא טענה ואני רוצה לדעת האם היא אמיתית או מוטעית או חלקית, אני לא דוחה אותה על הסף ולא מקבל אותה עד שיהיו לי מספיק עדויות לגיבוש דעה בנושא.

goidelg

New member
איך אני יכול להוכיח לך?

אני מוכן לעבור פוליגרף מצידי. אני אומר לך, לא שיקרתי, חבל שאתם מאמינים רק לצד הערבי במקום לאחים שלכם...

הקירבה ביננו לא עושה אותך צודק

אבל אם אתה בא בטענה חובת ההוכחה חלה עליך, כשם שהצד השני חלים עליו אותם תנאים כדי להוכיח את אמינות דבריו. ואם אתה אומר שזו מסכת התגרויות שאתם עוברים, ולא רק התקרית הזו, אז בבקשה נסה לתעד זאת, כי רק ככה אתה תוכל להילחם בזה. כמובן שאתה יכול לספר את הסיפורים האלה, אבל כמו שאני לא טטלה של הסיפורים של גדעון לוי אני גם לא טטלה של סיפורים כאלה.

goidelg

New member
אבל חבל שבמקום לא להאמין לשני

הצדדים עד שאחד מהם יוכיח עד טענותיו, את מאמינה לצד הערבי, ולנו לא. אני מוכן להישבע בכל היקר לי. העיפו עלינו אבנים, נפצים, מה שאתה רוצה. כל מה שכתבתי!! איך נביא הוכחות? זה קרה בשבת, אסור לצלם, מה גם שגם כשיצאה שבת היינו כלואים בתוך מבנה הישיבה עד שהיס"מ חילצו אותנו לדירות, וגם אז נכנסנו ישר לרכבים. מי חשב בכלל על לצלם? רק רצינו לברוח!

מי אמר שאני מאמין לצד מסויים?

אני לא קיבלתי מספיק מידע על מה שקרה בשביל לבסס דיעה. הדבר היחידי שיש כרגע זה היריות שנורו והן דווקא מחזקות את הטענות הערביות בנוגע לתוקפנות. אם אתה טוען אחרת ואומר לי שההטרדות מצד יושבי השכונה הם עניין יום-יומי(מה שיהפוך את הטענה שלך להרבה יותר מתקבלת על הדעת) אז אתה מוזמן לתעד אותם ולהביא לכאן לחיזוק עדותך. בדיוק כשם שבזמנו היה בעל עסק חילוני שתועד בוידאו כשהוא דוחף זקן חרדי למדרכה אחרי התקהלות סביב חנותו, דבר שהרשיע אותו בגרימת המוות לאותו זקן. תמונה אחת שווה אלף מילים. אתה יכול גם להביא עדויות אובייקטיביות- תושבי שכונה שלא היו איתכם ,שוטרים שהגיעו למקום, כתבים... תזכור שחובת ההוכחה חלה עליך.

goidelg

New member
העדות שלי יכולה להיות קבילה בבית

משפט. 1000 מילים שווים תמונה, ואני כתבתי אלף מילים. היריות היו הרתעה, בדיוק מהמקרה שקראתי. אם לא היו יריות, היה רצח. אתה מוזמן לקרוא את העדות שלי בעיון.

איך אתה רוצה שאני אסתמך

על העדות שלך בלבד? אתה לא מבין שבאופן פרקטי- זה לא יכול לשנות אם גם היית כותב 10000 מילים כי אתה לא נותן לי בסיס, משהו מוצק להאחז בו. במקרה הזה תספיק עדות אחת נגדית של הצד הערבי כדי לסתור אותך, וזה לא משנה כמה תכביר במילים. זה משהו שאתה חייב להבין- עדות מוחשית היא משהו חצוב בסלע, תן לי משהו מינימאלי לראות שהעדות מבוססת עליו- צלם את הפציעות מהאבנים, או את ההתנכלויות או מה שזה לא יהיה שיחזק את טענתך, בלעדיהם אתה רק נותן לי מילים ללא עוגן.

ערב רב

New member
ההסתמכות הבלעדית שלך על היריות

תמוהה - יש אפילו כמה דיווחים בהם לא מדובר כלל על יריות, יש דיווחים על ירייה אחת ויש על 3, אז למה אתה מסתמך דווקא עליהן? תחליט, אם אתה מקבל את הדיווחים בתקשורת אז כמו שכבר כתבתי בסקירת העיתונות שלי, הם מגוונים ושונים זה מזה בכל פרטי האירוע, ובנוסף לזה יש לנו את העדות הזו, וזהו. זה מה שיש כרגע, אלא אם הלכת לתחנת המשטרה ועיינת ב-"תיק הראיות".

למעלה