בחיי שאני לא מבין..

NorthernStar

New member
האבחנה היא ברורה ביותר

לאומנות היא לאומיות חריפה ותקיפה הרואה את הלאום של המאמין בה כנעלה על עמים אחרים. גישה זו מצדיקה בשל כך אפליה ויחס עוין כלפי מיעוטים בתוך מדינת הלאום כמו גם תוקפנות קיצונית כלפי מדינות שכנות מתוך שאיפות התפשטות אימפריאליות. לא שאתה מסוגל להבין, אבל אני איני מזוהה עם אף לאום. לעומת זאת אני מזדהה עם קבוצות לאומיות/אתניות מדוכאות כשהפלסטינים מהווים דוגמא אחת.

ערב רב

New member
אינך רואה את הסתירה בדברייך?

"איני מזוהה עם אף לאום", "מזדהה עם קבוצות לאומיות/אתניות מדוכאות כשהפלסטינים מהווים דוגמא אחת". אז את מזדהה בצורה טוטאלית עם הלאומיות הפלסטינית - או לא? כאמור, מהעדפתך את בעל ההון הפלסטיני על הפועל העברי קשה היום התשובה ברורה לגמרי - לאומנות קלאסית. ועל יחסך ה-'מיוחד' ליהודים לא אמרתי מילה.

NorthernStar

New member
הבנת הנקרא

איני מזוהה עם אף לאום - אינני שייכת לאף לאום מזדהה עם קבוצות לאומיות/אתניות מדוכאות - מגלה אמפתיה וגו'.

ערב רב

New member
לאומנות היא אידאולוגיה נרכשת

לא מורשת, ולכן בלי שום קשר למוצאך את יכולה להחזיק באידאולוגיה לאומנית כזו או אחרת - ואת כבר הסברת כאן היטב כיצד האידאולוגיה שלך היא לאומנות פלסטינית - אמפטיה למאבק הלאומי, העדפה קטיגורית של אינדיבידואלים שלפי כל קריטריון אינדיבידואלי לא היו זכאים ליחס מועדף, על פני חלכאים ונדכאים אינדיבידואלית שאינם שייכים לקבוצה. זו, כאמור, אידאולוגיה לאומנית עם"י ההגדרה.

שקרנית וגזענית

לפי התיאוריה ה"אקדמית" שלך אי אפשר לחלק את הציבור היהודי בישראל לימין ושמאל פוליטי, כמקובל בכל מדינה. כל תומכי הרעיון הציוני משתייכים לאותו ימין פוליטי עבורך. כך שאם נחבר את הודעתך האחרונה לכל היתר, נקבל את הדבר הבא: "בגלל קיומם של יהודים ציונים כמוך, אני מזדהה באופן טוטאלי עם אויביהם". מה לעשות, כנראה שלעולם לא אוכל לערוך ניסוי מדעי קטן, כמו לבדוק לצד מי היית עומדת אילו הוכחדה הציונות כאן ועכשיו. היא יקרה מדי לליבי בשביל ניסוי אכזרי כזה.

NorthernStar

New member
שקרן וגזען

או אולי קשה הבנה. ציונות=לאומנות=גזענות באמת, לא קשה להבין. עצרת האו"ם הבינה את זה לפני שארה"ב השתיקה גם אותה.

מעתיקנית, שקרנית וגזענית

1. עפ"י משנתך ציונות=לאומנות=גזענות. 2. רוב יהודי העולם תומכים בציונות, אם בגלוי ואם באופן פסיבי. כמעט כל הישראלים ציונים. 1+2 = עפ"י תורת הגזע נוסח NorthernStar, אין כמעט ישראלי שאינו לאומן וגזען. בתקופה שבה עצרת האו"ם "הבינה את זה", הערבים יכלו גם להעביר החלטה שהיום הוא לילה ולהיפך.

NorthernStar

New member
אני באמת מקווה שתתבגר

גם תלמד סובלנות מהי ומאוד חשוב - תלמד לקרוא.

למעלה