בחייאת, תנו צ'אנס.

שמחתי לנהל את הדיון

אני אקרא את כל הנרשם כאן שוב ואנסה להפנים. אולי אני אתרכך מעט באופן אישי, למרות שמאוד קשה לי.

אני מתכוון להשאיר את ההודעה שלכם

ואני מקווה שההודעה הזאת תשמש כסמל לשמצה עבור המלצות עתידיות לתכניות כמו התכנית שלכם, שללא ספק נשמעת מעניינת (אני, באופן אישי, הולך להאזין לה ללא ספק) - אלא על המראה של הרדיו החינוכי, שאמור היה מלכתחילה להיות דרך של צעירים מהפריפריה להשתלב בעולם התקשורת - והפך, במחי ידו של רייכמן, ל"רדיו של המכללה הבין-תחומית - המעוז של העשירון העליון", לדבריכם. מה אגיד, שיהיה בהצלחה. לכם, אבל בעיקר למדינה שלנו.

שוליים1

New member
אנחנו רוצים את מה שמורוזובסקי לוקח!

אפתח עם ציטוטים נבחרים של מר מורוזובסקי, מנהל רדיו קול רמת השרון (בתקווה כי אינו מכיר את מהות הקולג' רדיו/את מהות האקדמיה/האומנות/הבידור ו/או, כי הוא על סמים), (שאינם מן הקלים):
"...גם בשוליים לא צריכים לדבר על סמים ועל אוננות... (!)" *גם שמעתי שאוננות גורמת לצמיחת שיערות על כפות הידיים, מה דעתך?
"...אני לא רוצה לחשוב שצעירי השרון יכולים להדליק רדיו ולשמוע דיבורים על חשיש...(!)" *אל חשש! רוב צעירי השרון מאזינים לרדיו רק כשהם ברכבם (בדרך לקנות חשיש).
"...הם צריכים לעצור את זה ומיד... (!)" *ואת הספרים שלהם צריך לשרוף לאלתר?
"...לי דיברו על רדיו ליהודי התפוצות, רדיו שידבר על ציונות. זו התגשמות החזון..." *לנו דיברו על קוטנר, ברדיו דיבר דידי הררי, הרדיו דיבר ציניות. לצערי זה התגשמות החזון. אנו מזמינים אותך לבקר בעתיד, מר מורוזובסקי. המוזיקה אנרגטית עד בלי די והאנשים נאורים כמעט כמו בשנות ה-60 ! אנו מגישים תכנית עדכנית ורלוונטית עם מוזיקה מצויינת ועושים שירות עצמאי לקידום הפודקאסט של התכנית (שבפועל נקלטת ברדיוס של 4 בתים). בכך אנו למעשה מקדמים את הרדיו החינוכי מבחינה תכנית ומעשית כאחד. הביקורת המתחסדת על הערכים שלנו שהטיזר שפרסמנו עורר בך, רק חושפים את היותך אנכרוניסטי, לא מודע למצב הנוער והאומה, לא מודע למצב הרדיו והתקשורת, חסר כל הבנה בנוגע לשיווק, שיווק אלטרנטיבי או תרבות אלטרנטיבית, חסר מעוף, חסר חוש הומור וכעקרון , עיוור או צבוע. יש לרדיו הבין תחומי אינטרס לשדר תכנית כמו שלנו כי היא טובה. יש אינטרס לפרסם טיזר כמו זה שפירסמנו, כי הוא קולע. אנו לא מצפים לקלוע לטעמם או רמת משכלם של כל הבריות ואנו לא מצפים שכולם יאהבו או יבינו את מהות התכנית. התכנית אינה מיועדת לבני 21 ומטה או בני 60 ומעלה ולכן היא משודרת בלילה, במסגרת רדיו סטודנטים. (האם אתה נופל בתווח הגילים שלנו?) גם לנועם יש ודאי אינטרס להשאיר כאן את ההודעות שלך ושלנו - אנו מנחשים שהוא מציג את עליית הדור החדש ונפילת הדינוזאור האחרון. כך וכך, מכיוון שלא הקשבת לתכנית, הביקורת שלך לא רלוונטית. ברשותך ובמסגרת קידום התכנית, נשמח לשרשר את תוכן הודעתך היכן שרק נוכל, למען יראו ויצחקו! (כולל האחראים על התכנית) ובנוגע לערכינו - שירתנו בצה"ל, אנו מתנדבים בארגונים התומכים באוכלוסיות חלשות, אנו מתמחים בענייניי נשים/משפט בלימודינו, במטרה לסייע לקהילה ובמיוחד למיעוטים ונשים. לולה גם שומרת כשר וצמה בכיפור. אנו לא מוצאים כל קשר בין עובדות אילו ואחרות המצביעות על ערכים לבין חשיש, אוננות ורדיו. אכן רצינו לצור הד, אך לא ציפינו לשמע נפיחה. נועם וסנש, אנו מקווים כי אכן תאזינו לנו ומודים לכם על הפרגון. תודה רבה לכם. בברכה, יהונתן ולולה www.shoolaim.co.cc

לא שהדעה שלי מעניינת אתכם, אבל אני עם יניב.

הודעות מגעילות ומתנשאות. תמשיכו להיצמד לנועם ולסנש. זה בטוח ייתן לכם עוד שני מאזינים.

תודה לכם אנשי הרדיו הבינתחומי

על שהפכתם את כל הדעות השליליות על הרדיו שלכם למוחשיות. קיוויתי שטעיתי, אבל שני משפטי תגובה זה הרבה מעבר למה שמגיע לכם על ההתנהגות הפרובוקטיבית והמתנשאת שאתם מפגינים כאן כלפי וכלפי אנשי רדיו אחרים, מנוסים ומבוגרים מכם.

ayan2

New member
בלה בלה בלה. הולך ופוחת הדור.

למען הסר ספק, תגובתי מתייחסת לשוליים 1. יניב, טוב שהייתה לך אנרגיה להשיב להם, אני לגמרי איתך ועם נקודת המבט שלך. אם קיים בעולם הזה קהל לתוכנית הזאת, אני רק יכולה לשמוח שאני לא חלק ממנו. פוריטנית מתחסדת שכמותי. Not.
מעבר לכל המילים, פשוט עצוב לי שכך מנצלים לרעה את הפרויקט הזה של הרדיו החינוכי.

שוליים1

New member
בלה בלה בלה. הולך ופוחת ה-IQ

למען הסר ספק, תגובתנו מתייחסת ל- ayan2. צר לנו, אך השנה היא 2010 ואנו אקדמאים. מבחינתינו בכל אופן, אם אינך רוצה להמנות עם קהל שלא מסתחרר ממילים דוגמת "חשיש" ו-"אוננות", את פוריטנית מתחסדת לכל דבר. אנו משערים שלא הקשבת לתכנית ומאחלים לך סוף שבוע רגוע עם יניב המגניב וגלגל"צ! זכרי לחגור רק מאחור! בברכה, יהונתן ולולה הערת שוליים
למען הסר כל ספק: המילה "חור", הנה חלק מהמילה "מאחור". אין לנו כוונות זדון באיחול לבבי וקורקטי זה!

ואם יש פה איזה מנהל פורום צדיק

אפשר לשרשר לכאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1099&msgid=140800761 תודה

מאוננים ומשדרים

שמעו, אני בתחום הרדיו החינוכי כבר 13 שנה. גדלתי והתחנכתי בתחנות רדיו חינוכיות. למדתי רדיו, ניהלתי תחנות חינוכיות, הייתי שותפה לבניית לא מעט קונספטים, חינוכיים יותר חינוכיים פחות. ולא אני לא שמרנית ואני לא מתחסדת. אישרתי לא מעט תכנים שגרמו ללא מעט הרמות גבה ושאלות שהופנו לעברי. התווכחתי עם לא מעט אנשי חינוך ואקדמיה על מקומם של תכנים כאלו ואחרים ברדיו החינוכי. יצא לי לעבוד עם סטודנטים, הייתי סטודנטית לתקשורת בעצמי ואני מכירה מאוד מקרוב את התחושה שאפשר לשנות את הסקאלה. אבל בהתבטאות כל כך מגעילה ומתנשאת עדין לא נתקלתי. כשקראתי הודעות כאלה בעבר מייד מיהרתי להאזין ולשלוח לשדרן דוח מפורט על למה התכנית שלו היא לא יצירת מופת, ותאמינו לי, קשה מאוד להרשים אותי. עם התבטאות כזאת תהיו בטוחים שאין בי רצון להאזין. ובכלל עם גישה שכזאת אני לא בטוחה שיש לכם מה לחפש בתחום. אל תשכחו גם שהודות לגוגל השרשור הזה שכרגע נראה לכם סתמי ושכיח יישאר חרוט ברשת לדורי דורות. יום אחד קורות החיים שלכם יגיעו לידי מישהו שירצה ללמוד דבר או שניים על אישיותכם. כקוראת מהצד וכמנהלת תוכן שגייסה לא מעט אנשים לתחום אני יכולה לזהות בין השורות השנונות את הגועל המתנשא והמצטדק שלא הייתי מעוניינת לשהות במחיצתו במהלך יום העבודה. קצת צניעות וקבלת ביקורת לא תזיק ותתפלאו, אפשר להיות יצירתיים ברדיו, ברדיו אינטרנט וברדיו החינוכי גם בלי לדבר על חשיש ואוננות. במיוחד מסטודנטים של המרכז הבינתחומי הלומדים עם טובי המרצים הייתי מצפה ליותר. אחתום בכך שמניסיוני מי שמדבר בדרך כלל לא עושה. וצר לי שאתם מוצאים ברדיו כלי להרגעת תחושת היחמה וההורמונים המשתוללים. מאחלת לכם חוויות מיניות שאינן כוללות אנטנות ומשדרים.

לותם1978

New member
תגובה לחגית גידרון

היי חגית, הייתי חייב להגיב ולאמר שיהונתן ולולה דאגו להפיץ את השרשור הזה בעצמם ברחבי הפייסבוק ובמייספייס וכסטודנט לתקשורת אני מאוד שמח שהם עשו את זה כי זה דיון ממש מעניין על שיווק. היום דנו בתכנית שלהם ובשרשור הזה בשיעור במשך שעה וחצי במסגרת רפרט שהעברתי. קשה לי להאמין שבני גילי ובכלל הדור שצמח על הרדיו של שי ודרור, יואב קוטנר, זהבי עצבני ועסק שחור (שהם מזכירים בפוסטים שלהם) לא מעוניינים להרשים אותך. הם מעוניינים שיגיבו. אני גם בטוח גם שהשדרנים האילו היו מצדדים בהם ובגישה הכביכול מתנשאת שלהם כי הם פשוט נורא מצחיקים (שמעת אותם?) הפלייר שהתחיל את הדיון הזה בעצם ממפה את קהל היעד שלהם ואני לא מתפלא מהתגובות שהוא קוצר. הם יודעים מה הם עושים והם עושים את זה טוב ובגלל זה יש כזה באז סביב תכנית רדיו שבכלל אי אפשר לקלוט ברדיו! הפליירים שלהם מעוצבים ונכתבים כדי לעורר תגובות כמו שלך. המהומות שהם מצליחים לעורר בפורומים האילו מקרבים אותם לקהל שכן יתרשם מהתכנים הדיסקורסיביים והמוזיקליים שהם מגישים ולדעת חברי הקורס שלי גם יסלול את דרכם לערוצים מסחריים שידעו לתרגם את הפרובוקציות שלהם לכסף. אם מלמדים אותנו משהו בבינתחומי זה להיות נאמנים לעצמנו ולהכוונן על כסף. אני ממליץ על התכנית ונראה לי שאני כבר מעריץ נלהב. אני גם מסכים אם מי שכתבה שכדאי להקשיב ולראות בכלל במה מדובר לפני שתוקפים אותם. זו לא איזה תכנית נאו-נאצית זו תכנית ממש מצחיקה. אני ממליץ לך אישית להקשיב לה לפני שאת כותבת בכזותי רצינות כי בניגוד לשאר המגיבים פה הסיכום שלך מראה שיש לך הומור בריא ודווקא נראה לי שהיית נהינת. יהונתן ולולה - ישר כח!

בא לי להתערב.

ממש לא רלוונטי כמה שני האנשים האלה מצחיקים ואם התוכנית מעניינת. מה שרלוונטי - ועליו הדיון כאן - זה שהם: א. מטיפים לעבור על החוק. ב. מבזים את עצמם ואת מה שהם מייצגים. ג. עונים כאן לאנשים בצורה מכוערת ומתנשאת. ובהודעה שהם כתבו לי קודם (היא פשוט נמחקה) הם ציינו שאני לא מעניינת אותם, אבל האמת היא שהשרשור הזה, על כל כותביו, מאוד מעניין אותם -אחרת הם לא היו משקיעים בו כל כך הרבה אנרגיה, כולל הפצה שלו ברשתות חברתיות (מה שעוד יותר לא מוסיף להם כבוד), כולל גיוס חברים שלהם שיכתבו כאן כמה הם מעריצים אותם. שיווק?! הצחקתם אותי.

מי מטיף?

סלחי לי גב' בר אבל את לא חושבת שנסחפת קצת? איפה נאמר על ידם שמומלץ לעבור על החוק? כל מה שכתוב בפלאייר זה שישנם דיבורים על סמים קלים? איך החלטת שהדיבורים האלו מעודדים עבירה על החוק? אולי בכלל הם מטיפים נגד שימוש בסמים. קודם תאזיני, ואח"כ תשפטי

אז האזנתי לתכנית מס' 31

היי לותם נעים מאוד, אני אתחיל בסיפור... בשנה הראשונה שבדקתי בגרויות ברדיו בחרתי את התכניות על פי העטיפה. יצאתי מתוך נקודת הנחה שככל שהעטיפה מושקעת יותר, כך התכנית שצרובה על הדיסק או הקלטת (כן בזמנו היו גם קלטות) תהיה אטרקטיבית ומוצלחת יותר. למרבה האכזבה גיליתי שלא כך הדבר, להפך, לרוב עטיפה מושקעת היתה רק כיסוי לתכנית בעלת מבנה רעוע ותוכן פשטני. בערך כמו הסיפור של הפרומואים של "נשות הטייסים" לצערי התכנית "הערת שולים" היא דוגמא נוספת לתופעה זו. לא הצלחתי להבין את הקונספט של התכנית, לא מצאתי קשר בין טקסט התקציר לתוכן, לא מצאתי קשר בין מה שהובטח כאן לתוכן התכנית. המעברים היו לא ברורים, קפיצות מנושא לנושא, מוסיקה שאולי נחשבת איכותית, אבל אינה לטעמי ונשמעת כמו חיקוי לקול הקמפוס. מצאתי שני אנשי רדיו בוסריים שבניגוד למה שהפגינו כאן בפורום מסתבר שהם די חסרי ביטחון, שהאחד מתחבא מאחורי גמגומים ואילו השניה מתחבאת מאחורי גניחות ודיבורים סרק וולגריים. אז עם כל הכבוד לתרגיל התקשורתי בשיווק, אני לא חושבת שהסערת חבורה של חולי רדיו עד כדי זעם וסלידה, יכולה להיחשב כמדד להצלחה. אני מאמינה בלמידה איטית ובהתמדה. כשיונתן ולולה יפיקו תכנית מושקעת עם תוכן ראוי, עם מבנה של תכנית רדיו וחיבורים וקישורים הגיוניים, אז אשמח להאזין, לפרגן ולהגיד שטעיתי. בינתיים למיטב הבנתי מדובר בשני אנשים מוכשרים אך עצלנים שניסו לקפוץ הרבה מעל הפופיק. אז עם כל הכבוד לפלאיירים ולקשקושים, מה שחשוב בשורה התחתונה הוא יכולת שידור, מה ששני החברים שלנו טרם הוכיחו. יכולת שידור היא יכולת נרכשת על ידי התנסות בשידור והגשה של סגנונות שונים, שגיבוב שטויות למקרופון הוא חלק מזערי מסגנונות אלו. וסתם "הערת שוליים" ראיתי את התמונות של הרדיו שלכם בפייסבוק, יש לכם אחלה ציוד. אולי כדאי שתעשו איתו דברים מועילים כמו להפיק אותות תחנה ראויים ואותות תכניות שישתוו ברמתם לגרפיקה המסעירה של הפלאיירים? ובלי קשר, הבטחתם לי סיור וצפיה באולפנים מקרוב

sharasara11

New member
חגית, דווקא תכנית ממש מצחיקה...

בעקבותיך האזנתי לתכנית 32 ודווקא מאוד נהינתי - במיוחד מלולה. גם כשדיברה על דברים וולגריים יחסית (כמו עניין הביצים...) עשתה את זה בכזו חינניות שקשה לי שלא להיות מוקסמת ממנה... גם אני לא כל כך התחברתי למוזיקה שבאמת מזכירה את הגוון של 106 אבל גם 106 היא תחנה של סטודנטים וכנראה שזה מה שהולך היום, (אני עדיין בבוב דילן אז אין לי סמכות לקבוע). האמת היא שהעברתי כל פעם לדיבורים כדי לראות על מה כל הרעש כאן. בסך הכל, אני באמת לא מבינה על מה כל המהומה והכעס. מדובר בשני חברה צעירים ומוכשרים שמדברים על מה שמעניין צעירים בצורה שובבה וכובשת לב. לדעתי דווקא חוסר הניסיון של הצמד חמד הזה מספק סוג אחר של רדיו - אינטימי יותר שמזכיר לי את תכניות הרדיו שמעתי כשלמדתי בבוסטון בגיל 25... (גם לנו היתה תחנה שהגישו סטודנטים מגמגמים והיה נחשב בתקופתי לרדיו מהפכני). כאמא לבן 11, תכניות כמו זו לא מטרידות אותי. מטרידים אותי יותר משחקי המחשב שחבריו של בני מכורים אליהם (אני לא מכניסה אותם הביתה) ווסדרות טלויזיה אלימות. בהחלט אקשיב לפרקים הבאים.

למעלה