בחייאת, תנו צ'אנס.

שוליים1

New member
בחייאת, תנו צ'אנס.

היי, אנחנו יהונתן ולולה. אנחנו מגישים תכנית לייט-נייט נאו-פלצנית המתמקדת במוזיקה אלטרנטיבית, דיבורי סרק על לסביות, סמים קלים, אוננות ואקטואליה, ברדיו של המכללה הבין תחומית בהרצליה - מעוז העשירון העליון. אנחנו מנסים לאזן ויורדים ממש, אבל ממש נמוך (!). בינתיים יש לנו בסביבות ה-3-6 מאזינים פר תכנית ואנחנו מנצלים את הפריווילגיות הרבות בכך! נעים במיוחד להאזין לנו בזמן שמפשפשים בפרופיל של אנשים זרים בפייסבוק, צופים בפורנו בדירה עם קירות דקים, בוהים במסך לפרקי זמן ממושכים תחת השפעה של מה שעובר היום כחשיש, וכד'. בחייאת, תנו צ'אנס. "הערת שוליים" - מגזין המוזיקה (והמיניות) האלטרנטיבית של הרדיו הבין תחומי www.shoolaim.co.cc

תתביישו

אתם משדרים בתחנת רדיו חינוכית. אוי ואבוי לנו שהודעה כזו מתפרסמת בפורום שאויבי הפרוייקט הזה פוקדים לא פעם. עצוב לי כמנהל התחנה השכנה שמישהו נותן לתכנית כזו פתחון פה ברדיו שאמורים להיות לו ערכים אחרים לגמרי. והתגובה שלכם לגבי עוד יותר מוכיחה עד כמה מקומכם בתחנה שגם 3-6 מאזינים אין לה. תתביישו.

האם האזנתם לתוכנית?

יניב, קשה לי לקבל את הביקורת שלך. אם טרם האזנת לתוכנית אזי תגובתך אינה עניינית ולצערי מאד מתלהמת. אתה מעביר ביקורת ושופט תוכנית, וגם תחנת רדיו שלמה, על סמך פרסומת. אפשר לחשוב שהתכנים המשודרים היום בטלוויזיה חדשות לבקרים הינם עדינים יותר, ראה לדוגמא את תוכנית הטלוויזיה "עספור" בה משתמשים בשפה גסה ומנבלים את הפה בכל תוכנית שלא לדבר על כמות עישוני הסמים שמוצגת שם. ראוי לציין, וכאן אני פונה לכל האבות והמחנכים הדגולים שהגיבו כאן בפורום תוך שימוש באלימות מילולית (ואני מתכוונת אליך מר ראובן לוי), שהתוכנית משודרת בשעה 22:00. אני לא חושב שבתור מנהל תחנת רדיו חינוכי הפגנת פה שמץ של התנהגות הולמת. להבא אני מציעה לנהוג ביתר סובלנות וסבלנות על מנת שנפתח כאן שיח תרבותי ובוגר

anat concept

New member
סליחה אבל במה יש להם להתבייש?

לא ראיתי בכלל בעיה עם ההודעה ואין בכלל דיבור מפורש על אוננות. וגם אם כן, מה הבעיה לדבר על אוננות, אוכל, עשיית צרכים, או גירוד ביבלת? מה כ"כ מפחיד בלדבר על הגוף? באמת אני לא מבינה במה יש להתבייש. אנחנו לא ילדים בני 3 או 4, שגם הם דרך אגב חוקרים ומגלים את גופם, כמובן בהקשרים שונים מאשר אנו המבוגרים. אבל מה המסר שיש לך? שלדבר על מין ומיניות זה אסור? האם זה מה שיכול לקדם את החופש המחשבתי, ואת חופש הפעולה? דיכוי? ממתי דיכוי היא דוגמא לדרך לחנך או לעצב חברה? באמת מפליא אותי רמת התגובות כאן בפורום, התכנית משעשעת, מבדרת, מרעננת ומי שלא רוצה או נלחץ מהתכנית. שלא יאזין. מדוע לפרסם נשים חצי ערומות שכובות על רכב חדש למכירה זה בסדר, או מישהי מלקקת גלידה זה בסדר, או פרסומות סקסיסטיות בכלל הן לא פוגעות בנשים. האם המיליטריזם ואלימות שקיימים במדיה אינם מקוממים? המציצנות והצהובנות של התקשורת אינה תת-רמה? מדוע מדורי רכילות שמככבים בהם נובו רישים מנותחים ומשומנים הוא עניין סביר? מדוע הכפיה הדתית הקיימת מצד החוגים האורתודוקסים הם סבירים ועוד ועוד ועוד ולדבר על אקט בסיסי, בקיום המיני פסיכולוגי שלנו הוא מבזה? יניב, צר לי שאתה חש כך. באמת מקווה שמצאת לך מנוח.

ענת רק שאלה אחת לי אליך

האם את חושבת שרדיו חינוכי השייך לקול ישראל יכול ליצא הודעות המעודדות שימוש בסמים? אשמח לדעת גם אם את תלמידת המכללה. <<<נעים במיוחד להאזין לנו בזמן שמפשפשים בפרופיל של אנשים זרים בפייסבוק, צופים בפורנו בדירה עם קירות דקים, בוהים במסך לפרקי זמן ממושכים תחת השפעה של מה שעובר היום כחשיש, וכד'.>>>

sharasara11

New member
אני מסכימה עם ענת - מדוע מחקתם את הפוסטים?

שמתי לב כי הפורום צינזר את כל ההודעות של יהונתן ולולה אז לא ממש ניתנת להם זכות להסביר את עצמם. מנהלי הפורום - למה מחקתם אותם? אתם לא חושבים שהתגובות שלהם לביקורת שהם חוטפים כאן רלוונטיות?

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
בוודאי שאת מסכימה עם ענת

שתיכן נשלחתן על ידי הבחורה הוולגארית שחסמתי מכאן, ויפה שאתן נחלצות לעזרתה ומנסות להרים תמיכה בשם חופש הביטוי שניתן לה כאן מעל ומעבר, לא נתקלת בהודעות שעליהן שמעת, כי לשמחת כולנו הן נמחקו. אם אין לכן משהו קריטי להוסיף לדיון, הוא הסתיים. זה באמת לא בסדר להמשיך אותו כשכותב ההודעה המקורית כבר לא נוכח.

משעשע,

אבל אתם לא בפורום הנכון. תתכוננו לסקילה המונית. עוד לא הספקתי להאזין, אבל מהר"שים עולה טעם מוסיקלי מצויין, מהתקצירים הומור נמוך במיוחד ומהבאנר חזה נאה לכל הדעות. יישר כח. אה, כן, גילוי נאות - גם אני, כמו יניב, מתפרנס מהרדיו החינוכי, ואני עדיין חושב שיש מקום להומור נמוך ומלוכלך ותוכן שוליים. אם לא שם - אז איפה? בכל זאת, מדובר בסטודנטים :) וכמובן, (מבלי לשמוע את התוכנית המדוברת) שגם אם מדובר בנונסנס מהסוג הדבילי ביותר, חשובה הקפדה על איכות התוכן, וידיעת כל כללי השידור הנכונים (גם אם על מנת לשבור אותם בחן, ע"ע שי ודרור בימיהם הפרועים). מילים גסות ברדיו כל אחד יכול לצעוק. יש מקום להומור דבילי בעיני, רק אם הוא מגיע מאנשים אינטליגנטיים, כך הוא מגיע מלווה בביקורת העצמית הראויה (לראייה הביטוי שהצמדתם לעצמכם "העשירון העליון"). אני אאזין לפודקאסטים ואחווה את דעתי. אבל שוב, אתם לא בפורום הנכון. שורצת פה ערימה של פוריטנים (וגם כמה אנשים טובים. אבל אנשים טובים הם מטיבם שקטים יותר) בהצלחה, ילדים.

סנש

"הומור נמוך ומלוכלך ותוכן שוליים" זו הגדרה יפה, אבל רק מקריאת ההודעה פה קיבלתי צמרמורת רעה, ואני לא אדם מתחסד בדרך כלל, אתה מכיר אותי. נכנסו לפה אנשים, וב-5 משפטים כתבו מספיק דברים רעים שלא צריכים להיכנס לשידור ברדיו חינוכי. גם בשוליים לא צריכים לדבר על סמים ועל אוננות. בשביל זה יש רדיו אינטרנט ולא רדיו חינוכי. מנהלי הרדיו יודעים שככה השדרנים מייצגים את התחנה החדשה? בחיזוק הסטיגמה השלילית שדבקה למרכז הבינתחומי, בירידה על מספר המאזינים? מצטער סנש, אין מקום לדברים האלה ברדיו חינוכי. אני לא רוצה לחשוב שצעירי השרון יכולים להדליק רדיו ולשמוע דיבורים על חשיש. בכל רדיו אחר הרגולטור היה מתערב. במקרים כאלה סומכים על שיקול דעתם של אנשי החינוך שמפעילים את התחנה (ובבינתחומי יש הרבה כאלה, מהטובים בארץ). הם צריכים לעצור את זה ומיד (או לפחות לעשות הדרכה לשדרנים על כללי המותר והאסור בשידור ובשיווק תכניות ברשת). לי דיברו על רדיו ליהודי התפוצות, רדיו שידבר על ציונות. זו התגשמות החזון של הרדיו הבינתחומי? אני מקווה שלא.

zwan

New member
אדון יניב

הבעיה האמיתית היא שבמאה הנוכחית יש עדיין בתחום החינוך אנשים מפגרים (הכוונה היא כמובן לא רפואית) כמוך שחושבים שהמילים "אוננות" או "חשיש" הן רעות, או ששידור מילים אלה עלול לפגוע (או לגלות משהו חדש) למוחם העדין של מאזיני הרדיו החינוכי. עוד לפני שהייתי מודע בכלל לקיום המצאת הרדיו הצלחתי כבר לגלות בכוחות עצמי שזה מרגיש ממש נעים כשאני מנסה להצית סדין בעזרת חיכוך מהיר ומתמשך, וגם על החשיש (תאמין או לא) למדתי לבד. עכשיו, אם לתוכנית של לולה (הנשמה היפהפיה שהיה לי העונג לבקע) ויונתן (החמוד שאיחר) יש לטענתך כ-6 מאזינים, זה אומר שהם הכפילו את הרייטינג של התחנה ואולי אם היו יותר שדרנים כמוהם ברדיו החינוכי שמדברים בצורה טבעית, משעשעת, מעניינת ומחרמנת, מישהו היה טורח להתאמץ ולא להירדם מצמד המילים האלה "רדיו חינוכי". אני הייתי רוצה שכשיהיה לי ילד, הוא יגדל בעולם שבו יוכל לשמוע ברדיו שאוננות זה דבר מגניב ומקובל (שכולנו עושים, נכון אדון יניב?) ושלא כל האנשים שמעשנים חשיש הם אנשים רעים. מדהים אותי לגלות שיהודי התפוצות והציונים לא מאוננים או מעשנים חשיש, פשוט מדהים! תן לאנשים קצת יותר קרדיט, האנשים שאתה מכוון אליהם את "חזון הרדיו החינוכי" שלך, שמדליקים רדיו כדי לשמוע על הרצל או איפה מוכרים פלייצאל במבצע, כבר איבדו מזמן את השמיעה, או את היכולת ללכת לקנות ויאגרה בשביל שפשוף אחרון לפני כיבוי אורות. אתה, מר מורוזונסקי, הוא זה שמנציח את הסטיגמה השלילית של הרדיו החינוכי שכבר מזמן איבד את תשומת לב תלמידיו, אבל מתעקש עד הסוף שהפורמט רלוונטי. תן סיכוי, תן להתבטא, תן קרדיט, תן לעצמך 2 סטירות ותתעורר, אתה כ ן אדם מתחסד, פשוט לא אחד שמודע לכך.

zwan שלום

קודם כל באמת ובתמים, איך שלא תסובב את זה, אם אחרי 30 תכניות של יונתן ולולה עדיין יש להם מספר דל של מאזינים זה אומר שמשהו לא עובד וכנראה שאתה והם מאמינים בקונספט אבל תכלס הוא לא עובד. לרשום לאדם אפילו בסוגריים ובעדינות שהוא מפגר ובכל הקשר זה גם לא יאה למרות שכבר נרשמו כאן דברים גרועים יותר וגם ממני, אבל בא ננסה לא לחזור אחורה, נפיק לקחים וננהל דיון תרבותי. מאוד משתמע מדבריך כאילו דיבור על סמים ועל אוננות הם אבן היסוד להצלחת הפרוייקט החינוכי של קול ישראל או רדיו בכלל ולא כך הדבר. יש אנספור דברים שניתן לעשות ברדיו ליצור ושהו יהיה מעניין. אם לא ידעת או אולי כבר קראת כאן, אני מחזיק כמה תחנות באינטרנט לרבות התחנה ClickFM שהיא התחנה אחת הגדולות באינטרנט שבה משדרים למעלה משלושים שדרנים. אני כאחד שלא חייב לאף אחד כלום, לא חייב לאף אחד הסבר על התכנים אותם אני משדר ויכול לעשות ולשדר מה שבא לי (אין עלי ריגולציה) הצבתי קוים אדומים, מה מותר מה אסור. כולנו ילדים גדולים יותר או פחות, כבר לפני שלושים שנה למדו אותנו בבתי הספר חינוך מיני אוננות וסמים ואל תחשבו שהמצאתם את הגלגל בדיבורים על הנושא. אבל כשנכס שדרן של הרדיו החינוכי של קול ישראל ורושם בפירוש "כייף להאזין לנו כשאתה תחת השפעת סמים" זה מעלה על פני חיוך, אני אומר לעצמי יאלה אני שלא חייב לאף אחד כלום לא חוטא ומדרדר לסמים ותראו את אלה והשפה הבוטה שלהם, הם פשוט מדרדרים לסמים והופכים את הנושא ללגיטימי ובנוסף הם מוסד אקדמי. תכלס אם זה היה תלוי בי מצידי שכל אדם יפוצץ את עצמו בסמים כל יום כל היום, יאונן, עד שיהיו לו פצעים,(איש איש כטוב בעיניו יעשה)אבל להזכירך ולהזכיר למוסד האקדמי שעליו אתה מגן, סמים והשימוש בהם זה נגד החוק. הרצל היה מתהפך בקברו אם היה רואה את הפרומו בתחילת האשכול. אפשר לדבר על סמים אפשר לדבר על אוננות. וורדה רזיאל ועוד רבים טובים מדברים ברדיו על הנושא וזה לגיטימי בתנאי שעושה את זה אדם אחראי בעל מקצוע או שדר רדיו מנוסה, בזהירות ובאחריות. פקטור בשטח צמד השדרנים הנחמד, רק מתחילים את דרכם ברדיו ונראה לי שהם נכנסו לנעלים גדולות מידי וזאת דעתי האישית. אני מודה שלא האזנתי להם והבנתי שהם הגזימו כאן כדי יצור באז והתכנית שלהם מתונה יותר. ואם נעבור לנושא אחר, כשאתה יוצר באז תקשורתי אתה חייב לעמוד מאחריו וליצור אמינות. אסור לך לאכזב את האנשים שאותם סחפת לבאז הזה, מה שאומר שאם כבר הם החליטו להיות פרובקטיביים בוטים וילדים רעים אז שימשיכו בקו שלהם ולא שאנשים יקליקו ויתאכזבו כמו שנרשם כאן שההר הוליד עכבר - שדרנים הססניים חסרי ביטחון שאין קשר בין הפרומו והפלאיירים לבין התכנית שלהם, ישנו ספר שנקרא "באז" ראוי שהם יקראו ויבינו את המשמעות של באז שלא עומד בציפיות וכמובן באז שלילי. הזמן יוכיח את האמת. חלק לא מבוטל מהגולשים בפורום הזה ותיק ועוקב. בוא נראה אם כמו שלותם הסטודנט טוען הם יגיעו לאן שהו ויממשו את זה לכסף. לי יש סבלנות

zwan

New member
ובכן

קודם כל ראובן, אני שמח שאתה מתבטא בצורה יותר נעימה, מדוייקת ורלוונטית מאותו יניב אליו כיוונתי את תגובתי. באשר לעניין ה"מפגר", קצת נמאס לי שלאחר כל כך הרבה זמן עדיין מתייחסים אל מילה זו כמילת גנאי לליקוי מוחי בלבד, בטח לאחר שמבהירים (כמו שנראה לי שעשיתי) שמדובר בפיגור כרונולוגי, חוסר מודעות לקונצנזוס והזייטגייסט שהשתנה קצת במהלך 30 השנים האחרונות, אז מספיק עם השטויות, ומי שנפגע מהשימוש במילה גם אחרי הבהרה זו, תקשורת היא אולי לא בשבילו. וגם לגבי מה שכנראה משתמע (לפחות לך) מדבריי, אז כנראה שהצדקנות מעוורת. ושוב, אני אבהיר. אבן היסוד של החינוך (לפחות לדעתי) היא ביטוי חופשי וחוסר פחד ממילים. ולא, אני ממש לא חושב שדיבור על שימוש בסמים או אוננות מבטיח הצלחה של תוכנית רדיו\טלוויזיה או איזו מדיה שלא תבחר בה, צינזור מילים לעומת זו, מבטיח (שוב, לדעתי) כישלון. אף אחד לא יחליט בשבילי מה יפגע בי, מה מותר או אסור לי לשמוע וכו'. ודרך-אגב לא נראה לי שמישהו חושב שהוא ממציא את הגלגל בנושא זה, אבל גם הגלגל מתפתח ולא נשאר אותו גלגל מלפני 50 שנה, אנחנו כבר לא נוסעים על כרכרות. לגבי הרצל, שלטענתך היה מתהפך בקברו אם היה רואה את הפרומו בתחילת האשכול, אז אני בטוח שהוא היה מתהפך בקברו פעמיים עם היה יודע שלנשים כבר מותר להצביע. מה איכפת לי מה הרצל היה חושב על נושא זה או אחר, איכפת לי מה א נ י חושב, אתה לא חושב? אף שדרן רדיו, מדהים ככל שיהיה, לא מדרדר אף אחד לאף מקום, הוא יכול מקסימום להביע את דעתו ולחשוף את אורח החיים שלו (או לפחות להציג לראווה אורח חיים שנראה לו מגניב), ומי שמתאים לו, ימשיך להאזין, ומי שלא מתאים לו, יעביר תחנה. אוטופיה לא באמת הוקמה, למרות רצונו של לנון, שתסכים שהשפעתו הייתה קצת חזקה ונרחבת יותר משל הצמד המדובר, ועדיין הוא דאג להציג את המסר שלו בכל מקום, גם כשדעותיו היו קיצוניות ביותר, בטח לגבי אותו זמן. אני אמנם לא מעשן חשיש, אבל בהחלט ניסיתי ולתקופה גם נהניתי, מריחואנה לעומת זו, בהחלט. עכשיו, גם אם עישון מריחואנה הוא בניגוד לחוק, זה לא אומר שהחוק צודק. אתה לא חושב שזה דפוק לגמרי שאותה המריחואנה שאסורה בחוק, נרשמת ע"י רופאים כדי לעזור לחולים במחלות שונות? מ ג ו ח ך! אף אחד (בעולם) לא מת מעישון מריחואנה או גנב כסף כדי לספק את צריכתו. זהו חוק שחקיקתו מפוקפקת במקרה הטוב. מעניין יהיה לבדוק, אם יש רופאים המספקים לחולים שונים מרשם לוודקה\וויסקי\טקילה או כל משקה אלכוהולי אחר, מאחר והשימוש בסם זה חוקי לחלוטין...מ ג ו ח ך! אבל כן כן, אתה צודק עישון חשיש הוא בניגוד לחוק, הדיבור על חשיש לעומת זו, עדיין לא (ולפני שתתחכם, אז כן, אני מתכוון לדיבור בכל קונטקסט אפשרי). לגבי ביקורת על התוכנית, אני אפילו לא אכנס לזה, כי אני לא מאמין בביקורת. לכל אחד טעם שונה, ומה שלי ייראה או יישמע דבילי וחסר כל תוכן, יכול להיות פסגת השלימות עבור מישהו אחר, פשוט ככה זה ואם לא הייתי חושב כך, הייתי כבר מזמן מארגן המון זועם עם לפידים בוערים שצועד בזעם ונחישות לכיוון ביתו של "יובל המבולבל". את יהונתן אני לא מכיר, אבל את לולה אני זוכר עוד מגיל 20, יצאתי איתה במשך 6 חודשים, לשמחתי לפני שגילתה את לסביותה :) והיא תמיד הייתה קינקית ופרובוקטיבית, זו פשוט היא, היא מתחרמנת אפילו ממים עומדים. ואני מאמין שעם הזמן, היא גם תלמד לבטא את עצמה עם ביטחון מטורף ומקצועיות, שאין מה לעשות, לוקח זמן לרכוש. כמו שציינת, הם בתחילת דרכם. מי שמתבאס מהם בינתיים, יעבור הלאה ומי שייתן להם צ'אנס, ימשיך להאזין. אני זוכר בבירור איך דיברו (או יותר נכון, צלבו) על ורדה רזיאל ז'אקונט... בכל אופן, שיהיה להם, וגם לך, בהצלחה.

zwan קראתי ואני מכבד את מה שרשמת

למרות זאת עדיין אנחנו חלוקים בדיעותינו. שתי נקודות בכדי למצות את הנושא שלא קשורות לדיעות או לויכוח . תמוה בעיני שיכול לרשום אדם ואני מצטט "גם אם עישון מריחואנה הוא בניגוד לחוק, זה לא אומר שהחוק צודק" זה פשוט לא עובד מה שרשמת ואולי פה קבור הכלב ולכן גם אין בעיה לעודד אפילו בעדינות שימוש בסמים וזה לא כפי שצינת לדבר על סמים זה לעודד שימוש כך לפחות אני הבנתי זאת. דבר שני שאני לא אתחיל לחשוף בפניך מהיכן הגעתי ועל נוף ילדותי אבל אם אחלק את נוף ילדותי הוא יתחלק ל- 5, הראשון הוא בני שכבה שלי שקבורים מזמן באדמה בגלל סמים וכולם התחילו מחשיש ומתו משימוש יתר מהסם הקטלני והמורעל שהרג המון אנשים ועלה מאוד זול שנקרא קראק(אבל לא הקראק של היום), או ממלחמות מטופשות על הסמים. השני הוא כאלה שלא מצליחים לצאת מהסמים עד היום וגם הם התחילו עם חשיש. השלישי זה כאלה שיושבים בבתי סוהר בגלל הסמים. והחמישי זה אני ואולי עוד שלושה בני שכבה שלי שמנהלים אורח חיים נורמלים. גדלתי בשכונות וכלום לא הביא אותם לאבדון רק הסמים רק הסמים והכל מתחיל מהסמים הקלים. היות ואני לא אדם אטום כמו שחשבו כאן אני חי בתל אביב במקום הכי צפוני שיש היום ורואה מסביבי עורכי דין וסלב, המון משתמשים בסמים כאן, סם המלכים קוק, אני רואה כאן במו עיני איך הסמים מביאים לאבדון וחבל שאי אפשר לשלוף את דודו טופז זכרו לברכה שהיה גם שכן שלי שיספר לך כמה הרסני זה סמים קלים קשים ומה שתרצה.

zwan

New member
מכבד אבל עדיין טועה

קצת חבל שאתה מנסה לנצל יכולת רטורית טובה כדי לסלף התבטאות בעלת ניחוח קל שמציק לך (אני מתכוון לשדרנים). ה"עידוד" שלהם לשימוש ב-ח ש י ש (השימוש שלך במילה "סמים", לא מרשים אותי, זה נכון שחשיש הוא סם, אבל בחירתך במילה "סמים" כתחליף, שקופה כקריסטל) מסוכן בערך כמו ה"עידוד" לשתות גולדסטאר (שלפי ההגיון שלך יוביל לאלכוהוליזם), למילוי לוטו (שיוביל כמובן להתמכרות קשה להימורים), לשתיית קפה (שמוביל היישר להתמכרות לרד-בול ומשם הידרדרות תהומית לספידים)... נראה לי שהבנת. אנשים מפתחים התמכרויות מסיבות שונות ומשונות ואל לנו לשפוט את נסיבותיהם, והטענה שלך מיושנת וחסרת בסיס, יותר מזה, אני אמליץ לך לראות סרט דוקומנטרי (אני צריך להיזכר בשם) שבו מראיינים את ראש היחידה למילחמה בסמים בארה"ב שהודה שלא נמצא שום קשר בין עישון מריחואנה להידרדרות לסמים קשים. אנשים יכולים להתמכר לכמעט כל דבר אפשרי, אך לא כל המכורים למין הופכים לאנסים, לא כל אחד ששותה בירה ווויסקי נמצא בסכנת הידרדרות לאלכוהוליזם ולא כל אחד שלוקח כדור נגד כאבים מידרדר להתמכרות לגלולות. למרות שזה היה נוח ופשוט יותר לחשוב כך. אני, דרך אגב, נותן לך יותר קרדיט, כי אני מאמין שכשאתה קורא את הפרומו שלהם לתוכניתם, ברור כשמש שהם בסך הכל משתמשים בהתבטאויות משעשעות\פרובוקטיביות\מוגזמות על-מנת להעביר את רוח התוכנית שלהם, אתה אולי מרגיש שהם קצת פלשו ל"טריטוריה" שלך, ועלולים לשבור איזו מנורה, או ללכלך את השטיח, אבל... אז מה? תן להם לשחק קצת, להתבטא, תאמין לי, שום דבר נורא לא יקרה. אף אחד לא משנה את אורח חייו כי שמע חשיש, ציצי, אוננות, או גולדסטאר ברדיו, "אפילו" אם זה הרדיו החינוכי. חחח, תראה איזה דיון הציתה תוכנית של 6 מאזינים :) קיצקץ, שתי הנקודות שלך בהחלט קשורות לדיון ואפילו לוויכוח, אבל לפחות אתה אדם שנעים אפילו להתווכח איתו. יניב.

zwan

שמע, סיפרתי סיפור קשה שכלל בתוכות סמים מות ואולי אוכלוסייה שנחשבת בשולי החברה. אולם, אני אספר לך סיפור ללא המילה סמים וללא שכונות על אנשים ודוגמניות ובנות יפות וסטודנטיות משכילות ולא אכלול בו התמכרות פיזית. הרצליה 2010 אדם בן חמישים הולך לחוף הים ופוגש שם חבורת בנות צעירות, יפות עד שלמות, חכמות דעתניות שיודעות מה הן רוצות מהחיים שלהן לפרטי פרטים. ואז ניגש אותו גבר בן חמישים ומנסה להתחיל איתן חח הבנות צוחקות תחפפף מכאן סבא !! אותן בנות מעשנות ג'וינטים אחת מהן התנסה בקוקאין שלהזכירך לא ממכר פיזית. בערב החליטו הבנות לצאת למועדון בתל אביב ולא משנה איזה שתבחר - מועדון שמכניס קהל מבוגר. שם אורב להן אותו בחור בן חמישים שנראה כמו יאסר עראפת ומציע להן קוקאין בדירתו עם עוד חברים. הבנות לא מסרבות כי חלקן כבר מנוסות בקוקאין וחלקן כבר "דפקו" ג'וינטים והסיפורים על הקוקאין וכמה שהו טוב ידוע לכל אחד שמעשן ג'וינטים. הפיתוי יותר קל מלפתות ילד לסוכריה. מה לעשות עם עובדות קשה להתווכח לא מעט בנות מסכימות. ואז מה קורה, אתה פתאום רואה חבורת בנות שכל מה שציינתי עליהן נמוג והן הופכות לא אחר מאשר לדלת של סופרמקט, האיש בן החמישים והחברים שלו רק מתקרבים אליהן והן פותחות רגלים בדיוק כמו דלת של סופרמרקט שנפתחת. תגיד לי שזה לא נכון? תגיד לי שבחורה שלא נגעה במריחואנה תגיע למצב מבזה שכזה, אין מצב! אני חי בתל אביב מכיר ולא מסיפורים בעיתונים. לחגיגות האלה הוזמנתי עשרות פעמים. בוא ראובן יש בנות או סטודנטיות שלא רואות ממטר רק תן להן קוקאין. וכך זה הופך להרגל ולריטואל שפוגע בחיי היום יום ומשבש חיים שלמים. עוד נקודה שאני רוצה לחדד אני באמת ובתמים לא חושב שבחור בגיל שלושים נניח שמתנסה בג'ונט הוא בחור רע או צפוי להתמכר ולהדרדר. אבל זה תמיד ללכת על חבל דק ודק מאוד ולצעירים אני בכלל לא ממליץ הם בסיכון מטורף להדרדרות ויכול להרוס חיים שלמים. לא נראה לי שכדאי שנפתח דיון על הלוטו כי הלוטו זאת אחת המכות הכי קשות במדינת ישראל. בגלל הלוטו וההימורים החוקיים נהרסות היום משפחות יותר מכל דבר אחר. תקליק בגוגל ותראה קטסטרופה. ועכשיו אחרי שלא דיברנו על סמים כן נדבר ובהקשר לסרט הדקומנטרי שראית. בוא ניקח מצב היפותטי שבו ארצות הברית ביום אחד עוצרת את כל כניסת סמים לאמריקה עוצרת כל כסף שמקורו בסמים, אתה יודע מה יקרה ? היא פשוט תיכנס למשבר ואולי תיעלם, דימיוני נכון? אבל זאת המציאות, תעשיית הסמים והכסף שמסתובב בה היא אחת התעשיות הכי גדולות במדינה הקפיטליסטית שבה הקפיטליזם הוא לפני ערכים. הכוחות הפועלים באמריקה חזקים מהשלטון( אח קנדי קנדי נאיבי ומסכן). הכסף שברוני הסמים ומאות אלפי האנשים שמתפרנסים מהפצה, מכירה ומבזבוז הכסף המולבן והשחור מקיים ערים שלמות כמו מיאמי, לאס וגאס, לוס אנג'לס ואיזורים נרחבים במדינת ניו-יורק ואטלנטיק סיטי והיד נטויה. חייתי בפלורידה בשנות התשעים הסתובבתי במועדונים, ראיתי בתים ומטוסים, מרכזי קניות מפוצצים עיירות שלמות של אמריקאים שלא יודעים בכלל אנגלית. תעשיית הסמים באמריקה היא חלק חשוב לקיום שלה הזוי הסיפור לא? בעיני הוא מציאות. אז מה הפלא שיקום קפיטליסט ויגיד שמריחואנה זה לא דבר מסוכן?. טוב מקווה שנתחיל לדבר שוב על רדיו

zwan

New member
סיפור מעניין

הנה עוד סיפור, אני גם עישנתי חשיש (כבר לא) וגם ניסיתי קוק כמה פעמים (כבר לא), הסוף. אתה כמובן מבין שאני לא חושב שבעיית ההתמכרות לסמים קשים לא קיימת, ושסיפורי זוועות התוצאה לא עוברים לי מעל הראש, אבל שוב: מריחואנה ל א מובילה לשימוש בסמים קשים. מצבים קשים מובילים לשימוש בסמים קשים, מצוקה קשה, אנשים רעים, מובילים לשימוש בסמים קשים. אני שמח שאתה מסכים איתי בנוגע ללוטו, ועוד לא הורדנו אפילו את המכנסיים לגביי התמכרות לניקוטין, שלדעתי קשה יותר לגמילה מקוקאין. א ב ל, כמו שאנחנו מבינים, סמים - בכל צורה, צבע או מצב צבירה - קיימים (ובגדול) מסביבנו, ולא מאתמול או אפילו מהמילניום הקודם, וקל להאשים את הקפיטליזם, אבל העובדה היא שבטח בימינו, החיים יכולים להסריח מאוד, ואם נמשיך לצנזר דעות, רגשות, קיומם של פגמים או אפילו של חופש בחירה, אנשים ימשיכו לחפש את האסקפיזם בצורות אחרות. המילחמה בסמים לעולם כנראה לא תנצח, גם בגלל סיבות (נכונות) שציינת בתגובתך, וגם בגלל שלפחות עד עכשיו, בשביל הרבה אנשים, הבחירה בחיים קשה יותר מתסמיני גמילה.

למעלה