בזמן האחרון...

עוד אחת

New member
בזמן האחרון...

רוב האנשים בעולם מאמינים שלא קיימת נשמה ושאין דבר אחרי המוות ושהכל עושה המוח ושהאדם הוא רובוט. אז יש לי משהו שנראה כמו הוכחה לקיומה של נשמה: נא לקרוא את כל הודעות התגובה, לרבות את ההודעה "על-פי דעתם של רובם המוחלט".

באשר ל"רוב האנשים בעולם".

רוב האנשים בעולם דווקא כן מקבלים את קיומה של הנשמה. רובם המוחלט גם מאמינים ועוקבים, במידה זו או אחרת, אחר מסורת דתית זו או אחרת וכמו כן: רובם המוחלט של האנשים בעולם, גם כיום, מקבלים את קיומו של אלוהים (פרסונאלי) כעובדה. בניגוד למה שמקובל לחשוב במערב: רוב האנשים בעולם לא חיים בחברה המערבית. אנחנו בסך הכל מיעוט, דבר שקשה להבין מצפייה בטלוויזיה וגלישה ברשת האינטרנט (שיותר מ95% מהאנשים בעולם לא גלשו בה מעולם).

עוד אחת

New member
אבל עד עכשיו

זאת היתה רק אמונה, ולא דבר מוכח לוגית, ואני הרי בזה לאמונות לא מוכחות, כמו רבים מאנשי העולם המערבי. אני חושבת שהצלחתי להוכיח את קיומה של נשמה, כי אם אנחנו רובוטים (ובבקשה קראו את כל ההודעות בקישור שלי למעלה) אז למה יש לנו בכלל תודעה, למה יש "אני"? הרי ה"אני" לגמרי מיותר מבחינה אבולוציונית. אפשר לעשות שבכל פעם שאנחנו נמצאים במצב מסוים המוח שלנו מפריש הורמונים מסוימים שגורמים לגוף שלנו לעשות דברים שיואילו להישרדותו, אבל לא צריך תודעה בשביל זה! רובוטים הרי לא יודעים שום דבר. המחשב הכי משוכלל בעולם והרובוטים שעושים ניתוחים בבתי-חולים לא יודעים אפילו שהם קיימים! הגוף שלהם פשוט עושה מה שלוח הבקרה שלו גורם לו לעשות, אבל אין להם "אני". אם האדם הוא רק חומר שמורכב מאטומים כמו אבן ומים, אז לא היה לו "אני". אני יודעת שלי יש "אני" כי אני חושבת משמע אני קיימת. מוח סתם לא יכול ליצור "אני", בדיוק כמו שלוח הבקרה של הרובוטים והמחשבים לא יצר להם אני". אם היינו חומר אז היינו עושים את כל מעשינו ומדברים ומלמדים והולכים לעבוד וממציאים מכונות בלי לדעת בכלל שאנחנו עושים את כל זה, בדיוק כמו שתוכי שאומר דברים בעלי טעם לא יודע בכלל את פירוש המילים שלו ולא מבין מה התנועות שהוא עושה עם המקור ומיתרי הקול שלו עושות.

שוב

שוב: "אבל עד עכשיו זו היתה רק אמונה". נכון, המסורות שהתפתחו במערב וקיימות בקושי 3000 שנה מתבססות על אמונה בלבד. נכון שהן (ברובן) לא מוכחות לוגית. אבל המסורת שקדמה להן, שעליה הן מתבססות ושלא שרדה במערב, הכתובים שלה מוכיחים הכל לוגית ומדעית. המערב לא המציא לא את התיאולוגיה, לא את הפילוסופיה ולא את ההיגיון. כל התרבות הקרה והמנוכרת, המודרנית, נשענת על הרעיון של "אני המרכז", "אני הכי גדול", ומכאן "אני הכי יודע", "אני אלוהים". את ההתנשאות של תרבות זו אפשר לראות בעידן הקולוניאלי סטי של המאה ה19-20, וגם בחשיבה המערבית כיום. האמת היא שכל המדע וההיגיון של המערב הם לא יותר מספקולציות. את האמת אפשר למצוא רק באותם כתבים מדעיים עתיקים שכוללים ידע במישרין מן העליון.

עוד אחת

New member
אבל איך תוכיחי לי שהכתבים הם

במישרין מן העליון? לדעתי ההוכחה שיש נשמה היא הנימוק שהצגתי למעלה ובפורום פילוסופיה. מאיפה את יודעת שהכתבים העתיקים התקבלו במישרין מן העליון? אני אומרת שיש נשמה, כי "אני" לא יכול להיווצר מדבר לא-מודע. אם באמת אנחנו רובוטים כמו שמטיפים לנו האנשים ה"רציונלים", אז אין לנו תודעה, כמו לרובוטים ולמחשבים המשוכללים ביותר לעולם, שהחומרה והתוכנה שלהם פועלת ועושה דברים משוכללים ביותר, אבל הם עצמם לא יודעים כלום על כך, וגם לא על הנתונים שמאוכסנים ב"זיכרון" שלהם.

אני יודע שהכתובים הם

אני יודע שהכתובים הם ממקור עליון כי חקרתי אותם לעומק וראיתי שכל נקודה ונקודה בהם היא מבוססת מדעית ולוגית. זה נושא אחר לגמרי. הנושא המרכזי הוא שהם מכילים את כל הביסוס הלוגי שהצגת ויותר מזה, וכל זאת לפני כמה אלפי שנים. זאת עובדה.

עוד אחת

New member
באמת?!!!

בין הכתובים מהעליון יש ממש את אותו נימוק לוגי ש א נ י הצגתי? תפנה אותי אליו או לחילופין ספר לי איך מנוסח הנימוק הלוגי הזה על קיום הנשמה, בבקשה. אני מתה לדעת אם זה באמת כמו מה שאני אמרתי.

היכן

הטיעון שהצגת מקובל, אגב, גם במקורות מאוחרים יותר כגון תיאולוגיה נוצרית ויהודית. זה למעשה טיעון מאוד נפוץ והוא די ברמה הבסיסית של הדיון התיאוסופי. למידע נוסף אני ממליץ על תרגומו של א.צ. בהקתיודאנתה סוואמי פרבהופאדה לבהגוד-גיתא שקרוי "הבהגוד-גיתא כמות שהיא". הוא יצא לאור בעברית בהוצאת "בהקתי-ודאנתה" ולדעתי אפשר למצוא אותו בכל ספריה גדולה בארץ (אני יודע עובדתית שיש אותו בבית אריאלה). כמו כן, אני ממליץ על ספר נוסף של בהקתיודאנתה סוואמי פרבהופאדה בשם "Easy Journey to Other Planets" שיצא לאור תחת השם "האל-חומר והנצח" לפני כעשרים שנה, אם כי בעברית יתכן שיהיה קשה למצוא אותו. ספר נוסף שאני מאוד ממליץ עליו ושמסכם בצורה יפה נקודות רבות יחד הוא "יוגה למאה ה21" של תמאלה-קרישנה גוסוואמי. ניתן להשיג אותו בהוצאת "בהקתי-ודאנתה" שאתר האינטרנט שלה הוא בכתובת זו: www.yogaoflove.org . אם את לא מסתדרת, האי-מייל שלי הוא : [email protected]

עוד אחת

New member
שאלה חשובה לי אליך, בהקטה.

אם זה טיעון כל-כך נפוץ, אז איך זה שמעולם-עולם לא שמעתי עליו (ועיינתי בלא-מעט ספרים רוחניים)?

השאלה היא

השאלה היא למה את מתכוונת ב"ספרים רוחניים". רוב הספרים של "העידן החדש" לא מסתמכים על שום עקרונות מדעיים או פילוסופיים. הם מתבססים על שברי חלקים של עובדות של פיסות ידע שהם שאבו ממקומות שונים כשהם מבטלים כל מה שלא נוח להם להאמין בו ומקבלים רק את מה שנוח להם. אצל תיאולוגים רציניים זה לא כך.

תיאוסופיה

תיאוסופיה - (יוונית: "תיאוס"=אלוהים, "סופיה"=חוכמה) המדע העוסק בחקר הדת והאלוהות.

השם "אני"

העובדה שאת ערה לשם "אני" עדיין אינה מוכיחה ש"אני" כפי שאת קוראת לו אינו מרכז חישה אולטימטיבי, אשר מסוגל להרגיש רגשות ואשר יכול להגדיר לעצמו מה זה בדיוק "אני". למעשה בואי נדמה שאת ניגשת לרובוט מתקדם ומבקשת ממנו הגדרה שלו ל"אני". אותו רובוט יגיד לך מיידית מה זה "אני" בשבילו, כמו שפסיכולוג ממוחשב מסוגל לזהות את הרגשות בדיבור שלך, ולהפנות אותך כלפי עצמך כך שתתעמתי עם עצמך ותביני את בעיותייך... אולי הרמה הטכנולוגית של מוח האדם הגיעה לרמה כזו שהוא אכן מסוגל להגדיר בפה מלא מה זה "אני", ו"אני" לעזרה... "אני" כואב... "אני" אוהב. וכל תוכנה פשוטה אכן יכולה להתייחס לנתונים בזיכרון שלה, ואכן יכולה להגדיר לך אם יבקשו ויתכנתו אותה מראש מה זה "אני". אני מצטער להגיד לך, אבל העובדה ש"אני" קיים ו"אני" חש ו"אני" מודע פשוט אינה מספקת... אם תתני לכל מתכנת ממוצע את תירוץ "האני" והוא ידחה אותך על הסף... זה פשוט לא זה... מצטער. אני בטוח שיש הוכחות אחרות לקיומה של נשמה, רק שהחיפוש אחריהן מצריך מאמץ רב, ואמונה ... אני אישית לא מצאתי הוכחה כזו, לדאבוני, כל מה שהרגשתי וחשתי עד היום יכול להתבצע ע"י מחשב רב עוצמה אשר משדר וקולט מסביבו "אנרגיות" ושדרים תת-מודעיים. לא שלא היו לי חוויות אנרגטיות... אך שוב, הכל יכול להתפרש כתגובה על מערכת חישה מיוחדת אשר מוזנים לה מדי פעם נתונים אקראיים שנותנים החלטות שונות למצבים שונים... A Strider

עוד אחת

New member
לא הבנת כהלכה את הנימוק שלי.

אתה לא ה ב נ ת. אני עדיין מאמינה בנימוק שלי. זה המוח שלך שלא קלט. הדחיה שלך נובעת מחוסר הבנה, לא מהגיון.

עוד אחת

New member
למחשב סתם לא יכול להיות "אני".

הוא יכול לקלוט ולהחזיר אנרגיות, ולהזיז את התאים במוח שלו בהשפעת חומרים כימיכליים, וליצור את האשליה למי שצופה בו שהוא מודע לכל מה שקורה איתו. אפשר ליצור לו עצבים וקולטנים שיגרמו לגירויים בגוף שלו ולתגובות מצדו כפי שתיכנתו אותו להגיב, אבל לא לעשות אותו מודע. אפשר ללמד אותו לדבר בלי שהוא ידע שום דבר. פשוט לא הבנת. ואם אין הוכחה לדעתך, אז מה אתה עושה בפורום רוחני? הרי לדעתך זה הכל מתבסס על אמונה! אני בזה בוז עמוק לאנשים שמאמינים אמונות עיוורות שדברים שלא הוכחו. לא הבנת אותי, כך שהדחיה שלך לא מבוססת על הגיון אלא על חוסר הבנה.

Il Duce

New member
ברצוני לתקן טעות קטנה

המערב המציא את הפילוסופיה ואת ההגיון. המערב, הן במובן הגאוגרפי והן במובן הרעיוני, הוא המשכו הישר של תרבויות יוון ורומא ועל כן הוא מושתת על הרציונליות והגיון (במידה מוגבלת, כמובן) ושם מקור כוחו. נ.ב. אני לא רואה את הבעיה בתפיסה של המערב - גם אני חושב שאני הכי חשוב. לא בגלל שיש לי מעלות רבות או שאני מעריץ את עצמי, אלא בגלל שאני הכרחי לקיומי.

המערב לא המציא את הפילוסופיה

המערב לא המציא את הפילוסופיה, לא את ההיגיון ולא את המדע. כל אלו היו קיימים אלפי שנים לפני תרבויות יוון ורומא בתרבות הוודית. פעם התרבות הוודית והידע הוודי היו התרבות היחידה בעולם והיא רווחה בעולם כולו. בשלב מסויים, לפני כ5000 שנה, התפרקה האנושות לתרבויות ועמים. ברבות מהתרבויות, כמו יוון ומצריים, היה אפשר למצוא שרידים של התרבות הוודית. אפשר לראות ברבים מהמיתולוגיות היווניות והמיצריות שהן לא יותר מעיוות של סיפורים היסטוריים שהופיעו בוודות. גם בתנ"ך, בהיכלות ובספרות חז"ל מופיעים שרידים שכאלו. כל המדע והפילוסופיה של תרבויות אלו הן שרידים של הוודות אשר חלק מהן עוותו וחלק גדול מהן הושמטו. גם בתקופות מאוחרות יותר המערב ניזון מהוודות אשר שרדו רק בחלק מסוים בדרום מזרח אסיה. כמו למשל: הגנוסיס, אשר היא וריאציה מסוימת של התפיסה התיאולוגית הוודית ואשר עליה ניבנו תורת הקבלה, היהדות הרבנית והנצרות. כמו כן: גל של ידע שהגיע מן המזרח דרך תרבות האיסלאם הביא במאה ה16 את מה שקרוי במערב "הרנסאנס". ידע זה כולל: אסטרונומיה, רפואה, פילוסופיה, מתמטיקה, אדריכלות, תיאולוגיה, ועוד רבים אחרים. ההגדרה של העצמי במרכז נשללת במישור הבסיסי של הלוגיקה: יש כמה וכמה מיליונים של בני-אדם בעולם ועוד כמה מיליארדי ישויות חיים אחרות וזה רק בכוכב הלכת הזה. מרכז, לעומת זאת, הוא אחד. על כן- אנו לא המרכז. תפיסה רציונאלית לא יכולה לנבוע מתוך ההנחה שהעצמי במרכז, שהיא אמנם מושכת ומפתה אבל בסופו של דבר- דמיונית.

urifelsher

New member
אמונה כתחליף לידיעה

"זאת היתה רק אמונה, ולא דבר מוכח לוגית, ואני הרי בזה לאמונות לא מוכחות" כאשר את מוכיחה את האמונה ע"י חוויה/גילוי של האמת האמונה נושרת לה מעצמה,כי אין צורך באמונה כשישנה ידיעה כי זהו המצב לאמיתו. מי יתן וינשרו להן כל האמונות ונשאר כאמת מוחלטת

Tal_Ya_Tal

New member
אמונה, נשמה ותודעה../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gif

היי ´עוד אחת´. אני מאמינה שישנה אי בהירות בין המושגים שאת וחברייך לפורום פילוסופיה השתמשתם בהם. ברצוני להביא כאן את ההבנות שלי בעניין זה ואולי זה יובן אחרת לאחר מכן. כמובן, שאינך חייבת להסכים עם נקודת הראות הזאת. היא התגבשה דרך תובנות אישיות בדרכי הרוחנית. אמונה-היא מודעות פסיכולוגית לכוח ההולך ומתגלה המצוי בפעילות מתמדת. זה הכוח הפועל למעננו בכל ממד וממד. אמון-בטחון, דביקות. זוהי האמונה בכוח המניע את היקום. בטחון באהבה המוחלטת. "לבטוח בה´". זו אינה אמונה עיוורת. יש כאן חזון. זהו הבטחון, שהשכינה היא לצדנו ויודעת את אשר היא עושה. כשאין אמון, ישנו נסיון להתערב ול"שלוט" לשוא, במה שאינו בר שליטה. נסיונות אלו, יכולים רק להפריע לשכינה, לפעול למען התפתחותנו האבולוציונית. אנו מנסים ל"תקן" כל דבר שבו אנו מנסים לשלוט. אולם למעשה, אין מה לתקן. כי שום דבר אינו "מקולקל", פרט לתפישתנו. רוח-SPIRIT (נשמה) החלק הנמצא עדיין בקשר עם אלוהים באמצעות השכינה=התודעה המוחלטת, אשר שוכנת בחלק זה, אבל רואה גם את החלק השני. המונח ´נשמה´, הוא מונח השנוי במחלוקת. א-ב-ל, זהו המונח המקביל ל´רוח´ על יסוד ההבנה שהואיל ומקורו באלוהים, הוא נצחי ולא נולד כלל ועיקר. זהו ´הניצוץ האלוהי´ שבתוכנו. בעוד שהנפש-SOLE, קשורה לתודעה, לשכל. שכל-MIND החלק החושב שבתוכנו, הכולל את ההכרה ואת תת ההכרה. החלק בתוכנו, שחש את תחושת הנפרדות. שתופש את השניות. את הקוטביות. השכל הוא מושב התודעה. ממנו נובעת התודעה. תודעה- הנפש, גוף הרגש. הגוף האסטרלי. הנפש היא משכן הרגשות. הנפש היא אנרגיה דחוסה, שיש לה צורה. היא נתונה להשפעות של מאווים ותאוות. היא זו, החווה את הנפרדות מהאחדות המוחלטת ועל כן, היא נגררת לקונפליקטים בין מצבים פנימיים לחיצוניים. כאשר מתבוננים פנימה, (עושים מדיטציה), התודעה הופכת להיות פחות חשופה להשפעות חיצוניות ולגורמים סביבתיים. התודעה פועלת בהתאמה עם המודעות. והמודעות מתפתחת על בסיס הנפש (התודעה). הנפש היא תמצית המודעות. L&L TALYA

למעלה