בוקר טוב!

זואילי

New member
אוקיי, אינני מתווכחת כאשר את מסבירה

שאלו הבדיקות שעברת. לא הייתי בהריון ולכן באמת אינני יודעת איזה בדיקות דם עושים במקרים שתיארת.

זואילי

New member
כתבת בתשובתך הראשונה לפותחת השירשור

"הורמון ההריון הוא פרוגסטרון" - את זה תיקנתי. מסכימה איתך לגבי הסברך על ההורמון פרוג' שתומך בהריון. גם כיום מקבלים תמיכת פרוגסטרון וגינלית. (וגם בזריקה, ומעט מאוד בבליעה בגלל תופעות לוואי קשות בנטילה פומית). אבל בטא ונגזרותיה זה - HCG ו - BHCG (שזה אכן בדיקת המעבדה לגילוי הורמון זה בדם כשהאישה בהריון). אז אם כן כבר "חטאנו" בירידה לפרטים, והגדרות, אז שוב גם כאן אתקן - כתבת: "הורמון ההריון הוא בעצם הפרוגסטרון. הטעות היא בהגדרה ולא בפעולה. בדיקות ההריון-בכל אופן רובן, אלא אם כן יש דברים חדשים שאני לא מכירה....בודקות את רמת הפרוגסטרון בשתן.." זה לא נכון. הורמון ההריון הוא הבטא, וההורמון תומך ההריון הוא הפרוגסטרון. לחלוטין לא - בדיקות הריון בסטיק *לא בודקות רמת פרוג' בשתן*. הן מצביעות על ה*בטא* בשתן. וכן - רמות הורמון הבטא הן נמוכות מאוד אם אישה (בהריון) תשתמש בבדיקה ביתית לפני הזמן (אפילו לא תראה קו שני בסטיק), לכן לפעמים נשים שבדקו לפני הזמן וקיבלו תוצאה שלילית על אף שהן בהריון, רק בבדיקת דם לבטא יקבלו תשובה חיובית. מסכימה שהבדיקות האלה שוות לטוסיק. (על אף שאני בעצמי השתמשתי בכאלה בערימות).

annabell Lee

New member
אז איפה טעיתי?

אומרת שוב, שמבחינה גופנית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון שתומך בהריון...בזמני בדקו את הפרוגסטרון בשתן-בכל אופן בערכות ה&^%$.ואני שמחה לגלות שפיתחו בדיקה שבאמת תבדוק את הבטא. זה ענין של הגדרה מעבדתית. הבטא נקראת הורמון ההריון כי אותה בודקים בבדיקות הראשוניות...מסכימה שאם מישהי שואלת על בדיקת הריון אז ההתייחסות של הורמון ההריון תהיה לבטא...אבל פיזית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון...לא הבטא.

זואילי

New member
כש..

כשאת אומרת שפיזית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון - זו טעות. הורמון ההריון תומך בהריון - זה נכון. את הבטא כמו שכתבת אכן בודקים בבדיקות הראשוניות, בין אם ע"י הסטיק ובין אם בבדיקת דם. כמובן שהורמון ההריון נמצא לכל אורך ההריון והפרוג' תומך בו בהתחלה עד שהשליה תופסת מקום ואז היא תומכת בהמשך ההריון עד סופו הטוב. מהאתר של פרופ' זיידמן: http://www.baby4u.co.il/Dictionary.aspx וכדי לקצר ת'דרך - אז הנה מה שהוא כתב: בדיקת היריון ביתית ערכה שמשווקות לבדיקת מציאות הורמון ההיריון בשתן. הבדיקה מדויקת ואמינה, אך רגישות הבדיקה נמוכה מזו של בדיקת הדם. בדיקה שמבוצעת פחות משבועיים לאחר ההפריה עלולה לעתים להיות חיובית בבדיקת דם, אך עדיין שלילית בבדיקת השתן. חשוב לזכור שלאחר קבלת זריקת פרגניל או אוביטרל בדיקת השתן הופכת להיות חיובית למשך כשבועיים. הורמון שלייתי אנושי (beta-HCG) מוכר גם כהורמון ההיריון (או בקיצור כ"בטא"), ההורמון שאיתורו בדם או בשתן מורה כי האישה בהיריון. רמתו בדם יכולה ללמד על תקינות ההיריון. משמש גם כתרופה לגרימת ביוץ, תחת השם המסחרי פרגניל (שמבודדים משתן נשים הרות) או אוביטרל (שמיוצר באופן סינתטי). פרוגסטרון ההורמון המופרש על ידי הגופיף הצהוב לאחר הביוץ וחיוני לקיום ההיריון.

זואילי

New member
אוח, התפלק לי בשורה השנייה שלי

במקום מה שכתבתי - הורמון ההריון תומך בהריון - זה נכון. (חחח, כאילו דא??) התכוונתי כמובן להורמון הפרוג' התומך.

annabell Lee

New member
ואני אומרת שוב שאת לא מבינה. אחזור שוב...

הורמון תומך ההריון הוא הפרוגסטרון. נקודה. גם בלינק שהבאת כתוב את אותו הדבר אבל את לא מצליחה לעשות את ההבחנה. אני כותבת שוב, אכן הבטא מכונה "הורמון ההריון" אבל הורמון ההריון שתומך במהלך 9 חודשים הוא הפרוגסטרון. שוב, זה גם מה שכתוב בלינק-אבל לא מספיק רק להביא לינקים את צריכה גם להבין אותם....ואני אומרת שוב-פיזית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון.... זה בדיוק מה כתוב בשורה הראשונה שכתבת..."כשאת אומרת שפיזית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון - זו טעות. הורמון ההריון תומך בהריון - זה נכון." את בעצמך לא מבינה את מה שכתבת.....לא מספיק להעתיק לינקים צריך גם להבין אותם-הטעות היא שלך כי את לא מצליחה להבין את ההבדל במושגים. כל מה שהעתקת מתחת ללינק בככל לא רלוונטי למה שנאמר-את כותבת המון מלל והבעיה כאן שכנראה מרוב מלל את לא מצליחה להבין את מה שכתוב-גם לגבי ציטוטים שהבאת. אכתוב שוב כדי להסביר גם את מה שכתוב בלינק....הורמון הבטא הוא ההורמון שאותו בודקים בבדיקת הדם להריון..לשמחתי הבנתי שאיתו משתמשים היום גם בערכות-בעבר השתמשו בערכה שבודקת נוכחות פרוגסטרון-שקשה יותר לאתר בשלבים המדוייקים. כאשר מדברים על בדיקות מעבדה מתייחסים לבטא כאל הורמון ההריון. בפועל, הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון אשר תומך ברירית הרחם במהלך כל התקופה...שוב, צריך להבחין בין המושג המעבדתי לבין המושג אשר מתייחס למהלך ההריון...תקראי שוב ושוב את הלינק ותנסי להבין את הבלבול שלך. לאחר 3 הריונות..יודעים בדיוק איזה הורמון עובד מתי וכיצד...

זואילי

New member
ראשית, זה שהתפלק לי - תיקנתי

שנית, שתינו הסכמנו על ההגדרה שפרוג' הוא הורמון תומך ההריון. עם דגש על המילה
*תומך*
בכל הודעותייך עד להודעה זו קראת להורמון ההריון - פרוגסטרון. זאת טעות שאותה תיקנתי. עכשיו בהודעה הזאת שלך את אכן תיקנת את עצמך: "אני כותבת שוב, אכן הבטא מכונה "הורמון ההריון" אבל הורמון ההריון שתומך במהלך 9 חודשים הוא הפרוגסטרון." (את זה את כתבת). אז נהדר שעכשיו הגדרת נכון. ויש לנו הסכמה על משפט זה. כשאני מביאה לינקים, אני מבינה אותם. במשפט הזה שלך - "....ואני אומרת שוב-פיזית הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון...." כנראה יש בינינו באמת אי הבנה, כי אינני מצליחה לרדת לשורש הסמנטיקה. אבל מכיוון שכאן איננו מגיעות להסכמה אז אין לנו כ"כ מה לעשות עם זה. מה שהעתקתי מהלינק של זיידמן רלוונטי מאוד לדיון שלנו כי רופא פריון כתב באתר שלו את מילון הפירושים הזה, ובדיון כאן דיברנו על בדיקות ביתיות, בטא, ופרוגסטרון. אני יודעת שאני כותבת המון מלל. ככה תמיד אני עושה. זו דרכי. אבל אני בהחלט מבינה מה שאני כותבת. ואם אני טועה אני מתקנת את עצמי או מקבלת תיקון של גולשת אחרת. אם מתפלקת לי מילה (הורמון ההריון תומך בהריון) - ברור לך כי זו פאלטה של כתיבה בגלל חזרה על אותו משפט פה כמה וכמה פעמים? תיקנתי את עצמי וכבר גם את זה טחנו. הסתכלי על זה כעל שגיאת כתיב... לא ידעתי ואף כתבתי שלא ידעתי שבעבר או בחו"ל (כשכתבת על ה OTC) בדקו פרוג' בשתן. מעולם לא שמעתי על זיהוי פרוג' בשתן ובהחלט אברר עם רופאיי לגבי זה, כי זה מעניין. אבל לפחות שתינו מסכימות על הבטא שבודקים בדם וכיום גם בסטיקים. את טועה כשאת כותבת - "בפועל, הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון אשר תומך ברירית הרחם במהלך כל התקופה..." כי אם התכוונת במילים "כל התקופה", למהלך כל ההריון מתחילתו עד סופו - זה לא מדוייק. הפרוגסטרון תומך בהריון עד לשבוע ההריון בו השליה עושה תפקיד זה של תמיכה. עד אז - אכן הפרוג' תומך *ברירית הרחם*, מה ששומר על ההריון הצעיר. אח"כ, בסביבות שבוע 8 (ופה אל תתפסי אותי במספר) - השיליה תומכת בהריון עד סופו. כי אז השיליה היא שמספקת את ההורמונים. אם כבר אנחנו עכשיו מדייקות את עצמינו. לאחר 8 סבבי IVF, אמנם ללא הריון - יודעות *גם* נשים בטיפולים איזה הורמון עובד מתי וכיצד. ההערה האחרונה שלך מתנשאת ופוגענית.

annabell Lee

New member
אני מצטערת אם זה נראה כמתנשא..זו לא הייתה

הכוונה...יש כאן אי הבנה...בואי נסיים כאן.

בלונזית

New member
פרוגרסטרון כלשעצמו

אינו יכול להצביע על קיומו של הריון אן לא ואינו הורמון ההריון נמצא בגוף ומשתנה במהלך הסייקל ההורמונלי גם כשהאישה אינה בהריון מסכימה כי יש צורך ברמה מסויימת של ההורמון כדי לשמר הריון הנה קישור לפורום רפואי בו מכונה ומוגדר הורמון ההריון (נחשו מי זה?) http://www.beok.co.il/vl/54/בדיקת_הריון סליחה שהתערבתי לויכוח לא לי אבל... אורח לרגע רואה כל פגע

annabell Lee

New member
יאללה בואי נשחק בלינקים ../images/Emo13.gif

הבאת מידע חלקי...מן הסתם נכון אבל חלקי שלא מתאר את תפקיד הפרוגסטרון.... 1 2 3

בלונזית

New member
ועדיין

בשום לינק של לר קראו לפרוגרסטרון , הורמון ההריון כי הוא לא הורמון ההריון המידע שהבאתי שלם ואם היית קוראת היית רואה שציינתי את חשיבות ההרומון להחזקת ההריון נ.ב ערכות ביוץ בודקות ערכי פרוגרסטרון נ.ב אני לא משחקת בלינקים הוכחתי לך שחור על גבי קישור כי הורמון ההריון הוא ה- HCGB

annabell Lee

New member
ממשיכה כאן במשחק...

1 2 3 אני חושבת שאולי עכשיו המידע יהיה יותר נכון ומאוזן ממה שאת צרפת....יש עוד לפחות כמה אלפי מאמרים בנושא אבל אסיים כאן..למרות שאצלי רק 7 בערב ודי משעמם לי כרגע..... שימי לב שמאוד חשוב לקרוא עוד מידע ולא להיכנע ללינק הראשון שנתקלת בו..יש אפשרות שהוא לא יציג בפניך את כל האינפו' ועלול לגרום לך לבצע טעויות בעתיד.

annabell Lee

New member
אהה..לגבי הלינק שצרפת.

שימי לב שהוא מדבר אך ורק על בדיקת הריון. המידע מאוד חלקי ולא נותן תמונה מלאה. שימי לב שגם את נופלת לאותו הפח של סמנטיקה, מכיוון שמדובר רק על בדיקת ההריון-אשר בה כמו שציינתי כמה וכמה פעמים, מתייחסים לבטא כאל הורמון ההריון. אני מניחה, ותקני אותי אם אני טועה, שלא עברת הריון מלא ולכן אינך מכירה את כל התרמנולוגיה המלאה, אלא רק את הנושא של הפריות ובדיקות ההריון. אני גם מניחה שזו הסיבה שאת רואה רק את השלב הזה ולא בקיאה בתהליך המלא של המונחים ומכאן נובעת אי ההבנה. תקראי את הלינקים שצרפתי, בייחוד את אלו באנגלית-השתדלתי לצרף את הבסיסיים והפשוטים לקריאה.

בלונזית

New member
חבל

אנחנו לא עושות תחרות מי היתה יותר פעמים בהריון. וצר לי הטרמינולוגיה מוכרת לי היטב כמו רות הפרוגרסטרון הנדרשות להריון ועליתן תופעות הלוואי שלו וכד' התמשת במושג הורמון ההריון לא נכון וזה בסדר גמור כולנו טועים חבל שאת טורחת להאשים אותי בהבאת מידע חלקי כשאת מביאה מידע שאינו נכון על פי הגדרתו המוכרת

שלום בלונזית

אני לא חושבת שאנאבל התכוונה לעשות תחרות מי הייתה יותר בהריון, ממש לא
גם אנאבל חוותה טיפולים, על בשרה, גם אנאבל חוותה כמה וכמה שליליים כואבים. ולא חושבת שמטופלת פוריות, אפילו לשעבר, תעז לעשות תחרות כזו
ונראה לי שאם היית מכירה את אנאבל כמו שרובינו כאן בפורום מכירים אותה היית מבינה זאת ישר

תמרה25

New member
מייקילולי הקדמת אותי.

אני מכירה את אנאבל עוד מהימים הקסומים של פורום טיפולים והורים אחרי טיפולים. מהימים שישבה לידי אחרי שכרתו לי את הרחם בארץ בגלל האנדומטריוזיס ועד היום בארצות הברית ששלחה אותי לרופא שלה שהציל את חיי. יענו, יותר מעשור. קראתי כאן השרשור וראיתי שניסו כאן מאוד לעוות את ההדעות שלה וליצור נגדה אנטי. לא יודעת מה קורה מתחת לשטח אבל ברור שתגובתך שלך הבלונזינית מאוד מוזרה כי נראה שלקחת את המילים שלה ועיוותת אותם כדי שיצרו רושם מסוים. אני לא רואה שום תחרות, לא רואה שום האשמה על מידע חלקי. רואה רק הצגת נושא, תגובה אליך, סוג של הנחה-שמשום מה ראית אותה כתחרות. קראתי גם את שאר ההודעות שלה. גם את התגובה של קיקונה שגם שם ברור שהיא מוסתת. אני קוראת את הפורום כבר שנים, מכירה וירטואלית את כל הדמויות. אני רואה שלקחת את אחד האנשים הכי עדינים שיש והכי ישרים ואחרי חיפוש על שמך גם הבנת שקראו לך לכאן כדי לתקוף אותה ואני מקווה שלא. באמת בנות לקחתם את אחד האנשים בעולם שאפשר להגיד עליו שיש לו לב ופירשתם לא נכון את ההודעות שלה. לא יודעת אם זה בכוונה או לא. אני חושבת שלפי מה שקראתי שכן. מקווה שתעשו חשבון נפש כי אני אחרי שאני קוראת את הפורום מתחילתו, (לא כותבת בגלל שזו לא שפת האם שלי ויש לי בעיית ניסוח , כל הודעה אני צריכה לתקן במשך המון זמן), אתן תקפתן את האדם הלא נכון.

למעלה