בוקר טוב!

עד שהבנתי למה התכוונת

בTMI הראש שלי עדיין בTM של הטומור מרקר

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אולי את צריכה AHOS (another hour of sleep) ואז הראש לא יהיה בכל מיני TM

תתפלאי אבל

ממש לא חסר לי AHOS הרגלתי אותו מגיל 0 שקמים מאוחר
אומנם עושים הפסקות אוכל אבל אח"כ חוזרים מייד למיטות וממשיכים לישון

זואילי

New member
לא מתפלאת כי קראתי...

בפורום השכן. סחתיקה על הפשוש שהסתנכרן יפה עם אמא!

אז יש עוד הסבר...

אנאבל אני מבינה שנתת לי אישור להסביר
אז ככה, ואת ההסבר הזה אני יודעת מפני שעבדתי בעבר במעבדה. ישנם גידולים שמפרישים את הורמון ההריון BHCG, לפעמים ציסטה נראת כציסטה והיא למעשה גידול ועד שלא דוגמים דגימה לפתולוגיה לא יודעים למעשה מהי. אם לחלקכן נתנו כשאובחנה אצלכן ציסטה לעשות את פאנל בדיקות המרקרים כגון: CEA, CA125, CA16.9 וכו' הרבה פעמים מוסיפים גם את הBHCG כחלק מהמרקרים ואז מציינים לידו את האותיות TM בכדי שהמעבדה תבין שכאן יש חשש לגידול ותוציא תשובה כמותית ולא איכותית. וזו גם הסיבה שהרבה פעמים עושים לגברים בדיקת הריון שהיא למעשה גילוי הורמון הBHCG בחשש לגידול.

annabell Lee

New member
שתיכן טועות וצודקות.

מייקי..את מדברת על הבטא שנבדקת במעבדה לשם בדיקת הריון....וזה נכון. הטעות שלכן היא דידקטית כאשר אתן קוראות לבטא ולנגזרות שלו כ"הורמון הריון" מבחינה פיזית..ההרמון העיקר התומך בהריון הוא הפרוגסטרון..אם לא יופרש הפרוגסטרון או תהיה בעיה בהפרשתו, רירית הרחם תצתמק וההריון ייפול. רמות הפרוגסטרון עולות במשך כל ההריון עד ללידה. מי שעברה IVF..בכל אופן בזמני, גם קיבלה כמוסות פרוגסטרון גם ואגינליות..והבנתי שמאוחר יותר גם בבליעה, כדי לדאוג לתמוך ברירית הרחם.. אני מסכימה שבדיקת ההריון קוראת לבטא ונגזרותיה כהורמון ההריון, אבל שוב, הורמון ההריון הוא בעצם הפרוגסטרון. הטעות היא בהגדרה ולא בפעולה. בדיקות ההריון-בכל אופן רובן, אלא אם כן יש דברים חדשים שאני לא מכירה....בודקות את רמת הפרוגסטרון בשתן..וזה בעצם מילכוד, כי רמת ההורמון מאוד נמוכה, בכל אופן בימים שנשים אחרי הפרייה מבצעות את הבדיקה, ולכן הערכות האלו שוות לטוסיק ב- 12-10 ימים הראשונים אחרי ההחזרה. במעבדה בודקים את הבטא כדי לקבל תשובה חד משמעית...בשלבים כל כך מוקדמים.

זואילי

New member
בישראל לא מוכרים ערכות לבדיקת פרוג'

אלא רק הערכות של הסטיקים לבדיקות הריון ושל בדיקות לאיתור הביוץ. ואלה נמכרות בבתי מרקחת וכו' - Over the Counter (יענו ללא צורך במרשם רופא). אלא אם התכוונת ש OTC הוא שם אותה בדיקת פרוגסטרון? לא ידעתי שיש כאלה.

annabell Lee

New member
נו באמת..את תצטרכי להאמין לי שלפני 9 שנים

מכרו ערכות שבודקות פרוגסטרון. את מנסה שוב להטיל ספק בדברי ע"י הכנסת מידע לא רלוונטי..את יודעת היטב שלא הייתי בהריון בארה"ב וכל בדיקת הריון שעשיתי היתה בארץ לכן ההערה שלך לא קשורה לכלום. OTC...זה אכן מוצרים שמוכרים על המדף. אני באמת מציעה לך לקרוא את הכתוב כי את יוצרת את הרושם שמרוב מידע שאת קוראת את לא רואה את היער.....את חייבת גם להבין את מה שאת קוראת וזה לא נראה שממש יש כאן הפנמה של הנקרא..הלינק שהבאת הוא דוגמה ברורה לכך..אני יכולה להציף אותך כאן במטרים של לינקים-כולל באנגלית-אשר יש לי יסוד סביר להניח שהאנגלית שלי יותר חזקה...ולקחת בחשבון שמרוב מידע אף אחת לא תבין מאת הכתוב..את חייבת לקרוא היטב את המידע שאותו את מצרפת. את כותבת בדיוק את מה שאני כתבתי, מסתמכת על לינקים..ואומרת שאני טועה...המסקנה היא שלא ממש קראת..או עקב חוסר ניסיון את לא ממש מכירה את הנושא.

זואילי

New member
אני מאמינה לך שבעבר מכרו

ולא מבינה היכן הטלתי ספק בדברייך. את זו שרשמת על המוצר ואני הגבתי לכך. אז זה קשור. צר לי שיצרתי בך את הרושם שאינני רואה את היער. אבל את יכולה להפסיק לחזור על הערתך שאינני מבינה מה שאני קוראת. כי אני מבינה. ו - ועוד איך מפנימה. לא ברור לי מה קשור כאן מי יודעת טוב יותר אנגלית, כי אין לי מושג לגבי האנגלית של אחרים, אלא רק של עצמי. אם אני מצרפת לינק או עושה ממנו קופי פייסט אני קוראת אותו היטב. כתבנו דברים דומים ושונים. כל אחת ניסחה את זה אחרת וכל אחת תיקנה מה שצריך היה לתקן. את אומרת שעקב חוסר נסיון אינני מכירה את הנושא? האם את מטילה ספק בכך שעברתי טיפולים? מהיכרותך אותי כאן את באמת חושבת שכשאני עוברת משהו על גופי אז אינני מבינה במה שקורה לי בגוף?

ממה שידוע לי גם הבדיקות הביתיות

בודקות את הBHCG ולראיה הדוגמא של זריקת האוביטרל המכילה הורמון זה וניתנת בטיפולים צריכים להמתין מספר ימים לפני ביצוע בדיקת ההריון הביתית עד שההורמון יתפוגג מהגוף ולא תתקבל תוצאה שגויה. וממה שזכור לי זה גם מצויין בעלון הבדיקה.

annabell Lee

New member
טוב, בטח השתנה מאז בדיקת ההריון האחרונה

שעשיתי, וטוב שכך כי יותר בעייתי לבדוק בשלבים האלו את רמת הפרוגסטרון ולכן במעבדה בודקים את הבטא...אבל בכל מקרה הורמון ההריון הוא הפרוגסטרון.

annabell Lee

New member
לא, את חוששת שאת מטעה...

תראי מה כתבתי למטה. אני חוששת שאת לא מצליחה להבין את ההבדל בין בדיקות המעבדה הראשוניות לבין מהלך ההריון. כאשר בהריון מדברים על הורמון ההריון-הכוונה היא אך ורק לפרוגסטרון..כך זה עובד..כאשר יאמרו לך בהריון...למרות שאם אין בעיה לא בודקים את זה....בודקים לרוב כאשר יש הריון רב עוברי או הריון עם דימומים והפלות..את שניהם חוותי...במקרה כזה בודקים לכל אורך ההריון את הורמון ההריון-והכוונה היא לפרוגסטרון.....כאשר עושים בדיקת הריון בודקים את הבטא ומכנים אותה ..בהקשר מעבדתי-כהורמון ההרויון-כי זה מה שבודקים בבדיקת הריון-הורמון שמראה על הריון.. אחזור על זה...כאשר את במהלך ההריון ובודקים את תקינות ההריון-בודקים רמות פרוגסטרון אשר הוא הוא הורמון ההריון.....כאשר את מדממת...בודקים את הורמון ההריון לראות אם יש ירידה אשר מעידה על הפלה מאיימת...כאשר יש הריון תאומים שלישיה-בודקים את הורמון ההריון-משמעו רמת עליית הפרוגסטרון כדי להיות בטוחים שאת מייצרת מספיק פרו' לתמוך בשני עוברים. כאשר את נושאת הריון רב עוברים ואחד העוברים נפל או עומד ליפול..בודקים את הורמון ההריון שהוא הפרוגסטרון. לא מתעסקים עם הבטא..עד כמה שידוע לי, מעבר לבדיקת ההריון-בכל אופן כך זה היה במהלך 3 הריונות.

אז אצלי דווקא

היו מעט דימומים/ הכתמות והרופאה שלי שלחה אותי לבדוק את הבטא ולראות שהיא עולה כמו שצריך. כלל לא נשלחתי לבדיקת פרוגסטרון, רופא הפריון שלי גם כלל לא מאמין בצורך לבדוק רמת פרוגסטרון עם הבטא. גם אני יודעת שפרוגסטרון תומך בהריון ולא הורמון ההריון, הרי בטיפולים נותנים לנו פרוגסטרון מההחזרה בכדי שיהיה תמיכה לעוברים ומפני שהחשש שבגלל שאיבת הביצית מהזקיק נפגע תהליך יצור הפרוגסטרון אשר הגוף אמור באופן טבעי לייצר בעצמו (נראה לי הסתבכתי קצת בהסבר
).

זואילי

New member
ומכיוון שלשתינו אותו רופא פריון

אז אני מכירה טוב מאוד את התייחסותו לנושא בדיקות הפרוגסטרון וכמו שאת יודעת.. הייתה לי איתו אי הסכמה בנושא. כשהוכחתי לו ולעצמי, על גופי, את נושא התמיכה שקיבלתי אחרי שבדקתי רמות פרוגסטרון 5 ימים אחרי ההחזרה, וע"פ זה מצאנו יחד תמיכה שתביא אותי לפרוג' מעל 127 אחרי החזרה (כשמבחינתו הוא הסתפק בפרוגסטרון 40 שלי), הגענו לעמק השווה
עדיין מדהים אותי לקרוא אותך כותבת על הריונך.

זואילי

New member
כי עד לפני פחות משנה (?)

היית רק מייקילולי. היום את אמא מייקילולי. לא רק לך לוקח זמן להתרגל..

למעלה