החולצה שאני לובשת נתפרה מחולצה של אבא שלי - ולא סתם חולצה, זו שהוא לבש בחתונה שלי! קנינו אותה יחד במרקס אנד ספנסר שהיתה פעם, לפני המון שנים בקניון איילון ברמת גן. איזה כיף שאמא שלי שמרה כמה בגדים שלו. אז הלוק לא מפיל, אבל החולצה עושה לי נעים היום. הסיכה של מרי פופינס נקנתה יחד עם זו מאתמול.
הקטנה (בת 11, אבל בשבילי היא הקטנה...) ביקשה להיות בפורים חתולה. אז הנה השמלה שהיא תלבש, שנתפרה משמיכת פליז פרוותית עם טביעות כפות רגליים קטנטנות. תפרתי גם אזניים וחיברתי לסיכות. התכנון הוא לאסיף מאחור זנב שיצא דרך חריץ בשמלה. עכשיו נותר לי רק פרוייקט התחפושת לגדולה (כולה 17, אבל בשבילי היא הגדולה...) שתהיה גם היא חתול, אבל מין חתול מסובך מסדרת אנימה, שעדיין לא הצלחתי לפצח איך לעשות.
לי בזמן האחרון נכנס חשק מטורף ללמוד לתפור, במיוחד בשביל לעשות דברים לילדה. העניין הוא שכרגע לא בא לי להשקיע כל כך הרבה כסף על מכונה אז כנראה שזה לא יקרה בקרוב
את החלק העליון (קדימה ואחור) גזרתי לפי גופיה שלה שיושבת בצורה נוחה על הגוף, והחלק התחתון הוא full skirt - רבע עיגול משורטט על בד מקופל פעמיים לריבוע ...
המטרה היא ליצור מעין דונאט שבמרכזו עיגול שהיקפו שווה להיקף המותניים (או החלק העליון שאליו מחברים את החצאית, כמו בשמלה שתפרתי) ורוחבו אורך החצאית הרצוי. לאחר שאת מכינה כזה את יכולה פשוט לחבר בזיגזג לגומי עבה. עכשיו יש מצב שקיימת דרך פשוטה יותר לחשב את זה והאיש שלי צוחק כל פעם כשהוא רואה אותי פותרת משוואה בשני נעלמים ומחלצת רדיוס מתוך נוסחת היקף מעגל בשביל לתפור חצאית