בוצ'ר בר - חיפה (חלק א)

אתה אומר

שהשממה החיפאית פרחה מאז שהגעתי ותפסיק שאעזוב, או שבכך שציינתי שאני מוכן לעזוב אותה, היא תחדל מלהתקיים?

אני בדיוק מתעסק במשוואות קוונטיות... זה דווקא מתאים.

לסעיף 1 - אפשר להגיד, כן.

אבל אם זה גם טעים ומוצלח, זה טוב.
לסעיף 2 - הייתי אומרת הפוך. יש מעט מאד מקומות שהם לא כאלה.
לסעיף 3 - כל אחד מנסה את מזלו? כשאתה מוציא כל בך הרבה כסף על המקומות הללו אסור שזה יהיה מפעל הפיס.
לסעיף 4 - המילה אותנטיות לא הוזכרה על ידי. אני חילקתי לקטגוריות אחרות.

babiji

New member
הכוונה לא הייתה לציטוט שלך,

אני אמרתי פקטור האותנטיות כי הוא משהו שקיים לדעתי כשאנשים נהנים הרבה יותר לדווח על מקום חדש/מקורי מאשר לחזור על חוויות שכבר נכתבו מספר רב של פעמים.

בכל מקרה, אני חושב שפשוט מדובר בשני סוגים שונים של חווייה/אכילה, אין דין ארוחה בטאיזו/מזללה וכו' כדין ארוחה ב - עזורה/גמברינוס וכו'.

זה שאנשים מנסים את מזלם זה כבר כוחות השוק, ובטח שזה מפעל הפיס. בכל מקרה, ככה אנחנו גם זוכים לפעמים בדברים מעולים שלא היו מתגלים אחרת.

salo22

New member
בהחלט מסכים שלא הכל שחור ולבן

וברור שגם בתל אביב יש מקומות טובים, כתבתי מנקודת המבט שלי כמו שברור, וזה מה שאני מרגיש - כל המקומות שאני ממש אוהב בארץ - אף אחד שם לא מבזבז זמן האם להגדיר עצמו כשף או לא, הבעלים תמיד נמצאים שם כל הזמן, גם במטבח, ולא קוראים עליהם השכם וערב ביחצים ובאינטרנט, ובמיוחד אלו לא אנשים שמכתירים עצמם שפים בגיל צעיר מידי עם ניסיון מועט מידי..
ושוב הנושא כמובן פתוח לדיון הרבה יותר משמעותי.. לא התכוונתי שבתל אביב הכל אחיזת עיניים ופוזה.. אבל לטעמי ובטח גם אתה לא ממש תגיד לו - יש פוטנציאל משמעותי מידי ל"הרבה כן".

babiji

New member
מסכים איתך לגמרי,

פשוט באופן אישי היו לי כמה וכמה נפילות אחרי שבניתי ציפיות על "מקומות נסתרים שרגל תל אביבית לא דרכה בהם" (בין אם בשוק ברמלה, בלב אשדוד, בירושלים וכו').

בשורה התחתונה אני באמת חושב שיש פה הרבה אנשים שיודעים לנטרל את רוב ההשפעות החיצוניות ולזהות מקומות טובים ואוכל טוב, בגלל זה הטו-דו-ליסט שלי מורכבת ברובה המוחלט ממה שאני קורא פה, מצד שני - מרגיש לי שיש פה קצת מגמה "אנטי תל אביבית" שלא באמת מבוססת.

אני אולי טיפה שייך למגמה הזאת... ברם אולם,

מבחינתי זו לא פוזה (או ליתר דיוק, לא אנטי-פוזה או לא פוזה של אנטי-פוזה). אנחנו כאן בפורום עושים עניין גדול ממסעדות, מפרקים ומפרטים לפרטי פרטים כל מרכיב של חוויה, אבל בסופו של דבר - במחילה מכולם - מסעדה לא אמורה להיות כזה ביג דיל. כלומר, לא כל מסעדה. לא כל יציאה צריכה להיות חגיגה גדולה של חידושי טעמים ומרקמים. הרבה יציאות באות סתם מתוך רצון של להחליף אווירה, לאכול טוב ולראות חברים. הדרישות שלי למקומות כאלה הן לא בשמיים. שהאוכל יהיה עשוי כהלכה, שהמחיר לא יקרע את הכיס ושלא יהיו צרימות ב"מסביב" - ברמן שנכנס לתוך השיחה, מארחת שמזיזה אותך שלחן כי מסתבר שהוגבלת לשעה ו-47 דקות וכיו"ב. ואם זה פאב - אז שתהיה גם בירה מהחבית שהיא לא גולדסטאר ודומותיה.

על אף הדרישות הצנועות הללו - ממש קשה לי בתקופה האחרונה למצא, איפה לאכול או לשתות בתל אביב. באמת, בחיי, שכה יהיה לי טוב. הייתי שמח אם היה כאן שפע של מקומות שסתם נעים לך לשבת בהם, אפילו לא שפע - נגיד, חמישה מקומות כמו הבוצ'ר-בר המדובר היו גורמים לי לא לצאת מתל אביב בכלל. אולי רק מקום אחד כזה. הדלק עולה, הזמן עולה - אין לי שום סיבה לבזבז אותם. אבל מה - אני ממש מתקשה כבר כמה זמן לספק את דרישותיי הצנועות בעירי...

babiji

New member
לא התכוונתי לפוזה,

אני מבין לגמרי את הגישה, פשוט לפעמים ה"אנטי" כלפי מה שנמצא בלב העניינים נראה לי לעיתים מוגזם.

גם אני לא בדיוק אוהב את כל הרעות החולות שהזכרת. מצד שני, אני גם מאמין שחלק גדול מהחוויה מבוסס על איך ובאיזה מצב רוח אני מגיע למקום, איזה ציפיות וכו'.

אבל יאללה, תרים את הכפפה ותנסה לארגן רשימה של מקומות שאפשר פשוט לצאת ולהנות בהם.

ואם כבר בבירות עסקינן, בטח תאהב את התמונה המצורפת (מתנצל מראש על האיכות), צולמה לפני חודש בפרבר של שארלוט, מלון פשוט על ההיי-וויי, מתחת למלון היה בר שכתוב עליו taphouse, וכמו כל דבר שהאמריקאים עושים, גם זה היה מוגזם.

118 ברזים שונים, כל אחד מהם כמובן מוגש בכוס תואמת, הטרנד האמריקאי המעולה של האיילים שולט ביד רמה, ופיינטים מוגשים קרים וטריים ב - 5-8$. מקום אדיר לחובבי בירה, יש למקום תפריט רגיל, ויחד איתו אתה מקבל לשולחן אייפד, שהוא בעצם תפריט הבירות, אתה יכול לקרוא על כל בירה את המקור, הרכב, כמה ואיזה סוגי כשות, ציון שקיבלה במבחני טעימה ועוד. אמריקה...

וואי וואי וואי, איזה מקום... אין לי בעיה עם

"מוגזם" שכזה... אני רק תוהה, איך הם שומרים על טריות הבירות? חביות וואקום?

על הצעתך לארגן רשימה של מקומות שפויים - חשבתי בעצמי לאור הדיונים החוזרים והנשנים בפורום. אני קצת קטן אמונה. נראה לי שאני די מעודכן לגבי מה שקורה בתל אביב - וגם לקשה לקלוע איש לטעם רעהו, עובדה שיש מספיק אנשים שעפים על מקומות שנראים מאוסים בעיניי... אבל אולי שווה נסיון...

pix37

New member
המרכז משפיע על הפריפרייה ובדיעבד מושפע ממנו

לולא המהפכה הקולינארית במרכז, האוכל הטוב היה מתקשה לחלחל גם לפריפרייה, ולהפך לולא המנות הראשוניות והידע הקולינארי הבסיסי שנשמר בפריפריה המרכז היה מכלה את עצמו ואת היצירתיות שבו מהר מאוד ומסתפק בהעתקה עיוורת של טרנדים מעבר לים בלי לפתח שפה מקומית משלו.

בפועל הפריפרייה הושפעה מאוד מהמרכז - מאחר וחלק גדול מצעירי ישראל עושים סיבוב מסוים במרכז וחלקם חוזרים אח"כ הביתה עם הידע, התובנות והדרישות שהם התרגלו אליהם במרכז ומחפשים או מקימים בעצמם מקומות אוכל בסטדנדרט אליו הם התרגלו במרכז, מאידך בגלל שמדובר בפריפריה, מקדם "השופוני" הרבה יותר נמוך ואוכל שאינו טוב פשוט מתקשה לשרוד שם ולכן המסעדות מזדקקות, מסירות חלק גדול מהקישוטים המיותרים ומגישות מנות טובות יותר או ב VFM טוב יותר.

כרגע, נראה שחלק גדול ממסעדות המרכז איבדו כיוון, חלק בשל סיבות שאינן תלויות בהן (מיסוי, בועת הנדל"ן, יוקר המחייה וכו'...) וחלק נטו באשמתם (חמדנות, פלצנות, נסיון להמציא מחדש את הגלגל בכוח, מיתוג יתר וכו'...) כך שחלק גדול מהסועדים לא מרגישים שהם מקבלים תמורה הולמת למחיר שהם משלמים.

אני מאמין שהשוק יתקן את עצמו בקרוב מאוד, לא ברמות שהיינו רוצים לראות אבל יותר לגבולות השפויות, בין השאר בהשפעת הפריפרייה, ואז שוב יחזור שיווי המשקל הקולינארי לטובת המרכז.

babiji

New member
או מנקודת מבט אחרת,

בגלל שלאנשים בפריפריה (אני לא כל כך אוהב את הביטוי, בטח לא כשמדובר בערים כמו חיפה וירושלים, אבל לצורך הדיון..) יש פחות מבחר - למקומות בינוניים יותר קל לשרוד, פשוט אין אופציות אחרות.

בכל מקרה, אין פה שאלה של נכון ולא נכון, יש קסם רב במסעדות טובות מחוץ למרכז, ויש דברים מעולים עם איכות בלתי מתפשרת בלב המטרופולין. אני לא חושב שאפשר לומר ש"חלק גדול ממסעדות המרכז איבדו כיוון", אני כן מקבל את זה שרמות המחירים גם של אוכל וגם של שתייה חצו מזמן את גבול הטעם הטוב (יש שיגידו תרתי משמע), אבל זו כבר בעיה שורשית אחרת שכל המשק מתמודד איתה.

הערב אצל אייל שני, האיש והאינסטגרם, בקינג ג'ורג', פיתה אחת "טוניסאית", עם פלמידה כבושה, איולי, תפוחי אדמה ועוד קצת, אחת עם סטייק אנד אגס ושמנת, שורה אחת עם גלידה (לא מי יודע מה, אבל בשביל קינוח ב - 5 ש"ח זה סבבה לגמרי), ובקבוק סודה אחד, יצאנו שבעים ומרוצים ב - 99 ש"ח.

בקצב הזה הוא עוד ידביק את המחירים בפריפריה ויישר קו עם הפיתות ב"חצות":)

גסטרו

New member
לזו שמחפשת עיר לחגיגת 40 -נראה שחיפה

היא רומא החדשה...
תודה על הדיווח ושאפו ענק על הקיבולת !

תודה רבה

ואכן, חיפה מסתמנת מיום ליום למשובחת בתחום הקולינרי בקו מאד מסויים ונגזרותיו.

למעלה