בוצ'ר בר - חיפה (חלק א)

בקלווה טלה 2

כל המנה הפעם... במחיר של 30 שקל מקבלים 5 חתיכות שזה לא רע בכלל בסופו של דבר.
אם היינו צריכים להשוות לטאפאס בברצלונה, היינו מקבלים אולי זוג כאלו ב 5 יורו.. אז מצבנו מעולה פה.

נישנוש בין לבין

כאילו שהיה בין לבין כן?!
אבל זה לא עצר בעדי.
ד"א מנת הלחם הענקית במקום עולה 18 ש"ח.

חיפה על המפה ותישאר על המפה

יופי של דיווח מבולבלשלם, התגעגענו לסקירות הנרחבות שלך,
אני אוהב את הלהט שבו אתה כותב, שלא לדבר על הצילומים המרהיבים ש'ך,

התמונות שאתה מצלם גורמים לי לרצות ללקלק את הצלחת:))))))))
כתיבה חיה וזורמת ולא מתחנפת.
לי יצא לטעום רק את הכריך הטוניסאי בפרנה ואכן היה מושלם,

אחד האחים עזר למלצרית ושירת את הסועדים ברחבה בחוץ ואילו אחיו השף היה רציני וממוקד יותר, אם כי גם הוא התפנה לשוחח ולשמוע פידבק מהלקוחות.

עושה רושם שהמקום " תפס" כי כשאני הייתי השבוע בשעת צהריים הגיעו חבורה של גברברים צעירים שעובדים בסמוך והשף ידע בעל פה מה כל אחד אוהב,
זה שאין להם אתר מסודר אולי מוכיח עד כמה לפעמים האיכות מדברת והשמועות מפה לאוזן.

טעית בניסוח: סמואל ספייד כתב עליהם ורק אז וואלה ורק אז מהטלוויזיה :))))))))))))))))

אם אני לא טועה הם פתוחים גם הערב עם צאת השבת, בהן צדק שהדיווח ש'ך גורם לי לקפוץ לשם עוד הערב,
השולחנות מעוצבות מאוד יפה, עיצוב קלאסי שמזכיר גינת גן של רוזן ספרדי.

תכתוב קצת יותר מבולבלשלם

תודה איש יקר

כבר הייתי מאז שוב כדי לטעום דברים שעוד לא הספקתי, את ההמבורגר, סביצ'ה של טונה אדומה וכן הלאה. הכל היה באותה הרמה, מוגש מהלב ובכיף. וזול!
כרגע, הם פתוחים בכל יום מהצהריים המוקדמות ועד הלילה. כולל שישי בערב (שהייתי אתמול גם כן).

ללא ספק השמועות עוברות מהר ואם נתנו להם עוד דחיפה קטנה להצלחת העסק, אשרינו, רק שיישארו ככה מבלי להשתנות.
בקרוב נראה את אילן (השף) בטלוויזיה בתוכנית חדשה בהנחית רושפלד, אז אני מניח שזה ייתן להם פוש אף יותר.

salo22

New member
אבי אפרתי כתב השבוע

על הסינטה בר. כאילו בסדר, נחמד כזה, you know זה חיפה כזה.. אני יודע שיש עוד רבים אחרים בגישה דומה, יען המקום הכי טוב בחיפה זו היציאה הדרומית וכל הטוב בארץ מתרכז בגבולות צפון ודרום תל אביב (נו טוב, אולי רק צפון
). אני יושב כרגע בגולה הגוש דנית ומפנטז כל הזמן על להגיע שוב למקומות האהובים והחדשים בחיפה, בירושלים ו"שאר העולם", פשוט פנינים אחת אחת ולאנשים נדמה שרק באיזור המרכז השמש זורחת ושוקעת, באיזה סרט חיים.

babiji

New member
לא צריך להגזים,

תל אביב היא עדיין המקום בו תקבל את האוכל הכי טוב, מוקפד ומגוון בארץ.

גם אם נתלהב מאיזה ביסטרו בינוני בעיר נמל דרומית או מהלהיט התורן בשוק מחנה יהודה.

אני מת על ירושלים, גדלתי ואכלתי בה רוב חיי, ויש בה בהחלט פנינות קולינריות שהולכות ומתפתחות, את חיפה לצערי אני פחות מכיר, אבל מהמעט שטעמתי גם לה יש לא מעט מה להציע.

יחד עם זאת, הגישה הזאת של "אם פתחו את זה בתל אביב זה בטח מאגר פלצנות בלתי נדלה שמטרתו רק לתת אוכל בינוני במקסימום מחיר", ולעומת זאת אם פתחו את זה באשדוד/חיפה/ירושלים מדובר ב"אנשים שעושים מהלב, בשמחה, רק כדי לשמח אנשים ועם טעם אותנטי שאין דומה לו" - היא גישה קצת מגוחכת.

גם במנהטן אפשר לומר שהאוכל האמיתי הוא בברוקלין, ובברוקלין אפשר להגיד שהאוכל האמיתי הוא בקווינס, וכן הלאה וכן הלאה.

ברור שיש עוד מקומות עם אוכל מעולה בארץ, וברור שכוס מים מסוננים-באופן-ייחודי-במסננת-קריסטלים-מעיין-הנעורים ב - 15 ש"ח גורמים לסועד השפוי להרגיש שהוא בסרט מתיחות של יהודה ברקן, אבל מכאן ועד ליצור איזו תחושה כאילו (כמעט) כל מה שיש בתל אביב הוא אחיזת ועיניים ו(כמעט) כל מה שנעשה 50 ק"מ צפונה/דרומה/מזרחה הוא הוא חוויית האוכל האמיתית והמלאה - יש מרחק רב.

בתל אביב יש 'מנות' יצירתיות יותר או פחות,

קטנות בדרך כלל ובעיקר משובטות שנועדו ל'האגניב'. במקומות האחרים אותם הזכרת - יש אוכל! זה ההבדל בעיני. שכל אחד יבחר מה שמתאים לו יותר.

babiji

New member
לפי הניתוח הזה,

אפשר לומר שגם האוכל של "אל בולי" נועד ל"האגניב"...

אני מסכים שיש מקומות רבים עם נטייה לפלצנות יתר, וגם כאלה שפשוט עושים עבודה גרועה בתור מסעדנים, החל מיחס גרוע לסועדים, וכלה במנות קטנות ולא מוצלחות.

אבל זה חלק מהיתרונות והחסרונות של המטרופולין הכי גדול במדינה, יש מספיק קהל ומספיק תנועה וכל אחד מנסה את מזלו.

אני אוהב מאוד לנסות דברים חדשים, ובאופן כללי לא משתגע על פלצנות, אבל אני חושב שהפעלה של "פקטור האותנטיות" גם היא סוג של פלצנות.

שיהיה "אל בולי" בתל אביב

אני מוכן לקום ולעזוב את חיפה

וברצינות,
אני אישית לא אמרתי שאין אוכל בתל אביב וצריך לאכול "רק" בחיפה, אשדוד (מה יש שם בכלל?!) ובירושלים.
אבל אני כן מצטרף בצער רב לאלו שקצת מאסו במסעדות המטרופולין הגדול הזה... קשה מאד לקבל אוכל אמיתי, במנות סבירות, במחיר שווה לכל נפש עם חיוך ושירות סבירים.
(שים לב שהציפיות שלי מאד נמוכות וזה נכתב בצער רב). יש אולי מנות מסוימות שבאמת מקסימות או מיוחדות, אבל לצידן יש המון שהם שיבוט של עוד 40 מסעדות ברדיוס של 200 מטר
יש אולי פה ושם מלצרית או מלצר שעושים מעל ומעבר, אבל הם בדרך כלל מנסיון יהיו בין בליל רב של כאלו שעפים על עצמם (על לא עוול בכפנו), יש אולי מנות שמתומחרות סביר, אבל הם יהיו היחידות בתפריט, יש אולי תרבות יין בחלק מהמסעדות, רק שיין באמת מיוחד אין באמת בנמצא שם וכן הלאה... (אני מניח שאתה מבין לאן אני חותר).

בסופו של דבר, אני משאיר את הניסיונות, החדשנות, הטעימות והיופי לחו"ל, ומשתדל לאכול *אוכל* עד כמה שאני יכול, במשך שאר הזמן.
פלצנות או לא, זה עניין די אישי אני מניח ושכל אחד יעשה הטוב בליבו
.

אני תמיד דוגל ב חיה ותן לחיות.

babiji

New member
אני איתך,

משתדל לנסות רק מקומות שמאוד מעניינים אותי/לחזור למקומות שאני יודע מה אקבל בהם.

ממקומות שנראה כאילו יצאו מקטלוג "המסעדה הטרנדית בשדרה" אני משתדל להתרחק כמו מאש.

הייתי,

מכיר את אשדוד טוב מאד, במקור - לא רחוק משם.
אכלנו, "הרבה", היה סביר, לא יותר מזה. האמת שהפרטנר שהיה איתי שם , ידידנו, - אמר שאני צודק ובעבר הוא זוכר שהם היו טובים יותר.
אז אולי זה היה פלוק של אותו ערב... ואולי לא
.

מאמין לכם.

ושלא יהיו ספקות, לא היה רע בכלל, נהניתי מאד, מהאווירה, מהשירות וגם מהאוכל, רק שזה לא היה ברמה של לעבור לאשדוד בגלל גמברינוס (ע"ע אל בולי
)

אני לא אמרתי...

כל המדינה הזו זה שעתיים נסיעה, אפשר לחשוב
.

יש לך בית יפיפה, לא הייתי עובר לשום מקום , מסעדה או לא.

למעלה