בולין

Swicca

New member
../images/Emo45.gif

"שאני מצליחה יופי בלי טוב-רע, וממליצה בחום לכל מי שמוכן לשמוע. "

סיריוס1

New member
נכון, אני אוהב גם וגם... גם...../images/Emo57.gif

כאוס וגם חוק וסדר. מוזר, אבל ככה אני. לגבי טוב ורע, האם את עושה מגיה להרוג מישהו כדי לרשת את הונו ? לא נכון ?!, ובכן את כן בתוך טוב ורע. הקירבה הכי קרובה למושגי טוב ורע בתחום המאגיה הוא "קוד אתי" בתחום המאגיה. ראית את סרט שודדי הקרביים 3 ? יש להם קוד אתי, ובכן הקוד הזה הוא הנחיות והסכם לגבי מה זה טוב ומה זה רע. כולנו חיים בתוך מערכת של טוב ורע רק שאנחנו לא אוהבים חלוקה דו-צדדית זה שטחי עבורנו מדי... מאגיה שחורה = לפגוע באחרים ולנצל חולשה של אחרים וכן להאמין ולחבור לכוחות אפלים כמו עבודת השטן וכו', העיקר לשלוט ולהיות עשיר חומרית. לא משנה אהבה. מאגיה לבנה = זה לעזור לאחרים ולרפא אחרים ואת עצמנו, לעשות כוונות לטוב ולטובה, לא ללכת נגד רצון האחר. לחבור לממלכת יצורי האור והאהבה כמו פיות יפות וטובות ומלאכים מלאי אהבה. העיקר לאהוב ולקבל אהבה. לא משנה העושר החומרי. ויש כאלו שמתנדנדים בין לבין תלוי איזה ספר קראו או לאיזו מסיבה הלכו או איזה חבר/ה יש להם עכשיו... יש ויש.

RainBird

New member
1. אתה לא מעביר שיפוט על הפורום על גבי הפורום ובהחלט לא בנוגע לטיב המאגיה של חברי הפורום. 2. אין למאגיה צבעים. אני חוזר- למאגיה אין צבעים. האנרגיה הבסיסית היא אותה אנרגיה, הדבר המשנה זה איך משתמשים בה, וכן, גם כישוף עם כל הכוונות הטובות יכול להניב רוע נקי. דוגמא- ידידה שאמנית שלי שמאוד קשורה לבע"חים, והיא האדם ההכי "אור ואהבה" שיש (היא גם אוטנטית, לא צבועה כמו שאר הניו אייג') הטילה לחש להחזרת חתול שהלך לאיבוד עבור שכנה שלה. למחרת השכנה פותחת את הדלת ומוצאת את החתול על מפתנה, מת. היא צורחת ונכנסת ליותר חרדות ממה שהיו לה כשהיא לא ידעה איפה החתול. הידידה שואלת אותי אם זה היה רעיון טוב לעשות את הלחש- ולדעתי כן, היא עזרה להחזיר את החתול, חבל שהשכנה לא ידעה להתמודד עם זה שהחתול יכול להיות גם מת. מאגיה היא כלי. כלי ללא דעה קדומה או תיכנות מוקדם. הוא עושה מה שהמכשף רוצה. המכשפה רוצה וורדים, האנרגיה תתעצב בצורה הזו. המכשפה רוצה סכינים, היא תתעצב גם בצורה הזו, ללא דעה קדומה. אין מאגיה שחורה, לבנה, סגולה לוונדר עם נקודות ירוקות. יש רק מאגיה. ארדן

neophile

New member
למאגיה אין צבעים

במאגיה טקסית (שכוללת קבלה ,אסטרולוגיה ואלכימיה) כן יש צבעים.

סיריוס1

New member
תראה, זה מורכב מה שאתה אומר כי...../images/Emo97.gif

...לכל פעולה לא מדעית וללא הסבר הגיוני יש השלכות של טוב ורע. אולם, ידוע לכל שיש קבוצות של מכשפים שעושים מה שבה להם ללא התחשבות ברצון אחרים או בחוקי דת מקובלים, אז אלו הם עבורי מאגיה אפלה ושחורה. ואילו יש אנשי רוח שכן כנועים לרצון זולתם ולכן הם נקראים מאגיה לבנה. חשוב לדעת שיש המנצלים את כוח הרוח וכוונות העשייה והלב והדיבור כדי לשרת רמות אישיות מאוד לא סימפטיות... אצלי בספר כתוב: אסור לכשף. אז איך תסביר קמעות וברכות וקללות ? הרי זה סוג של כישוף ? ובכן, המילה "כישוף" יש לה משמעות מוגדרת לעומת המילה "מופתים" או "ניסים". כישוף עבורי זה מעשה בלעם הרשע או חרטומי מצריים, ניסים זה מעשה בקיעת ים סוף, עצירת השמש ביריחו, בקיעת הירדן, ועוד הרשימה ידועה... כישוף הוא מבוסס התעלמות מבלעדיותו של אל אחד ויחיד ובלתי מוחשי, לעומת ניסים ומופתים שהם מבוססים ותלויים בבלעדיותו של האל האחד הבלתי מוחשי. פשוט, ברור ומובן. כישוף זה אסור, מופת או נס זה מותר. על פי הספר ( תורה ). אולם, מי הולך היום לפי הספר שלא ברור מי כתב אותו ולמה, לכן היום רבים חושבים שכישוף זה לגיטימי, אולם לדעתי אם נביט על הודו ונראה איך הם חיים אז נבין למה צריך להיזהר מכישופים ולהתמקד יותר במופתים וניסים. אנחנו לא רחוקים מלהיות מדינת עולם שלישי וזאת בגלל חוסר הבנה בהבדל שבין נס לבין כישוף. לחשים ומעשים וכוונות ודיבור וכתיבה ואכילה ובישול יוצרים מציאות, השאלה איזו מציאות. כישוף היום זה משהו מאוד לא מוסכם על ידי הדתות והתרבות החברתית הכללית. ובגלל זה רבים מתמרדים ועושים "דווקה" להראות "לממסד הרע הזה" שיש חופש וכישוף זה תמים ונכון. ובכן, יוצרי הממסד בעצמם היו מומחים לכישופים וניסים ונפלאות, אולם ידעו את הסיכון בכישוף שאינו מבוסס מחקר מדעי וחכמה, ולכן היום הכישוף האותנתי האמיתי מאז ימי קדם, צורתו המקובלת בעולם באופן ממסדי ומוסכם הוא מערכת המחקר המדעי. היום כל יצירת מציאות תלויה במחקר מדעי הגיוני, זה הכישוף הקדמון שקיבל צורה ממסדית ועוצמתית מאוד. אין היום חלק בחי היום יום שאינו תלוי או תוצר של הכישוף הקדמון הזה מאז ימי קדם: להאמין שאין אל בורא כל ושיש הגיון לכל שניתן לגלות ולהבין בעזרת חקירה מדעית... מכשפי קדם בטח היו מתייחסים לאנשי האקדמיה של היום כאל ממשיכי דרכם, וכאל מסדר המכשפים המודרניים... אין לי שום דבר נגד מדע ואקדמיה, אולם צריך לדעת את עוצמתו של המדע ואת משמעותו בעולם הרוחני (עולם שאין לו גבולות והגדרות קבועות...) בדומה לכישוף שטוען שניתן ליצור מציאות כאילו אנחנו האל בעצמו...

RainBird

New member
"עושים מה שבא להם" יכול להיות סימן מאוד חזק של חופש אישי. ולפעמים לא בא לאנשים לפגוע באחרים. זו גם אופציה וולידית אתה יודע. אני עושה מה שבא לי ועדיין הסיטרא אחרא לא עושה מסיבת קוקטייל בחצר שלי. לעומת זאת שאנגו, ארזולי והקטה כן. אני מרוצה שהם שם ../images/Emo13.gif "יש אנשי רוח שכן כנועים לרצון זולתם ולכן הם נקראים מאגיה לבנה" אהא. אז אם הייתי כנוע לרצון זולתי, הייתי נותן לליאנדרה הנחמדה כישוף אהבה, די מדמם כי אני כנוע לרצון זולתי. מי שעוסק במאגיה ולא מגיע ממקום של רצון חזק ושליטה עצמית לא שורד הרבה מניסיוני הבכלל לא דל. "אצלי בספר כתוב: אסור לכשף. אז איך תסביר קמעות וברכות וקללות ? הרי זה סוג של כישוף ? ובכן, המילה "כישוף" יש לה משמעות מוגדרת לעומת המילה "מופתים" או "ניסים". כישוף עבורי זה מעשה בלעם הרשע או חרטומי מצריים, ניסים זה מעשה בקיעת ים סוף" אותה גברת בשינוי אדרת. כל דת עושה דמוניזציה לדתות אחרות בשנייה שהיא מגיעה לשלטון. דוגמא? לילית- אלת פריון כנענית, לאחר מכן שד מפלצתי שאוכל ילדים. מהיכן השינוי תמהני? הפורפגנדה היהודית המפורכת. זה כישוף וזה כישוף, אותה תצורת אנרגיה, בשמות אחרים. "בהבדל שבין נס לבין כישוף" ההבדל הוא- כישוף נעשה על ידי האדם. נס נעשה על ידי האל\ה. הנקודה היא מי לוקח אחריות על השינוי, זה מה שעושה את זה מקובל או לא מקובל בחברה מסביב. זה מזכיר לי בקום המדינה, הדגש הדתי על החג השתנה. למשל חנוכה בהתחלה חגגו את נס כד השמן- העם היהודי היה פסיבי והאל הושיע אותם, אבל כדי ליצור חברה סוציאליסטית יותר היה צריך משהו אחר- אז התחילו לדבר על מרד בר כוכבא (שנכשל היסטורית) ונתנו לעם יחס יותר אקטיבי לגבי עצמו. מי צודק? שניהם צודקים. הכל לגיטימי לגבי אמונה. גם כישוף. אם אתה כאן להטיף לנו שזה "רע" או "אסור" אני מבטיח לך שימיך בפורום קצרים מאוד. "כישוף היום זה משהו מאוד לא מוסכם על ידי הדתות והתרבות החברתית הכללית. ובגלל זה רבים מתמרדים ועושים "דווקה" להראות "לממסד הרע הזה" שיש חופש וכישוף זה תמים ונכון." תמים? אולי. נכון? בהחלט. לאנשים המתאימים. אני לא מגיע לכישוף מתוך תמימות. הדתות- אני כוהן של אלה שאחראית על מאגיה מלפני שהאל היהודי נזכר להפסיק להיות שד מדברי ולהתחיל לאסוף אנשים סביבו. הממסד היחיד שעשוי להתנגד לכישוף זה הממסד הדתי, ורבים איכפת להם ממה שהם חושבים כמו שלי איכפת מחיר התה במחוז הונאן. נ.ב- חזיר ושרימפס זה טוב. שינסו את זה פעם. "בכישוף שאינו מבוסס מחקר מדעי וחכמה..." כל מכשף שעוסק במאגיה יותר מחצי שעה במשך חייו יודע שכדי לזמן את האנרגיה ולעצב אותה צריך ליצור קשר עם החלק שבנו שפראי ולא מאולף. החלק התמים ביותר שמגיב לתחושות בסיסיות כמו ריח, צבע, וכו'- ולא על טבלאות מסובכות ומתמטיות. אתה יודע גם פעם זה היה מחולק. היה כישוף ממוסד וכישוף לא ממוסד. הכישוף הממוסד היה במקדשים לאלים מסויימים ורק האצולה הייתה יכולה להרשות לעצמה אותו. הכישוף הלא ממוסד היה מכשף נודד עם תיבת לחשים שהוא נתן עבור מזון או מחיר זעום אחר, נודד מכפר לכפר- כמו שהיה במצרים העתיקה. איזה כישוף טוב יותר? או פעיל יותר? אני מניח שלכל אחד מהסוגי מכשפים האלו היו יכולות אחרות. המכשף הנודד היה לו קשר רב עוצמה עם הטבע, זה ברור ואילו המכשף הממוסד יכול היה להשיג חומרים רבי עוצמה שההובו שמסתובב בחוץ יכול רק לחלום עליהם. כיום אני מאמין שאנחנו קצת ילדי פרא שמסתובבים בטבע כדי לחזק את כוחנו, וקצת אנשים שקוראים ספרים (יקרים, יקרים!) ומשתמשים בלבונה מזוככת שפעם הייתה עולה את משקלה בזהב. רוב המכשפים הטיקסיים שאני מכיר שכישופם כן מבוסס על מחקר מדעי וחכמה- יותר סביר שיתעסקו עם זימון שדים מנגיד- מכשפה טבעית אחרת שמבוססת אינטואיציה בלבד. מדוע? כי אם תפתח ספר זימון שדים אחד כמו מפתח שלמה אתה תגלה שזה כולל הרבה, אבל הרבה למידה ועבודה. "דומה לכישוף שטוען שניתן ליצור מציאות כאילו אנחנו האל בעצמו... " אני מאמין שכולנו נושאים ניצוץ ומהות אלוהית. אנחנו היקום שנוטל על עצמו צורה ומודעות כדי שהוא יוכל לחקור את עצמו. אני עשוי מאדמה ומעפר אולי, אבל הכל עשוי מהכל. אנחנו עשויים מאבק כוכבים. ויש לנו פונטנצייל והבטחה אין סופית, כי גם אנחנו אין סופיים. ארדן.

סיריוס1

New member
"אנחנו עשויים מאבק כוכבים. ויש לנו פונטנצייל"

...יפה ! אני מסכים איתך כאן ואכן התגובה שלך מעמיקה ויסודית מאין כמוהה. אני לא יכול להסכים לעצמי להיות מכשף או לעשות כישוף למרות שאני עוסק בויקה ומאגיה וקבלה מעשית כי אני מחויב ( מתוך בחירה חופשית ) לערכי התורה המרכזיים האוסרים כישוף. לכן אני תמיד משלב בלחשים שלי וכל פעולות המאגיה תלות ואזכור האל היהודי שלי. ככה אני מרגיש יותר מוגן ועוצמתי ונכון לערכי התורה שבחרתי כאבן יסוד עבורי. דרך אגב, אומרים שהפרי-מיסונס עוסקים בעבודה לאל אחר ( לשטן ) האם אתה מכיר אחד מהם ? הייתי רוצה להכיר אותם מאחר ואני חוקר אותם ורוצה לחבור לפרי-מייסונס שלא עובדים אל אחר ( "הפרי-מייסונס הטובים" עבורי...). שמעתי שיש להם מרכז בישראל.

RainBird

New member
אני מבקש ממך לבדוק את המקורות שלך. וויקה היא דת. אתה לא יכול לעסוק בדת כמו שאדם לא יכול לעסוק ביהדות. או שאתה יהודי או שאתה וויקאני. מחויב ובחירה חופשית אלו שתי מילים שונות. אתה בוחר- להענות לערכי התורה המרכזיים האוסרים כישוף. וויקה לעומת זאת היא דת מיסתורין המכילה כישוף כדרך להעצמה עצמית. שילוב האלוהות במאגיה אינה חדש או מהפכני להפך, וגם אני משלב את הקטה ברבים מן הפולחנים שלי (אחרת אני מרגיש שהם מנותקים). "אומרים שהפרי-מיסונס עוסקים בעבודה לאל אחר ( לשטן ) האם אתה מכיר אחד מהם ? הייתי רוצה להכיר אותם מאחר ואני חוקר אותם ורוצה לחבור לפרי-מייסונס שלא עובדים אל אחר ( "הפרי-מייסונס הטובים" עבורי...). שמעתי שיש להם מרכז בישראל" אתה יודע מי אומר את זה? ../images/Emo13.gif הנוצרים הפרוטסטנטים בקומיקסים של צ'יק אם אתה מכיר. הבונים החופשיים, שיש להם לשכות בכל עיר גדולה בארץ מקבלים לתוכם רק אנשים אשר מאמינים באלוהים (אפילו לא פאגנים, או נשים לצורך העיניין) אני לא מאמין שהם סוגדים ביחד כלל. ארדן.

סיריוס1

New member
אני לא ויקני אלה יש לי אלמנטים מתוכם

יש ספר צללים משלי ומספר אמצעי לחש וכיוונון על פי עקרונות של כוחות זכר/נקבה בטבע כפי שהויקה מתארת כאמות יסוד בדתה ( עלפי ידע שפורסם באתר כלשהו של "ויקה" ). אמות יסוד אלו גם קיימים בקבלה היהודית, דרך אגב. לדוגמא "סדרת חותמי שלמה" הם מצד אחד ניו אייג' ומצד שני מקורם ממסדרים של כתות מאגיה קבליים. השימוש בהם בשיטת ספר הצללים הוא מאפיין קבלי/ויקני מקורי שמשחרר את מגבלותם מהניו-אייג' ומפעיל את כוחם האמיתי באופן יותר מוחשי.

RainBird

New member
הבינותי אתה שואב אלמנטים מן הוויקה כמו שיהודי אחר יכול ללמוד רייקי או עבודה עם צ'קרות. מובן לי עכשיו. תודה ../images/Emo13.gif

Jerald_Admonds

New member
אוווו הדיון הזה הפיק יהלום

" כל מכשף שעוסק במאגיה יותר מחצי שעה במשך חייו יודע שכדי לזמן את האנרגיה ולעצב אותה צריך ליצור קשר עם החלק שבנו שפראי ולא מאולף. החלק התמים ביותר שמגיב לתחושות בסיסיות כמו ריח, צבע, וכו'- ולא על טבלאות מסובכות ומתמטיות. אתה יודע גם פעם זה היה מחולק. היה כישוף ממוסד וכישוף לא ממוסד. הכישוף הממוסד היה במקדשים לאלים מסויימים ורק האצולה הייתה יכולה להרשות לעצמה אותו. הכישוף הלא ממוסד היה מכשף נודד עם תיבת לחשים שהוא נתן עבור מזון או מחיר זעום אחר, נודד מכפר לכפר- כמו שהיה במצרים העתיקה. איזה כישוף טוב יותר? או פעיל יותר? אני מניח שלכל אחד מהסוגי מכשפים האלו היו יכולות אחרות. המכשף הנודד היה לו קשר רב עוצמה עם הטבע, זה ברור ואילו המכשף הממוסד יכול היה להשיג חומרים רבי עוצמה שההובו שמסתובב בחוץ יכול רק לחלום עליהם. כיום אני מאמין שאנחנו קצת ילדי פרא שמסתובבים בטבע כדי לחזק את כוחנו, וקצת אנשים שקוראים ספרים (יקרים, יקרים!) ומשתמשים בלבונה מזוככת שפעם הייתה עולה את משקלה בזהב. רוב המכשפים הטיקסיים שאני מכיר שכישופם כן מבוסס על מחקר מדעי וחכמה- יותר סביר שיתעסקו עם זימון שדים מנגיד- מכשפה טבעית אחרת שמבוססת אינטואיציה בלבד. מדוע? כי אם תפתח ספר זימון שדים אחד כמו מפתח שלמה אתה תגלה שזה כולל הרבה, אבל הרבה למידה ועבודה." אני רוצה לראות מאמר מתהווה מסביב לגרעין הזה. זה או פשוט שינוי של הכתוב כדי שיוכל לעמוד בזכות עצמו, ללא שום קשר לשירשור הנוכחי.

RainBird

New member
אני נורא אתאכזב אם כן. אבל אני חושב שזה יותר עמוק מזה- הוא מנסה להביא אותנו להארה ולגרום לנו להפסיק להטיל כשפים ולהתחיל להאמין בניסים או מה שזה לא יהיה מצידו.

סיריוס1

New member
משהו כזה, אני מנסה...../images/Emo66.gif

...להאיר את המקום באור שלי שיתכן ויהיה רצוי ויתכן שלא. מקווה שכן. אני לא דוס ולא מנסה להחזיר בתשובה, אני רק מאמין שספר התורה הוא ספר "הכישוף" הכי עוצמתי שיש ואין יותר עוצמתיים ממנו (מכל מיני סיבות שחקרתי וגיליתי). אמנם אצלי זה לא לנסות להחזיר בתשובה אלה לנסות לחבור לאנשים שעוסקים במאגיה כאשר אצלי זה מבוסס על התורה ואצל אחרים על ידע אחר כלשהו.

RainBird

New member
אם כך, מבורך תהיה ../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo142.gif

Mr Squirrel

New member
האמת היא שאין לי שום קשר לפה P:

סתם באתי לחפש קצת ולהבין כמה דברים P:

arafell

New member
בטעות הצצתי, ובאמת לפעמים נמאס מכל יפי הנפש

המתרוממים למינהם כמה אפשר לחנטרש? היתי רוצה לראותם נותנים את הלחי השנייה לאחד שמכה אותם מאגיה היא כוח ותו לא! אם אני מזמן "שד" (כדוגמא לכל יפי הנפש) ומצווה עליו להציל אדם הנופל מהר, אז אני מחובר לטוב או לרע?? יפי הנפש האלו שמדברים על כוחות האופל והטוב, הם אלו שפושעים ואחר כך שמים כיפה (בבית הכלא יש מאות כאלו מרוצחים ועד גנבים) הם אלו שברגע הראשון שיעשו משהו רע יטילו את האחריות על השדים שאילצו אותם לעשות זאת, ולא יקחו אחריות על מעשיהם, אדם שטוען שכוחות אלו קיימים ומשפיעים, והם לא בתוכו, מתנער מהאחריות האישית שלו על מנת להטיל זאת על כוחות רעים למינהם. יאללה תמצאו דבר אחר לחנטרש עליו ערפל

סיריוס1

New member
אתה בעצמך מודה שיש שדים, אז מי אחראי ?...

...השד או האדם ששמע לו ? היקום מלא ביצורים מסוגים שונים ומשונים, התאספו נציגי שבטים קדומים והסכימו על מה טוב ומה רע ושיש לשלם על רע ולקבל שכר על הטוב ושיש להשתדל להימנע מלעשות רע. עכשיו, מי שרוצה להיות גיבור גדול יעשה מה שבה לו בלי להתייחס שאסור להזמין שד כדי לפגוע במישהו שהעליב אותו בטעות בדרך, אז יבוא אחר שיגיד לו שהוא רע, אז מייד נגיד שהוא יפה נפש שלא שווה שום דבר ? לפעמים כן צריך להתקרב לצד "היפה נפש" הזה, כי חסר לנו צד זה, במיוחד בעולם המאגיה שבו הקלילות והזולות של תוצאה לאחר עשייה מחזקים את האופי הפחות יפה נפש אצל המאגיסט המצוי ששורץ בכל קהילה אנושית גאה, עשירה ומפונקת...הקלילות והזולות להשיג תוצאות אינו עושה את האדם טוב יותר. לדוגמא, בחורה שרוצה שמישהו יתאהב בה, במקום להשתדל ולנסות ביושר אישי לחבור אליו ולעורר אהבה, בוחרת בדרך "הקלה" של כישוף. הדרך שנראית קלה וקצרה בסוף מתברר כדרך הארוכה והקשה יותר. כישוף הוא אשלייה שיש דרך קצרה וקלה להשיג דברים, כאשר בפועל זה עוד מלכודת ללימוד לקח בשלבי ההתפתחות הרוחנית של האדם. מאגיה כוללת גם ניסים ופלאים שאינם כישוף בדרך הקצרה, היא כוללת לדעת כיצד לשדר ליקום בקשות ורצונות כדי להשיג משהו ובתמורה דורשת השתדלות להיות אדם מפותח יותר ומודע יותר לטוב ולכוחה של האהבה האלוקית.

למעלה