בהקשר לגיזענות

Super Monkey

New member
לא התכוונתי לשיעור הסטוריה

התכוונתי לקונצנזוס מסויים שקיים בעולם הבידור המערבי: נאצים זה כמו אורקים - התפקיד שלהם זה למות בהמוניהם תוך שהם מתרוצצים בבהלה ומקללים בגרמנית. אפילו בסרטים איטלקיים (שנלחמו לצידם) הנאצים זה סוג של משהו שאמורים לרסס עם מכונת יריה, רצוי במסך פלסמה 52" ומערכת סוראונד משובחת. ברור שגם האורקים מ"שר הטבעות" שמסתער על ההוביטים המסכנים חושב שהם רעים. אבל מעבר לפילוסופיה קיים מעיין קונצנזוס על "רעים" ועל "טובים". הסיבה היחידה שאנשים מגינים פה על הזכויות של האורקים ואף אחד לא מגן על הזכויות של היטלר ל"מרחב מחייה בשביל העם הארי", זה בגלל שאורק הוא דמיוני. לעומת זאת, אם ניקח את האורק הקלאסי שחוטף ילדים קטנים בשביל נישנוש ונכנס קצת לעומק המשחק אז אפשר לומר שאורק הוא רע. הנקודה שלי היא שכמו שטאפאס אמר, יש עמים שנתפסים על ידי רוב האנשים בתור "טובים" או "רעים" גם בעולם שלנו. אם זה מוצדק או לא - זה כבר דיון אחר. אבל אני חושב שלאור העובדה שיש מאות ספרים, סרטים ומשחקי מחשב שמציגים את הנאצים כרעים שתפקידם למות בלבד ואין אף סרט על "דולף החייל הגיבור" אפשר לומר שגם בעולמנו יש תפיסה של "טובים" ושל "רעים" וקיים קונצנזוס רחב לגביה.

JuffoWup

New member
לידע כללי- הנאצים כבשו את איטליה

לפחות את חלקה הצפוני לקראת סוף המלחמה. ואני אוסיף ואומר שהנאצים זכורים לרעה כי הם הפסידו. ואני מצטט את צ'רצ'יל: "ההיסטוריה תזכור אותי לטובה כי אני אהיה זה שאכתוב אותה".

tapas tapas

New member
אם הם היו מנצחים

אז הם היו שולטים בעולם ואז העמים שהיו משועבדים להם היו חושבים עליהם כרעים. פלות רובם. אלא אם כן הנאצים היו שותפים את המוח להמונים באיזשהיא דרך מתוחכמת. כלומר שגם סובייטי שכל חייו יעבוד בשביל לשרת את האדון הגרמני היה איכשהוא מעריך אותו.

מירטל

New member
בהנחה שמדובר בשוטפים את

המוח : אולי כדאי לזכור שכולנו מחונכים על בירכיהן של תיאוריות מוסריות פילוסופיות או דתיות כלשהן. כששאלנו את המורה שלנו להיסטוריה על מחנות ריכוז ואיך הגרמנים יכלו לעשות את זה היא הרימה גבה ואמרה לנו שהנערים בני השמונה עשרה חונכו בערך מגיל עשר על בירכי הפילוסופיה הנאצית, זה לא שטיפת מוח כמו חינוך. ובמאמר מוסגר - קראתי לא מזמן את המרדף אחרי אוקטובר האדום, ואתה קורא את זה מתוך נקודת מבט נייטרלית ודי בהלם מכל הרמזים הקטנים שבספר, שהקומוניזים הוא רע, והסופר שכתב אותו הגיע מאמריקה - לא ממש מקום שבו אתה חושב שתופסים אנשים בשנות השמונים ועושים להם שטיפת מוח או סותמים פיות.

tapas tapas

New member
יש הבדל

בין להיות מחונך להאמין שאתה הכי טוב והכי חזק. לבין להיות מחונך שאתה רע ודפוק ואתה צריך לשרת את האדון שלך כל הזמן. יש איזשהוא הגיון בסיסי של האדם שהוא יודע מה רע בשבילו ומה טוב בשבילו. למשל אם אדם שחור רואה איך האנשים הלבנים חיים ואיך לו אסור לשבת על הספסלים שלהם, אז הוא ירגיש שמשהוא דפוק ונראה לי שקשה לחנך מישהוא לחשוב שככה זה צריך להיות וככה זה בסדר. אבל אולי זה אפשרי לא יודע.

JuffoWup

New member
יכול להיות, מאידך הגזעים הארים

היו מאמינים שזה שלטון טוב ונאור ששומר עליהם. יכול להיות שאני מפספס את הנקודה שלך, אבל יש ויכוח מאוד ישן שדנו בו פה די הרבה בנוגע לטוב ורע והאם זה השקפת עולם או דבר שהוא נכון לגבי כולם. אני אוסיף על זה ואומר שזה אחד הויכוחים העתיקים ביותר בעולם וכבר בתקופת אפלטון היו ויכוחים על זה.

ogmios

New member
Old Vini had a way with words

We shall go on to the end, we shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our Island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hillsl.

Ihavenonick

New member
תמיד מי שהוא שונה ממך הוא האויב שלך

זה טבוע באדם עוד מימי היותו קדמון. חוש ההישרדות שלנו עדיין משפיע על ההחלטות שלנו. יש סיבה אחרת למה יש תמיד אפליה? אפילו אם אדם יתמוך בשיוויון זכויות, מה תהיה התגובה הראשונה שלו כאשר בתו תביא הבייתה גבר שהוא שונה ממנו. גם בקשר לנאצים, היום הרבה ישראלים מגדירים את כל הגרמנים כנאצים. זה מוזר כי בגרמניה קיימת היום המדיניות בין הסובלניות ביותר לזרים מבחוץ. ובארה"ב, שכולם אוהבים, קיימת אחת מהארגונים האנטישמיים הגדולים ביותר בעולם. ובארץ עצמה יש גם כן אפלייה ואני חושב שכבר מובן על מה אני מדבר.

DDN

New member
אני נוטה להפוך דברים

בעולם המערכה שלי (שרק יתחילו לשחק בו כבר) האורקים הם גזע מכובד ומוערך (ומעורר יראה), הגובלינים הם אשפי מסחר וכלכלה, ודווקא האלפים הם גזע שיש לחשוד בו, כי הם בטח זוממים משהו מלוכסני האוזניים האלה. . . .

TheRedEye

New member
תראו אצלנו בני האדם

בעולם שלנו אנחנו גזע אחד ותראו כמה מלחמות ושינאה יש ביננו הנאצים שונאים אותנו בלי שום סיבה - ותמיד ימשיכו. גם הערבים שונאים אותנו בלי סיבה וגם הם תמיד ימשיכו למרות שכולנו בני אדם! אז תאר לך את השינאה והאפליה בעולם של גזעים שונים שכל אחד נראה שונה ומפותח בצורה אבולציונית שונה. היינו מתאבים בנפש גזעים שהם לא משלנו וככה הם היו מתאבים אותנו.

DDN

New member
זה ממש לא נכון

גם לנאצים וגם לערבים יש סיבות טובות לשנוא אותנו. נאצים: גרמניה שאחרי מלחמת העולם הראשונה הייתה במצב על הפנים. בני האדם מטבעם יחפשו "שעיר לעזאזל", היטלר מצא את זה קל להפיל על היהודים (ואם זה לא היה קל, זה לא היה קורה), ואז גרם לאנשים להאמין בתורות הגזע האלה. ערבים: אנחנו באנו והשתלטנו על הארץ בה הם חיו. אתה צריך סיבה טובה יותר?

Super Monkey

New member
ואורקים אוכלים בני אדם!

(ברוב ספרות הפנטזיה שאני נתקלתי בה לפחות...) אז צריך סיבה טובה מזה? לגזענות במשחקי תפקידים יש בסיס מאוד מוצק. לא משנה איך אתה בונה את העולם שלך בדרך כלל יהיה גזע שיהיה "הרעים" או לפחות אלה שלא כל כך אוהבים אותם ובדרך כלל זה גם יהיה בגלל סיבה מוצדקת: מלחמות על דת, אידיאולוגיה, סכסוכים טרטוריאלים... אם אורקים וגובלינים היו גונבים לי את התרנגולות מהחווה ומדי פעם איזה ילד היה נעלם מהכפר בשביל הארוחה שלהם - כנראה שהייתי הורג כל אורק בלי לשאול פעמיים.

JuffoWup

New member
בניגוד לאם בחור מהכפר היה גונב לך

את התרנגולת או שילד של השכנים היה נעלם בשביל איזנ טקס דתי מסתורי או להימכר לעבדות בידי בני אדם; כלומר היית מתחיל להסתובב ולהרוג ללא הבחנה כל מי שהיית נתקל בו בדרך? אין דבר גזענות מוצדקת, יש רק גזענות קיימת.

Super Monkey

New member
אתה חושב יותר מדי 2006

תנסה לחשוב בראש 1206... גזענות היתה די עניין מובן מאליו. מאחר והרבה מעולמות הפנטזיה בהשראת ימי הביניים אז חוץ מאבירים על סוס ונסיכות יפיפיות זה אומר גם לגרוף חרא של חזירים, להתחתן עם בת דודה שלך ולשרוף מדי פעם אורק במרכז הכפר. בנוגע ל"אין דבר גזענות מוצדקת, יש רק גזענות קיימת" - זו סיסמא פוליטית מאוד נחמדה אבל בלי להיכנס לדיון בנושא (שאף פעם לא יגמר כי לכל צד יש את הדיעה שלו) - מה שגורם לאנשים להניח שכל האורקים הם רעים ויש להרוג כל אחד שאתה רואה הוא בגלל שלא נתנו להם סיבה לחשוב אחרת. אם הם היו יודעים שיש אורקים טובים ויש אורקים רעים (כמו שיש בני אדם טובים ויש רעים, או אלפים וגמדים טובים ורעים) אז הם היו מהססים לפני שהיו שולפים את החרב. הדוגמה שהבאת היא לא טובה כי בני אדם - אתה לא יכול להיות בטוח אם הם טובים או לא אתה צריך לבדוק את זה לפני שאתה מוריד להם את הראש. אורק אתה בטוח שהוא מרושע ואין צל של ספק באם הוא פה אז זה לא לכוונה טובה. *הערה חשובה: ההתיחסות הנ"ל היא לאורקים כפי שמוצגים בעולמות פנטזיה פופולרים של "שר הטבעות", "ממלכות נשכחות" ו"רומח הדרקון". בעולם אחר כמו של וורקראפט אורקים יכולים להיות גם טובים.

DDN

New member
עזוב אורקים.

יש לי שכן מוזר ומכוער, מחר יעלם לי הילד, מי החשוד הראשון? הרי הוא כ"כ מכוער השכן, הוא בטח עובד שטן. לא ממש צריכים סיבה אמיתית לגזענות.

JuffoWup

New member
אתה מדבר על נטייה מובנית

על זה אין לי התווכחות. אם אתה בונה על מושג הנטייה אבל, אל תביא כל מיני דוגמאות היסטוריות; כי נטייה זה מאותה סיבה שלרעים יש מסכות בסרטים- שהילד ידע מי טוב ומי רע ולמה זה בסדר לטבוח כפר שלם על יושביו כח הם רעים מטבעם.

למעלה