בהקשר לגיזענות

בהקשר לגיזענות

היחס לאורקים וכו , לא מחפיר ? אולי נתחיל פה הרפתקאה על סופה של הגיזענות נגד אורקים וגובלינים וכו . . .

tapas tapas

New member
ניתן להפריד בין גיזענות לאויב

יתכן שהאורקים הם פשוט אויב של האדם, אולי מהסיבות הפשוטות של מלחמה על שטחים. כמו שבמהלך כל ההיסטוריה האנושית עמים, ומדינות ערכו מסעות כיבוש, רק בשביל שטח ואמפריאליזם.

אני לא מדבר על הלחימה

אני מדבר על היחס , כל גיבור ממוצע ישמיד כפר אורקי על כל יושבו ,נשים , וילדים בלי להניד עפעף

ננסק

New member
אתה מכיר רק את מו"ד, הא?

לא שמעת מעולם על העולמות של מרוצללים, שחר האדמה, או וורקראפט? בחור צעיר, יש לך עוד הרבה מה ללמוד על אורקים.

אאל"ט אפילו במוד"מ2

היו בספלג'אמר אורקי-חלל די מתוחכמים. מרוב שהם היו מתוחכמים, הם שינו את שמם מOrcs לScro

Super Monkey

New member
באוברון יש אורקים חכמים

(אוברון זה עולם רישמי למו"ד שהוא די מחורבן באופן כללי ואף אחד לא מכיר אותו).

The Evil Rabbit

New member
*אברון.

דווקא שמעתי עליו שהוא מצוין, וגם מכירים אותו. לא יודע מאיפה קיבלת את ההתרשמות הזאת.

ננסק

New member
גם אני לא יודע מאיפה ההתרשמות

דווקא רבים מכירים אותו (פשוט לא בקרב שחקני מו"ד בעברית, מהסיבה הפשוטה שהוא לא בעברית), ולידיעתי רבים חושבים שהוא סבבה.לפחות אישית הוא מוצא חן בעיני.

מהמעט שהתרשמתי

הוא עושה רושם חיובי - נסיון אמיתי ליצור משהו שונה, מיוחד, שובר-שבלונות, ולא עוד אחד מאותם תואמי-גרייהוק/ממלכות נשכחות שלא באמת מוסיפים משהו על התוכן הלעוס לעייפה של ספרי הכללים הבסיסיים. קצת כמו ניעור-השבלונה שניסו לעשות בדארק-סאן, רק שהפעם זה כנראה משווק בצורה חכמה יותר.

Super Monkey

New member
יכול להיות שכאשר ייצאו לו קצת יותר

ספרים עלילתיים אני אצליח להתחבר אליו. העולם היחיד שבינתיים הצלחתי להבין את האווירה שם בלי ספרים עלילתיים זה עולם החשיכה של ווייט וולף. הרבה שחקנים (רובם מחו"ל) שדיברתי איתם, למשל, על המיקום של D&D ONLINE ו-DRAGON SHARD באברון ממש התמרמרו. אני מניח שאני אצטרך לתת לו קצת זמן...

Serpent Axis

New member
שים לב שיש קטעי עלילה בספרים

בספר הליבה בייחוד. חוץ מזה שהרבה תכנים מועברים בצורת מונולוג או דיאלוגים בין דמויות, שכתובים בשפה התואמת את הדמויות - דברים שיותר קל להתחבר אליהם מאשר הסברים יבשים גרידא. ולגבי D&D ONLINE - האמת אני לא ממש מרוצה מהמשחק הזה, אני בקושי נוגע בו.

Super Monkey

New member
נכון מאוד

זה עולם + שיטה + סיפורים. זה מה שאני אוהב בVTM ! לעומת זאת במו"ד הנחת היסוד היא "אמממ... הם בטח כבר קראו את רומח הדרקון/שר הטבעות/ממלכות נשכחות... אין טעם לשלב סיפורים..." לגבי D&D ONLINE יש סיבה מאוד טובה שאתה לא מרוצה מהמשחק: הוא מחורבן! הוא היה יכול להיות כמו neverwinter nights רק עם גרפיקה יותר טובה וסביבה מרובת משתתפים, אבל לא! הם היו צריכים ללכת על קוספט חדש (כדי שחס ושלום מעריצי WOW לא יאשימו אותם בהעתקה) - מה יצא מזה? משחק שנראה שלא היה מזיק לו עוד קצת זמן להתבשל בתנור.

מכיר !

אבל גם במוד תמיד סיבכתי את השחקנים שלי עם אורק שהם רודפים אחריו עד הביקתה שלו שם הוא גר באושר עם אישתו , שהיא אגב אלפית . . .

מירטל

New member
אלפית? איכסססססס.....

אורק מסכן. נתחיל בחלוקה הקלאסית : בפנטזיה יש צורך חזק מאוד ב"טובים" ו"רעים" שיהיה אפשר להבדיל בינהם בקלות, הטובים בדרך כלל יהיו כוסונים, או לפחות נאים בצורה כזו או אחרת, ואילו ה"רעים" יהיו מכוערים דוחים, אלימים ובדרך כלל יאופיינו בתחביב של ליפול על החרבות של הדמויות ולההרג על ידן. טולקין קרא לרעים שלו " גובלינים" ו"אורקים" ומאז שני הגזעים האלה מככבים בתור החבר'ה שיחוסלו על ידי דמויות.

tapas tapas

New member
גם בעולם שלנו יש "רעים" ו"טובים"

שוב, בני האדם כבשו נלחמו והגדירו עמים שונים כאויבים כבר משחר ההיסטוריה. אפילו עמים שהיו מאוד דומים בתרבות ובמראה שלהם נלחמו אחד בשני. אז למה בעצם בני האדם נלחמו כל כך הרבה אחד בשני אם אין רעים וטובים? לפחות מנקודת מבטם?

מירטל

New member
הבדל בין רעים וטובים ובין ...

אוייבים ובני ברית. במצב הנורמלי יש לך אנשים שמבינים שהאנשים שמולם הם אוייבים, בני ברית או ניטרליים ואינם טובים או רעים מעצמם. ההגדרה של רעים וטובים כמצב אבסולוטי הייתה למעשה הפיתרון הפשוט שאפשר לחסל את האנשים שבמצב אחר הייתה יושב איתם לשתות בירה. יש הבדל גדול בין לבוא ולהגיד " אני נלחם בשבט ממול כי אני רוצה את האדמה / באר המיים שלו", זה סיפור אחר לגמרי להצהיר שהשבט השני הוא רע ולכן אין לו זכות קיום.

למעלה