טוב, אני לא מתמצא ביהדות עד כדי כך
אבל לא נראה לי לפחות שהיהדות יותר גיזענית מהדתות האחרות. הם כנראה גיזעניות באותה המידה. מה זה הגירסה הכתמתמה? ובמה מתבטאת הגיזענות שלה? חוץ מהדיבורים של הרב עובדיה. יש אבל יהודים מהרבה מוצאים שונים, למשל יש יהודים רוסים ויש יהודים אתיופים ויש יהודים ויש יהודים ממדינות ערב. ונניח שלגויי רוסי לא נותנים להתחתן עם רוסייה יהודיה. אז לא נותנים לו להתחתן לא בגלל שהוא רוסי, אלא בגלל שהוא לא יהודי. אבל יתכן שיהדות מנסה לשמר את השורשים שלה מלפני אלפיי שנים. מבחינת המוצא, שלכאורה כולנו בני אותו מוצא עתיק. אז יתכן שיש פה אפליה או העדפה, אבל האם זה עדיין נחשב גיזענות? אז מה זה בעצם להיות לא גיזעני? לפתוח את המדינה למהגרים לכל אדם בעולם שרק חפץ להגר לארץ? לא משנה מה הדת גזע ומין שלו? כלומר, היית נותן לערבים מוסלמים או לאיראנים לא יהודים להגר לארץ רק בשם הנאורות? או שהיית נותן לכמה רוסים גויים שרק היו רוצים להגר לארץ למרות שרוסייה זאת המדינה אולי הכי אנטישמית כיום בעולם? זה נראה שכאילו להיות לא גיזעני זה רק מישהו שבוחר להתעלם מהניגודי אינטרסים שיקיימים בין בני עמים שונים ובני בני דתות שונות. כלומר, יש הבדל לומר אני רוצה לגרש את היהודי הזה מגרמניה בגלל שיהודים זה עם רשע מסיבות ביולוגיות ומסיבות שככה הטבע ייצר אותם. לבין לומר אני רוצה לגרש את היהודים האלה מגרמנייה בגלל שהיהודים לא באמת רואים את עצמם כחלק מהעם הזה ובגלל זה לא איכפת להם לרמות את הגרמנים ולהתנהג בצורה מגעילה ולהרוויח כסף בדרכי מרמה. אך במקביל לזאת אני לא חושב שהם עושים את זה מסיבות של הטבע, אלא מסיבות תרבותיות וסוציולוגיות. אולי אפליה על בסיס תרבותי וסוציולוגי היא לא גיזענית לעומת אפליה על בסיס לכאורה שוני בבילוגיה ובטבע של ה"גזעים".