בהקשר לגיזענות

tapas tapas

New member
זה בסך הכל חלק מהעניין של הגיור

אתה רוצה להנשא ליהודי? תתגייר קודם. גם מוסלמי אגב לא מאפשרים נישואים אם לא מוסלמים אלא אם כן מאסלמים אותם. אין מניעה תאורתית מאף אחד להתגייר, חוץ מהעובדה שזה יכול להיות מאוד קשה להתגייר. תחשוב על זה כמו להתקבל לרפואה בטכניון.

tapas tapas

New member
השאלה למה יזכירו לך את זה

האם יזכרו לך את זה בגלל שמי שהיה פעם גוי לא יכול להיות באמת יהודי בגלל הבדלים בביולוגיה שלו. או שמאמינים שמי שלא חונך כיהודי מילדות אף פעם לא יוכל להיות מאה אחוז בעד האינטרסים של היהודים. ותמיד תהיה לו גם זיקה לאינטרסים של גויים לא יהודים.

תריץ חיפוש על "ערב רב"

מסתבר שמי שלא חושב כמו רבני הכתומים, אינו יכול להיות יהודי טהור גזע, וחייב להיות אחד מצאצאי המזדנבים אחר בני ישראל ביציאת מצרים.

הבהרה

דבר ראשון גיור זה אחד התהליכים המשפילים ביותר שיש, אני מכיר שתי בחורות נוצריות שהגיעו לארץ, התאהבו בבחורים יהודיים, שתיהן הלכו להתגייר (בשביל להתחתן), אחת מהן סיימה את התהליך והשנייה נכנעה והתחתנה בנישואים אזרחיים אבל שתיהן מסכימות שזה התהליך הכי משפיל שהן עברו. יש גם אנשים שהאבות שלהם יהודיים והאמאות לא, שחיו כל חייהם חחים יהודיים ולא רואים בהם יהודיים.... אין לי זמן להמשיך (עבודה)

Ihavenonick

New member
מה? אם אני רוצה להתחתן עם מישהי

בעלת דת אחת אז אני או היא חייבים להחליף דת? א) כבר יש עקיפות לדברים אלו. ב) זה לא כמו להתקבל לרפואה בטכניון. זה מוזר שאני צריך ללמוד משהוא רק בכדי להתחתן. אני אישית נגד כפייה דתית וזה מה שזה.

גם האיסלאם

גם האיסלאם הפונדמנטליסטי מקבל מומרים בשמחה. אם תגיד שלוש פעמים "א-שהאד לא אללה איל אללה ומוחמד רסול אללה" ליד שני מוסלמים במסגד, יהיו לך המון חברים חדשים בעזה או בלבנון (תלוי אם הפכת לסוני או שיעי) - זה לא הופך אותם לנאורים יותר או גזעניים ואכזריים פחות.

tapas tapas

New member
וגם אם

גם אם אתה בוחר להשמיד עם שלם, זה לא בהכרח מעיד על גזענות זה יכול לנבוע פשוט מאינטרסים קרים. בשביל להיות גזען אתה צריך להאמין באיזשהיא תורה גיזענית או תאוריה גיזענית. למשל עד כמה שידוע לי באופן תאורתי כל אחד יכול להתגייר. אם היית אומר ששחורים לא יכולים להיות יהודים בגלל צבע העור שלהם, כי אנשים עם צבע עור שחור טיפשים מדי בשביל להיות יהודי אז זו הייתה גיזענות. אבל אם אתה אומר שנניח את עם עמלק שנניח היה שחור, צריך להשמיד בגלל שהם עובדי אלילים ואין שום סיכוי פרקטי לגייר את כולם אז זאת לא הייתה גיזענות.

שכחת את מושג ה"ערב רב"

והתפיסה הקבליסטית בה הגויים הם צאצאי שדים. היהדות, בגירסה הכתמתמה שלה בימינו, היא גזענית להחריד.

tapas tapas

New member
טוב, אני לא מתמצא ביהדות עד כדי כך

אבל לא נראה לי לפחות שהיהדות יותר גיזענית מהדתות האחרות. הם כנראה גיזעניות באותה המידה. מה זה הגירסה הכתמתמה? ובמה מתבטאת הגיזענות שלה? חוץ מהדיבורים של הרב עובדיה. יש אבל יהודים מהרבה מוצאים שונים, למשל יש יהודים רוסים ויש יהודים אתיופים ויש יהודים ויש יהודים ממדינות ערב. ונניח שלגויי רוסי לא נותנים להתחתן עם רוסייה יהודיה. אז לא נותנים לו להתחתן לא בגלל שהוא רוסי, אלא בגלל שהוא לא יהודי. אבל יתכן שיהדות מנסה לשמר את השורשים שלה מלפני אלפיי שנים. מבחינת המוצא, שלכאורה כולנו בני אותו מוצא עתיק. אז יתכן שיש פה אפליה או העדפה, אבל האם זה עדיין נחשב גיזענות? אז מה זה בעצם להיות לא גיזעני? לפתוח את המדינה למהגרים לכל אדם בעולם שרק חפץ להגר לארץ? לא משנה מה הדת גזע ומין שלו? כלומר, היית נותן לערבים מוסלמים או לאיראנים לא יהודים להגר לארץ רק בשם הנאורות? או שהיית נותן לכמה רוסים גויים שרק היו רוצים להגר לארץ למרות שרוסייה זאת המדינה אולי הכי אנטישמית כיום בעולם? זה נראה שכאילו להיות לא גיזעני זה רק מישהו שבוחר להתעלם מהניגודי אינטרסים שיקיימים בין בני עמים שונים ובני בני דתות שונות. כלומר, יש הבדל לומר אני רוצה לגרש את היהודי הזה מגרמניה בגלל שיהודים זה עם רשע מסיבות ביולוגיות ומסיבות שככה הטבע ייצר אותם. לבין לומר אני רוצה לגרש את היהודים האלה מגרמנייה בגלל שהיהודים לא באמת רואים את עצמם כחלק מהעם הזה ובגלל זה לא איכפת להם לרמות את הגרמנים ולהתנהג בצורה מגעילה ולהרוויח כסף בדרכי מרמה. אך במקביל לזאת אני לא חושב שהם עושים את זה מסיבות של הטבע, אלא מסיבות תרבותיות וסוציולוגיות. אולי אפליה על בסיס תרבותי וסוציולוגי היא לא גיזענית לעומת אפליה על בסיס לכאורה שוני בבילוגיה ובטבע של ה"גזעים".

ומאידך

ילד ישראלי, דובר עברית, שרוצה להתגייס, נחשב לתת-אדם וסיכון לאומי רק בגלל שההורים שלו הגיעו מהפיליפינים כדי לעבוד בעבודות שעם האדונים לא מוכן לבצע בעצמו. שלא לדבר על כל המילים היפות בהן מכתירים אותם "אוהבי ישראל" כל מיני ישראלים שאינם מספיק יהודיים או לא חשים זיקפה לאומית למראה קברי שייח'ים מהמאה ה16 בהם כביכול טמונים צדיקים - מכיוון שלפי הדטרמיניזם הביולוגי של החונטה הכתומה כל יהודי מגזע האדונים חייב לחשוב כמוהם, אי הסכמה איתם פירושה שאתה אחד מצאצאי אותם נספחים מימי יציאת מצרים (שהטלת ספק בה מושווית בחוגים דתיים להכחשת שואה, בעצם - שואה זה מה שהיה בגוש קטיף, לא באירופה) או סתם זרע-שדים.

tapas tapas

New member
תעזוב רגע בצד את הדתיים

תתייחס לחילונים. או אפילו תתייחס לאתאיסטים ממוצא יהודי אם אפשר לקרוא לזה ככה. גם לאטאיסטים יש ניגודי אינטרסים עם לא יהודים. אז אולי יש כמה או הרבה מאוד פיליפנים שהיו מוכנים לשרת במדינה ולהילחם למענה הרבה יותר מחבורה של כמה נערים יהודים שכל היום שותים ומעשנים סמים. אבל האם אתה יכול לאזרח אנשים על בסיס הזיקה שלהם למדינה הזאת? האם אתה יכול להבחין בין אנשים כאלה לבין אנשים שהם רק אינטרסנטים ורוצים לבוא לפה מישקולים כלכליים, ובעצם לא יהיה איכפת להם אם המדינה הזאת תהפוך למדינת כל אזרחיה כשאינה משמשת יותר כמקלט ליהודים ואינה שומרת על האינטרסים של היהודים? או יותר גרוע, מישהוא שבא לפה מישקולים כלכליים אבל בעצם שונא יהודים? יש דרך גסה להבדיל בין אנשים כאלה, והדרך היא האם האדם הזה ממוצא יהודי או לא. תאמין לי שיש גם הרבה אנשים שהם ממוצא יהודי והם שונאים יהודים לפחות כמו הנאצים. אבל בין האנשים שבעד האינטרסים של המוצא היהודי לבין האנשים שלא איכפת להם או שנגד האינטרסים של המוצא היהודי. אתה תמצא הרבה יותר אנשים שבעד האינטרסים של המוצא היהודי מבין אלה שהם "באמת" מהמוצא היהודי. כך שיש פה עניין של אינטרסים ולא של גיזענות. גם יש מספיק ערבים מוסלמים שהיו מוכנים להילחם בשביל המדינה הזאת יותר מאשר יהודים אחרים אפילו, אבל לא נותנים להם להתגייס לצבא כי אחרת עלולים לגייס גם ערבים שרק רוצים לפגוע במדינת ישראל בעזרת שרותם הצבאי. את הדרוזים למשל כן מגייסים, כי זה בדת שלהם לעזור לעם השולט. והדת שלהם היא לאסלם כמו שהאסלם היא לנצרות או משהוא כזה. אז יש להם פחות זיקה לאינטרסים של המוסלמים במדינות ערב. כאשר האינטרסים של המוסלמים במדינות ערב הם מנוגדים לאלה ששלנו. כך שזה הרבה עניין של אינטרסים שמה לעשות, מסיבות מסויימות יש הרבה קורלצייה בין מחלקות השקילות של אנשים עם אינטרסים משותפים לבין מחלקות השקילות של אנשים מאותו מוצא או דת וכדומה. כלומר, קבוצת האנשים שהם יהודים היא מאוד דומה לקבוצת האנשים שיש להם אינטרסים זהים במזרח התיכון.

רגע, ואי אפשר להיות סתם ישראלי?

המדינה הזו הוקמה על ידי ולמען "גויים דוברי עיברית" - הנצחון במלחמת העצמאות הושג במידה לא מועטה בזכות המתנדבים הזרים ושכירי החרב שהיוו שני שליש מחיל האוויר והציבו את יסודותיו. היותו של אדם "יהודי" לא בהכרח הופך אותו לישראלי טוב יותר.

tapas tapas

New member
אותם גויים דוברי עיברית

נחשבו בארצות מהם הם באו כיהודים. אני לא בקיא כל כך באיך מחליטים מיהו יהודי או מיהו לא. אבל אני מניח שההחלטה של מיהו יהודי או מיהו לא היא כזאת שבוחרת אנשים כאלה שהאינטרסים שלהם יותר משותפים. אתה יכול לעשות את ישראל כמו ארה"ב. ולהחליט שכל מי שמדקלם בעל פה את מגילת האצמעות יקבל אזרחות ישראלית. אוקי, אבל מה יעלה בגורלם של היהודים במדינה הזאת? מה אם יחליטו על זכות השיבה של הפלשתינים המגורשים? האם היהודים יהיו בטוחים לאחר ששני מיליון פלשתינים יקבלו אזרחות ישראלית וייתישבו פה? האם יישמרו האינטרסים של היהודים במדינה הזאת? המדינה הזאת הוקמה למען היהודים. אחרת, בשביל מה הקימו בכלל את המדינה הזאת? האם עצם הקמת המדינה לא היתה על בסיס אפלייתי? על בסיס שירות האינטרסים של היהודים? מה דבר החלוקה למדינות בעולם. בשביל מה העולם מחולק למדינות? האם אי אפשר להפוך את כל העולם למדינה אחת גדולה? החלוקה למדינות היא בדיוק חלוקה לקבוצות אינטרסנטים. כל מדינה דואגת לאינטרסים שלה, כל מדינה דואגת לאזרחים שלה. אם תהפוך את כל המדינות למדינת כל אזרחיה, ואם יהיה שוויון בחוקי ההגירה בין כל המדינות בעולם. אז המדינות יהפכו לווירתואליות ויהיה ניתן לוותר על המדינות. אפשר להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה, נאורה ונותנת הזמדנות שווה להגר אלייה לכל אדם בעולם באשר הוא. אבל לפחות אל תתעלם מכך שיש נגודי אינטרסים חזקים בין קבוצות אנשים שונות ברחבי העולם ובארץ בפרט. אל תתעלם מהניגודי אינטרסים האלה. אתה יכול לומר שאתה מעדיף לוותר על חלק מהאינטרסים שלך למען אינטרסים של קבוצות שאינך שייך אליהן מבחינת האינטרסים. אתה יכול אפילו לומר שאתה מסכן בצורה ניקרת את האינטרסים שלך ובכלל מסכן את הקיום שלך בצורה ממשית למען אינטרסים של אנשים אחרים. אבל אם אתה עושה את זה, לפחות תהיה מודע לזה שזה מה שאתה עושה. ואל תחשוב שלכולם יש את אותם האינטרסים ושאנשים מקבוצות שונות לא יעדיפו את האינטרסים של הקבוצות שלהם על פני האינטרסים שלך.

לא כולם

היו לא מעט מתנדבים שלא היה להם שום קשר ליהדות. כן כן, זה לא נעים לדעת שאת התקומה הלאומית אנחנו חבים במידת-מה לחבורה של הרפתקנים ושכירי חרב, שבעיני הלאומיים הגאים של ימינו אפילו לא ראויים להתאזרח בישראל, אבל ככה זה.

tapas tapas

New member
בסדר, נו אז מה?

בכל מקרה זה לא משנה את העובדות ואת מה שכן טוב לנו ומה שלא טוב לנו. גם הלבנים הראשונים בארצות הברית היו עבריינים שנשלחו מטעם האמפרייה הבריטית לעבדוה קשה ולאיסוף משאבים לבריטניה. גם גרמניה היתה פעם נאצית וכיום היא אחרת לגמרי. כנראה שעדיין אין מקום לאידאליים יפים מסויימים בעולם הזה. ואולי אף פעם לא יהיה. או במילים אחרות, כולם חראות.

Ihavenonick

New member
התבלבלת עם אוסטרליה

הלבנים הראשונים בארה"ב היו משפחות שברחו מרודפיהם בגלל אמונתם.

Serpent Axis

New member
יש הבדל

לא שאני אוהב לצלול לתוך מושגי "טוב ורע", אבל הנאצי שונא את היהודי כי היהודי הוא יהודי. הוא רואה בו כמפלצת תת-אנושית שרוצה להשתלט על העולם, לגזול את נשותיו, פרנסתו, ביתו ואדמתו של הארי. היהודי לא שונא את הנאצי כי הוא בלונדי או כי הוא מדבר גרמנית, היהודי שונא את הנאצי כי הנאצי מנסה להשמיד אותו בדרכים הכי איומות ומזוויעות שאפשר לתאר.

למעלה