באתי להיצלב

nili02

New member
זה לא חינוך זו כפייה

ושוב אני חוזרת ומוצאת אתכם מסתובבים סביב החינוך ומכיוון שאני באה משם, צר לי זה לא חינוך ולא נעליים (וגם לא 50) זו מערכת עולמית הכופה את כוחה על המין החלש ומחלישה אותו עוד יותר, כדי שיוכל לשלוט. אלימות פיזית כדרך לשליטה על הגוף ואלימות נפשית כדרך לשליטה על הרוח. ולא שכחנו את האלימות מינית - כדי לפורקן יצרים וכדרך לקיום את המשך המין. עד עכשו הכל כשורה, אין הרבה נשים המצליחות להרים את הראש מעל פני המים ולקחת חמצן, כי בכל פעם מכל פינה בא מישהו ומוריד להן כפה. צר לי, אחי. אם אני הייתי נולדת למין הנכון אני בטוחה שמסלול חיי היה שונה ולכן, דאגתי ואני דואגת במלוא כוחי שלבת שלי זה לא יקרה. אני צופה יומיום בקשיים שלה: מול הבוסים שלה - גברים כולם, הדואגים לעצמם על חשבונה, מול עמיתיה באקדמיה - גברים כולם, המשתדלים להמעיט בערכה על ידי התיחסות אבהית ו/או סקסיסיטית, מול משפחתה וחבריה - נשים וגברים שמתקשים לקבל את החרות שנטלה על עצמה. אל תתמם - אני כבר מזמן לא כזאת!!

מירה ח.

New member
אלדד, אם תקרא שוב את הודעתך

ממקום נייטראלי - תמצא לבד הסברים מדוע נשים לא מגיעות "למעלה", כהגדרתך: פירוש רש"י: סטריאוטיפים, דעות קדומות, תפיסות לא מציאותיות, הגדרות נוקשות, הנחות יסוד מוטעות לגבי נשים והמוטיבציה שלהן, והשלכתיות של רצונות שלך על נשים ועל תפיסת העולם שלהן. כן, כל אלה מאפיינים את ההודעה שלך. והם מסבירים טוב מאד מדוע נשים נחסמות מן הצמרת - משום שאלה המחזיקים את הכסא "שם למעלה" מניחים את כל ההנחות השגויות וההשלכות הללו כלפי נשים, וחוסמים את דרכן.

"קצת קשה אז נשברים"? הצחקת אותי

מקום עבודה זה לא מסע כומתה. זה משהו הרבה יותר מסובך, מורכב וממושך. הקשיים שעומדים בפני נשים בשוק העבודה הם עצומים, הם משמעותיים הרבה יותר מאלה שגבר עומד בפניהם. יש מחסומים בקבלה לעבודה (בהרבה מקצועות יוקרתיים יש העדפה לקבלת גברים), יש מחסומים בעבודה עצמה, נשים צריכות לעבוד יותר קשה כדי לקבל אותה מידה של הערכה, סביבת העבודה היא גברית, שעות העבודה לא מתאימות לאנשים עם מחוייבויות מחוץ לעבודה, כל עזרה בבית היא יקרה בצורה מזעזעת. ועוד לא דיברנו שעל כל המאמצים האלה נשים מקבלות שכר יותר נמוך ועל הטרדה מינית. נשים הן האחרונות להתקבל לעבודה, הן האחרונות לקידום בעבודה ובשכר, אבל הן תמיד הראשונות לפיטורין. יש אלף ואחת דרכים להפלות נשים ,להכשיל אותן, לזלזל בהן. בגלל שאתה כל כך רגיל לראות את זה אתה לא ממש מבין כמה פרקטיקות מפלות יש.

אלדד26

New member
תתפלאי,

אני לא רגיל לראות את זה בכלל. אני דווקא ראיתי מקרים בהם בחרו להביא אישה לעבודה בחברה מסוימת, רק כדי שיהיה איזון גברים-נשים, ולא על שום בסיס אחר. וראיתי שיקולים ענייניים לגבי טיבה של אישה כזו או אחרת אל מול גברים שהתמודדו על אותו תפקיד, והאישה זכתה. ואני ראיתי גם פיטורים המוניים שבהם פוטרו הרבה יותר גברים מנשים. אולי אני חי בבועה, אבל האנשים שאני מכיר לאו דווקא יפלו נשים לרעה - ואני חושב שעם הזמן זה יילך ויתגבר. אפליות מתקנות לטעמי רק יעכבו את התהליך הזה, באנטגוניזם שהן ייצרו אצל הגברים. במקום להתמקד בחינוך ולהמתין שהדבר הטבעי יקרה - כי הרי טבעי בלבד שיהיה שוויון, לא? נכון. והעולם הופך ונהיה נאור בכל תחום שהוא, כולל זה.

.inbal

New member
אתה מתייחס לאפליה מתקנת

כאילו היא תמצית הפמיניזם ואולי זה מקור המחלוקת. אפליה מתקנת היא לא תמצית הפמיניזם, היא אפילו נושא שנוי במחלוקת. פמיניזם זה למשל לנסות להשפיע על מערכת החינוך כדי שנערות תקבלנה יחס שווה לנערים. זה לנסות להשפיע על הצבא כדי שיפסיק לטאטא יחס מחפיר ומשפיל לחיילות. זה לעגן בחוק את זכויותיהן של הנשים ועוד הרבה דברים. זה פיתוח מודעות של החברה כולה לנורמות השוביניסטיות במטרה לשנות אותן.

אלדד26

New member
ופמיניזם כזה אני מקבל

בזרועות פתוחות, ואנחיל אותו לילדיי ולסביבתי ככל האפשר, ולכן גם טענתי להיותי פמיניסט באוזני טל. היא, מצידה, החליטה שאני שוביניסט שמתייג נשים כמזכירות
. מה שאני לא אוהב זה הקיצוניות, שלא לומר הניתוק המוחלט מהמציאות, שכמה מהכותבות הנלהבות כאן מצדדות בה/בו. זה גורם לאנטי מוחלט לפמיניזם ורק מספק טיעונים כנגד אותן פמיניסטיות - וחבל, כי לדעתי זה לא יגרום לשום שוויון.

מירה ח.

New member
אלדד, אתה כן חי בבועה

משום שכל התאורים שתארת אינם אופייניים לעולם העבודה האמיתי (שאני יכולה להתיימר להכיר אותו כיועצת העובדת עם עשרות אירגונים גדולים וקטנים). ברוב המיקרים לא "מביאים אישה לעבודה בחברה מסוימת, רק כדי שיהיה איזון גברים-נשים, ולא על שום בסיס אחר". ברוב המיקרים לא מפעילים "שיקולים ענייניים לגבי טיבה של אישה כזו או אחרת אל מול גברים שהתמודדו על אותו תפקיד, והאישה זוכה". ברוב המיקרים אין "פיטורים המוניים שבהם מפטרים הרבה יותר גברים מנשים". ברוב המיקרים המצב הוא לגמרי הפוך: מביאים לתפקיד גברים שאינם מתאימים ואילו כשיש נשים מתאימות מפעילים כל מיני תרוצים וחסמים כדי לא לאפשר להן לקבל תפקידים. ברוב המיקרים מפטרים נשים משום שהן "לא מפרנסות" ואת הגברים משאירים כי "הם מפרנסים". אני מדברת על מיקרים אמיתיים מהחיים בהם הייתי נוכחת בתהליך קבלת החלטות ושמעתי את שיקולי ההנהלה, וכל המצבים שאני מכירה הם הפוכים מאלה שתיארת (ויש כמה אחדים יוצאי דופן, אבל הם לא הרוב). אז כן, אתה חי בבועה - שמיועדת להסביר את העמדות העקומות שלך נגד נשים, באמצעות אותם תירוצים שחוקים ונדושים הידועים מימים ימימה (אתן לא מצליחות כי אתן לא מוכשרות\משתדלות\משקיעות\רוצות באמת...)

Boojie

New member
דווקא יש פיטורים המוניים של גברים

ולא של נשים. (בחברות שמועסקים בהן בעיקר גברים, כמובן...)

nili02

New member
אלדד היקר

דבריך אינם יוצאי דופן עד כדי כך שמישהי כאן או במקום אחר תנהג כלפיך באלימות. מה גם שרק גברים אלימים ורוצחים ושזה קורה לאישה רחמנא ליצלן היא בבחינת "אדם שנשך כלב". ולענינינו: השליטה הבלתי מעורערת של הגברים בעולמנו יצרה מצב שהוא די נוח להם. כדי לשמור על הסטטוס הזה הקפידו ומקפידים לדכא כל ניצוץ של רצון אצל הנשים, מה שהופך במשך השנים לטבע שני. לנשים תמיד נדמה שהגבר שלידן הוא החזק, החכם הנהדר ביותר עד לרגע המר שבו הן מתאוששות מההלם ובדרך כלל זה רגע הפרידה מהחלומות ומהגבר. צריך לקבל זאת כאקסיומה: נשים בעולמנו מקופחות ומדוכאות והדרך לשמור עליהן במצב צבירה זה הוא להמשיך את הלחץ, ואיך? על ידי אלימות, על ידי סקס ממוסחר, על ידי לחץ פיזי מתון ועל ידי לחץ נפשי. לא ארחיב את הדיבור על כל הגורמים הללו. אני מזמינה אותך לקרא את המאמרים שאני מפרסמת בבסט שופינג. ביום שלישי הקרוב תוכל למשל לקרא על המין הממוסחר. לא נראה לי שאתה או אני נוכל להסתפק בלמידה ומהדוגמאות הסובבות לנו: לך נסה לדבר עם אחת מזונות העיר הגדולה על תנאי עבודתה ! נסה לדבר עם עמיתותיך על יחסי השויון במשפחה שלהן! דבר עם אמך על התסכולים שלה ובדוק מה קרה לבנות כיתתך בתיכון לעומת מה שקרה לבנים. לא זו אינה תכונה מולדת - זה החינוך, זו הסביבה וזה עצוב כי אין אור בקצה. בהצלחה במציאת בת זוג, אסרטיבית, מצליחנית, מוכשרת, חזקה ואולי גם נאה. אפשר כבר לראות שזה מפחיד חלק גדול מהגברים שיעדיפו לוותר על שלל התכונות חוץ מהאחרונה. הצלחה בכל נילי

אלדד26

New member
אהמממ.

אז ככה, קודם כל, תודה על איחולי ההצלחה - אני כבר מצאתי מישהי שעונה על כל הקריטריונים שאמרת. אפילו יותר מאחת. זה לא מפחיד אותי. כל אותם תכתיבים שדיברת עליהם הם עניין של חינוך. אני בדעה שדווקא יש אור בקצה, אבל הפמיניזם היום לא מתמקד בדברים הנכונים. במקום לשאוף לשוויון אמיתי, הפמיניזם שואף לאפליה מתקנת - ובכך הוא ייכשל, כמובן. בהצלחה בכל גם לך, נילי

nili02

New member
מצאת יותאר מאחת?!!

אלדד היקר מאד מפחיד אותי שמצאת יותר מאחת.. וגם כאן מצאת הרבה נשים פמיניסטיות גאות שרוצות לתקן את האפלייה. אז, תקרא לזה איך שתרצה, כי אם מישהו מופלה לרעה הוא מחפש תיקון וחזרה למקום הראוי יכול להעשות רק על ידי העלאת רף הציפיות. אחר כך כוחות השוק מחזירים הכל למקום הראוי. אבל, כל הכבוד לשיח שאתה מנהל כאן. הלואי וירבו כמוך! נילי

.inbal

New member
קצת קשה להגיב על הכל בבת אחת

אז אני אגיב על שני דברים: 1. יש קשר הדוק בין אלימות נגד נשים לבין פמיניזם. אלימות זו נובעת מגישה המושרשת עמוק בגבר האלים לפיה האשה היא רכושו ושפחתו. אלימות מתפרצת כאשר היא לא מכינה אוכל או משרתת אותו כפי שהוא מצפה, כאשר היא מרוויחה כסף והוא לא ובכך היא מאיימת על מעמדו כמפרנס ו´ראש המשפחה´ או כאשר היא מעלה בדעתה לעזוב אותו. הסיבה שמתייחסים לאלימות זו בקלות ראש כרוכה גם היא במעמד האשה בישראל. נשים אינן מהוות קבוצת לחץ פוליטית. אם היה טרור כנגד קבוצה אחרת באוכלוסיה, כבר מזמן היו מטפלים בזה. דם של אשה שווה פחות, וחצי חברה במילא חושבת ש´היא ביקשה את זה´ בכך שהחליטה לעזוב אותו. דרך אגב, הרבה מהנשים מגיעות למצב שהן נרצחות ולא עוזבות בזמן, בגלל שחינכו אותן לשרת את הבעל ובהרבה מיקרים כאשר הוא מכה אותן הן מצדיקות אותו. 2. בסביבה הצבאית לנשים אין סיכוי הוג להתקדם. למה לאשה מוכשרת להשאר בסביבה קשה, בוטה ומפלה כשהיא יכולה להצליח הרבה יותר ´בחוץ´? בשורה התחתונה, רק מי שקרבי יכול להגיע ממש רחוק ולשם הדרך עוד ארוכה... (אבל עובדות על זה!)

אלדד26

New member
אז נגיב על חלק מהדברים ../images/Emo13.gif

1. בהרבה מקרים הן מצדיקות אותו כי הן חושבות שהן אשמות, לאו דווקא בגלל שחינכו אותן לשרת אותו. לא שזה הופך משהו לבסדר, אבל. נשים אינן מהוות קבוצת לחץ פוליטית כי הן פשוט לא מזיזות את התחת. בדיוק כמו שחילונים אינם מהווים קבוצת לחץ כזו - בגלל שנוח להם להבליג. בינתיים. 2. דווקא הצבא מקדם יפה מאוד נשים - הבעיה היחידה היא שיש להן "גבול עליון", שהולך ונפרץ לאיטו.

הרשה לי לחלוק עליך

נשים סובלות הרבה דברים שאף גבר, אפילו בעל אינטיליגנציה נמוכה מהממוצע, לא היה מוכן לסבול. למה? כי כל החיים שלהן מטפטפים להן שהן צריכות לעשות את זה. אשה צריכה להיות ממש מודעת בשביל לדעת לזהות את המסרים האלה ולנטרל אותם. היא לא יכולה לעשות את זה כבר בילדות, ועד שהיא נהיית מספיק מודעת, נגיד בתחילת שנות העשרים, הרבה מהנזק כבר נגרם. יש דברים שנקלטים בראש, ועדיין קשה לעקור את הרעיונות הישנים מהלב. הם הוטמעו עמוק מדי.

.inbal

New member
הצבא מקדם נשים???

הצבא בז לנשים באשר הן. קודם כל, כמו שכתבה אלת הירח, אין כמעט תפקידי קצונה זוטרים מעניניים לנשים. בגלל זה הרבה חיילות מוכשרות, בעיקר במודיעין ובהדרכה לא יוצאות בכלל לקצונה, כי הן יפסידו תפקיד יחסית מוצלח. השלב הבא, הוא בכלל לא טריוויאלי-לא מקובל אצל נשים להשאר לקבע שני. אין כמעט תפקידים למי שנשארת ובד"כ גם לא מציעים. אם קצין ישאר הוא יודע שהוא יקודם בדרגי הפיקוד. לקצינה, מלבד בדרגים מקצועיים, הקידום חסום (ואני מתכוונת בשטח, בבסיסים גדולים ובחטיבות). הבעיה אינה ´גבול עליון´. הבעיה היא שגם דרגי הביניים אינם פתוחים לקצינות. מדי פעם מפרסמים על קצינה שמבצעת בפעם הראשונה תפקיד שהיה תמיד של גבר (ראה ערך הנספחת הצבאית בפולין) ואני שואלת את עצמי על מה בדיוק החגיגה? איזו סיבה היתה שהתפקיד יהיה סגור לנשים עד עכשיו?

אלדד26

New member
טוב שלא נסחפת בכלל.

"הצבא בז לנשים באשר הן"??? טוב, אני לא יודע באיזה צבא את היית. אני ראיתי קצינות זוטרות שהיו מרוצות מהתפקיד שלהן (ולצידן כאלו שלא; וגם הרבה קצינים מאוכזבים, כולל אותי). אני ראיתי מספיק קצינות שקודמו לסא"ל, לאל"מ ולתא"ל, והיום יש התעוררות במטכ"ל ורוצים אלופה, וכבר יש בנות בקרבי, ויום אחד, כשתבוא המוכשרת באמת, היא תהיה גם רמטכ"לית. זה ייקח זמן אבל זה יקרה בסוף. גם בשטח וגם בעורף ראיתי קצינות מקודמות. במקרה אני גם יודע טוב מאוד על מה אני מדבר כי גם היו לי נתונים סטטיסטיים בדיוק לגבי קצינים וקידומם וכו´, ובלי לפרט אותם כאן אומר שאין שום בעיה לקצינה להישאר בצבא ולהיות מקודמת. אמנם כיום יש גבול עליון שהוא נמוך מדי, אבל זה ישתנה עם הזמן. הצבא לא בז לחיילות יותר מלחיילים, ענבל. זה שמפקדים ספציפיים מטרידים מינית או מתייחסים לא טוב לחיילות, זה סיפור אחר - זו לא המסגרת הצבאית שבחוקיה גורמת לכך.

.inbal

New member
זו בהחלט המסגרת הצבאית

זו המסגרת שבה בכל ישיבה הבכירים הם גברים ומגישות הקפה נשים. אם יש אשה אחת שמשתתפת בישיבה היא בגדר פלא שכולם מדברים עליו. זה לא שמפקדים ספציפיים מטרידים חיילות, זו מערכת שלמה שמטייחת ושלא מענישה כראוי גם כשהיא כבר מרשיעה. כל עוד תכלית הצבא שהיא תפקידי לחימה, סגורה כמעט לחלוטין בפני נשים, הן לא תקבלנה יחס שווה. לא ייתכן שבבסיסים במרכז הארץ חיילי שומרים וחיילות לא, למרות שהן עשו טירונות של 3 שבועות בדיוק כמו החיילים. למה זה? כי מישהו החליט שנהג/טבח צריך לטווח יותר מפקידה. למה טירונות כלל צה"לית אינה משותפת? למה תפקידים כלל צה"ליים אינם פתוחים כולם לגברים ונשים? למה נשים לא יכולות להיות עובדות מטבח בצה"ל? למה קצינות אינן קצינות תורניות בשמירות בסיסיות וקצינים כן? כי מישהו חושב שאין צורך להכשיר אותן יותר מדי בנשק. זהו צבא שבז לחיילות שלו וגם לקצינות שלו. העובדה שהוא בז בדרך לעוד כמה אינה מורידה מכך.

למעלה