אתר הסרבנות - קורא לכאורא

masorti

New member
שופטי בג"ץ לא הכניסו אותו לכלא.

והם אלה שאוהדים את השקפתו (הפוליטית, לא הסרבנית). אני חושב שפציפיזם קשור בפוליטיקה?!.. מה פתאום. אלא שמשום מה, כל אלה שטוענים שהם פציפיסטים שייכים לשמאל הקיצוני ותומכים בפתרון שלו לסיום הסכסוך הישראלי-פלשתיני. מספר ה"פציפיסטים" לא יישאר זהה אם יוכנסו לכלא. הרוב המכריע מהם יבינו שהתכסיס לא כדאי, ויפסיקו להתחזות לפציפיסטים. לגבי הדתיים... איך בדיוק ייהרס השידוך כתוצאה מהכנסתם לכלא? הרי בחברה שלהם הם ייחשבו לגיבורים. אם כבר, כל חרדי שיישב בכלא על סרבנות יהפוך למועמד מועדף לשידוך.

ינקידוד

New member
הקשר לפוליטיקה הוא לא ישיר

נכון שיותר קל למי שמזדהה עם דעות של השמאל ואפילו השמאל הקיצוני להזדהות עם פצפיזם,מאשר למי שמחזיק דעות ימניות, אבל סירוב הוא עניין מצפוני ולשמאל אין מונופול על המצפון. יותר מזה, מי שמחזיק בדעות שמאלניות או אפילו שמאל קיצוני, במקרים רבים לא מזדהה עם סרוב. אתה פשוט פוסט ציוני אם אתה חושב שאי שרות הוא סיבה למסיבה. ואגנדה שיש לקדמה.

TJSBZ

New member
ועדה צבאית ובית משפט צבאי

קבעו שהוא אכן פציפיסט. הסיבה היחידה שהבחור עדיין יושב בכלא ולא משוחרר ופטור משירות על בסיס אמונתו היא שאמונתו נקראת פציפיזם ולא חרדיוּת. אבל כמובן, מסורתי, שכחתי שאתה חודר כליות ולב ויודע יותר טוב מכו-לם, כולל מר בן ארצי עצמו, מה בלבבו. יש גם הגיון מעניין בדבריך: אתה טוען שנח יותר לשבת בכלא בשביל עקרונותיך מאשר לזייף לקב"ן, להתחזות לחרד, לשקר בענייני בריאות ועוד שלל דרכים להשתמט שאינן על בסיס עקרונות או אמונות...

masorti

New member
הועדה הצבאית לא קבעה שהוא...

פציפיסט. עובדה שהוא לא שוחרר. הסיבה שבן-ארצי יושב בכלא היא כי הוא הימר שישוחרר מצה"ל לאחר 28 יום. (ואח"כ הרי ברור שבכל פעם הוא בטוח שזה המאסר האחרון, ושחבל לשרת לאחר שכבר שילם את המחיר כדי להשתחרר.) אילו היה יודע מראש שיישב מעל לשנה בכלא, ספק רב האם היה בוחר לסרב. נ.ב. להתחזות לחרד?! הרי מדובר על נערים שמגיל 0 נמצאים במערכת החינוך החרדית. המילה "להתחזות" היא תיאור מדויק של התנהגות ה"פציםפיסטים".

ינקידוד

New member
רק 45 אחוז ממשלבים מתגייסיםם

כך לפחחות על פי האתר שהביא מתנדב, מה זה אומר, שלא מאוד קשה לקבל פטור, אתה באמת חושב שמישהו ילך בדרך הזאת נגד המערכת, כאשר המערכת משחררת מספר זעום עד אפסי על סעיף מצפון , כדי לקבל פטור משרות, אתה לא מסוגל להבין שיש אנשים שלא מתאימים למערכת שהמערכת לא מתאימה להם (כן גם בחברה החרדית) ולא כולם נכנסים ל"מיטת סדום" שהצעת של של שרות או לימוד ..

masorti

New member
הקישקוש של "יש אנשים שלא מתאימים"..

הוא פינוק ותו לא. רוב אלה ש"לא מתאימים למערכת" יהפכו למתאימים מאוד לאחר כמה שבועות במחבוש. המיעוט הזניח שאכן סובל מבעייה נפשית משמעותית יוגדר כפסיכי ע"י הקב"ן וישוחרר מצה"ל בנוהל המקובל. דרך אגב, אני לא הצעתי שירות או לימוד. אני רק מגיב להצעות של המשתתפים החילוניים בפורום.

ינקידוד

New member
בלי התחסדות

אתה הצעת קריטריונים לשחרור ושרות, הגבתי שמדובר ב"מיטת סדום" שאלתי אותך אם הפכת אנשים מאמינים על פי לבוש, עוד הית צריך להסביר את הסיבה לשחרור משרות, כי אחרת מדובר במוסר כפול וצביעות, פינוק? אני לא חושב כך, אם קל להשתחרר בדרך אחרת אם בדרך של סירוב אתה צריך להילחם נגד מערכת לשלם מחיר חברתי ולשבת בכלא, זאת לא הדרך הקלה לשחרור ומעלה חשד סביר שמדובר בעניין עקרוני, אם אתה לא מכיר בפצפיזם כעילה לשחרור משרות אז למה להעלות את העניין החוקי , ועל מה אתה מתווכח תגיד בפרוש.

TJSBZ

New member
קודם כל בן ארצי

לא צריך לשבת בכלא, לו רצה היו פרושות בפניו דרכים קלות יותר להשתחרר. הוא בחר לעמוד על עקרונותיו. אתה פשוט לא מסוגל להעריך זאת אם אתה לא מסכים עם העיקרון. שנית, חוזרים בתשובה בגיל הנכון פטורים גם הם. וגם שבאב - כאלה שאינם לומדים בישיבה, אבל הם חרדים מבית ורבים רבים שתורתם אינה אומנותם.

גוססי

New member
הצעותיך מוזרות

ומקנן בליבי חשד עמום שהן נוסחו מתוך גישה של עוינות עמוקה כלפי פציפיסטים ונסיון "לדפוק" אותם ולאו דוקא משום רצון למצוא פתרון לבעיה אמיתית. אנא תקן אותי אם טעיתי.

masorti

New member
מה מוזר בהצעות?

אדם שהפציפיזם בוער בעצמותיו ודאי יהיה פעיל בארגונים פציפיסטיים ויקרא ספרות פציפיסטית. ולפיכך, הדרישות שלי הן מבחן מצוין לבדוק האם מדובר באדם שהפציפיזם הוא עיקר חשוב בחייו ולא סתם משתמט שמדקלם סיסמא שאימץ יום לפני הגיוס. מקנן בי חשד עמום שהשקפתך לגבי גיוס החרדים נובעת מתוך גישה של עוינות עמוקה כלפי חרדים ונסיון "לדפוק" אותם ולאו דוקא משום רצון למצוא פתרון לבעיה אמיתית. ואכן, אני עוין את המשתמטים שמתחזים ל"פציפיסטים".

גוססי

New member
במחשבה שניה, ההצעות מתאימות לך

"אדם שהפציפיזם בוער בעצמותיו ודאי יהיה פעיל בארגונים פציפיסטיים ויקרא ספרות פציפיסטית" אין שום הכרח בכך. פציפיסט אינו יותר מאדם המתנגד לשימוש בכח בכל תנאי. "הדרישות שלי הן מבחן מצוין לבדוק האם מדובר באדם שהפציפיזם הוא עיקר חשוב בחייו ולא סתם משתמט שמדקלם סיסמא שאימץ יום לפני הגיוס" הדרישות שלך שרירותיות לגמרי, המצאה פרטית שנועדה להחצין את עוינותך למי שמסרב לשרת בצבא מסיבות שאינן תואמות את השקפת עולמך. "מקנן בי חשד עמום שהשקפתך לגבי גיוס החרדים נובעת מתוך גישה של עוינות עמוקה כלפי חרדים ונסיון "לדפוק" אותם ולאו דוקא משום רצון למצוא פתרון לבעיה אמיתית" אדרבא, אני מוכן להציג פתרון שיהיה הוגן במידה שווה לכל מי שיש לו בעיה מצפונית עם שירות צבאי, ואין זה משנה אם הוא ערבי, פציפיסט או חרדי. "ואכן, אני עוין את המשתמטים שמתחזים ל"פציפיסטים"" זו זכותך, כמובן. שנאה היא רגש אנושי לגיטימי וטבעי, אבל כשאדם שיש בו כל כך הרבה עוינות כלפי אחרים צועק כל כך הרבה נגד שנאה אנו נוטים להרים גבה.

masorti

New member
ברור לחלוטין שאתה מתעב חרדים...

ותומך בהשתמטות חילונית נרחבת. אינך מציג שום פתרון הוגן לבעיה מצפונית. הינך תובע שירות צבאי מלא לחרדים במטרה להפכם לחילונים, ולעומת זאת הינך מציע פטור לכל שקרן שידקלם את המנטרה "אני פציפיסט". לגבי ענין השנאה... להזכירך שאני לא פעיל בשום ארגון, ואילו אתה פעיל (בכיר??) בארגון "דעת אמת" שכל מטרתו מלחמה נגד החברה החרדית. תמהני מי מפגין שנאה עזה יותר... "פציפיסט אינו יותר מאדם המתנגד לשימוש בכח בכל תנאי"... אדם שכזה אינו זכאי לפטור משירות צבאי. אני למשל מתנגד ללבוש מדים בצבע זית כי זה לא אופנתי. האם אני זכאי לפטור ממילואים? רק מי שהפציפיזם הוא חלק עיקרי בחייו ושירות צבאי הוא עבורו סבל נורא - יכול לבקש פטור משירות.

גוססי

New member
רק לך זה ברור

ואין לי כל כוונה להכנס לחילופי האשמות בסגנון האהוב עליך. להלן הצעתי: מדינת ישראל תציע לכל אזרח המגיע לגיל הגיוס את האופציה לשרת בצבא או לחליפין לעשות שירות לאומי של 3 שנים. המעוניינים לבחור בשירות לאומי יוכלו לעשות כן ללא כל שאלות, טענות ומענות והם ישרתו בפרוייקטים ציבוריים שאינם קשורים בצבא או לנושאים מעוררי מחלוקת. בנוסף לכך המדינה תוכל לקרוא לבוגרי השירות הלאומי לתקופות שירות נוספות שיהוו מקבילה למילואים שיעשו בוגרי הצבא. הצעה זו תחול על כל מגזרי האוכלוסיה במדינה ללא הבדל דת, מין, לאום או השתייכות פוליטית.

vizini

New member
יש בעייתיות מסויימת בהצעתך

איך תבטיח שמספר המתגייסים לצבא יהיה מספיק כדי שיוכל לעמוד במשימות הנדרשות ממנו?

גוססי

New member
לדעתי לא יחסרו מגוייסים

גם כיום, כאשר מאד קל להשתמט בתואנות שוא, הרוב עדיין מעדיפים להתגייס כחוק. בכל מקרה, ניתן יהיה לעודד שירות בצבא ע"י הטבות כספיות. הדבר נעשה גם כיום, וניתן לקבוע מערכת הטבות גמישה שתאפשר קיזוז מהיר של מספר המתגייסים בהתאם לצרכים הצפויים.

masorti

New member
נו ברור...

החילונים המבוססים של הרצליה פיתוח וכפר שמריהו יצהירו על פציפיזם וישתחררו, ואילו בני העניים של עיירות הפיתוח יתגייסו לצה"ל בגלל ההטבות הכספיות. תמהני לכמה אחוזים מקרב קולות החיילים תזכה "שינוי" בבחירות אם הצבא יתנהל בדרך שאתה מציע.

גוססי

New member
ולמה זה פחות טוב...

משחרור אוטומטי של חרדים ומירור חייהם של פציפיסטים? כלומר, חוץ מהעובדה שהנוהל הקיים משמח את לבך?

masorti

New member
אין "מירור חייהם של פציפיסטים"...

מהסיבה הפשוטה שכמעט ואין פציפיסטים. התכוונת לומר: "מירור חייהם של משתמטים חילונים מפונקים המתחזים לפציפיסטים". לגבי שחרור החרדים... כבר הבעתי מזמן את דעתי שלחרדים יש בעייה טכנית אמיתית עם השירות, והפתרון הוא שירות לאומי. --- הפתרון שלך לפיו בניהם של מצביעי שינוי העשירים לא ישרתו ואילו בני השכונות ועיירות הפיתוח ישפכו עבורם את דמם תמורת כסף - הוא פתרון בזוי. ולכן ברור שהוא גרוע ממה שיש עכשיו.

TJSBZ

New member
והמצב היום

שלפיו החרדים גם חיים על חשבון החופשיים וגם דמנו נשפך עבורם, נראה לך הוגן, אני מבינה? אני רוצה להוסיף שמכיון שהחרדים לא משרתים ממילא יש בעיה עם כך שהמפלגות החרדיות מרשות לעצמן הצבעה בעניינים צבאיים. אחרי הכל, לא דם בניהם נשפך כשהם מחליטים... ואני חייבת לשאול, אחרי שהתאפקתי יפה כל היום: מי שמך לקבוע מי פציפיסט אמיתי ומי מפונק מתחזה? אתה חודר כליות ולב, קורא מחשבות, סטטיסטיקאי שעשה מחקר עומק בנושא, או סתם מנחש? או אולי, סתם ניחוש פרוע שלי, זורק האשמות חסרות כל שחר לכיוון של המחנה שאינו שלך? שוב אני אבהיר לך: אין בעיה למי שרוצה להשתמט. מי שהולך בדרך של הצהרה על פציפיזם עושה לעצמו חיים קשים ויושב בכלא על עקרונותיו. אם הוא היה דתי, היית קורא לזה "קידוש השם", אבל מכיון שאינו דתי אתה קורא לו שקרן, מפונק, ושאר שמות גנאי. אדם לא ישקר כדי לשבת בכלא. יש אלף דרכים אחרות לצאת מהצבא, בלי לשבת בכלא.

masorti

New member
אסביר שוב לגבי הפציפיסט...

אין לי או לאף אחר דרך לקבוע האם אדם הוא פציפיסט אמיתי בנפשו, או שהוא מתחזה לכזה. לכן, המבחן האובייקטיבי לכך הוא בקיאות בהגות הפציפיסטית ופעילות חברתית/פוליטית פציפיסטית. מי שהפציפיזם הוא חלק חשוב מאוד בחייו יכיר את ההגות הפציפיסטית ויהיה פעיל בארגונים פציפיסטיים. מי שאינו מקיים את הנ"ל, כנראה שהפציפיזם לא ממש חשוב לו - ולכן אין בעייה שישרת בצבא. מבחינה מעשית, מרבית המשתמטים מעדיפים תחמונים אחרים ולא התחזות לפציפיסטים בגלל שנכון להיום הצבא מקשה. ברור שהתרת הרסן תגרום להופעות עשרות אלפי פציפיסטים מדומים. לגבי המשקרים ומתחזים לפציפיסטים... אדם כן ישקר אם יאמין שתמורת חודש מחבוש (לכל היותר) הוא יחסוך שלוש שנות שירות קרבי ו- 30 שנות מילואים. במקרה של יונתן בן-ארצי, הוא פשוט לא חזה שהצבא יילך איתו על פרינציפ (ובכל סירוב חוזר הוא הניח שעדיף לשלם עוד מחיר קטן כדי לממש את ההשקעה של החודשים בכלא עד אותו רגע). לגבי החרדים... היות וברור לי שלחרדים יש בעייה אמיתית להיות בצבא, אני לא מתרגש מכך שהם פטורים ולכן גם לא מתעצבן יותר מידי על הצבעת נציגיהם. נכון הוא ששיטת הפטור היום היא עקומה, וראוי שיהיה שירות לאומי לחרדים (כמו גם לערבים). דרך אגב, למפלגות החרדיות מותר להצביע בענייני בטחון משום שגם העורף האזרחי שהם חלק ממנו יישא בתוצאות ההצבעה.

למעלה