דם רותח......
שלום קארין - קצת לא נעים להשתמש בדימוי זה בימים קשים אלה, אבל בכל זאת..... אז ככה.... בימים האחרונים אני משקיע הרבה שעות עבודה להכנת חומרים ותוכניות לקראת המפגש בפסח. לכאורה, דמי הייה צריך להגיע כבר מזמן לנקודת הרתיחה. הרי אני עומל קשה לל "שכר", ובכל זאת אני עושה את זה בכיף. ומהו שכרי? האם אדרוש מכל מי שילמד ממני, לאזכר שהיצירה אותה יצר מקורה בחומרים ושיטות שאני יצרתי? ואם ירצה מישהו להשתמש בחומרים כדי להנחיל את הידע לאחרים, האם אתבע "זכויות יוצרים"? נדמה לי שהתשובה ברורה - עצם המחשבה שהידע שצברתי בדי עמל מעשירה גם אחרים, היא שכרי. תופעה מעניינת - בזמן האחרון אני מקבל יותר ויותר חומרים שאני כתבתי והפצתי ברשת, והם חוזרים אלי לא פעם כאשר שמות אחרים מצויינים עליהם כיוצריהם. לפני זמן מה כתבה לי הדס מסר בנושא חומר שהגיע אליה שהיא יודעת שבמקור הוא הוכן על ידי ובפועל מופיע שם אחר כיוצר. בתשובה לשאלתה עניתי שזה לא מטריד אותי, ההפך - אני שמח שהחומר מספיק טוב כדי להיות מופץ לשימושם של אנשים רבים. אמירה מפורסמת אומרת -" רק מי שיש לו הרבה יכול לחלק גם לאחרים". התמזל מזלי ולמדתי רבות מיוצרים שונים ברשת, ואני חושב שזאת זכות גדולה להחזיר את אוצר הידע בהזה, לאחר שהוספתי לו משל עצמי, ולהעמיד אותו לרשות כולם. לסיום אני חוזר ומדגיש שאנני שולל את הצורך באיזכור היוצרים והמקורות במידה ואנחנו משתמשים בחומרים של אחרים, אבל הפוך את העינין לפרנויה דקדקנית, יפגע לדעתי במטרה הראשית והיא הנחלת הידע לכולם. אלישע