אתגר קרת

danieljj

New member
נכון

באמת לא הכריחו, אבל אני החלטתי לקרוא וסבלתי. לא קרה לך פעם?

shira245

New member
על טעם וריח אין מה להתווכח?

כל אדם פוסל דברים או אנשים בחיים שלו. אז דוסטו לא אוהב את אתגר קרת ואולי את לא תסבלי סופר שדוסטו אוהב ולא יפספס שום ספר שלו? ספרים מכוונים לרגש ולנשמה ושמישהו כותב תגובה או דעה על ספר היא בד"כ תהיה אמוציונלית ותתבסס על דעתו וטעמו האישי.נכון,יש כמה דרכים לכתוב דעה מבלי לפגוע או לזלזל,אבל לא צריך להגיד על סופר שכנראה,ממש לא אהבת "הכתיבה שלו לא לטעמי" אלא להשתמש במילים יותר בוטות כדי להעביר על הצד הטוב ביותר את ההתחושה שהוא קיבל מהסופר/ת. ובכלל,אולי יש מישהו שלא סובל את סאמארגו?? אבל מצד שני הוא קורא את הספרות הכי "איכותית",אז סאמארגו הוא סופר גרוע? לא נראה לי..

דוסטו

New member
לפחות מצידי -שום נפחנות

סתם לא חושב שיש לו כשרון ספרותי ולא חושב שיש מה שהוא במה שהוא כותב. גם אם זה עולה לו במאמץ לכתוב. בטוח שיש לו דמיון יותר מאשר לי וכשרון יותר גדול משלי להעלות את זה על הכתב. מה שלא הופך אותו לסופר

אני דווקא התלהבתי בהתחלה מהסגנון

אבל אני לא מסוגלת לקרוא הרבה סיפורים שלו בבת אחת כי לדעתי הם יותר מדי דומים זה לזה. אז בשורה התחתונה - אני לא אוהבת אותו במיוחד, אבל לא לגמרי בלתי אפשרי בשבילי להבין למה אנשים אחרים כן.

Boojie

New member
"מה הבעייה להוציא ספר"???

אני לא מאמינה שאני שומעת את זה. אם נתעלם מאופציית ה"הוצאה על חשבונך" (שהרי אנשים רוצים שהספר שלהם יימכר גם בסטימצקי, ולמי שמוציא ספר על חשבונו כמעט אין סיכוי לזה), מה שאת אומרת פשוט לא נכון. בכל הוצאה, אפילו באסטרולוג, יש מספר מוגבל של כותרים בשנה, ומספר האנשים שרוצים להוציא ספר גדול בהרבה.

Rivendell

New member
אבל למה להתעלם מהאופציה?

המון אנשים עושים את זה. חות מזה שזה עולה כסף, זה הכי פשוט שיש. הבעיה היא אחרי זה, כשאתה נתקע עם 100 ספרים שאף אחד לא רוצה בבית. ברור שלהוציא בהוצאה סבירה זה יותר מסובך, אם כי עדיין אפשרי. אבל לא חסרות הוצאות של "על חשבונך" - ויש גם הרבה הוצאות היום של "חצי על חשבונך".

Boojie

New member
ועדיין המשפט "מה הבעייה להוציא ספר"

לחלוטין לא סביר, במיוחד לא בקונטקסט שהוא נאמר. זה שספרים רבים בחנויות עונים על ההגדרה שלך ל"זבל" (או, נגיד, כדי להיות מנומסים, איכות לא כל כך טובה), זה לא כי קל להוציא ספר. רוב הספרים בהוצאה על חשבון המחברים ממילא לא מצליחים להגיע להפצה ארצית. זה כי טעם הקהל (או טעם האנשים שתפקידם לבחור מה להוציא בהוצאות הספרים) הוא כזה. אז נכון, באסטרולוג אכן יש מידה מסוימת של הזנייה כשהם מוציאים יחסית הרבה ספרים על חשבון המחברים (היום נדמה לי שאין או כמעט שאין הוצאה שלא "חוטאת" בזה), אבל עדיין, כמות הספרים על חשבון המחברים שאת רואה בחנויות ספרים בטלה בשישים. הפצה זה דבר שעולה כסף, ורוב ההוצאות יעדיפו להשקיע יותר בספרים שלדעתם יש גם פוטנציאל למכור. אה, כן, ואולי בעינייך כסף זה מכשול זניח. בעיניי, כמתרגמת שמרוויחה גרושים, ממשפחה עם הרבה אהבה אבל בלי כסף, ועם בן זוג סטודנט, כסף לא נראה מכשול זניח בכלל. משום מה נדמה לי שגם בעיני עוד הרבה אנשים כסף לא נראה מכשול כל כך זניח.

טלה101

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

Rivendell

New member
אני לא אמרתי מעולם שכסף זה זניח.

אפילו להפך. ואין לי גם ויכוח על זה שהוצאות הספרים יוציאו מה שלדעתם יש לו פוטנציאל של מכירות, כי אלו עסקים שנועדו בין השאר (ואולי בעיקר) למטרות רווח. לא סביר שהם ירצו להשקיע כסף בספר שאף אחד לא יקנה, נכון? אני גם לא חושבת שזה עד כדי כך פשוט, אני רק טוענת שאם מישהו ממש רוצה, הוא יעשה זאת. אני מכירה מספר לא קטן של אנשים שלמרות שכל הוצאה דחתה אותם, התעקשו והוציאו בהוצאה עצמית. אז סליחה אם זה נשמע מזלזל מצידי, ממש לא התכוונתי לזה ככה.

behemot

New member
אני דוקא די אוהב אותו. יש לו הרבה

רעיונות מבריקים וגם אם הרבה מהסיפורים ניגמרים בסתם "OK........" יש גם לא מעט שנונים או מקוריים, וזה לא מעט... אז הוא לא קליגור טראוט SO WHAT ? עדיין נחמד

שלא תבינו אותי לא נכון

אני מעריך את הכתיבה שלו מאוד, ואני נהנה מכל סיפור שלו!

ציניות לא מתקבלת בברכה אצלי ../images/Emo4.gif

וחוץ מזה יש לי אינטרנט 24 שעות ביממה. זה שיש לי חיים אחרים חוץ מלבהות בפורום כל היום, זה לא אומר שאני לא מחובר....

למעלה